آرشیو شنبه ۲۴ تیر ۱۳۸۵، شماره ۸۰۸
خانه
۲۹
سلامت

ورزش، کلید سلامت سالمندان

بهاره مهرنژاد

تلاش های وزارت بهداشت آمریکا برای تشویق و ترغیب مردم به ورزش در این ماه ها به اوج خود رسیده است. افزایش چاقی و شیوع بیماری هایی نظیر دیابت، هیپرتانسیون و بیماری های عروق کرونر که از کم تحرکی و مصرف غذاهای پرکالری ناشی می شود، باعث شده تا توجه به ورزش و اثرات سودبخش آن بر سلامتی به ویژه در سالمندان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

با نگاه به تحقیقاتی که نشان می دهند 18 درصد از بیماری های قلبی، 22 درصد از سرطان ها و 5/19درصد از مرگ ومیرها در دهه سوم زندگی در ایالات متحده به دلیل نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب بروز می کنند و مقایسه سلامت افرادی که دقایقی از روز را به پیاده روی می گذرانند و خود را با نرمش های سبک و ملایم سرگرم می کنند، می توان به تاثیرات شگرف ورزش بر سلامت جسم و جان افراد سالمند پی برد. نتایج بیش از 40 تحقیق حاکی از آن است که انجام ورزش هایی نظیر دوچرخه سواری، راه رفتن آهسته و ایروبیک به میزان 120 دقیقه در هفته (3 روز به مدت 40 دقیقه) می تواند 30 تا 50 درصد از بروز دیابت نوع 2 و 50 درصد از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری کند و تا حد زیادی میزان ابتلا به آرتروز را کاهش دهد.

اثربخشی ورزش بر سلامت روحی افراد میانسال نیز ثابت شده است. سالمندانی که روزانه نیم ساعت در هوای آزاد پیاده روی می کنند یا حتی مقداری از وقت خود را به باغبانی می گذرانند، نسبت به همسالان خود از روحیه شاداب تری برخوردارند، ضمن اینکه بیماری هایی مثل افسردگی، احساس ناتوانی و بی لیاقتی در انجام کارها و آلزایمر در آنها کمتر از سایرین دیده می شود.