آرشیو پنجشنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۵، شماره ۱۱۳۴
مسکن و عمران
۲۹

چالش اصلی حمل ونقل کشور ساخت آزاد راه ها و بزرگراه ها است

چالش اصلی حمل ونقل کشور ساخت هر چه سریع تر آزاد راه ها و بزرگراه های شریانی کشور است.

به گزارش روابط عمومی وزارت راه و ترابری، محمد رحمتی، گفت: خوشبختانه زیرساخت های حمل و نقل کشور در سال های پس از انقلاب، رشد مناسبی را داشته که مناسب است به طوری که طول آزاد راه ها از 80 کیلومتر به 1400 کیلومتر، بزرگراه ها از 500 کیلومتری به 5000 کیلومتر، راه های اصلی از 12 هزار کیلومتر به 25000 کیلومتر و راه های فرعی از 20 هزار کیلومتر به 40 هزار کیلومتر

رسیده است.

وی افزود: دستاورد بزرگ دیگری که گام بلند آن با همت رییس جمهور و همکاری مجلس شورای اسلامی در اختصاص اعتبار لازم اخیر برداشته شد، آسفالت راه های روستایی است که از حدود 1500 کیلومتر در قبل از انقلاب، به بیش از 65000 کیلومتر راه روستایی آسفالته رسیده است و در یک سال آینده به 80 هزار کیلومتر خواهد رسید.

وزیر راه و ترابری، اظهار داشت: طول خطوط احداث شده راه آهن در سال های پس از انقلاب به میزان مجموع خطوط ساخته شده قبل از انقلاب است و تعداد فرودگاه های کشور به دو برابر افزایش یافته و از نظر تجهیزات به وسائل و امکانات جدید مجهز به زیرساخت ها، توسعه یافته اند. همچنین تعداد بنادر بازرگانی از 7 به 11 افزایش یافته و ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر از 10 میلیون تن به 70 میلیون تن رسیده است که هفت برابر رشد داشته است.

وی افزود: سهم توسعه حمل ونقل از بودجه عمرانی کشور از متوسط 25درصد در سال های گذشته به متوسط 15درصد بودجه عمرانی رسیده است.

افزایش حجم تقاضا در حمل بار و مسافر به میزان ده برابر، همگی لزوم رشد و توسعه سریع تر زیرساخت های جاده ای و ریلی را افزایش می دهد.

وزیر راه و ترابری، با اشاره به توسعه توان مهندسی و ساخت و ساز راه، پل، تونل و سایر ابنیه و تاسیسات زیربنایی، یادآور شد: اکثر کارهای طراحی و مهندسی و حتی پیمانکاری و زیر بنایی کشور قبل از انقلاب توسط شرکت های خارجی صورت می گرفت و یکی از علل توقف و کندی ساخت و سازهای سال های اولیه پس از انقلاب ترک کار و خروج آنها از کشور بود که خوشبختانه، نه تنها امروز جای آنان را شرکت ها و مهندسان ایرانی پرکرده اند بلکه هر ساله از محل صدور خدمات فنی و مهندسی، ارز قابل توجهی عاید کشور می شود.