آرشیو یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۶، شماره ۲۳۹۰۸
جامعه
۱۱

قشربندی و نابرابری اجتماعی

فروزان دانیالی

قشربندی اجتماعی از جمله موضوعات سطح کلان در جامعه شناسی است. جامعه شناسان معمولا کتابهای قشربندی خود را با عنوان <جامعه شناسی قشرها و نابرابری های اجتماعی> چاپ می کنند که اشاره به تلازم بحث قشربندی و نابرابرهای اجتماعی دارد. در واقع با نهادی شدن نابرابری، قشربندی اجتماعی به وجود می آید. پس هر جا قشربندی وجود دارد، نابرابری اجتماعی نیز وجود دارد.

این که این نابرابری خوب است یا بد، مساله دیگری است. جامعه شناسان قشر را معمولا گروهی از افراد دارای مقادیر نسبتا مشابهی از ارزش های کمیاب (ثروت، قدرت و منزلت) می دانند. (خدابنده لو، 1372:80) این تعریف بر اساس یک نگرش و بری ارائه شده است. از نظر وبر، اقشار جامعه در سه عرصه قابل تمایز است: طبقه (بر اساس ثروت)، منزل و قدرت. در این مقاله به بررسی قشربندی اجتماعی از دیدگاه وبر می پردازیم.

برخی از خدمات سایت، از جمله مشاهده متن مطالب سال‌های گذشته روزنامه‌های عضو، تنها به مشترکان سایت ارایه می‌شود.
شما می‌توانید به یکی از روش‌های زیر مشترک شوید:
اشتراک شخصی
در سایت عضو شوید و هزینه اشتراک یک‌ساله سایت به مبلغ 1,390,000ريال را پرداخت کنید.
همزمان با برقراری دوره اشتراک بسته دانلود 70 مطلب از مجلات عضو و دسترسی نامحدود به مطالب روزنامه‌ها نیز برای شما فعال خواهد شد!
پرداخت از طریق درگاه بانکی معتبر با هریک از کارت‌های بانکی ایرانی انجام خواهد شد.
پرداخت با کارت‌های اعتباری بین‌المللی از طریق PayPal نیز برای کاربران خارج از کشور امکان‌پذیر است.
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی همه کاربران به متن مطالب خریداری نمایند!
توجه!
  • دسترسی به متن مقالات این پایگاه در قالب ارایه خدمات کتابخانه دیجیتال و با دریافت حق عضویت صورت می‌گیرد و مگیران بهایی برای هر مقاله تعیین نکرده و وجهی بابت آن دریافت نمی‌کند.
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.