آرشیو دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۸۶، شماره ۱۹۰۲۵
خانواده
۷

شرایط نگهداری داروها در منزل

دانشگاه علوم پزشکی ایران با صدور اطلاعیه ای شرایط نگهداری داروها در منزل رابه شرح ذیل اعلام کرد.

حداقل هرسه ماه یک بار داروهای موجود در منزل را ازنظر تاریخ انقضاء بررسی کنید. از مصرف داروهای تاریخ گذشته خودداری نموده و آنها را معدوم نمایید.

از مصرف داروهای زیر بپرهیزید:

-شربت آنتی بیوتیک پودری که در آن باز شده (با آب جوش سردشده تهیه گردیده) و بیش از 2هفته از نگهداری آن گذشته است. محلول دارویی که غلیظ شده یا تغییررنگ داده و یا بو و طعم آن تغییر کرده است.

-کپسول و قرصی که ترک خورده یا نرم شده یا به هم چسبیده یا تغییر رنگ داده است. پماد و کرمی که ترک خورده یا سفت شده یا نشت کرده است و آسپرینی که بوی سرکه گرفته است.

-به شرایط نگهداری داروها توجه کنید. اکثر داروها باید در مکانی خشک، خنک و دور از تابش نور آفتاب نگهداری شوند، تعداد کمی ازاقلام دارویی باید در یخچال نگهداری شوند که بر روی بروشور آن ذکر شده است.

-هر دارو را دربسته بندی خودش نگهدارید. داروها را از دسترس اطفال دور نگهدارید.

-درزمان خرید دارو به تاریخ انقضاء آن توجه نمائید. علامت اختصاریExp Date نشان دهنده تاریخ انقضاء دارو می باشد.

-درصورتی که دارویی مصرف می کنید، هنگام دریافت داروهای جدید نسبت به وجود تداخلات دارویی با مسئول فنی داروخانه مشورت نمائید.

درصورت بروز هرگونه عارضه دارویی به پزشک خود یا داروساز مسئول فنی داروخانه مراجعه کرده و یا با مرکزADR (مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها) به شماره تلفن 4-88923193 تماس بگیرید.

جهت کسب اطلاعات دارویی با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم به شماره 09646 تماس حاصل نمائید.درصورت مشاهده هرگونه تخلف در داروخانه های مناطق 22- 21- 18- 9- 6- 5- 2 شهر تهران و در شهرستان های کرج، ساوجبلاغ، شهریار، رباط کریم، نظرآباد با شماره تلفن 88607947 معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران تماس حاصل نمائید.