آرشیو سه‌شنبه ۲۴ آذر ۱۳۸۸، شماره ۴۳۸۷
دانش
۵

روزانه 34 گیگابایت اطلاعات به مغز انسان می رسد

محققان دانشگاه سن دیه گو اعلام کردند بمباران اطلاعاتی که روزانه مغز انسان ها را تحت تاثیر قرار می دهد می تواند آثار مخربی به جا بگذارد.

غنای رسانه ای در عصر کنونی به آن معنی است که هر فرد عادی روزانه به اندازه ای در معرض بمباران اطلاعاتی قرار می گیرد که میزان گنجایش مورد نیاز برای ذخیره آنها از گنجایش اطلاعات یک لپ تاپ بسیار بیشتر خواهد بود.

در میان نامه های الکترونیک، اینترنت، تلویزیون و دیگر شکل های رسانه انسان ها روزانه در توفانی خروشان از حدود 100 هزار کلمه غرق می شوند، این میزان برابر 23 کلمه در ثانیه است.

محققان دانشگاه سن دیه گو که این مطالعه را انجام داده اند بر این باورند که سرریزشدن اطلاعاتی می تواند تاثیرات مخربی بر روی مغز انسان ها داشته باشد. به اعتقاد این دانشمندان فرایند پردازش این حجم از اطلاعات به آن معنی خواهد بود که ارتباط انسان با دیگران محدود یا قطع شده و از میزان توجه افراد کاسته خواهد شد. به بیانی دیگر حجم وسیع اطلاعاتی می تواند توجه انسان را در فواصلی کوتاه قطع کند که این فرایند به هیچ وجه برای شکل گیری تفکر عمیق در انسان مفید نخواهد بود.

ادوارد هالوول روانشناس بر این باور است که در تاریخ بشر هرگز به اندازه امروز مغز انسان در معرض پردازش این حجم از اطلاعات قرار نداشته است.

وی می گوید: نسل امروز را می توان نسل رایانه خوار نامید زیرا انسان ها بیشتر وقت خود را در مقابل رایانه ها، تلفن های همراه هوشمند و دیگر ابزار رسانه ای صرف می کنند و این مشغولیت ذهنی برای پردازش اطلاعات می تواند از میزان گرایش انسان به فکرکردن و احساس کردن بکاهد.

این مطالعه دریافته است که تعداد کلماتی که یک انسان به صورت روزانه می شنود و اطلاعاتی که روزانه دریافت می کند برابر 34 گیگابایت اطلاعات است؛ میزانی که می تواند گنجایش اطلاعاتی یک لپ تاپ را به اتمام برساند. براساس تخمین های به عمل آمده تعداد کلماتی که از سال 1980 تا سال 2008 در امریکا مورد استفاده قرار گرفته از چهار هزار و 500 تریلیون به 10 هزار و 845 تریلیون افزایش پیدا کرده است.