آرشیو شنبه ۸ آبان ۱۳۸۹، شماره ۲۹۸۱
سلامت
۱۶

کودکانی که تنبیه می شوند اعتماد به نفس ندارند

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور گفت: بچه هایی که از طرف والدین مورد تهدید قرار می گیرند و تنبیه می شوند بیش از دیگران نافرمان و لجباز هستند و با ضعف در اعتمادبه نفس روبه رو می شوند.

غلامعلی افروز در گفت وگو با فارس افزود: نافرمانی، منفی بافی، مخالفت با دیگران و لجبازی از شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان پیش دبستانی و دبستانی است. وی گفت: به طور قطع لجبازی بچه ها قابل اصلاح و درمان است. در غالب موارد تنبیه بچه ها، نافرمانی و لجبازی، ضعف در اعتمادبه نفس، کج خلقی و پریشانی خاطر را نیز به همراه دارد. رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور گفت: اختلاف نظرهای جدی پدر و مادر، مجادله ها، مشاجره ها، ستیزهای خانوادگی و اظهار مخالفت های مکرر نسبت به دیدگاه های همدیگر از اصلی ترین بسترهای پدیدآیی و فراوانی رفتارهای لجوجانه کودکان به شمار می آید.

افروز گفت: اگر گام های اساسی برای تغییر و اصلاح آن برداشته نشود رفتارهای لجبازانه و مخالفت جویانه بچه ها ممکن است در سنین نوجوانی و دوران پرتحول و حساس بلوغ بعضا منجر به بی ثباتی شخصیت، بی قراری، تمرد، رفتارهای خانه گریزی و رفتارهای ضد اجتماع شود. رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور گفت: بچه هایی که مورد تنبیه مکرر واقع می شوند بیشتر از دیگران نافرمان و لجباز هستند و بچه هایی که غالبا از طرف والدین مورد تهدید قرار می گیرند با ضعف در اعتمادبه نفس مواجه شده و بیش از دیگران لجباز می شوند.