آرشیو شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۱، شماره ۳۴۲۰
جامعه
۱۸

مهار ایدز 12 میلیارد دلار می خواهد

مطابق آمارهای سازمان ملل، در حال حاضر بیش از 34 میلیون نفر از مردم جهان به ویروس HIV مبتلاهستند. بیشترین آمار قربانیان ایدز در قاره آفریقا زندگی می کنند، به نوعی که تخمین زده می شود هم اکنون حداقل 26 میلیون زن و مرد در قاره سیاه به این بیماری مبتلاباشند.

سازمان های جهانی جهت تلنگرزدن به جوامع مختلف و جذب حمایت های مادی و معنوی برای بیماران مبتلابه ایدز، 10 آذر (اول دسامبر) هر سال را روز جهانی ایدز نامگذاری کرده اند.

می توانیم بگوییم مهم ترین دغدغه جامعه جهانی درخصوص این بیماری، در 2 بخش خلاصه می شود. اولین دغدغه آن است که از گسترش روزافزون این بیماری در جای جای نقاط جهان جلوگیری شود و دغدغه دوم نیز درمان بیماران مبتلابه ایدز است تا علاوه بر نجات زندگی آنها، از اپیدمی شدن این بیماری نیز جلوگیری شود.

اما متاسفانه در بسیاری از مناطق قاره آفریقا و خصوصا نقاط قحطی زده این قاره، وقتی حتی گاه نان ساده برای ارتزاق و زنده ماندن پیدا نمی شود، شاید توقع اختصاص بودجه قابل قبول برای درمان بیماری ایدز و ریشه کن کردن این ویروس، خواسته ای نابجا باشد.

از یک سو براساس آمارهای سازمان ملل، برای مهار بیماری ایدز در آفریقا بودجه ای بالغ بر 12 میلیارد دلار نیاز است اما با وجود مشکلات اقتصادی سنگینی که اغلب کشورهای ثروتمند با آن روبه رو هستند، تخصیص این بودجه تا سال های سال، دور از انتظار به نظر می رسد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز در روز جهانی ایدز تاکید کرد: به نصف رساندن سرایت اچ آی وی از راه جنسی، حذف عفونت های جدید در کودکان، ارائه درمان برای 15 میلیون نفری که با اچ آی وی زندگی می کنند، خاتمه دادن به ننگ و تبعیض و پرکردن شکافی که در هزینه ها برای مبارزه با ایدز موجود است از عمده اهداف ما تا سال 2015 است.

البته با توجه به این که اکثر کشورهای قاره آفریقا، کشورهای فقیری هستند که در عرصه جهانی نیز قدرت چانه زنی و نفوذ زیادی ندارند، درمان انساندوستانه شهروندان این قاره با کمک های مالی کشورهای توسعه یافته و بهبود این اوضاع وخیم تا سال 2015 میلادی، قدری خوشبینانه به نظر می رسد.