آرشیو چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۱، شماره ۳۴۴۴
جامعه
۱۷

مراجعه 1 خشونت خانگی از هر 100 مورد به پزشکی قانونی

عضو هیات رئیسه انجمن پزشکی قانونی با بیان این که زنان به دلیل نگهداشتن حفظ حریم خانواده کمتر به پزشک قانونی مراجعه می کنند، گفت: از هر صد خشونت خانگی شاید یک نفر به پزشکی قانونی مراجعه کند، چرا که فرد به دلیل نبود یک حریم امن در خانه و تکرار خشونت های زیاد فقط برای تکمیل مدارک دادگاهی به پزشکی قانونی مراجعه می کند.

آرش عکاظی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که خشونت خانگی به معنای هر رفتار خشنی است که موجب آسیب جسمی یا روانی زن شود، افزود: وضعیت نامناسب اقتصادی، شغلی، اعتیاد، ناباروری و همخوانی نداشتن تفکرات قومی و قبیله ای فرد با همسرش از مهم ترین عوامل زمینه ساز خشونت محسوب می شود.

وی مهاجرت را از دیگر عوامل زمینه ساز خشونت عنوان کرد و افزود: مهاجرت کردن خانواده از روستا به شهر و یا خارج از کشور و آشنا شدن با مسائل فرهنگی و اجتماعی جدید که با باورها و عقاید قدیم در تضاد باشد خصوصا اگر زن و مرد پختگی فرهنگی و علمی کافی را نداشته باشند، می تواند باعث ایجاد خشونت در خانه شود.

این عضو هیات رئیسه انجمن پزشکی قانونی در تقسیم بندی انواع خشونت های خانگی به آزارهای فیزیکی و روانی اشاره کرد و گفت: آزارهای روانی طیف بیشتری از زنان را به دام آسیب های خود می کشاند که شامل اهانت به عقاید، تحقیر و کم توجهی مرد به زن است.

وی ادامه داد: خشونت جسمی هرنوع رفتار خشنی است که از روی قصد و نیت منجر به آسیب و صدمات جسمانی شود که شامل کبودی، شکستگی، پارگی و زخم است، البته ضرب و جرح های ساده شایع ترین نوع خشونت فیزیکی محسوب می شود.

این متخصص پزشکی قانونی شیوع خشونت را بین همسران جوان بیشتر دانست و ادامه داد: فرهنگ زن و مرد به صورت اولیه در تضاد است و اگر بعد از مدتی به صورت حل نشده باقی بماند با پیدا شدن هرعامل محرک مانند از دست دادن شغل مرد و... منجر به خشونت می شود.

عکاظی با اشاره به این که زنان جنوب شهر بیشتر در معرض خشونت فیزیکی هستند، بیان کرد: آمار مشخصی از خشونت خانگی در جامعه نداریم و تعداد خشونت های مراجعه کننده به پزشک قانونی هیچ گونه تناسبی با خشونت جامعه ندارد و آنچه که در جامعه وجود دارد ممکن است بیشتر باشد.