آرشیو چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۱، شماره ۳۴۴۴
صفحه آخر
۲۰
چهره

بانوی اول، خدمتگزار اول

حسین خلیلی

هر فردی که وارد دنیای سیاست می شود باید به آداب و رسوم دیپلماتیک پایبند باشد. شاید بیشترین آداب مربوط به فرد یا شخصی باشد که به عنوان رئیس جمهور کشوری انتخاب می شود.

این روزها نقش همسران روسای جمهور که از آنها به عنوان «بانوی نخست» یاد می شود، در دنیای دیپلماتیک پررنگ تر شده است. معمولاحضور آنها در کنار همسرانشان در سفرهای سیاسی به دیگر کشورها مرسوم شده است.

البته حضور آنها فقط محدود به این سفرها نمی شود و رسانه های خبری بر اظهارات و اقداماتشان که بیشتر جنبه اجتماعی دارد، تمرکز و توجه فراوانی دارند. این روزها که خبر پیروزی محمد مرسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر دهان به دهان می چرخد، برخی نگاه ها معطوف به بانوی اول آینده این کشور است. اسلامگرا بودن رئیس جمهور مصر باعث شده تا نگاه به بانوی اول نیز بیشتر از گذشته باشد. در این میان برخی روزنامه ها و رسانه های مصری گفت وگوهایی با همسر مرسی انجام داده اند. نجلاء محمود، همسر مرسی در گفت وگو با یکی از روزنامه های مصری عنوان کرد: دوست ندارم که به من لقب بانوی اول مصر را بدهند، چرا که اسلام به ما آموخته است رئیس جمهور خدمتگزار ملت است و این به آن معناست که همسر وی نیز باید خود جزو خدمتگزاران به مردم باشد.

وی افزود: هر عنوانی که برای ما انتخاب شده، باید هر چه زودتر از زندگی سیاسی و اجتماعی حذف شود.

نجلاء همچنین در گفت وگو با یک روزنامه مصری دیگر ابراز امیدواری کرده که مجبور نشود در کاخ ریاست جمهوری زندگی کند و ملکه آن کاخ باشد.

وی گفت: تلاش دارد منزل بزرگ تری را در قاهره خریداری کند، زیرا با توجه به تحولاتی که در خانواده صورت گرفته، منزل فعلی با وجود یک خانواده پنج نفره برای پذیرایی از مهمانان که شمار آنها در حال افزایش است، کافی نیست.

نجلاء محمود دختردایی مرسی و متولد 1962 در قاهره است. وی در 1979 با مرسی که دانشجوی رشته مهندسی بود، ازدواج کرد که حاصل این ازدواج چهار پسر و یک دختر است. وی در زمان اقامت مرسی در آمریکا، به آموزش زنان آمریکایی تازه مسلمان شده می پرداخت. نجلاء بعدها به اخوان المسلمین پیوست و به تلاش در عرصه های خیریه و بویژه در زمینه آموزش پرداخت.