آرشیو شنبه ۱۱‌شهریور ۱۳۹۱، شماره ۳۴۹۷
سلامت
۱۶
دکتر سلام

احتمال بیماری های قلبی با افزایش دور شکم

خوانندگان می توانند با ارسال پیامک به سامانه 30000706 سوالات خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دکتر سلام» که هر روز ساعت 13 و 30 دقیقه از شبکه آموزش پخش می شود، پاسخ خود را دریافت کنند. امروز دکتر مظهری، متخصص تغذیه و رئیس انجمن غذا و تغذیه به پرسش ما پاسخ می دهد.

انرژی های اضافه بر نیاز روزانه بدن، باعث ذخیره چربی در بدن می شود. در واقع بدن نمی تواند چیزی غیر از چربی را در خود ذخیره کند. ذخیره این چربی ها و اثرات آن نیز معمولادر بدن متفاوت است.

چاقی یک بیماری محسوب می شود و می تواند زمینه صدها بیماری باشد یا بیماری های موجود در بدن را تثبیت کند. امروزه مشخص شده که بافت چربی در بدن، یک بافت مرده نیست و بسیار فعال است و در ردیف غدد درون ریز شمرده می شود. گفته می شود که انواع آنزیم ها از این بافت های چربی ترشح می شود، به طوری که تمام سیستم کنترل گرسنگی و اشتها را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بخصوص اگر این چربی ها در ناحیه شکم انباشته شده باشد. تغذیه نامناسب به بروز مشکلات بسیاری منجر می شود که ایجاد چربی در ناحیه شکم یکی از آنهاست. بررسی ها نشان داده هرچه قطر و طول شکم بیشتر باشد، عمر فرد کوتاه تر می شود و بیشتر در معرض بیماری قرار می گیرد.

معمولادور کمر خانم ها از 88 به بالاو آقایان از 102 به بالامتغیر است. هر چه دور کمر بزرگ تر باشد، احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی، پرفشاری خون و اختلالات چربی یعنی افزایش کلسترول بد خون بیشتر خواهد بود.

افزایش HDL (چربی های مضر خون) و کاهش LD (چربی خوب خون)، افزایش سطح قند ناشتا و بالارفتن کلسترول، همچنین علائمی چون پرفشاری خون و در بعضی ها انباشتگی اسید اوریک می تواند نشانه هایی از بروز سندرم متابولیک در یک بیمار باشد.