آرشیو سه‌شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۲، شماره ۲۰۵۴۳
صفحه اول
۱

گسترش اعتراض ها به تبعیض نژادی

خشم سراسری در آمریکا از تبرئه قاتل نوجوان سیاهپوست

تصمیم دادگاه فلوریدا در تبرئه قاتل جوان سیاهپوست، هزاران نفر را در شهرهای بزرگ ایالات متحده به خیابان ها کشاند و آنها علیه بی عدالتی و تبعیض نژادی در این کشور شعار دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دادگاهی در فلوریدا «جرج زیمرمن» را که سال گذشته نوجوان 17 ساله را به ضرب گلوله کشته بود، بی گناه شناخت، انتشار این خبر واکنش هزاران نفر را در سراسر ایالات متحده به دنبال داشت.

مردم خشمگین در شهرهای مختلف آمریکا از جمله نیویورک، آتلانتا، سانفرانسیسکو، لس آنجلس، شیکاگو، میامی، فیلادلفیا و واشنگتن تظاهرات کردند و با نیروهای امنیتی درگیر شدند. در برخی از این شهرها معترضان به خودروهای پلیس و مراکز امنیتی خسارت وارد کردند. شعارها بیشتر متوجه دستگاه قضایی بود و مردم حاکمان و قضات را به بی عدالتی متهم کردند.

در پی افزایش اعتراضات، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا معترضان را به آرامش فرا خواند. وی با این ادعا که آمریکا کشوری قانون مدار است، از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند.

قابل پیش بینی بود که زیمرمن به اتهام قتل، به حبس ابد محکوم شود، اما حکم برائت وی، آمریکایی ها را خشمگین کرد.

زیمرمن ششم فوریه سال 2012 (17 بهمن 1391) مارتین 17 ساله را به ضرب گلوله کشت.

ابتدا دستگاه قضایی و اداره پلیس فلوریدا زیمرمن را بی گناه می دانست، اما پس از یک ماه اعتراضات مردم و سازمان های ضد نژادپرستی، این متهم سفیدپوست زندانی شد. اما اکنون هیئت منصفه او را بی گناه شناخت و اقدام او را دفاع از خود دانست.

کشور آمریکا هرچند وقت یکبار به خاطر تبعیض نژادی حاکم بر آن، دچار ناآرامی می شود.

خبرهای تکمیلی از آمریکا حاکی است در دومین روز اعتراضات، هزاران تظاهرکننده یک آزادراه را در لس آنجلس بستند. پلیس ضد شورش نیز برای متفرق کردن مردم به گلوله های پلاستیکی متوسل شد. مردم شعار می دادند: «عدالت در مورد قاتل مارتین باید اجرا شود.»

همزمان در منطقه دیگری از لس آنجلس میان معترضان و پلیس درگیری رخ داد. تظاهرکنندگان به سمت پلیس اشیاء مختلف پرتاب می کردند و پلیس نیز به گلوله های پلاستیکی متوسل شد.

در اوکلند تظاهرکنندگان در اعتراض به حاکمیت بی عدالتی و تبعیض نژادی در آمریکا، پرچم های این کشور را به آتش کشیدند.

تظاهرات در شهر نیویورک هم گسترده بود و در پی افزایش تنش، 11 تظاهرکننده به دست پلیس دستگیر شدند.