آرشیو یکشنبه ۸ تیر ۱۳۹۳، شماره ۳۲۳۴
صنعت و معدن
۳

اقتصاد ایران بر مدار مثبت

گروه انرژی: نشست اخیر کمیسیون انرژی اتاق تهران در حالی برگزار شد که یکی از سرفصل های آن بررسی وضعیت اقتصاد امروز ایران بود. موضوعی که ابراهیم بهادرانی، دبیرکل اتاق تهران به آن پرداخت.

بهادرانی ظرفیت بالقوه اقتصاد ایران را در دستیابی به رشد 8 درصدی دانست و با اشاره به آمار رشد اقتصادی کشور طی سال های گذشته گفت: از سال 1381 تا 1385 اقتصاد ایران رشد 7/7 درصدی را تجربه کرد درحالی که طی نیمه نخست سال 1391 این اقتصاد به رشد منفی 3/6 درصدی رسید.

به گزارش اتاق تهران، وی افزود: اقتصاد ایران طی یکسال اخیر بر مدار مثبت قرار گرفته است، بررسی های بانک مرکزی و آماری که در این زمینه منتشر شده نشان می دهد رشد اقتصادی ایران به منفی 3 درصد رسیده است. بهادرانی با اشاره به وضعیت فروش و صادرات نفت خام از ایران طی سال های گذشته افزود: آمار بیانگر آن است که در 6 ماه نخست سال 1391، صادرات نفت ایران با رشد منفی 38 درصدی مواجه بوده که این میزان طی نیمه نخست سال 92 به منفی 3 درصد رسید.

دبیرکل اتاق تهران در ادامه ریشه وجود رکود تورمی در اقتصاد ایران را در این دو دلیل خلاصه کرد؛ نخست آنکه طی سال های گذشته سرمایه گذاری در کشور رخ نداده و دیگری آنکه از سرمایه گذاری های گذشته نیز نتوانسته ایم استفاده کنیم. دبیر کل اتاق تهران در ادامه به تشریح راهکارهای خروج از رکود تورمی در اقتصاد ایران پرداخت. وی با بیان اینکه ابتدا باید نقدینگی را اصلاح کرد سپس به سراغ رشد 8 درصدی رفت، یادآور شد که حل مناقشه تحریم ها در این زمینه به عنوان یک اصل است و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود نمی توان برای رفع مشکلات اقتصادی داخل کشور کمر همت بست.

بهادرانی دومین راهکار را در بهبود و اصلاح فضای کسب وکار دانست و در عین حال، بازگشت نظام بانکی کشور به مسیر اصلی خود را توصیه کرد.

حامد واحدی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران نیز پس از این سخنان، با بیان اینکه درحال حاضر فعالان اقتصادی هیچ گونه چشم اندازی به کسب وکار و اقتصاد کشور ندارند، بر ضرورت تبیین برنامه اقتصادی یکساله تاکید کرد و گفت: دولت و بخش خصوصی با هماهنگی یکدیگر می توانند نسبت به تدوین برنامه موقت یکساله اقتصادی اقدام کنند تا چشم انداز واقعی فعالیت های اقتصادی برای صاحبان این بخش ترسیم شود.