آرشیو چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳، شماره ۴۰۸۶
سلامت
۱۶
ایران زمین

فریب تبلیغ درمان بیماری های پوستی را نخورید

یک متخصص پوست با بیان این که شایع ترین بیماری پوستی، جوش صورت و آکنه است، گفت: انواع کرم، لوسیون و روش های درمانی و لایه برداری که در شبکه های ماهواره ای و حتی رسانه های خودی تبلیغ می شود هیچ گونه سند علمی ندارد.

دکتر منصور نصیری کاشانی درباره شایع ترین بیماری های پوستی در کشور، با اشاره به روش های درمان بیماری های پوستی و معرفی کرم های متعدد در شبکه های ماهواره ای و رسانه های داخلی، تصریح کرد: تبلیغات درمان بیماری های پوستی آن هم در یک جلسه، غیر قابل باور و امکان است.

از آنجا که مردم به رسانه ها اعتماد دارند نباید از این اعتماد، سوء استفاده شود و رسانه ها نباید برای جبران منابع مالی هر چیزی را که با سلامت مردم ارتباط دارد، بدون آگاهی از محصول، تبلیغ کنند.

وی به تبلیغ پیوند مو در شبکه های ماهواره ای اشاره و اظهار کرد: متاسفانه این تبلیغات، بدون در نظر گرفتن پیامدهای منفی کاشت مو صورت می گیرد که اغلب اغراق آمیز و برای تحریک مردم و کسب درآمد از جیب آنهاست.

فقر آهن در مادر عامل ابتلای کودک به اوتیسم

پزشکان دریافته اند در بدن مادرانی که صاحب فرزندان مبتلابه اوتیسم هستند میزان آهن، قبل و طی بارداری کمتر از مادرانی است که فرزندان سالم دارند.

به گزارش ایسنا، به اعتقاد این پزشکان رابطه میان مصرف پایین آهن و افزایش خطر ابتلابه اختلال اوتیسم در دوران شیردهی، شدیدتر است. البته خطر ابتلابه این اختلال، علاوه بر پایین بودن آهن خون مادر به عوامل دیگری همچون بارداری در سنین بالاو سوخت ساز غیرعادی بدن در دوران بارداری نیز مربوط می شود.

مشخص شده است خطر ابتلابه اوتیسم فرزند در زنانی که علاوه بر مصرف پایین آهن، دچار مشکلات ناشی از سوخت و ساز غیرطبیعی مانند چاقی و فشارخون هستند یا بارداری در سنین بالادارند، پنج برابر بیشتر است.

کمبود آهن و به دنبال آن کم خونی، از شایع ترین عوامل موثر در کمبود مواد مغذی در دوران بارداری است. در واقع وجود آهن، لازمه رشد اولیه مغز جنین، بهبود عملکرد سیستم عصبی و ایمن سازی بدن است که ضعف در این موارد، به اختلال اوتیسم منجر می شود.