آرشیو سه‌شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، شماره ۲۱۰۳۹
اخبار کشور
۲
خبر ویژه

کدام درست است تبریک مقامات خارجی یا آمار رسمی!؟

با آنکه دولتمردان پیش از این مدعی شده بودند بخاطر اقدامات و اصلاحات چشمگیر اقتصادی، از سوی مقامات مختلف جهان مورد تحسین قرار گرفته اند، انتشار آمارهای جدید صندوق بین المللی پول، این ادعا را مورد تردید جدی قرار داد.

بررسی جدیدترین آمار صندوق بین المللی پول از میزان بیکاری در کشورهای جهان نشان می دهد که معضل بیکاری در ایران طی سال های اخیر در حال بدتر شدن است.

براساس این گزارش، نرخ بیکاری ایران از 10/4 درصد در سال 2013 (92) به رقم 11/21 درصد در سال 2014 (93) افزایش یافته است. این در حالی است که صندوق با پیش بینی افزایش نرخ بیکاری ایران در سال 2015، این رقم را 12/2 درصد برآورد کرده است.

براین اساس، رتبه ایران در رده بندی کشورهای جهان به لحاظ تورم از 29 در سال 2013 به 26 در سال 2014 رسیده است که به معنای بدتر شدن جایگاه ایران در رده بندی جهانی است.

همچنین، ایران در سال جاری میلادی در جایگاه 23 جهان از این نظر قرار خواهد گرفت.

در عین حال مهر در گزارشی درباره معضل بیکاری از وعده جدید وزیر کار خبر داد و از قول ربیعی نوشت: «امسال 400 تا 500 هزار شغل جدید ایجاد می شود» براساس نظرکارشناسان هر یک درصد رشد واقعی اقتصاد، 100 تا 110 هزار شغل ایجاد می کند بنابراین طبق وعده جدید ربیعی درباره ایجاد 400 تا 500 هزار شغل جدید در سال جاری، امسال باید اقتصاد کشور بین 4 تا 5 درصد رشد جدید و واقعی را به ثبت برساند.

گفتنی است مسئولان دولتی سال پیش اعلام کرده بودند که موفق به ایجاد 600 هزار شغل جدید شده اند. البته براساس روش های جدید محاسبه، حتی یک ساعت اشتغال در هفته هم به معنی شاغل بودن محاسبه شده بود! از سوی دیگر و همزمان با اشتغال این عده، آمار حکایت از آن داشت که سال گذشته بیش از 200 هزار نفر شغل خود را از دست داده و دچار بیکاری مطلق شده اند! یعنی در عالم واقع در برابر بیکاری مطلق 200 هزار نفر، 400 هزار نفر به اشتغال حتی با نرخ یک ساعت کار در هفته دست یافته اند!

در ابتدای کار دولت یازدهم، رئیس جمهور در سخنان منطقی و حساب شده ای گفته بود ملاک تورم جیب مردم است نه گزارش مرکز آمار. این مدل صحیح مواجهه با مشکلات را می توان علاوه بر تورم به دیگر شاخصه های اقتصادی همچون نرخ بیکاری نیز تعمیم داد.