آرشیو چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۴، شماره ۴۲۹۶
فرهنگ و هنر
۵

ناشناخته بودن کتابخانه مجلس برای برخی نمایندگان

غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم معارفه رئیس جدید این کتابخانه اظهار کرد، کتابخانه مجلس از نظر پژوهشگران شناخته شده اما برای خود نمایندگان مجلس قدری ناشناخته است.

روز گذشته مراسم معارفه محمدرضا مجیدی رئیس جدید کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد. غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نماینده مجلس شورای اسلامی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: تاسیس کتابخانه در کنار مجلس ها در دنیا به این دلیل است که کار قانونگذاری دشوار است و احتیاج به مطالعه و منابع دارد و این موضوعات باعث شده کتابخانه در کنار قوه مقننه تشکیل شود تا در تدوین قانون موثر باشد و نمونه آن کتابخانه کنگره آمریکاست. اما بعضا فعالیت این کتابخانه ها به نیت اولیه محدود نشده و کتابخانه کنگره به کتابخانه ای سنت گذار در همه جهان تبدیل شده و شیوه این کتابخانه مرجعی برای همه کشورها بوده و فوق ظرفیت مجلس آمریکاست.

وی ادامه داد: در ایران اسلامی نیز این اتفاق افتاده و کتابخانه مجلس از نظر پژوهشگران شناخته شده، اما برای خود نمایندگان مجلس قدری ناشناخته است که باید کتابخانه خدماتی به نمایندگان ارائه کند. البته بخشی در کنار پارلمان تاسیس شده تا دسترسی نمایندگان را به کتابخانه مجلس تسهیل کند. حدادعادل افزود: کتابخانه مجلس متعلق به تمامی حوزه ها و دانشگاه هاست و علما و فضلاکتاب های خود را به این کتابخانه اهدا کرده اند. باید توجه داشت کتاب کالایی نیست که بین وراث تقسیم شود و در دنیا کتابخانه های شخصی مردم هسته اولیه تشکیل کتابخانه عمومی را تشکیل می دهند و به دلیل این که کتابخانه مجلس مکانی پایدار و قابل اطمینان است، بسیاری از مردم کتاب های خود را به این کتابخانه تحویل می دهند. او تصریح کرد: در کتابخانه مجلس کتاب هایی پیدا می شود که در هیچ کتابخانه ای موجود نیست و بزرگانی از تاریخ ایران کتاب های خود را به کتابخانه مجلس اهدا کردند و شاید یکی از کارهای آقای دکتر مجیدی این باشد که فهرست یا گزارشی از اهداکنندگان کتاب به کتابخانه مجلس تهیه کنند؛ حتی نسخه های خطی یا آثار هنری مانند نقاشی کمال الملک به این کتابخانه اهدا شده است.