آرشیو شنبه ۱۰ امرداد ۱۳۹۴، شماره ۴۳۱۹
صفحه آخر
۲۰

فقر، کدام بخش مغز کودکان را بیشتر تخریب می کند؟

محققان دریافتند فقر در کنار آسیب های روزانه ای که به کودکان وارد می کند، به طور ویژه ای می تواند آسیب های زیادی به مغز کودکان وارد آورده و در تغییر ساختار مغزی کودکان موثر باشد.

به گزارش ایسنا، فقر پدیده ای است که اثرات طولانی مدت جبران ناپذیری بر تکوین مغز کودکان دارد؛ این پدیده شوم همچنین سلامت روانی و عاطفی را در افراد فقیر تحت تاثیر قرار می دهد.

محققان دریافتند کودکانی که در فقر زندگی می کنند، در ساختار مغزی خود دچار تغییراتی می شوند که سبب ابتلای این کودکان به افسردگی، مشکلات یادگیری و محدودیت در برخورد با مشکلات می شود. اما چه قسمتی از مغز کودکان بیشتر از فقر تاثیر می پذیرد؟ به عقیده محققان هیپوکامپ (ناحیه ای از مغز که مسئول یادگیری و احساس است) بشدت از فقر و رنج هایی که مادر و کودک در زندگی متحمل می شوند، تاثیر می پذیرد.

از سوی دیگر به گفته محققان تغذیه نادرست مادر در دوران بارداری در شکل گیری ساختار مغز کودکان تاثیر بسزایی دارد که دولت می تواند با در اختیار قرار دادن مواد اولیه تغذیه و آموزش تغذیه مناسب در دوران بارداری به مادرانی که زیر خط فقر زندگی می کنند تا حد زیادی از مشکلات مغزی آینده کودکان بکاهد.