آرشیو شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵، شماره ۴۵۳۰
جامعه
۱۳

جای خالی «بیمه درمان اعتیاد» در مراکز ترک اعتیاد

چندی پیش بود که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص 60 میلیارد تومان برای درمان اعتیاد خبر داد، اما با این حال انتقاداتی اعم از نادیده گرفتن معتادان حاضر در مراکز ترک اعتیاد سازمان بهزیستی و همچنین مراکز بخش خصوصی در مصوبات این بیمه مطرح می شود.

محسن روشن پ‍ژوه، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفت وگو با ایسنا، درخصوص «بیمه درمان اعتیاد» و نقاط ضعف آن، گفت: بیمه ابزاری است که اغلب برای پوشش افراد نیازمند دریافت خدمات درمانی به کار گرفته می شود تا بتواند از قشر کمتر برخوردار حمایت کند.

وی تصریح کرد: بنابراین گروهی که کم بضاعت بوده و مشکل آنها عمق بیشتری دارد، احتیاج بیشتری به خدمات و پوشش های بیمه ای دارند و در میان معتادان این گروه اغلب کسانی هستند که در مراکز اقامتی ترک اعتیاد سازمان بهزیستی کشور حضور داشته و خدمات ترک اعتیاد را از این مراکز دریافت می کنند.

روشن پژوه ادامه داد: در مصوبات قبلی بیمه درمان اعتیاد، شاهد آن بودیم که این بیمه فقط مربوط به الگوی سرپایی دولتی (MMT) بود و به آن نقد داشتیم و خواستار تغییراتی در مصوبات آن شدیم.

وی عنوان کرد: به این ترتیب تا زمانی که بیمه درمان اعتیاد و دستورالعمل آن مشمول افراد حاضر در مراکز اقامتی سازمان بهزیستی و همچنین بخش خصوصی نباشد؛ بخشی از نیازمندان دریافت این خدمات را نادیده گرفته و اثربخشی لازم را نخواهد داشت.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: معتقدم دستورالعمل بیمه باید به گونه ای تغییر و تدوین شود که قادر باشد بیشترین جمعیت کم بضاعت را در تمامی الگوهای سرپایی و اقامتی تحت پوشش خود قرار دهد.

این مقام مسئول ادامه داد: ضروری است گروه های پرخطر همچون زنان معتاد، سرپرستان خانوار و افراد کمتر از 18 سال مبتلابه اعتیاد و افراد دارای بیماری های خاص مانندHIV مثبت در اولویت پوشش بیمه درمان اعتیاد قرار گیرند.

وی با بیان آن که هم اکنون این اولویت ها در پروتکل بیمه درمان اعتیاد لحاظ شده است، اظهار کرد: متاسفانه همچنان از پوشش مراکز اقامتی بهزیستی در دستورالعمل «بیمه درمان اعتیاد» غفلت شده و این مراکز نادیده گرفته شده اند، به همین دلیل خواستار آن هستیم که به این مساله در پروتکل بیمه درمان اعتیاد توجه جدی شود.