آرشیو پنجشنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۵، شماره ۶۲۵۰
جامعه
۷

ارتباط مصرف امگا 3 و کاهش ریسک حمله قلبی

بررسی های جدید نشان می دهد مصرف منظم ماهی و سایر مواد خوراکی سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 موجب کاهش ریسک بروز بیماری های قلبی مرگبار می شود.

دکتر داریوش مظفریان سرپرست تیم تحقیق و رئیس دانشکده علوم تغذیه دانشگاه تافتس در بوستون، می گوید: «نتایج ما از اهمیت مصرف ماهی و امگا-3 به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم حمایت می کند.»

ماهی منبع غذایی اصلی اسیدهای چرب امگا-3 است. ماهی های چرب نظیر سالمون، ماهی آزاد، ماهی کولی، ساردین و شاه ماهی، از غنی ترین مواد خوراکی حاوی امگا-3 محسوب می شوند.

گردو، روغن کتان، روغن کانولاو برخی دانه های دیگر هم حاوی امگا-3 گیاهی موسوم به آلفا-لینولنیک اسید هستند.

در این مطالعه، محققان 19 مطالعه از 16 کشور را که در مجموع شامل حدود 46 هزار نفر بود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. از بین این تعداد افراد، در حدود 8 هزارنفر دچار نخستین حمله قلبی شده بودند که دردوهزار و 781 نفر منجر به مرگ شده بود.

بعد از محاسبه میزان امگا-3 مصرفی روزانه هریک از شرکت کنندگان، آنها دریافتند افرادی که هر دو نوع امگا-3 گیاهی و دریایی را مصرف کرده بودند، 10 درصد کمتر در معرض ریسک تجربه حمله قلبی مرگبار بودند.

در مطالعات قبلی، مشخص شد که امگا-3 با منشا گیاهی و غذاهای دریایی با کاهش ریسک حملات قلبی غیرکشنده مرتبط نشده بود. اما در این مطالعات مشخص شد که مصرف این ماده مغذی با کاهش تقریبی 10 درصدی حملات قلبی کشنده مرتبط است.

به گفته این محققان، نتایج جدید نشان می دهد که مصرف امگا-3 تاثیر قابل توجهی بر کاهش بیماری های قلبی دارد. از آنجایی که بدن نمی تواند خود، این ماده را بسازد باید از طریق مصرف مواد خوراکی حاوی امگا-3 این ماده مغذی به بدن برسد. به محض مصرف، هورمونی در بدن ایجاد می شود که به تنظیم لختگی خون، انقباض و آرام شدگی عروق خونی و التهاب کمک می کند. این هورمون ها موجب نظم در ضربان قلب می شوند، در نهایت ریسک بروز حمله قلبی مرگبار کاهش می یابد.