آرشیو دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵، شماره ۲۱۴۵۰
اقتصادی
۴

یک مسئول کارگری: حقوق کارگران آن قدر نیست که به ذخیره سنوات برسد

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران می گوید با دستمزدهایی که کارگران می گیرند بلوکه کردن سنوات آنها به هیچ وجه عادلانه نیست.

ابوالفضل فتح الهی در گفت وگو با ایسنا، درباره بلوکه کردن سنوات کارگران که در اصلاحیه قانون کار پیشنهاد شده گفت: ذخیره سنوات طرحی بود که در دولت گذشته مطرح شد و مجددا در این دولت به این شکل عنوان شده است. امروز بسیاری از کارخانه ها از سیکل کاری خارج شده و به دلیل شرایط اقتصادی با کمترین ظرفیت در حال کار هستند و غالبا نیروهای خود را تعدیل کرده اند بنابراین در بحث ذخیره سنوات به حساب نمی آیند. وی افزود: متاسفانه امروز شاهدیم که بخشی از جامعه کارگری امورات خود را از طریق دریافت وام می گذرانند و به شدت نیازمند یارانه های ماهانه هستند، از این رو ناچارند در شغل های دوم و سوم مشغول کار شوند بنابراین چگونه می توانند پس انداز کنند وقتی دریافتی ناچیزی دارند.

فتح الهی ادامه داد: زمانی می توان از پس انداز صحبت کرد که درآمد کارگر به قدری باشد که این اجازه را به او بدهد ولی وقتی دستمزدها به شکل منطقی پرداخت نمی شود نباید انتظار بلوکه کردن سنوات کارگران را داشته باشیم.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران تصریح کرد: با وضع اقتصادی و دستمزدهای پایین، عمده کارفرمایان بدهکار کارگران هستند چطور می توانند سنوات کارگر را ذخیره کنند تا از آن استفاده منطقی کنند.

وی در عین حال با بیان اینکه مسکن مهر موجب نزدیک کردن روستاییان به شهرها و ایجاد تورم در جامعه شد، گفت: اگر دولت مصمم است مسکن مهر را که بازمانده از دولتهای قبل است به شیوه جدیدی به فروش برساند باید از راه دیگری اقدام کند زیرا ذخیره سنوات کارگران برای مدت 30 سال کمکی به خانه دار شدن آنها نمی کند و کارگران اگر بخواهند همین حالابا وضع راکد مسکن می توانند صاحب مسکن شوند.

این مقام مسئول کارگری در پایان با اشاره به پرونده های حل اختلاف کارگران گفت: متاسفانه به دلیل رکود تولید و مشکلاتی که کارگاه ها با آن دست و پنجه نرم می کنند کارفرمایان نتوانسته اند حقوق معوقه و سنوات کارگران را بپردازند در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت که سنوات را به نفع کارگران سرمایه گذاری کنند.