آرشیو شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۵، شماره ۴۷۰۱
فرهنگ و هنر
۱۶

تمجید سرهنگی از حضور زنان نویسنده در حوزه جنگ

«کار برای ادبیات جنگ شغل ما نیست، شوق ماست.» این را مرتضی سرهنگی با تمجید از حضور بانوان در فرآیند تولید ادبی با موضوع دفاع مقدس می گوید.

مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در گفت وگو با مهر با تمجید از حضور پرشور بانوان نویسنده در تولید ادبی با موضوع دفاع مقدس عنوان کرد: اتفاق خوبی که امروز در ادبیات جنگ در ایران دیده می شود ورود بانوان به این عرصه است که این حرکت، ادبیات جنگ را از مسیر قدیمی خود به سمتی تازه تغییر مسیر داده و این تغییر مسیر به نظر من مثبت است. بانوان زیادی این روزها در استان های مختلف در حال کار هستند و بسیار هم خوب وارد این عرصه شده اند. به باور من تنها مادر است که متوجه می شود سربازی که روی خاک می افتد چه معنایی دارد و شاید به همین خاطر است که تغییر مسیر ادبیات جنگ را با حضور زنان مثبت می دانم.

وی افزود: در حال حاضر نویسندگانی فعال از میان بانوان در این حوزه فعالیت می کنند. نویسنده ای مانند خانم گلستان جعفریان دو کار را زیر چاپ دارند. یکی کتاب خاطرات همسر خلبان لشکری است با عنوان «روزهای بی آیینه» که اثری بسیار جذاب و خواندنی است. ایشان هجده سال منتظر بازگشت همسر خود بوده و با این اتفاق زندگی شکل تازه و بسیار متفاوتی به خود می گیرد. کتاب دیگری را این نویسنده با عنوان «همه سیزده سالگی ام» در دست انتشار دارد که شامل خاطرات مهدی طحانیان است؛ نوجوان سیزده ساله ای که اسیر ارتش بعث می شود و ماجراهای زیادی را رقم می زند. این کتاب هم بسیار خواندنی و پرکشش است.

سرهنگی ادامه داد: من با مشاهده این آثار از ورود خانم ها به ادبیات جنگ در این سطح گاه چنان ذوق زده می شوم که اختیارم از کف می رود و نمی دانم چه باید بکنم.

سرهنگی چندی پیش هم درباره کتاب «گلستان یازدهم» جدیدترین اثر مهناز ضرابی زاده، نویسنده کتاب «دختر شینا» و خاطرات همسر شهید علی چیت سازیان است با بیان این که کتاب خاطرات زنان، صدای جنگ را بلندتر و رساتر می کند، گفته بود: روایت های زنانه از جنگ بتدریج افق دیگری پیش روی مخاطبان خود می گشاید.