آرشیو چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۶، شماره ۴۷۹۶
سلامت
۱۳

روش دم کردن چای سبز

مترجم: صدف دژآلود
منبع: steptohealth thefragrantleaf
برای این که از مزایای سلامت چای سبز بهره مند شوید، این نوشیدنی را با رعایت نکاتی که در ادامه می خوانید تهیه کنید

چای سبز علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی فراوان از خاصیت ترموژنیک (گرمازایی) نیز برخوردار است و سوخت وساز بدن را افزایش می دهد. این نوشیدنی پرطرفدار در بهبود بیماری های مختلف ازجمله مشکلات قلبی موثر شناخته شده است.

در ادامه با ما همراه باشید تا با نکاتی پیرامون چگونگی دم کردن چای سبز آشنا شوید.

طعم چای سبز تا حد زیادی به دمای آب و مدت زمان دم کردن بستگی دارد. چنانچه چای سبز به روش صحیح تهیه شود، هرگز به تلخی نمی زند. آب خیلی داغ یا دم کردن طولانی مدت موجب تلخ شدن چای می شود. در نقطه مقابل، اگر دمای آب بیش از حد پایین باشد نیز چای سبز مطلوبی به دست نمی آید، چرا که طعم کامل چای در دمای خیلی پایین از برگ ها خارج نخواهد شد.

مدت زمان دم کشیدن چای سبز به عوامل متعددی نظیر اندازه برگ ها، نوع چای، زمان چیده شدن چای و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. اما به طور کلی، دمای مناسب آب برای تهیه چای سبز بین 60 تا 85 درجه سانتی گراد و مدت زمان دم کشیدن بین یک تا سه دقیقه ذکر شده است.

چای سبز حاوی ترکیباتی از قبیل تانن و آمینواسید است. تانن ها در دمای حدود 80 و آمینواسیدها در دمای حدود 60 درجه سانتی گراد حل می شوند. بنابراین هرچه چای سبز را در دمای پایین تری دم کنید، طعم مطلوب تری خواهد داشت و از شکسته شدن ترکیبات مفیدی مانند گالیک اسید جلوگیری می شود.

چای سبزی که در اوایل بهار چیده شده باشد، به دلیل برخورداری از سطوح بالاتر آمینواسیدها توصیه شده است در دمای پایین تر دم گذاشته شود.

همچنین به خاطر داشته باشید هرچه اندازه برگ ها کوچک تر باشد، چای در مدت زمان کوتاه تری دم می آید و چنانچه طولانی دم بکشد موجب افزایش کافئین می شود.