آرشیو سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۶، شماره ۴۹۴۲
جامعه
۱۷

فروش دارو از طریق اینترنت غیرقانونی است

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: فروش، عرضه و تبلیغ دارو به صورت اینترنتی، غیرقانونی و غیرمجاز بوده و به نوعی قاچاق محسوب می شود.

به گزارش جام جم، شهریار اسلامی تبار افزود: ناصرخسرو، زمانی مرکز فروش داروهای کمیاب و قاچاق بود، اما اکنون این اتفاق از طریق سایت های اینترنتی صورت می گیرد و با این که فروش دارو از طریق اینترنت غیرقانونی و به نوعی قاچاق محسوب می شود، اما بیشتر داروهای قاچاق از طریق این سایت ها، عرضه و در محل به مشتری تحویل داده می شود.

وی ادامه داد: سایت های مجازی مانند دلالان ناصرخسرو، داروها را از مسیر نادرست تهیه می کنند و به مصرف کننده می رسانند. اسلامی تبار گفت: این گونه تخلف ها از طریق معاونت قضایی دادستانی کل کشور و با همکاری پلیس فتا، مورد پیگیری قرار می گیرد.

وی تصریح کرد: به صورت خاص اجازه فروش اینترنتی اقلام غیردارویی و داروهای بدون نیاز به نسخه موسوم به او.تی.سی (OTC) به چند داروخانه داده شده است.

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: برای برخورد با قاچاق، طرح هایی در این سازمان اجرا شده که بخش های بازرسی و حقوقی آنها را بررسی و با هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق پیگیری می کنند.

وی خاطرنشان کرد: حدود 11 هزار داروخانه در کشور فعالیت دارند که بر اساس طرح تحول سلامت هر سه ماه،

9000 بازرسی با برنامه های مشخص روزانه از مراکز عرضه انجام می شود به طوری که به طور میانگین، داروخانه ها سالانه سه بار مورد بازرسی قرار می گیرند.

وی ادامه داد: تعداد بازرسی های مشکوک به قاچاق حدود 10 درصد مجموع بازرسی هاست و میزان قاچاق در حوزه دارو حدود 5 درصد کل بازار دارو را دربرمی گیرد.

وی گفت: از سال 1392 تا 1395 به طور میانگین سالانه حدود 10 درصد واردات دارو در راستای اقتصاد مقاومتی کاهش یافته است و به طور همزمان برنامه ای طراحی شده تا حدود 10 درصد قاچاق ورودی نیز کاهش یابد.

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو گفت: در حمایت از طب سنتی و تجویز داروهای گیاهی، تبلیغ اینترنتی مجاز است؛ اما فروش از طریق داروخانه های مجوزدار صورت می گیرد.