آرشیو پنجشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۶، شماره ۶۷۴۲
فرهنگ و هنر
۲۲

واکنش ابراهیم داروغه زاده به اظهارات ابراهیم حاتمی کیا

شما خوب هستید، دیگران هم خوبند!

«چه سخت است قاضی فیلمی شوی که از داعش سخن بگوید و به قدری عصبانی ات کند که حتی مضمون اثر را در حد تابلوی نامزدی جشنواره هم تحمل نکنی. سال هاست که جشنواره مصادره شده است. جشن آن مال این دوستان و فجر انقلابش مال سینه سوزان.» این عبارات بخشی از صحبت های ابراهیم حاتمی کیا است؛ فیلمسازی که اختتامیه جشنواره فیلم فجر را با فریادهای اعتراض آمیزش تحت تاثیر قرار داد در تازه ترین گفت وگویش با کنایه های ضمنی از روند داوری جشنواره گلایه کرده است. صحبت های حاتمی کیا البته بی پاسخ نبود و واکنش دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را به همراه داشت. ابراهیم داروغه زاده روز گذشته با انتشار یادداشتی از او درخواست کرد که افتخار دهد و پس از 10 سال داوری جشنواره را به عهده بگیرد و به عنوان قاضی در جشنواره سی و هفتم حضور داشته باشد.

حاتمی کیا در بخشی از صحبت هایش درباره اعتراضاتش در اختتامیه جشنواره گفته که قرار نبود زینت المجلس کسانی شود که دردشان با درد او یکی نیست و ابراهیم داروغه زاده در صفحه شخصی اش خطاب به ابراهیم حاتمی کیا نوشته: «معلوم است که حضور خالق ناب ترین آثار سینمای دفاع مقدس ایران همچون «مهاجر» «دیده بان» و «از کرخه تا راین» در جشنواره فیلم فجر باعث افتخار برگزار کنندگان آن باشد. بسیار خوشحال می شویم پیشنهادهای شما عزیز درد آشنا را برای همسوتر شدن جشنواره فیلم فجر با آرمان های راستین انقلاب، بشنویم.» در بخش دیگری از این یادداشت داروغه زاده در پاسخ به صحبت های حاتمی کیا که «من سفارش پذیر هستم؛ ولی سفارش از قلبم می گیرم» آمده است: «همه مخاطبان سینما دوست ایران عزیز اذعان دارند که شما سفارش واقعی را از قلب خودتان می گیرید نه از سرمایه گذارهایتان، «موج مرده» بهترین شاهد این مدعاست.»

داروغه زاده همچنین با بیان این نکته که حق بودن مسیر فیلمسازی شما با حق بودن مسیر فیلمسازی همکاران شما تعارضی ندارد، شما خوب هستید دیگران هم خوب هستند، نوشته است: «اینکه شما درد ملی را فهم می کنید و برای آن فیلم می سازید منافاتی ندارد با اینکه دیگر همکاران تان نیز دردهای جامعه را درک کنند، همه موضوعات ملی ما خارج از مرزهای ما و امنیتی نیستند، معضلات اجتماعی داخل کشور هم موضوعات ملی هستند و نیاز به ساخته شدن فیلم های انتقادی مشفقانه داریم، شما هم روزگاری ما را «دعوت» کردید برای دیدن «گزارش یک جشن».