آرشیو سه‌شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۷، شماره ۴۲۹۵
فرهنگ و هنر
۳۲

تفاوت اخلاقی کتاب خوان ها و بینندگان تلویزیون

نتایج تحقیقات علمی که به تازگی انجام گرفته است، نشان می دهد افرادی که مطالعه می کنند از آنهایی که تلویزیون تماشا می کنند، مهربان تر هستند. به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از یورتانگو، محققان دانشگاه کینگستون انگلستان مطالعه ای انجام دادند تا تاثیر مطالعه را در رفتارهای اجتماعی افراد در مقابل تماشای تلویزیون مورد بررسی قرار دهند.

در این مطالعه 123 فرد بزرگسال با گروه های سنی مختلف با شرکت در یک نظرسنجی آنلاین به پرسش هایی در رابطه با کتاب ها، برنامه های تلویزیونی و بازی های مورد علاقه شان پاسخ دادند. در این مطالعه همچنین مهارت های میان فردی شرکت کنندگان در مورد میزان درکشان از احساسات اطرافیان مورد بررسی قرار گرفت. به طور خلاصه نتایج این تحقیق نشان داد افرادی که مطالعه می کنند آگاهی و احساس همدلی بیشتری نسبت به افرادی دارند که تلویزیون تماشا می کنند؛ طرفداران تلویزیون همچنین نسبت به گروه اول رفتار دوستانه کمتری از خود نشان دادند و میزان درک و فهم شان از اطرافیان به مراتب پایین تر بود. به عقیده تورنر، یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی روش های مختلفی که افراد را درگیر داستان می کند بر هوش عاطفی و رفتارهای همدلانه و دوستانه آنها نسبت به دیگران تاثیرگذار است.

وی در ادامه افزود که مطالعه تجربه ای فردی است که موجب عمیق تر فکر کردن افراد می شود. زمانی که کتاب می خوانیم با کلمه های مکتوب روی کاغذ مواجه می شویم و هرچه پیش می رویم این فرصت به ما دست می دهد تا از خلال تلاشی که برای فهم شخصیت های داستان می کنیم، مهارت های عاطفی و احساسی خود را ارتقا بخشیم. از سوی دیگر فقدان اطلاعاتی که یک خواننده ممکن است درباره شخصیت های داستانی کتابی که می خواند داشته باشد تخیل او را بیش از پیش به کار می اندازد و هرچه اطلاعات قطعی کمتری از شخصیت های موجود در کتاب ها نسبت به همتایان آنها در فیلم ها به صورت حاضر و آماده دست گیر افراد شود، در برابر آنها روشن فکرتر شده و خالی از هرگونه تعصب می شوند و همین باعث می شود که درک انسان ها از دیگران هراندازه هم که با آنها تفاوت داشته باشند، بیشتر شود.