آرشیو شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، شماره ۴۳۲۵
بازار دیجیتال
۲۶

نورسیده

اوبر از طرح اولیه تاکسی هوایی شهری رونمایی کرد

مهر: اوبر در کنفرانسی از طرح اولیه تاکسی های هوایی شهری رونمایی کرد که تا دو سال دیگر راه اندازی می شوند. هزینه سفر با این تاکسی های هوایی 84/ 1 دلار به ازای هر مایل خواهد بود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی بی. اس، اوبر قصد دارد شبکه ای از تاکسی های پرنده شهری بسازد. این شرکت برای نخستین بار در اجلاسی در لس آنجلس از طرح اولیه Uber Air رونمایی کرد. تاکسی طراحی شده به طور عمودی از زمین بلند می شود و فرود می آید. پیش بینی می شود این سیستم تا دو سال دیگر آماده حمل مسافران در آسمان شهرهای شلوغ باشد.

اوبر قصد دارد خدمت تاکسی هوایی را تا2020 راه اندازی کند. هزینه این سفر به ازای هر مایل 84/ 1 دلار خواهد بود. دارا خسروشاهی مدیر ارشد اجرایی اوبر در این باره گفت: ما می خواهیم شبکه ای از این وسایل نقلیه ایجاد کنیم تا مردم عادی بتوانند در مسافت های طولانی تر از تاکسی های هوایی استفاده کنند و با هزینه ای معقول از ترافیک در امان بمانند. به هرحال مدل های موجود در این کنفرانس نشان دهنده وسیله نقلیه ای شبیه بالگرد هستند که با استفاده از چند پروانه از روی زمین بلند می شود. البته وسایل نقلیه الکتریکی سروصدای کمتری نسبت به بالگرد دارند. همچنین برای این طرح شبکه ای از Skyportها نیز ساخته می شود. این سکوهای فرود روی پشت بام ساختمان ها ساخته می شوند. همچنین مسافران می توانند با استفاده از یک اپلیکیشن مخصوص تاکسی های هوایی را سفارش دهند.

پنجره هوشمندی که از ورود نور و گرما جلوگیری می کند

مهر: محققان سوئیسی مشغول ساخت پنجره هوشمندی هستند که با وجود شفافیت از ورود بیش از حد گرما و نور به داخل اتاق جلوگیری می کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، پنجره ها اجازه می دهند گرما و نور وارد اتاق شوند. در همین راستا محققان سوئیسی مشغول ابداع یک روش ساده هستند تا با قرار دادن آینه های منعکس کننده کوچک در پنجره ها آنها را هوشمند و اتاق های خانه را به فضایی راحت تر تبدیل کنند.

محققان EPFL و Empa در سوئیس مشغول ساخت پنجره های هوشمند ساده ای هستند که شفاف می ماند اما به همه اشعه های نور اجازه ورود به خانه را نمی دهند و همزمان از ورود گرما نیز جلوگیری می کنند. این محققان با کمک لیزرهایی دقیق یک ساختار میکرو روی سطح یک فیلم ساختند. آینه های کوچک که به لنزهای CPC مشهورند، روی خلل و فرج این سطح می نشینند. فیلم فرآوری شده را می توان روی شیشه یا پنجره های دوجداره قرار داد. در این وضعیت طیفی از آینه های کوچک نور خورشید را به شیوه ای کارآمدتر وارد اتاق می کنند و حتی تاریک ترین گوشه ها را نیز روشن می کنند. محققان در آزمایش های خود توانستند 80 درصد نور ورودی به پنجره را منحرف و آن را به طور افقی در اتاق منتشر کنند. به گفته محققان این پنجره در زمستان نیز نور و گرما را منتشر می کند، اما از درخشندگی زیاد و گرمایش بیش از حد در تابستان جلوگیری می کند.

کشتی خودران مین یاب ساخته شد

مهر: به تازگی یک کشتی مین یاب خودران با بودجه کمتر از 13 میلیون پوند ساخته شده است. این کشتی دارای 3 قایق کمکی است که با انتشار سیگنال هایی قابلیت ردیابی مین های مختلف را دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از میل آنلاین، انگلیس از یک کشتی مین یاب خودران رونمایی کرده است. این سیستم بدون سرنشین می تواند به طور ایمن دریا را از مین های دیجیتالی پاک سازی کند. شرکت «اطلس الکترونیک» با بودجه ای کمتر از 13 میلیون پوند این مین یاب دریایی را ساخته است. این گجت خدمه های کشتی را در برابر خطرات مصون و دریا را از مواد منفجره پاک می کند. به گفته شرکت تولیدکننده، کشتی مین یاب را می توان به راحتی جابه جا کرد. سیستم این مین یاب مجهز به فناوری «حس و اجتناب» است و همراه سیستم های خودکار دیگر فعال می شود. این سیستم را می توان از یک کشتی یا یک کابین کنترل قابل حمل فعال کرد. این سیستم دارای سه قایق کمکی است که سیگنال های مغناطیسی، الکتریکی و آکوستیکی منتشر می کنند. این سیگنال ها قابلیت ردیابی مین های مختلف را دارند. این کشتی مخصوص در چهار ماه اخیر تحت آزمایش بوده است.