آرشیو سه‌شنبه ۲ امرداد ۱۳۹۷، شماره ۵۱۶۰
سلامت
۱۴

2 نفر از هر 100 ایرانی بیماری قلبی دارند!

دبیر علمی بیستمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق ایران (بیستم تا بیست و سوم شهریورماه در سالن همایش های برج میلاد) گفت: از هر 100 نفر ایرانی دو نفر به نارسایی قلبی مبتلا می شوند.

دکتر مسعود اسلامی، فوق تخصص الکتروفیزیولوژی، درباره بیماری نارسایی قلب توضیح داد: این عارضه زمانی ایجاد می شود که قلب نتواند نیازهای بافت بدن را تامین کند یا این که تامین نیاز بافت ها با فشار قلبی بیشتری انجام شود.

وی افزود: فرم معمول نارسایی قلب زمانی است که عضله قلب ضعیف شده و قلب بزرگ تر می شود و قدرت انقباضی اش که حدود 55 یا 60 درصد است به زیر 50 برسد. ممکن است قدرت انقباضی قلب به 35 تا 50 درصد برسد که در این موقع با عارضه نارسایی قلبی مواجه می شویم.

این متخصص درباره علائم این بیماری توضیح داد: احساس تنگی نفس، خستگی در حین فعالیت های روزانه، ورم شکم که ناشی از تجمع آب در آن است و ورم پاها از جمله علائم این بیماری به شمار می روند. بعلاوه در مواردی که فرد با نارسایی شدید قلب مواجه باشد در زمان استراحت نیز دچار تنگی نفس می شود.

دبیر علمی بیستمین کنگره تازه های قلب و عروق ایران با بیان این که پرفشاری خون ارتباط مستقیمی با بروز نارسایی قلب دارد، توضیح داد: پرفشاری خون باعث می شود که عضله بطن چپ قلب ضخیم شده و فشار خون فرد بالا برود و این فشار به ریه ها منتقل شود که این فرایند باعث ایجاد تنگی نفس خواهد شد.

دکتر اسلامی تاکید کرد: درمان نارسایی در مراحل اولیه با رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای حاوی نمک و غذاهای نفاخ امکان پذیر است همچنین فعالیت های ورزشی مثل پیاده روی باعث کاهش ابتلا به این عارضه خواهد شد.