آرشیو یکشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۸، شماره ۵۴۰۷
اقتصاد
۳

افزایش تعداد مخالفان تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس به 120 نفر

تاکنون 120 نفر از نمایندگان مجلس مخالفت خود با طرح تشکیل وزارت بازرگانی را اعلام کرده اند و همین مخالفت ها از مهم ترین دلایل خروج این طرح از دستور کار مجلس بوده است.

به گزارش فارس، اخیرا طرح تشکیل وزارت بازرگانی از دستور کار مجلس شورای اسلامی خارج شده است. شنیده ها حاکی از آن است که این موضوع با درخواست دولت و با توجه به حجم بالای مخالفت نمایندگان مجلس با تصویب این طرح و احتمال بالای رد شدن این طرح برای چهارمین بار در 2 سال اخیر بوده است.

در هفته های پایانی سال 97 و پس از گلایه مجدد رئیس جمهور از نمایندگان مجلس درخصوص عدم موافقت آنان با تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و تشکیل مجدد وزارت بازرگانی، برخی نمایندگان مجلس همسو با دولت اقدام به ارائه طرح تشکیل وزارت تجارت و خدمات بازرگانی کردند. این موضوع در قالب طرح و لایحه سه بار در صحن علنی مجلس بررسی شده و نمایندگان مجلس با تصویب آن مخالفت کرده بودند.

هر چند این طرح اخیر به تصویب کمیسیون اجتماعی مجلس رسید ولی به مرور و با فراگیر شدن مخالفت کارشناسان، مراکز پژوهشی و اتحادیه های تولیدی با تصویب آن، تعداد نمایندگان مخالف تصویب طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس افزایش یافت. در همین راستا دوشنبه هفته قبل، نامه 83 نماینده مجلس به رئیس جمهور در مخالفت با تشکیل وزارت بازرگانی رسانه ای شد. یک روز بعد هم حجت الاسلام نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس گفت: در نامه ای با امضای صد نماینده مجلس که در آینده نزدیک به 150امضا خواهد رسید، مخالفت پارلمان را با احیای وزارت بازرگانی اعلام کرده و خواهیم کرد، ضمن این که این کار را کاملا غیرکارشناسی و به ضرر نظام و باعث حیف و میل بیت المال می دانیم. وقتی دولت و نمایندگان حامی دولت تعداد بالای امضای مخالفان احیای وزارت بازرگانی را دیدند، مشخص شد که بدنه مجلس آمادگی پذیرش چنین امری را ندارد و شنیده ام که از هیات رئیسه مجلس خواسته اند که طرح احیای وزارت بازرگانی از دستور کار خارج شود.