آرشیو چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳، شماره ۵۹۸۷
بازار نفت
۱۴

خبر

پروژه بنزین سازی پالایشگاه تهران

رئیس هیات مدیره پالایشگاه تهران از سرمایه گذاری حدود 300 میلیون دلاری پالایشگاه تهران برای احداث نیروگاه خورشیدی 500مگاواتی و پیشرفت خیره کننده طرح بنزین سازی این پالایشگاه در ماه های اخیر خبر داد. به گزارش «شانا»، وحید عبیری گفت: نیروگاه اتمی بوشهر نیز یک هزار مگاوات ظرفیت دارد، اما نیروگاه خورشیدی پالایشگاه نفت تهران 500 مگاوات ظرفیت دارد که نشان دهنده عظمت این نیروگاه است.

وی مقدار سرمایه گذاری در این پروژه را 250 تا 300 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این سرمایه گذاری می تواند تا حدودی وابستگی ما را به قیمت های جهانی نفت کمرنگ کند و از این نوسان ها تاثیر کمتری بگیریم. رئیس هیات مدیره پالایشگاه تهران با اشاره به اینکه صنعت پالایش نفت در 10تا 15 سال آینده با رشد خودروهای برقی در جهان متحول خواهد شد و سرعت استفاده از انرژی های خورشیدی به عنوان انرژی های تجدیدپذیر افزایش خواهد یافت، تاکید کرد: در این مسیر پالایشگاه های ما باید تحولات جدید را بپذیرند و با توجه به منابع عظیم نفت و گاز، به سمت متنوع سازی سبد انرژی و فعال کردن زنجیره ارزش گام بردارند. عبیری تصریح کرد: این مهم در سند راهبردی پالایشگاه تهران دیده شده و در ماه های اخیر سعی کردیم در پالایشگاه تهران متناسب با این هدف راهبردی، تصمیم هایی جدید اتخاذ کنیم که برنده شدن در مناقصه احداث نیروگاه 500مگاواتی خورشیدی اخیر یکی از این اقدام ها در این مسیر بوده است.

رئیس هیات مدیره پالایشگاه تهران افزود: یکی دیگر از اقدام های توسعه ای ما که به همت کمیته سرمایه گذاری شرکت انجام شد، حضور در مزایده بورس برای خرید پتروشیمی شازند بود که با تغییر قیمت و فرمول جدید قیمت گذاری (مبنا قرار دادن نرخ تابلو) که از اقدام های مثبت وزارت اقتصاد بود، توانستیم پتروشیمی شازند را به مجموعه پالایشگاه تهران اضافه کنیم و گام بزرگی برای پتروپالایشی شدن پالایشگاه تهران برداریم که حیات این پالایشگاه را در سال های آینده تضمین خواهد کرد. عبیری گفت: هم اکنون محصولاتی داریم که با ارزش افزوده کمتر به فروش می رسانیم و از همین امروز می توانیم بخشی از محصولات را به پتروشیمی شازند عرضه و ایجاد ارزش افزوده کنیم.

وی افزود: سال گذشته به دلیل اختلاف نظرهایی که در هیات مدیره وجود داشت، روند پیشرفت پروژه ها با کندی روبه رو شده بود که خوشبختانه با تغییر ترکیب، پروژه های توسعه ای دوباره در مسیر اصلی خود قرارگرفت و در بهمن ماه و اسفندماه سال گذشته، در پروژه بنزین سازی (CCR) حدود 3 و 3.5درصد پیشرفت داشتیم که این پیشرفت پیش از این به کمتر از یک درصد در ماه رسیده بود. رئیس هیات مدیره پالایشگاه نفت تهران تاکید کرد: با اجرای پروژه تصفیه پساب که از پروژه های اصلی ما به شمار می آید و در ماه های اخیر پیشرفت مطلوبی داشته است، مقدار مصرف آب تهران یک ونیم درصد کاهش می یابد؛ ضمنا پروژه تولید هگزان که یکی از بزرگ ترین برج های پالایشگاهی در آن نصب شد، در مسیر خود قرار گرفته است.

افزایش تولید نفت ایران

«ایرنا» به نقل از اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش 630 هزار بشکه ای تولید روزانه نفت ایران طی یک سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که تولید نفت ایران به 3 میلیون و 250 هزار بشکه نفت در سومین ماه 2024 رسیده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود از تولید روزانه 3 میلیون و 250 هزار بشکه نفت خام ایران در سومین ماه سال جاری میلادی خبر داده است. تولید نفت ایران در این ماه نسبت به ماه قبل 20 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در ماه فوریه 3 میلیون و 230 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود.

بر اساس این گزارش ایران در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به طور متوسط 3 میلیون و 230 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده است. تولید نفت ایران در ماه های ژانویه تا مارس امسال نسبت به سه ماهه چهارم سال قبل 50 هزار بشکه در روز و نسبت به سه ماهه نخست سال قبل 630 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. ایران در سه ماهه نخست سال قبل 2 میلیون و 600 هزار بشکه در روز و در سه ماهه چهارم این سال 3 میلیون و 180 هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. ایران با افزایش 630 هزار بشکه ای تولید نفت طی یک سال گذشته رکورددار افزایش تولید درمیان اعضای اوپک طی این مدت بوده است. گابن، نیجریه و ونزوئلا تنها اعضای اوپک بوده اند که طی یک سال گذشته تولید خود را افزایش داده اند. تولید گابن 10 هزار، نیجریه 40 هزار و ونزوئلا 90 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. تولید نفت اوپک در سه ماهه نخست سال قبل 27 میلیون و 380 هزار بشکه در روز بوده که این رقم در سه ماهه امسال با کاهش 720 هزار بشکه ای به 26 میلیون و 660 هزار بشکه در روز رسیده است. بر اساس این گزارش ایران با افزایش تولید نفت توانسته است جایگاه ازدست رفته خود درمیان تولیدکنندگان بزرگ اوپک را پله به پله پس بگیرد. ایران درحالی که در سه ماهه نخست سال قبل به جایگاه پنجم اوپک سقوط کرده بود، در سه ماهه نخست 2024 پس از عربستان و امارات سومین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده است.