آرشیو پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳، شماره ۵۹۸۸
صنعت و معدن
۳

خبر

معاون وزیر صمت خبر داد: رایزنی برای اعطای تسهیلات به صنعت دارو

معاون وزیر صمت اظهار امیدواری کرد که ظرف چند ماه آینده بر اساس تفاهمات انجام شده میان وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت و همچنین نظام بانکی بتوانیم تسهیلات مناسبی را هم در قالب تامین مالی و هم در قالب تسهیلات در اختیار صنعت دارو قرار دهیم.

به گزارش «ایسنا»، مهدی برادران معاون وزیر صمت، درباره صنعت دارو و مکمل و پرداخت تسهیلات اظهار کرد: خوشبختانه با همکاری خوبی که با سازمان غذا و دارو داشتیم و اقداماتی که در جامعه صنعتی شکل گرفته با توجه به اینکه در حوزه مواد اولیه کشور ظرفیت های بسیار خوبی داریم، امروز بیش از 100واحد تولیدی در حوزه تولید مکمل ها و بیش از 200واحد تولیدی در حوزه تولید بدون کارخانه در وزارت صنعت، معدن و تجارت پروانه تولید دارند که می توانند محصولات خود را تحت نظارت وزارت بهداشت تولید کنند.

وی افزود: این مکمل ها روند تولید داخلی را طی می کنند. در سال 1397 حدود 118میلیون دلار مواد اولیه برای این صنعت تامین کردیم و در سال 1402 این میزان به حدود 8میلیون و 750 هزار دلار رسیده که نسبت سال 1401حدود 53 درصد کاهش داشته است. امیدواریم با همین روند که در تولید ملی مکمل ها طی می کنیم تا پایان سال بتوانیم به جهش تولید و خودکفایی در این صنعت برسیم و تراز خودمان را مثبت کنیم. برادران تاکید کرد: در حال حاضر عمده نیازهای داخلی تامین می شود و کیفیت مناسبی نیز دارند. البته در سال 1402 نسبت به سال 1401 حدود 25 درصد افزایش صادرات داشته ایم.

در نمایشگاه «همایش مکمل های غذایی و دارویی» و نمایشگاهی که در حوزه افزایش توانایی صادراتی در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد؛ 2هزار تاجر از سراسر جهان به کشور ما می آیند و 70هیات خارجی در سطح وزرا و بالاتر نیز در حوزه تجاری به کشور ما سفر خواهند کرد که فرصت بسیار مناسبی است که هم در مقیاس کشورهای منطقه و هم در سطح کشورهای عضو پیمان شانگهای و بریکس و همچنین کشورهای آفریقایی از این ظرفیت استفاده کنند. همچنین تمام 70هیات خارجی و 2هزار تاجر حضور خود را در این نمایشگاه به صورت قطعی اعلام کرده اند. وی افزود: تلاش ما این است که ظرفیت تولید داخل خود را افزایش دهیم و میزان تولیدات در حد زیاد باشد. هر چقدر که این روند ادامه پیدا کند در مدیریت قیمت تمام شده می توانیم عملکرد مناسبی داشته باشیم. معاون وزیر صمت با اشاره به دغدغه صادرات اظهار کرد: با تفاهمات انجام شده با وزارت بهداشت امکان صادرات مهیا شده و طبق دستور وزیر بهداشت تا سقف 20 درصد خارج از روال اخذ مجوز اقدام می کنند و در سایر موارد نیز با هماهنگی وزارت بهداشت امکان صادرات برای آنها فراهم می شود. امیدوارم که در سال جهش تولید بتوانیم از این ظرفیت ها بهره مند شویم.

وی افزود: یکی از دغدغه های دیگر مساله تسهیلات است. با توجه به اینکه این صنعت بسیار جوان و دانش بنیان است، جزو اولویت های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است. به نظام بانکی و به استان ها نیز اعلام کرده ایم که به جای سرمایه گذاری در صنایعی که در آنها اشباع هستیم، در این صنایع و به ویژه امنیت داخلی سازی این صنعت سرمایه گذاری شود که امیدواریم ظرف چند ماه آینده براساس تفاهمات انجام شده میان وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت و همچنین نظام بانکی بتوانیم تسهیلات مناسب را هم در قالب تامین مالی و هم در قالب تسهیلات در اختیار صنایع قرار دهیم.

تولید بیش از 32 میلیون تن فولاد خام در 1402

تولید فولاد خام کشور طی سال 1402 با 5.5درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از مرز 32میلیون تن فراتر رفت.

به گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، شرکت های فولادی از ابتدای فروردین تا پایان اسفند، 32میلیون و 108 هزار تن فولاد میانی (اسلب، بیلت و بلوم) تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، 30میلیون و 433 هزار تن بود. همچنین تولیدکنندگان فولاد کشور طی 12ماهه پارسال، 21میلیون و 585 هزار تن انواع محصولات فولادی (انواع ورق، ناودانی، میلگرد، نبشی، تیرآهن و...) تولید کردند که در مقایسه با میزان تولید سال گذشته (21میلیون و 594 هزار تن)، حدود 0.05 درصد کاهش یافت.

تولید 90 میلیون تنی گندله و آهن اسفنجی

بنا به این گزارش، میزان تولید «گندله سنگ آهن» با 4.1 درصد افزایش به 56میلیون و 738 هزار تن و تولید «آهن اسفنجی» با 5.3درصد افرایش به 33میلیون و 396 هزار تن رسید که مجموع تولید این دو محصول، 90میلیون و 134 هزار تن شد. این ارقام در مدت مشابه سال گذشته، 54میلیون و 500 هزار تن «گندله» و 31میلیون و 730 هزار تن «آهن اسفنجی» با مجموع تولید 86میلیون و 230 هزار تن بود.

خسارت باد و باران به 123اصله پایه توزیع برق سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان گفت: بر اثر شرایط جوی حاکم در سطح استان، تاکنون 123 اصله پایه فشار متوسط و ضعیف شبکه توزیع برق این منطقه دچار خسارت و تخریب شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، محمد رئیسی اظهار کرد: تخریب چهار دستگاه ترانسفورماتور و ایجاد سیم پارگی های مختلف در سطح شبکه از دیگر خسارات واردشده به شبکه توزیع برق سیستان و بلوچستان بوده است. وی ادامه داد: به دنبال این شرایط جوی برق برخی از مناطق دچار خاموشی شده است که 282تیم عملیاتی این شرکت به همراه تمامی تیم های پیمانکاری منطقه در حال رفع خسارات و پایداری مجدد شبکه برق مناطق آسیب دیده هستند. مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: طغیان رودخانه های فصلی، نبود راه دسترسی و کوهستانی و صعب العبور بودن مناطق از جمله چالش های پرسنل عملیاتی این شرکت جهت اصلاح شبکه برق مناطق آسیب دیده است. وی با بیان اینکه صبوری و همکاری مشترکان برق در شرایط بحرانی بسیار مهم است، گفت: شهروندان گرامی در صورت بروز هرگونه خاموشی یا خسارت به شبکه برق مراتب را از طریق سامانه 121 مرکز اتفاقات یا اپلیکیشن «برق من» ثبت و پیگیری کنند.