آرشیو پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳، شماره ۲۳۵۵۷
اخبار کشور
۳

اخبار ادبی و هنری

جشنواره «وعده صادق» برگزار می شود

رئیس بنیاد روایت فتح با بیان اینکه شورای عالی فیلم و سریال بنیاد فعال شده است، گفت: در حوزه فیلم سازی همکاری جدی با سازمان بسیج مستضعفان آغاز کردیم، کارها با برنامه ریزی دقیق و مشارکت استان ها پیش خواهد رفت.

علی مقواساز در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: بنیاد روایت فتح در حوزه فیلم سازی با سازمان بسیج همکاری جدی آغاز کرده است، شورای عالی فیلم و سریال بنیاد نیز فعال شده است، به طور عمده کار با مشارکت استان ها پیش می رود. درباره شخصیت هایی که در استان ها به عنوان فرمانده های ما جریان ساز بودند و اتفاق هایی که در لشکرهای استان ها محوری بود، سوژه یابی در 12 استان هم شروع شده است. مقواساز خاطرنشان کرد: حرکتی در حوزه ساخت فیلم های سینمایی به صورت جدی شروع و ساخت چند فیلم هم مانند جنگل و فیلمی درباره شهید عبدالمجید بقایی (فرمانده قرارگاه کربلا) آغاز شده است؛ این موضوع با برنامه ریزی دقیق پیش می رود، سینما فقط یک بخش از هنر می شود و در تمامی دیگر بخش های هنری هم بسیج ورود جدی کرده است.

رئیس بنیاد روایت فتح در پاسخ به این سوال هم که آیا بنیاد روایت فتح درخصوص «وعده صادق» وارد عمل شده است؟ اظهار داشت: درباره اتفاق اخیر، موضوعاتی در جلسه مطرح و بررسی شد، حرکت های جدی درخصوص تولیدات آثار هنری در بخش های مختلف از جمله سینما در چارچوب «وعده صادق» شروع کرده ایم، درصدد هستیم که این روز تاریخی برای انقلاب اسلامی را با هنر و در تمامی بخش ها نگاه داریم. مقواساز گفت: حتی یک جشنواره مصوب شد که سریع اقدام و همه بخش های هنری در چارچوب «وعده صادق» تولیدات خود را ارسال کنند تا بتوانند منتشر شوند. وی با بیان این که درخصوص ساخت فیلم سینمایی با موضوع «وعده صادق» هم کمی پیشتر برویم اقدام هایی می شود، افزود: روزی که این اتفاق افتاد، رژیم صهیونیستی که سرش را زیر برف کرده بود و توهم تسلط از نیل تا فرات را داشت، پس از 50 سال با انقلاب اسلامی پاسخ محکمی گرفت که باورش هم نمی شد. رژیمی که در حال غرق شدن است.

رئیس بنیاد روایت فتح درباره اینکه آیا تاکنون از میان کارگردان ها و فیلم سازها برای تولید آثاری درخصوص «وعده صادق» اعلام آمادگی کرده اند؟ گفت: تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته اما قصد داریم که به طور جدی وارد عمل شویم و درخصوص رژیم صهیونیستی، فلسطین و اتفاق اخیر تولیداتی داشته باشیم.

نبرد نابرابر تالیف و ترجمه

چند سال است که آمار انتشار کتب کودک و نوجوان ترجمه ای در مقایسه با آثار تالیفی رشد چشمگیری داشته است. با توجه به این مسئله باید پرسید که چرا ناشران کتاب های کودک و نوجوان ترجمه را بر تالیف ترجیح می دهند؟

به گزارش ایرنا، کتاب های ترجمه ای نسبت به کتب تالیفی کم هزینه تر هستند و سریع تر به سرانجام می رسند. همچنین کارسپاری به مترجمان تازه کار در قبال پرداخت هزینه کمتر و حتی رعایت نشدن حق حفظ نشر سود ناشران را افزایش می دهد. احیای بازار نشر کتاب های کودک و نوجوان فرآیندی طولانی مدت است که بیش از هرچیز به حمایت از نویسندگان متخصص این عرصه و مدیریت و نظارت بر آثار موجود در بازار بستگی دارد.

انتخاب شعار سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پیامی در فضای مجازی نوشت: «بخوانیم و بسازیم» به عنوان شعار سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران انتخاب شد. علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، در پیامی در رایانه سپهر (فضای مجازی) نوشت: «بخوانیم و بسازیم» به عنوان شعار سی وپنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران انتخاب شد.

«بخوانیم و بسازیم» شعار محوری فعالیت های کتابی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1403 نیز خواهد بود.

سی وپنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در این سامانه به صورت مجازی برگزار می شود.

«معجزه قرن» در یک مستند رادیویی؛ پیرمرد بی سوادی که حافظ قرآن شد

تهیه کننده «معجزه قرن» که سال گذشته در برگزیده دومین جشنواره مستند رادیویی پژواک برگزیده شد، گفت: این اثر درباره زندگی کربلایی کاظم ساروقی، پیرمرد بی سوادی بود که به صورت ناگهانی حافظ کل قرآن شد.

فاطمه قاسم آبادی برگزیده دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک و تهیه کننده رادیو قرآن گفت: سال گذشته برای دوره دوم جشنواره پژواک دو اثر به جشنواره ارسال کردم. یکی از آثارم به نام تنها در میانه و دیگری معجزه قرن بود که هر دو اثرم به مرحله نهائی راه یافت، اما برنامه معجزه قرن رتبه کسب کرد و برگزیده شد. وی با تاکید بر توجه به آموزش در ساخت مستندهای رادیویی، عنوان کرد: سوژه، روایت داستان و ساختار مستند رادیویی معجزه قرن منجر به برگزیده شدن این مستند در دومین دوره از جشنواره پژواک شد.

تهیه کننده «معجزه قرن» در آستانه افتتاحیه سومین جشنواره مستند رادیویی پژواک با اشاره به داستان مستند معجزه قرن که در جشنواره برگزیده شد، در گفت وگو با ایرنا افزود: این اثر درباره زندگی کربلایی کاظم ساروقی، پیرمرد بی سوادی بود که در یکی از روستاهای اراک زندگی می کرد. پیرمرد ساده و بی آلایشی که خیلی به واجبات همچون پرداخت زکات و خمس و... اهمیت می داد. طی داستانی که در این مستند روایت می شد برای او اتفاقاتی می افتد که به صورت ناگهانی حافظ کل قرآن شد و هر کجا که کلمات قرآن را می دید برای او قابل تشخیص بود. از او به دلیل اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت، امتحان های متعدد گرفته می شد و...

تهیه کننده رادیو قرآن یکی از دلایل برگزیده شدنش را انتخاب سوژه و نوع پرداختش دانست و افزود: از نقاط قوت این اثر می توانم به سوژه و نوع ساخت این اثر اشاره کنم. با توجه به آموزش هایی که در معاونت صدا دیده بودم سعی کردم از صداهای مختلف و واقعی در ساخت مستندم استفاده کنم. این مستند به گونه ای بود که شخصی داستان را تعریف می کرد. نوع روایت، گره قصه و... منجر به جذابیت شنیداری این مستند شد. گرچه به دلیل این که خود کربلایی کاظم ساروقی در قید حیات نبود، بیشتر از صوت های آرشیوی استفاده شده بود، اما داستان بسیار شیرین روایت شده بود. وی ادامه داد: امسال هم با برنامه مستمر شبکه رادیو قرآن با عنوان طعم آفتاب که یک مجله ترکیبی با محوریت سبک زندگی است، در جشنواره شرکت کردم. یک مستندنوشت که یک طرح مستند است را هم ارسال کردم.

مراسم افتتاحیه سومین جشنواره پژواک روز چهارم اردیبهشت همزمان با سالگرد رادیو در استودیو شماره یک ساختمان شهدای رادیو ساعت 14 برگزار می شود و اختتامیه 29 اردیبهشت است.