به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « اعلامیه جفرسون » در نشریات گروه « تاریخ »

تکرار جستجوی کلیدواژه « اعلامیه جفرسون » در نشریات گروه « علوم انسانی »
  • سیدکاظم موسوی
    در واپسین دهه های قرن نوزدهم میلادی، سیاستمداران آمریکایی در اندیشه خروج از انزوای سیاسی متاثر از اعلامیه جفرسون، سومین رئیس جمهور این کشور، درصدد برآمدند تا با تکیه بر قدرت اقتصادی و نیروی دریایی، به یک قدرت مسلط نوین تبدیل شوند.
    قبل از وقوع این رویداد، منافع این کشور تا اندازه ای در اروپا و آفریقا توسعه یافته بود، آن ها اراده خود را در مسیر توسعه قدرت و نفوذ در آمریکای لاتین و آسیا به کار بستند. آمریکا در این دوره به منظور خارج ساختن رقبای اروپایی از صحنه ی سیاسی، از مبارزات مردم در مستعمرات با استعمارگران سود می برد و خود را طرفدار استقلال این کشور ها نشان می دادند. از همه مهمتر این که آمریکا در مقایسه با اروپا، وارث حداقل دو قرن عقب ماندگی استعماری بود و در نظر داشت با سرعت، این فاصله را طی کرده و سهم مناسبی از جهان را به اردوگاه خود بیفزاید و منابع و ثروت سرشار ملل آسیایی و از جمله ایران را به یغما برد.
    با توجه به رشد روز افزون ایده ی تبدیل به قدرت جهانی در آمریکا و مهیا ساختن زمینه های آن، سران تشکیلات بهائیت وسوسه شدند تا با تبلیغ و قدرت یافتن بهائیت با محوریت به بهانه ظهور عیسی مسیح از میان مردم و افراد موثر آمریکایی، اعضایی را جذب و بر موج ایجاد شده سوار شوند.
    کلید واژگان: اعلامیه جفرسون, آمریکا, استعمار, استثمار}
    Seyyed Kazem Mousavi Araki *
    During the last decades of 19th century, according to the 3rd US president Thomas Jefferson’s declaration, American politicians pursuing breaking the US political isolation, decided to become a new dominating power using their economic power and navy.
    Earlier, US interests had been developed mostly in Europe and Africa. They changed their intentions for expanding their power dominance and influence toward Latin America and Asia. To achieve this goal the US benefited from anti-colonialist public struggles and supported these countries’ independence to expel European powers from the political arena. Most importantly, the US comparing the European countries had a two-century colonial backwardness background and was intended to compensate this backwardness so fast and achieve a proper portion of world to its camp and consequently plundered Asian nations’ ample resources including Iran. Considering the increasing growth of the idea of becoming a world power in the US and preparing foreground for this purpose, the leaders of Bahaii establishment were tempted to exploit this wave and attract some key American figures through Bahaii propaganda focusing on the return of Messiah.
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال