فهرست مطالب

آینه پژوهش - سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 144، آذر - اسفند 1392)

نشریه آینه پژوهش
سال بیست و چهارم شماره 5 (پیاپی 144، آذر - اسفند 1392)

  • 182 صفحه، بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 19
|
  • مقاله
  • سید حسن اسلامی صفحه 7
    مقبولیت نوشته، افزون بر رعایت مسائل فنی و ساختاری نگارش، در گرو رعایت اصول اخلاقی است. به این معنا که اخلاق نگارش بخشی ناگسستنی از فرآیند نوشتن است. برای بررسی اخلاق نگارش می توان از رهیافت های مختلفی چون پیامدگرایانه، تکلیف گرایانه، و فضیلت گرایانه سود جست. با این حال، نویسنده در نوشتار حاضر اخلاق نگارش را از منظر فضیلت گرایانه به بحث می گذارد. به زعم نویسنده، صداقت، حدشناسی، شجاعت، و شفافیت، از جمله آشکارترین فضایل قلمی است که بدون آن ها هر نوشته ای فاقد صلاحیت اخلاقی خواهد بود. از این رو، وی هر کدام از صفات و ویژگی های مذکور را در امر نگارش اخلاقی به طور مبسوط تشریح می نماید. در خلال بحث، نویسنده با ارائه شاهدمثال هایی از بی فضیلتی های رایج در عرصه نگارش و به خصوص یاوه نویسی، می کوشد تا طرحواره ای از اخلاق نگارش فضیلت گرایانه به دست دهد و اخلاق نگارش را نه به مثابه ضوابط و اصول، بلکه چونان فضایل منشی فکری و رفتاری بازشناسد.
    کلیدواژگان: نگارش اخلاقی، اخلاق نگارش، رویکرد فضیلت گرایانه در نوشتن، فضایل قلمی، فضایل اخلاقی نگارش، فضایل نگارشی، اخلاق نوشتن، اخلاق نگارش فضیلت گرایانه
  • مجید شاکر سلماسی صفحه 18
    در طول تاریخ، حوزه های علمیه پاسداری از فرهنگ و اندیشه شیعه را بر عهده داشته اند. بعد از دو حوزه علمیه قم و نجف، حوزه های علمیه شیعه در لبنان حائز اهمیت هستند. نویسنده در نوشتار حاضر به معرفی حوزه های علمیه لبنان، موسسان، نظام آموزشی و اهداف آن ها، اقدام نموده است. وی با برشمردن نقطه ضعف های این حوزه ها و ارائه راهکارهایی برای رشد آن ها، نوشتار خویش را به پایان می رساند.
    کلیدواژگان: حوزه های علمیه لبنان، حوزه های علمیه شیعه، معرفی حوزه های علمیه
  • سید صادق حقیقت صفحه 26
    یکی از مباحث مهم در حوزه اندیشه سیاسی که جنبه کبروی دارد، ارتباط فلسفه سیاسی با فقه سیاسی است. نویسنده در نوشتار حاضر، تمرکز بحث را مقایسه فلسفه سیاسی شیعه و فقه سیاسی شیعه قرار داده است. و در پی پاسخ به این سوالات است که چگونه نتایج این دو رشته علمی قابل مقایسه اند؟ آیا هر دو نتایجی یقینی ارائه می کنند؟ و اینکه تقدم و تاخر اعتبار آن ها چگونه است؟ وی در راستای این هدف، ابتدا مقصود خود را از فلسفه سیاسی و فقه سیاسی روشن می سازد. و سپس به ارتباط عقل و نقل از دیدگاه اندیشمندان اسلامی اشاره خواهد نمود. به این ترتیب، زمینه را برای پرداختن دقیق تر به رابطه فلسفه سیاسی شیعه و فقه سیاسی شیعه آماده می سازد.
    کلیدواژگان: فلسفه سیاسی شیعه، فقه سیاسی شیعه، عقل از دیدگاه اندیشمندان اسلامی، نقل از دیدگاه اندیشمندان اسلامی، فلسفه سیاسی، اندیشه سیاسی، کلام سیاسی، فقه سیاسی، ارتباط عقل و نقل
  • سید حسن فاطمی صفحه 47
    کم توجهی پژوهشگران به امام زادگان، زمینه ساز بروز خلاف واقع ها و لغزش ها در معرفی امام زادگان شده است. نویسنده در نوشتار حاضر سعی دارد لغزش هایی را که در معرفی امام زادگان قم مشاهده کرده، بیان دارد. به اعتقاد وی منشا اصلی بخشی از اشتباه ها، لغزش در بعضی نسخه های تاریخ قم است. از این رو، نویسنده ابتدا اشتباهات مربوط به حضرت معصومه (س) و امام زادگان بی واسطه و سپس لغزش ها درخصوص امام زادگان باواسطه را ذکر می کند.
    کلیدواژگان: امامزادگان قم، لغزش در معرفی امامزادگان، تاریخ قم
  • محمدنبی سلیم صفحه 55
    علمای جبل عامل نقش قابل توجهی در تحکیم مبانی مشروعیت دولت صفویه، ترویج شعائر دینی و پیگیری سیاست مذهبی صفویه داشته اند. از برجسته ترین دانشوران مهاجر از لبنان، محقق کرکی بود که او را مروج شیعه در سده 10 ه.ق. خوانده اند. تاریخ پژوه معاصر، اندرو نیومن در مقاله ای با ذکر دلایلی ادعا نموده است که مهاجرت علمای جبل عامل بیشتر به افسانه می ماند. نویسنده در نوشتار حاضر تلاش نموده است با برگردان بخش اصلی از مقاله نویسنده مذکور، به طرح پرسشگری و نقد ادعاهای نیومن اقدام کند. وی بخش های مختلف مقاله که ناظر بر موضوعاتی از قبیل: ردیه بر تشیع صفویان، اعتراض به محقق کرکی، ناسازگاری شیعیان غیر ایرانی با تشیع صفوی، پاسخ جبل عاملیان به تشیع صفوی، دوران شاه تهماسب یکم و... به طور مبسوط تشریح می نماید. نتایج تحقیق نویسنده نشان می دهد که ادله نیومن صرفا بر پایه ی استدلال های ضعیفی چون: تضاد رویه دینی علمای شیعی با تشیع صفوی، بی علاقگی عاملیان به مشارکت سیاسی و نارضایتی علما از پیوند دیانت و سیاست قرار داشته و از وجاهت اسنادی وکافی برخوردار نیست.
    کلیدواژگان: مهاجرت علمای جبل عامل، سیاست دینی صفویه، محقق کرکی، اندرونیومن، علمای شیعه جبل عامل، روحانیت شیعه جبل عامل، مقاله مهاجرت علمای جبل عامل به ایران عهد صفوی، تشیع صفوی
  • نقد و بررسی کتاب
  • محمدعلی مهدوی راد صفحه 67
    کتاب آراء محمد رشید رضا فی قضایا السنه النبویه من خلال مجله المنار، گزارش و تحلیل مواضع مختلف رشید رضا پیرامون سنت است. مطالب بر اساس مقالات رشید رضا در مجله المنار و مطالب مهمی است که در ضمن تحریر درس گفتارهای تفسیر رشید رضا و مرادش شیخ محمد عبده و نیز مطالب تفسیری مستقل خودش مطرح کرده است. نویسنده در نوشتار حاضر با هدف معرفی کتاب مذکور، پس از ارائه خلاصه ای از زندگی نامه رشید رضا، محتوای بخش های کتاب را مورد مداقه قرار می دهد.
    کلیدواژگان: رشید رضا، آرا محمد رشید رضا فی قضایا السنه النبویه من خلال مجله المنار، معرفی سنت، مجله المنار
  • محمود هدایت افزا صفحه 72
    کتاب ماجرای فکر فلسفی اثر دکتر ابراهیمی دینانی از جمله آثاری است که در دهه ی اخیر مورد توجه اصحاب معقول، محققین و حتی ناقدین متون فلسفی قرار گرفته است. اگر صاحب نظران این اثر را تاریخ فلسفه ندانند، لااقل این ادعا را می پذیرند که این مجموعه، تاریخ فلسفه ای تحلیلی است؛ چرا که مولف به گونه ای خاص، از آراء هر فیلسوف یا نحله ی فلسفی گزارش و در هر مورد خود نیز نقطه نظراتی ارائه می دهد. نویسنده در نوشتار حاضر بر مباحث مطرح شده در مجلد سوم این کتاب تمرکز نموده و شاکله ی کلی این مجلد از مجموعه مذکور را در بوته نقد و بررسی قرار داده است. وی ضمن نقد محتوایی و بیان کاستی های این اثر، تلاش نموده با ارائه پیشنهاداتی راجع به تصنیف این گونه آثار، برخی منابع مغفول مانده پیرامون مکاتب فلسفی متاخر از صدرا را معرفی کند.
    کلیدواژگان: کتاب ماجرای فکر فلسفی، تاریخ فلسفه، ابراهیمی دینانی، فلسفه اسلامی، اندیشه های صدرالمتالهین، ملاصدرا، قاضی سعید، شیخ احسایی، نقد و بررسی کتاب
  • مهدی فیروزیان صفحه 85
    دیوان عارف تاکنون بارها توسط اشخاص مختلف به چاپ رسیده است. واپسین چاپ آن به کوشش مهدی نورمحمدی گردآوری شده که مدعی است جامع ترین، کامل ترین و منسجم ترین چاپ دیوان عارف را فراهم آورده است. نویسنده در نوشتار حاضر در نه بخش، لغزش هایی که در چاپ مذکور راه یافته است را با ارائه شاهدمثال هایی از کتاب، در بوته نقد و بررسی قرار می دهد. این نه بخش مشتمل بر موارد ذیل است: شعر دیگر شاعران در دیوان عارف، چند سروده دیگر از عارف، اختلاف با چاپ برلین، لغزش های گردآورنده، بدخوانی، لغزش های چاپی، لغزش املایی، حذف و افتادگی، و نکته های ویرایشی و نگارشی.
    کلیدواژگان: دیوان عارف، مهدی نورمحمدی، نقد و بررسی کتاب
  • سیدمحسن اسلامی صفحه 97
    مخاطبان انتظار دارند که هر کتاب، بخش ها و عناصر مشخصی داشته باشد و از قواعدی پیروی کند. شاید بتوان گفت نویسنده در صورتی حرفه ای محسوب می شود که به اقتضائات فرهنگ نگارش پایبند باشد. نویسنده در نوشتار حاضر شش جلد از مجموعه «فرهنگ نگارش» که به همت انجمن قلم حوزه و کانون نویسندگان قم منتشر شده را مورد مداقه قرار داده است. کتاب های مورد بحث از این قرارند: 1. از کتاب تا کلمه اثر محمدرضا حکیمی، 2. با اهل قلم اثر جواد محدثی، 3. اخلاق نگارش اثر محمد اسفندیاری، 4. نوشتن در جزایر پراکنده: جستارهایی در اخلاق پژوهش اثر حسن اسلامی، 5. پژوهش و نگارش: جستارهایی در نقد کتاب و آسیب شناسی پژوهش های دینی اثر رضا مختاری، و 6. آیین قلم: جستارها و گفتارهایی درباره نگارش علمی اثر رضا بابایی. نویسنده به اختصار کتاب های مذکور را از حیث: الف. عنوان (اطلاع دهندگی، تناسب با محتوا)، ب. پیش از متن (کارکرد مقدمه، اشاره به سابقه مطالب، و قدردانی)، ج. تعامل با جامعه علمی (استفاده از آثار دیگران، و کتابنامه)، بررسی می نماید.
    کلیدواژگان: فرهنگ نگارش، نقد و بررسی کتاب
  • سید جمال موسوی صفحه 102
    کتاب قزلباش و هزاره در لابلای تاریخ افغانستان اثر احمدعلی محبی، از معدود پژوهش هایی است که به قزلباشان و پیشینه آنان در افغانستان توجه نموده است. این کتاب می تواند برای مطالعه جامعه شیعیان افغانستان که قزلباشان بخشی از آن هستند و همچنین ریشه یابی اقوام ایرانی در افغانستان مفید باشد. نویسنده در نوشتار حاضر در راستای نقد و بررسی کتاب مذکور، ابتدا به معرفی کتاب همت گماشته است. از این رو، نخست به اجمال محتوای 21 فصل کتاب را بیان می دارد. سپس در ادامه به نقد صوری و نقد محتوایی کتاب، اقدام نموده است.
    کلیدواژگان: کتاب قزلباش و هزاوه در لابلای تاریخ افغانستان، قزلباشان، شیعیان در افغانستان، نقد و بررسی کتاب
  • حسام الدین پرهام صفحه 109
    کتاب نسخه شناخت (پژوهشنامه نسخه شناسی نسخ خطی فارسی)، کتابی است که توسط علی صفری آق قلعه و انتشارات میراث مکتوب در سال 1390 انتشار یافته است. نویسنده در نوشتار حاضر کتاب مذکور را در بوته نقد و بررسی قرار داده است.
    کلیدواژگان: کتاب نسخه شناخت، کتاب پژوهشنامه نسخه شناسی نسخ خطی فارسی، علی صفری آق قلعه، نقد و بررسی کتاب
  • اصغر رمضانی صفحه 112
    کتاب الشواهد الربوبیه اثر صدرالمتالهین ملاصدرای شیرازی، یکی از متون فلسفی است که ملاصدرا در آن آخرین آراء خویش را بیان کرده است. نویسنده در نوشتار حاضر با هدف نقد و بررسی ترجمه علی بابایی از کتاب مذکور، ابتدا کتاب الشواهد الربوبیه را معرفی و محتوای مشاهد پنج گانه و اهمیت و جایگاه آن را تشریح می نماید. سپس به اختصار ضرورت ترجمه و شرح کتاب را اظهار و در انتها، با ارائه شاهدمثال هایی از ترجمه کتاب، ترجمه پیشنهادی خود را بیان نموده است.
    کلیدواژگان: کتاب الشواهد الربوبیه، ملاصدرا، علی بابایی، نقد و بررسی کتاب
  • دیگر نگاشته ها
  • محمدحسین رفیعی صفحه 121
    نوشتار حاضر مشتمل بر معرفی برخی مقالات لاتین در حوزه مطالعات اسلامی است که تاکنون ترجمه و منتشر نشده اند. نویسنده در نوشتار حاضر تلاش دارد در راستای معرفی مقالات، به اختصار محتوای هر یک از مقالات را مورد مداقه قرار دهد. برخی از عناوین مقالات معرفی شده بدین شرح اند:1- مهدی (عج) و گنج طالقان2- احیاگری اسلامی و بریتانیای کبیر: تصویر محمد رشید رضا چنانکه در نشریه المنار انعکاس یافته3- رویکرد پسااستعماری به تاریخ اسلام در قرن چهارم هجری/دهم میلادی4- نزاع با خلیفه؛ تصویر عثمان بن عفان در سه متن تاریخ نگاری عهد عباسی5- کتاب فتوح الشام قدامی به مثابه مورد پژوهشی درباب انتقال حدیث درباب فتح شامات
  • کتاب شناسی موضوعی
  • احمد خامه یار صفحه 135
    نویسنده در نوشتار حاضر کوشیده است فهرستی از کتاب ها و مقالاتی که در موضوع کتیبه ها، سنگ قبرها و سایر سنگ نوشته های اسلامی به زبان فارسی نگارش یافته اند، ارائه نماید. بعلاوه، عناوین مقاله هایی که موضوع آن ها معرفی کتاب های منتشره در موضوعات مذکور می باشد نیز در نوشته حاضر درج شده اند. فهرست حاضر همچنین دربرگیرنده عناوین برخی کتاب ها و مقالاتی است که موضوع اصلی آن ها کتیبه ها و سنگ قبرهای اسلامی نیست اما ممکن است فصلی از آن ها به این موضوعات اختصاص داده شده یا حاوی داده های منحصربه فردی در این زمینه باشد. منابع معرفی شده از آغاز تحقیقات نوین در ایران در اوایل قرن شمسی حاضر تا پایان سال 1390 شمسی منتشر شده اند. در این نوشتار، تنها کتیبه هایی مد نظر نویسنده بوده است که به عنوان عناصر معماری در بناهای تاریخی به کار رفته است. از این رو، شامل کتیبه های سنگی، آجری، گچی، کاشی، صندوقچه ها و محراب های چوبی می شود.
    کلیدواژگان: کتیبه های اسلامی، سنگ قبرهای اسلامی، سنگ نوشته های اسلامی، ماخذشناسی فارسی
  • تازه های نگارش و نشر: معرفی اجمالی
  • تازه های نگارش و نشر
  • اسماعیل مهدوی راد صفحه 159
  • اسماعیل مهدوی راد صفحه 167
  • اخبار
  • ناصرالدین انصاری صفحه 169
  • نمایه
  • اسماعیل مهدوی راد صفحه 172
|
  • Seyyed Hasan Islāmi Page 7
    The acceptability of writing depends on observing the technical and structural issues as well as writing ethics; in other words, the writing ethics is an inseparable part of writing process. In order to evaluate the writing ethics, we can take advantage of some other approaches such as consequence-oriented, task-oriented, and virtue-oriented approach. However, in the present work, the author tries to discuss the issue in the view of the virtue-oriented approach.According to the author, integrity, knowing the limits, level of courage, and transparency are the most obvious virtues in writing without which the text would be ineligible. Hence, each of the aforementioned traits and characteristics are described in detail in an ethical writing. During the discussion, the author provides some examples of the common unrighteousness in writing in order to present a schematic of ethics of virtuous writing; and introduces the ethics of writing not as a set of rules and principles but as virtues of thought and behavior.
    Keywords: ethical writing, writing ethics, virtue, oriented approach, writing virtues, ethical virtues of writing, ethics of writing, ethics of virtuous writing
  • Majid Shāker Salmāsi Page 18
    During the history, Seminaries have been responsible for the preservation of Shiite culture and thought. After the two seminaries in Qom and Najaf, Shiite seminaries in Lebanon are considered the important ones. In this paper the author introduces the Lebanon Seminaries, their founders, their educational system and their objectives. Finally, he enumerates their weaknesses and provides some solutions for their progress.
    Keywords: Shia Seminaries, Lebanon Seminaries, an introduction to the seminaries
  • Seyyed Sādeq Haqiqat Page 26
    One of the most important topics in the realm of political thought that has a fundamentalaspect is the relationship between political philosophy and political jurisprudence. In the present article, the author has focused on the difference between Shiite political philosophy and Shiite political jurisprudence. And he is after the answer to this question that how the results of these two academic majors are comparable? And what is the validity of their transposition? Regarding this, he firstly clarifies himself about political philosophy and political jurisprudence. Then he points out the relationship between reason and hadith in view of Islamic scholars. Therefore, he is trying to prepare the condition for a closer look at the relationship between Shiite political philosophy and Shiite political jurisprudence.
    Keywords: Shiite political philosophy, Shiite political jurisprudence, reason in the view of Islamic scholars, hadith in the view of the Islamic scholars, Political Thought, political jurisprudence, political theology, the relationship between reason, hadith
  • Hasan Fātemi Movahhed Page 47
    Researchers’ inattention to Imamzades has led to the advent of lies and mistakes in the introduction of them. In the present article, the author tries to speak of the mistakes he has seen in the introduction of Imamzades. He believes that some of these slips originate from some mistakes in the historic manuscripts in Qom. Therefore, he, first of all, points out the mistakes regarding HazratMa’sumah and direct Imamzades, and then goes on to talk about the mistakes regarding the indirect Imamzades.
    Keywords: Imamzades in Qom, the mistakes in the introduction of the Imamzades, history of Qom
  • Muhammad Nabi Salim Page 55
    JabalĀmil’sscholars had a significant role in strengthening the foundations of the Safavidstate legitimacy, promoting the religious rituals, and tracking the Safavid religious policy. One of the most prominent scholars who migrated from Lebanon was scholar Kurki Who is known as the promoter of Shia in 10th century (AH). Andrew Newman, the contemporary historian, in his article points out some reasons to claim that the immigration of JabalĀmel's scholars to Iran is just a myth. In the following paper, the author tries to criticize Newman's claims by translating the main part of his article. He explains in details different parts of Newman's article which discusses the topics such as: rejection of the Shia Safavid, protest against scholar Kurki, the conflict between non-Iranian Shia and Safavid Shia, JabalĀmiliān’s answer to Safavid Shia, the era of Shah Tahmasb I, and… The results of the author's research show that Newman's arguments are solely based on weak reasoning such as: the difference between the Shia scholars’ religious practices and Safavid Shia’s ones, Āmiliān’s lack of interest in political participation, and scholars’ dissatisfaction with linking the politics and religion. Consequently, Newman’s article lacks enough documents.
    Keywords: Migration of JabalĀmilyān's scholars, Safavid religious policy, scholar Kurki, Andrew Newman, JabalĀmil's Shia scholrs, Migration of JabalĀmilyān to Safavid Iran, Shia Safavid
  • Muhammad Ali Mahdavirā, D. Page 67
    Muhammad Rashid Ridhā’s opinions fi Qazāyaal-Sunnaal-Nabavia men KhelālMajalātal-Menār(Muhammad Rashid’s opinions about the Prophet’s tradition in Manār Magazines) is in fact a report and analysis of Rashid Ridhā’s views about tradition. This book is based on Rashid Ridhā’s articles in al-Manār magazine, and the other important topics which were mentioned while he was writing down his own lecture, his venerated model Sheikh Muhammad ‘Abde’s lectures, and his own interpretive works. In the present article, the author, intending to introduce the above mentioned book, firstly provides a brief summary of Rashid Ridhā’s biography, and then examines the content of different parts of the book.
    Keywords: Rashid Ridhā Muhammad Rashid Ridhā's opinions fi Qazāya Al Sunna Al Nabavia men KhelālMajalātAl, Menār(Muhammad Rashid's opinions about the Prophet's tradition in Manār Magazines), book report, tradition, al, Manār magazine
  • Mahmud Hedāiatafrā Page 72
    The Story of Philosophical Thought by Dr. Ibrahim Dināni is one of the works which has drawn the attention of the scholars, researchers, and even the critics of philosophical texts. Even if the experts do not accept this book as the history of philosophy, they at least agree that this collection is the history of an analytical philosophy because the writer provides a report of every philosopher’s ideas or philosophical movement along with his own ideas regarding that subject matter. In the present article, the author focuses on the discussed issues of the third volume of the mentioned series and criticizes its general structure. He also reviews the content and expresses the shortcomings of this work. Then with regard to the composition of works like this, he gives some suggestions about certain neglected resources about the philosophical schools afterSadrā.
    Keywords: the Story of Philosophical Thought, the history of philosophy, Ibrahim Dināni, Islamic philosophy, Sadr Al moteahelin's thoughts, MullāSadrā QāziSaid, Sheikh Ihsāie, book review
  • Mahdi Firouziān Page 85
    Āref’s collection of poems has been published by different people several times so far. The last version was published by Mahdi Nourmuhammadi who claims that he has provided the most comprehensive, most complete and most consistent print of all. In the following paper, the author is going to point out the mistakes of the mentioned print in nine parts along with some examples of the book. These nine parts are: other poets’ poems in Āref’s collection of poems, the other poems by Āref, the difference between this book and the publication in Berlin, the compiler’s mistakes, wrong reading, printed mistakes, misspelling, omissions, and theeditorial points.
    Keywords: Āref's collection of poems, Mahdi Nourmuhammadi, book review
  • Seyyed Mohsen Islāmi Page 97
    The readers expect every book to have its certain parts and to follow some rules. It can perhaps be said that the author is considered to be a professional if s/he adheres to the requirements of the culture of writhing. In the present article, the author is going to examine six volumes of the series of Culture of Writing which has been published by Pen Association of the Seminary School and Qom writers’ Association. Books discussed include: 1. From the Book to the Word by Muhammad RezāHakimi; 2. The Literati by JavādMohaddethi; 3. Ethics of Writing by Muhammad Isfandiāri; 4. Writing in Scattered Islands: Queries in Research Ethics byHasanIslāmi; 5. Research and Writing: Queries in Book Review and Pathology of Religious Research by RezāMokhtāri; 6. Ritual of writing: Queries about Academic Writing by RezāBābāie. The author briefly analyses the mentioned books in terms of: A. title (to be informative, and in agreement with the content), B. before the text (function of introduction, reference to the history of contents, and acknowledgment), C. interaction with the academic community (using the works of others, and bibliography).
    Keywords: Culture of Writing, book review
  • Jamāl Musavi Page 102
    Qizilbāsh and Hazārein the History of Afghanistan by Ahmad Ali Mohebbi is one of the few researches which havepaid attention toQizilbāshān and their history in Afghanistan. This book can be useful for the study of the Shiite society of Afghanistan of which Qizilbāshān are a part as well as for finding the origin of the Iranian tribes in Afghanistan. In the present article, in order to review this book, the author firstly introduces it. Therefore, he briefly explains about 21 chapters of the book. Following this, he is going to criticize the structure and the content of the book.
    Keywords: Qizilbāsh, Hazārein the History of Afghanistan, Qizilbāshān, Shiite society in Afghanistan, book review
  • Hesāmoddin Parhām Page 109
    Study of Manuscript (the journal of the study of Farsi manuscripts) is a book published by Ali Safari ĀqQal’eand the publication of MirathMaktoub in 1390. In the present article, the author is going to criticize this book.
    Keywords: study of manuscript, journal of the study of Farsi manuscripts, Ali SafariĀqQale, book review
  • Asghar Ramezāni Page 112
    Al-shavāhed Al-robubiehby Sadr Al-mote’alehinMullāSadrāShirāzi is one of the philosophical texts in which MullāSadrā has expressed his latest opinions. In the present article, the author intends to review Ali Bābāie’s translation of this book; therefore, he firstly introduces the book and explains about the content of its pentad Mashāhedas well as the importance of its status. Then he briefly talks about the necessity of the translation of the book. Finally, having provided some samples of the translation of the book, the author presents his suggested translation.
    Keywords: Al, shavāhed Al robubieh, MullāSadrā Ali Bābāie, book review
  • Muhammad Hussein Rafiie Page 121
    The present article includes the report of some English articles in the field of Islamic Studies which have not been translated and published yet. In this paper, the author in order to introduce these articles is going to examine the content of every one of them. Some of the titles of the mentioned articles are: Mahdi and the treasure of Tāleqān Islamic revivalism and Great Britain: Image of Muhammad Rashid Rida, as reflected in the journal Al-Manār Post-colonial approach to the history of Islam in the fourth century AH / tenth century AD Dispute with the caliph, UthmānibnAffān’simage in three historiography texts in the Abbasid era FotuhAl-Sham Qoddāmi as a case study about the transfer of hadith about the conquest of Damascus
  • Ahmad Khāmeyār Page 135
    In the following work, the author has tried to provide a list of thePersian books and articles written about Islamic inscriptions, gravestones, and other stone-engravings. In addition, the titles of the articles whose subject is the introduction of the published books on the abovementioned topics are also listed here. Moreover, this list includes the titles of the books and articles whose main subject may not be the Islamic inscriptions and gravestones, but one of their chapters is probably devoted to these issues, or it contains some unique data regarding them. The introduced sources have been published in Iran since the beginning of modern research in the early of the present century up to the end of the year 1390. In this paper, the author considers only the inscriptions which are used as architectural elements in monuments. Therefore, they are inscriptions on stone, brick, plaster, tiles, wooden ark and the altar.
    Keywords: Islamic inscriptions, Islamic gravestones, Islamic stone, engravings, Persian bibliography