فهرست مطالب

اقتصاد کشاورزی و توسعه - پیاپی 70 (تابستان 1389)

فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه
پیاپی 70 (تابستان 1389)

  • 266 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/09/03
  • تعداد عناوین: 11
|
  • ایرج صالح*، غلامرضا پیکانی، سعید مقیسه صفحه 1
    حمل و نقل و مسائل اقتصادی نقش مهمی در هزینه های تولید کالاهای کشاورزی و قیمت تمام شده آنها ایفا می کنند. ارائه یک الگوی اقتصادی جهت بهینه سازی حمل و نقل محصولات کشاورزی در جهت کاهش هزینه های مربوطه، بر قیمت تمام شده این محصولات تاثیر گذار خواهد بود. این مطالعه با هدف ارائه یک مدل ریاضی حمل و نقل پویا به منظور تعیین برنامه بهینه حمل و نقل دانه روغنی سویا از مناطق تولیدی و مبادی ورودی (به عنوان مراکز عرضه) به کارخانه های روغنکشی (به عنوان مراکز مصرف) انجام شده است. تعداد مراکز تولید و عرضه دانه سویا در کشور،30 منطقه تولیدی و 2 بندر ورودی و تعداد مراکز مصرف آن 16 کارخانه می باشد. مطالعه حاضر بر اساس آمار و اطلاعات سال 1383 به صورت ماهانه و با استفاده از بسته نرم افزاری LINGO صورت گرفته و نتایج آن نشان داده است که اجرای برنامه پیشنهادی باعث 67/87 میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی در هزینه حمل و نقل دانه سویا در کشور در سال مورد نظر می گردد.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، حمل و نقل، قیمت تمام شده، مدل ریاضی برنامه ریزی پویا، دانه روغنی سویا، بخش کشاورزی
  • خلیل کلانتری*، عبدی رهنما، حمید موحد محمدی صفحه 19
    هدف اصلی این مقاله بررسی عوامل پیش برنده و بازدارنده ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان خراسان شمالی می باشد که به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل 43 نفر از مدیران صنایع تبدیلی و تکمیلی است که در حال فعالیت بوده و یا تا سال 1386 پروانه تاسیس (موافقت اصولی) از سازمان جهاد کشاورزی یا اداره کل صنایع و معادن استان خراسان شمالی دریافت نموده اند. از آنجا که تعداد این مدیران محدود بوده، نمونه گیری به روش سرشماری انجام شده و اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSSانجام گرفت و با بهره گیری از روش تحلیل عاملی، چهار عامل به عنوان عوامل پیش برنده و شش عامل به عنوان عوامل بازدارنده ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان خراسان شمالی، استخراج و نامگذاری شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که سهم عوامل پیش برنده موثرتر از عوامل بازدارنده بوده و در نتیجه با ایجاد زمینه لازم می توان با تقویت عوامل پیش برنده و فایق آمدن بر عوامل بازدارنده، به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در استان کمک کرد.
    کلیدواژگان: صنایع روستایی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، پتانسیلهای کشاورزی، عوامل پیش برنده و بازدارنده، استان خراسان شمالی
  • سیدصفدر حسینی*، دکترمحمد خالدی، محمد قربانی صفحه 39
    این مقاله با هدف ارزیابی اثر هزینه های مبادله بر دسترسی کشاورزان به بازار های رسمی اعتبارات انجام گرفته است. داده های مورد استفاده در این مطالعه از طریق نمونه گیری خوشه ایبه صورت تصادفی دومرحله ای از یک نمونه شامل 459 نفر از روستاییان چهار استان خراسان، مازندران، آذربایجان شرقی و لرستان در سال 1384 جمع آوری گردیده است. پس از بررسی توصیفی نمونه، با استفاده از الگوی اقتصادسنجی لوجیت آثار عوامل موثر، به خصوص اثر هزینه های مبادله، بر دسترسی کشاورزان به بازار رسمی اعتبارات براورد و بررسی شده است.
    یافته های تحقیق نشان داد که نزدیکی به مراکز اعطای اعتبارات، اطلاع افراد از سیستم بانکی و مراکز اعتباری و همچنین عضویت در صندوقهای قرض الحسنه و تعاونی ها، به عنوان شاخصی از هزینه های مبادله، احتمال دسترسی افراد به بازار رسمی اعتبارات را افزایش می دهد. نتایج نهایی مبین آن است که هزینه مبادله، به عنوان یک عامل مهم محدودکننده در دسترسی روستاییان به بازار رسمی اعتبارات، باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هزینه های مبادله، دسترسی به بازار رسمی اعتبارات، الگوی لوجیت
  • دکترجلیل خداپرست شیرازی*، علیرضا رحمن ستایش صفحه 55
    کشاورزی از دیرباز یکی از مهمترین فعالیتهای تولیدی و اقتصادی در جامعه بشری بوده است. در اقتصاد امروز، با وجود پیشرفتهای زیاد و خیره کننده دیگر بخشهای اقتصاد، کشاورزی همچنان اثر چشمگیری در اقتصاد جوامع دارد و بنابراین می توان گفت بخش کشاورزی نقش کلیدی در روند رشد و توسعه ایفا می کند.
    در ایران با وجود کمی زمینهای قابل بهره برداری های کشاورزی، ولی متاسفانه از همان مقدار زمین مساعد برای کشاورزی یا استفاده نمی گردد و یا استفاده غیربهینه می شود. بهره وری یکی از راه های برطرف کردن این مشکل و افزایش تولید در بخش کشاورزی است. در این مقاله بهره وری متوسط و تعمیم یافته (شاخص GAP) در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات طی سالهای 1345-1380 مقایسه و بررسی و نشان داده شده است بهره وری بخش کشاورزی پایین است و از این نظر پس از بخشهای خدمات و صنعت قرار دارد.
    کلیدواژگان: بهره وری بخش کشاورزی، بهره وری متوسط، بهره وری تعمیم یافته
  • مهدی بشیری*، محمدرضا توکلی بغدادآباد، امیرحسین امیری صفحه 79
    در این مقاله به بررسی و ارزیابی کارایی کشورهای منتخب در زمینه فعالیتهای زراعتی با استفاده از روش برنامه ریزی خطی پرداخته شده است. بدین منظور و با توجه به اینکه در ارزیابی کارایی عمدتا از دو روش پارامتری و ناپارامتری استفاده می شود، با بهره گیری از روش ناپارامتری که بر پایه روش های برنامه ریزی ریاضی و به طور اخص روش تحلیل پوششی داده ها استوار است، کشور ایران و کشورهای منطقه به لحاظ کارایی فعالیتهای زراعتی طبقه بندی و رتبه بندی شدند. با توجه به ورودی ها و خروجی های زیربخش زراعت در 19 کشور منتخب طی سال 2004، در مقاله حاضر به ارزیابی کارایی آنها با دو فرض بازده ثابت نسبت به مقیاس و بازده متغیر نسبت به مقیاس پرداخته شده و سپس با استفاده از روش پرامیتی به الویت بندی کشورهای مرجع پرداخته شده است.
    نتایج نشان می دهد که با در نظر گرفتن فرض اول، کشورهای امارات، کویت، عمان، پاکستان، عربستان سعودی، ترکیه و ایران در میان 19 کشور مورد مطالعه از بیشترین کارایی برخوردارند و متوسط کارایی تحت این فرض 546/0 درصد است. با در نظر گرفتن فرض دوم، کشورهای قزاقستان و یمن نیز به جمع کشورهای کارا می پیوندند که متوسط کارایی تحت این فرض 701/0 درصد است. در نهایت با توجه به الگو بودن کشور امارات، بر اساس یافته های این تحقیق می توان گفت که کشورهای ناکارا به منظور افزایش کارایی باید کشور امارات را الگوی خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: کارایی، تحلیل پوششی داده ها، پرامیتی، روش ناپارامتری، زیربخش زراعت
  • کتایون شمشادی*، صادق خلیلیان صفحه 103
    این مقاله با هدف بررسی تاثیر سیاست یارانه ای دولت در تولید گندم آبی انجام پذیرفته است. بدین منظور با استفاده از روش های اقتصادسنجی و با بهره گیری از اطلاعات سری زمانی سالهای 1363-85 نهاده های کود شیمیایی، بذر، سم، نیروی کار و آب، ابتدا تابع تولید گندم آبی با روش ARDL تخمین زده شد و پس از محاسبه کششهای تولیدی این نهاده ها، با تخمین همزمان توابع هزینه و تقاضای نهاده های تولیدی به روش ISUR، حساسیت کشاورزان نسبت به تغییرات قیمت این نهاده ها مشخص گردید.
    نتایج حاکی از کم کشش بودن تقاضای نهاده های کود، بذر و آب نسبت به تغییرات قیمت آنها و کشش پذیر بودن تقاضای نهاده های سم و نیروی کار نسبت به تغییرات قیمت آن است. نتایج حاصل از تحلیل سیاست یارانه ای دولت نیز نشان داد که اعطای یارانه به نهاده سم به دلیل کشش پذیر بودن تقاضای این نهاده نسبت به قیمت، باعث افزایش مصرف بی رویه این نهاده و در نهایت منجر به کاهش تولید گندم آبی به میزان 133/3% شده است. همچنین اعطای یارانه به نهاده های کود و بذر به دلیل بی کشش بودن تقاضای این نهاده ها، تاثیر ناچیزی در افزایش تولید گندم آبی داشته است، به طوری که میزان تولید گندم آبی بر اثر اعطای یارانه کود 306/0 درصد و یارانه بذر 2/0 درصد افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: یارانه، تابع تولید، تابع هزینه، تابع تقاضای نهاده، رگرسیونهای به ظاهر نامرتبط تکراری
  • کامبیز هژبرکیانی، الهام غلامی* صفحه 127
    در این مقاله رفتار مصرف کنندگان شهری و روستایی به تفکیک دوره های بلندمدت و کوتاه مدت برای دوره زمانی (1360-84) با استفاده از کششهای مواد مغذی مورد بررسی قرار گرفته است. برای محاسبه کششهای مواد مغذی از مدل تقاضای هوانگ – لین(Huang and Lin، 2001) و فناوری مصرف لن- کستر استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد جامعه شهری تقریبا حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات قیمتی مواد غذایی در مقایسه با جامعه روستایی از خود نشان می دهد. براساس کششهای درآمدی زیرگروه های مواد غذایی توصیه می شود یارانه «نان، غلات و فراورده های آن» و «شیر و فراورده های آن و تخم مرغ» در راستای ارتقای کیفی الگوی مصرفی خانوارهای شهری و روستایی با روند فعلی ادامه یابد. کشش قیمتی زیرگروه گوشت در جامعه شهری بالاترین کمیت را دارد و با توجه به آثار ناشی از عدم مصرف آن حمایت دولت ضرورت می یابد. در جامعه روستایی این موضوع برای گروه «نان، غلات و فراورده های آن» صادق است. نتایج حاصل از کششهای درآمدی مواد مغذی نشان می دهد که افزایش مخارج صرف شده برای هر زیرگروه از مواد خوراکی منجر به افزایش مصرف موادمغذی می شود.
    کلیدواژگان: تقاضای مواد غذایی، کشش مواد مغذی، مناطق شهری و روستایی ایران، سریهای زمانی، تکنیک همجمعی
  • سمانه شاه حسین دستجردی*، دکترناصر شاهنوشی صفحه 157
    شناخت عوامل موثر بر سطح زیرکشت جو می تواند ابزاری مناسب برای دستیابی به خودکفایی در تولید این محصول باشد. از آنجا که براساس مبانی نظری، سیاستهای قیمتی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر سطح زیرکشت است، در مطالعه حاضر، به منظور بررسی چگونگی شکل گیری انتظارات قیمتی کشاورزان و دخالت آن در تصمیم گیری برای کشت محصول، تابع سطح زیرکشت جو براساس دو الگوی انتظارات قیمتی تطبیقی و انتظارات عقلایی در دوره زمانی 1361-83 بررسی و مقایسه شده است. براورد تابع سطح زیرکشت جو با فرض اینکه کشاورزان انتظارات خود را در چارچوب انتظارات تطبیقی تعدیل و بازبینی می کنند، نتایج سازگار و مقبولتری را به همراه داشت. از آنجا که در چارچوب الگوی انتظارات تطبیقی، امکان واکنش کشاورزان به سیاستهای دولت وجود ندارد و در واقع نمی توانند با رفتار خود، اثرگذاری این سیاستها را خنثی نمایند، لذا به نظر می رسد دولت می تواند با سیاستگذاری های مناسب بر روند تولید این محصول تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: سطح زیرکشت جو، انتظارات قیمتی، انتظارات تطبیقی، انتظارات عقلایی، عوامل غیرقیمتی
  • حسین مهرابی بشرآبادی*، حمیده موسوی محمدی صفحه 175
    یکی از اقداماتی که برای تامین غذای افراد جامعه توسط دولتها انجام می پذیرد، سیاستهای حمایتی بخش کشاورزی است. این مطالعه اثر سیاستهای حمایتی بخش کشاورزی شامل سیاستهای قیمتی و نهاده ای را بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی بررسی می کند. با استفاده از شاخص کلی امنیت غذایی خانوار، امنیت غذایی این خانوارها طی دوره 1362-85 براورد و میزان حمایت از بخش کشاورزی با استفاده از شاخص معیار کلی حمایت محاسبه شد. اثر این سیاستها نیز با استفاده از روش خودرگرسیون برداری بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی بررسی گردید.
    نتایج نشان می دهد که در اکثر سالها از کشاورزان حمایتهای قیمتی منفی انجام شده اما با وجود حمایتهای نهاده ای مثبت، برایند حمایت از بخش کشاورزی مثبت بوده است. مجموع حمایتهای قیمتی ونهاده ای از بخش کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی در کوتاه مدت اثر مثبت داشته اند، اما در بلندمدت خیر. کاهش بودجه برای حمایتهای نهاده ای و اختصاص آن برای تامین اعتبارات خرید تضمینی بموقع و متنوع سازی ابزارهای حمایتی می تواند به بهبود امنیت غذایی روستاییان کمک کند.
    کلیدواژگان: سیاست حمایتی، کشاورزی، امنیت غذایی خانوارهای روستایی، شاخص کلی امنیت غذایی خانوار، معیار کلی حمایت، ایران
  • افشین امجدی، رویا محمدزاده*، الهام باریکانی صفحه 193
    این مطالعه با هدف شناسایی عوامل موثر بر تعیین بازارهای هدف صادرات پسته و خرمای ایران شکل گرفته است. به این منظور بازارهای هدف صادرات پسته و خرما (با استفاده از روش غربال گیری)، عوامل موثر بر تقاضای صادرات پسته و خرمای ایران و ضرایب کشش تقاضای صادرات این محصولات در دوره 1350-86 مورد تحلیل قرار گرفت.
    براساس نتایج مطالعه، کشورهای غیرآسیایی با درآمد بالاتر، بازار مناسبتری برای خرمای صادراتی ایران تشخیص داده شدند. همچنین در بلندمدت، بازار مناسب پسته صادراتی، کشورهای آسیایی و غیرآسیایی با درآمد بالاتر هستند. افزایش قیمت خرمای صادراتی باید معقولانه و توام با ارتقای سطح بهداشتی خرمای صادراتی و بسته بندی مناسب باشد. افزایش قیمت صادرات پسته صادراتی در بلندمدت نیز با توجه به ظهور وگسترش احتمالی صادرکنندگان جدید مخاطره آمیز خواهد بود. در مجموع براساس نتایج مطالعه، بازارهای هدف مناسب برای صادرات خرمای ایران به ترتیب اولویت کشورهای فرانسه، بریتانیای کبیر، آلمان، مراکش، ایالات متحده، ایتالیا، اسپانیا، کانادا، روسیه، گرجستان، سوئیس، هلند، استرالیا و بلژیک و بازار مناسب هدف صادرات پسته در بلندمدت به ترتیب اولویت کشورهای لوکزامبورگ، هنک کنگ، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، هلند، فرانسه، روسیه، اردن، هند، سوریه، اسلوواکی، فلسطین اشغالی، بریتانیای کبیر، قبرس، اوکراین، اسلوونی، بلژیک، لیتوانی و ارمنستان پیشنهاد می شوند.
    کلیدواژگان: بازارهای هدف صادرات، کشش تقاضای صادرات، غربال گیری، خرما، پسته، ایران
|
  • I. Saleh*, Gh.Peykani, S. Moghiseh Page 1
    Transportation plays an important role in excessive costs and the final price of goods. For this reason, constructing an economic transportation model enables us to optimize various activities in transportation systems for agricultural products, bringing lower costsfor consumers of products as a result. The main objective of this studyis to construct a dynamic linear programming transportation model in order to minimize the transportation costs of soybean shipped from different supply regions to different pressing oil factories. There are 29 production centers known as supply regions, 2 importing harbors and 7 factories and demanding centers for soybean seeds in Iran. This study used the monthly data of the year 2004 based on the capacities of origin supplies, warehouse (and related monthly stock available in previous period and the amount of transferred shipment to nextperiod), monthly consumption of demanding centers and related transportation costs. LINGO computer package was used to solve the transportation model. Based on the comparison of optimal solutions of the model and the actual transformation costs in 2004, the transformation cost reductions for soybean seeds is 87.67 million Rials.
  • Kh. Kalantari*, A. Rahnama, H. Movahed Mohammadi Page 19
    The main objective of this paper is to investigate the driving forces and hampering factors affecting establishment and development of agro-process industries in Northern Khorasan province. The present study was carried out through description survey method. Thestatistical universe of this study was the managers of 43 agro-process industries, who had received their establishment license until 2007 from Agricultural Jihad Organization or the Department of Industries and Mining of Northern Khorasan province. Because of limitednumber of these industries, census method was used for sample driving and the data was gathered by questionnaires. Face validity of questionnaires was confirmed after some modifications based on ideas of experts of agro-processing industries affiliated with Agricultural Jihad Organization and the Department of Industries and Mining.Questionnaire's reliability was confirmed through computing Cronbach Alpha Coefficient which was 0.87 for driving forces and 089 for hampering factors. Statistical analysis was performed using the SPSS software and 4 factors were nominated and extracted as driving forces and 6 factors as hampering factors of agro-process industries establishment and development by using factor analysis technique. It is revealed that contribution of driving forces for establishment and development of agro-process industries is morethan hampering factors. Thus driving forces should be improved and hampering factors should be recognized and solved for development of agro-processing industries in Northern Khorasan province
  • S. Hosseini*, M. Khaledi, M. Ghorbani Page 39
    This paper evaluates the impacts of transaction costs on accessing to credit market. The data was collected using a sample of 459 rural households from Khorasan, Mazandaran, East Azarbayejan and Lorestan Provinces in Iran during the year 2006. After a descriptive analysis of the sample, the Logit model was used to evaluate the impacts of some factors, especially transaction costs on rural household access to credit market. The results revealed that a close distance to financial centers, the availability of information onbanking system and also membership of farmers in Gharzolhasaneh funds and co-operatives, as indexes of transaction costs, increase the accesses of farmers to credit markets. Finally, transaction costs could be considered as an important limitation in accessing to the credit market in rural areas.
  • J. Khodaparast Shirazi*, A. Rahman Setayesh Page 55
    Agriculture is one of the oldest economic and generative activities of human society. In the contemporary economy, in spite of increasing development in other parts of it, agriculture as one part of the economy have still a remarkable role in the economy of different societies. Agriculture has a critical role in economic growth and development. Although mountains and deserts cover a vast area in Iran, suitable areas for agriculture arent used in an optimum way. Productivity is one way to increase production in agricultural sector. This study investigated average and capitalized average productivityin agriculture, industry and service sectors. During 1966-2001 the results show a low productivity in agriculture so that according to productivity indices, agricultural sector stands after services, industry sections.
  • M. Bashiri*, M. R. Tavakkoli Baghdad Abad, A.H. Amiri Page 79
    In this paper, the efficiency of selected countries in agriculture activities is evaluated by using linear programming. Knowing the fact that there are two main Parametric and Nonparametric methods for measuring the efficiency, the Nonparametric method based on the mathematical programming and specifically Data Envelopment Analysis(DEA) is applied to evaluate the efficiency of Iran and 18 regional countries under two assumptions of constant and variable return to scale in the year 2004. Then, the Promethee method is used to prioritize the efficient countries. The results show that under the first assumption, countries such as Emirates, Kuwait, Oman, Pakistan,Saudi Arabia, Turkey, and Iran out of the selected countries have the most efficiency, and the average efficiency is equal to 0.546. Under the second assumption, Kazakhstan and Yemen are added to the efficient countries and the average efficiency is equal to 0.701 Finally, it is proposed that inefficient countries should make Emirates as a model in efficiency for themselves
  • K. Shemshadi *, S. Khalilian Page 103
    The goal of the present study is to survey the Effect of Government Subsidizing Policy on Wheat Production. In addition, with utilization of economic methods and utilizing serial andperiodical data belonging to 1984-2006 years concerning inputs of chemical fertilizers, seeds, toxins, work power and water supplies, at first wheat production function was estimated with ARDL approach and then farmers sensitivity to price changes of these inputs were specified after having production attraction of the inputs calculated simultaneously with estimation of cost dependents and supply of production dependents applying ISUR method. Results obtained from analysis of State Subsidy Policy showed that granting subsidy to toxins has caused irrational supply of the inputs and decrease of theproduction of the wheat as much as 3.133% as a result of flexibility of supply of this input in proportion with price. In addition, granting subsidy to fertilizers and seeds have had trivial impact on production of wheat because of low attraction of demand of these inputs in a way that wheat production rate increased 0.306 percent with fertilizerssubsidy and 0.2 percent with seed subsidy.
  • K. Hozhabr Kiani, E. Gholami* Page 127
    In this paper using nutrients elasticity tools, consumer behavior of urban and rural area was surveyed in long run and short run during 1981-2005. To calculate nutrients elasticity (as a main purpose of this paper), we use Huang and Lin demand model (2001) and Lan-Caster s consumption technology equation. Finally N=S*D matrix was employed to calculate nutrients elasticity, where N contained nutrients elasticity values (related to income variations), S also indicated the percentage of a specific nutrients in each food and D defined the demand elasticity matrix. According to subgroup of food incomeelasticity, we suggest to subsidize “bread, grains and their products” and also “milk and its products and egg” to enhance the quality level of consumption pattern of urban and rural areas. Also price elasticity of meat subgroups price is highest in urban societies and according to the lack of consumption effects of it, governmental implementation ofsupporting programs will be necessary.The result of income elasticity of nutrients shows that the more costs taken in each subgroup of foodstuff, the more is consumption ofnutrients consumption.
  • S. Shahhossein Dastjerdi*, N. Shahnoushi Page 157
    Identifying the affecting major factors in the area planted to barley can be an effective means for achieving self-sufficiency in its production. Under theoretical principles, price policies are one of the most important factors in determining the area planted to barley. In this study, for specifying how farmers do form their expectations ofbarley price and consider it on decision to barley planting, the barley area response has been estimated using two price expectations models, adaptive and rational, over the years 1982 to 2004. It was found out that estimating the barley area function is preferred under this hypothesis that farmers adjust their expectations through adaptiveexpectations. According to the adaptive expectations model, farmers may not response in a way that will neutralize government policy, as it is expected, therefore the government can influence barley production trend through pursuing suitable policies.
  • H. Mehrabi Boshrabadi*, H. Mousavi Mohammadi Page 175
    One decision taken by the government in securing the food of the society is agricultural protection policy. This paper investigates the effects of agricultural protection policies, including price and input policies, on food security of rural household. By using AHFSI(Aggregate Household Food Security Index), the food security of these families was determined during the period of 1983-2006 Support quantity in agricultural sector was calculated with the use of AMS (Aggregate Measurement of Support). The effects of these policies on food security of rural household were also investigated by vector autoregressive method. Our finding indicate that negative price support of farmers have been formed in most years, but in spite of input supports, protection resultant of agricultural sector has been positive. In short-run total price and input supports of agricultural sector in food security of rural household have had positive effects but not in long-run. Reducing budget for input supports and allocating it to secure the necessary solvency for guaranteed purchase in essential conditions and variation support tools can help well-being agricultural protection policies and food security of rural household
  • A. Amjadi, R. Mohammadzadeh*, E. Barikani Page 193
    The general objective of this paper is to recognize factors affecting the target market of Iran's pistachio and date export. For this purpose, the target market of pistachio and date export(with use screening method), effective factors on export demand of pistachioand date, and elasticity coefficient of export demand of pistachio and date were all analyzed during 1971-2007. According to the results, Non-Asian countries with highincome are suitable markets for exporting Iranian date. Also, Asian and Non-Asian countries with high income are suitable markets for exporting pistachio of Iran in long run. Increasing the date price must be stopped to assist promotion of hygienic level and packing export date. Increasing pistachio price with regard to the appearance of newexporters is hazardous. Generally, according to findings, suitable markets for exporting Iranian date are proposed France, United Kingdom, Germany, Morocco, United State of America, Italy, Spain, Canada, Russia, Georgia, Switzerland, Netherlands, Australia andBelgium, and suitable markets for exporting Iranian pistachio in long run are Luxemburg, Hong Kong, Germany, Spain, Italy, Netherlands, France, Russia, Jordan, India, Syria, Slovakia, Palestine, United Kingdom, Cyprus, Ukraine, Slovenia, Belgium, Latvia and Armeniarespectively.