فهرست مطالب

اقتصاد کشاورزی و توسعه - پیاپی 92 (زمستان 1394)

فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه
پیاپی 92 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جلال سالم، مجتبی مجاوریان صفحه 1
    یکی از شاخص های مهم ارزیابی امنیت غذایی شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی است. شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی، یا نسبت کل صادرات به واردات غذا، معیاری از ظرفیت یک کشور برای تامین مالی واردات مواد غذایی خود با استفاده از درآمدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات است. مطالعه حاضر با استفاده از مقادیر شاخص های ظرفیت واردات مواد غذایی و شاخص کلی امنیت غذایی خانوار در دوره زمانی 1362-1387، به بررسی اثر ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی خانوارهای شهری با به کارگیری روش تصحیح خطای برداری(VECM) می پردازد.
    نتایج نشان داد سطح امنیت غذایی خانوارهای شهری مناسب بوده و روند افزایشی داشته است. همچنین تاثیر شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی در سطح ملی مثبت و برآورد الگو حاکی از اثر مثبت شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی خانوارهای شهری در کوتاه مدت و بلند مدت است.
    کلیدواژگان: امنیت غذایی، خانوارهای شهری، ایران، ظرفیت واردات مواد غذایی
  • مسعود نظام الاسلامی، امید گیلانپور، عیسی کلانتری صفحه 21
  • سمانه غزالی، منصور زیبایی صفحه 39
    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر نرخ ارز و بی ثباتی آن بر تجارت دوجانبه محصولات کشاورزی ایران و چهار شریک تجاری با استفاده از روش برآورد آثار ثابت (fixed effect) است. نتایج نشان می دهد که نخست در الگوی صادرات محصولات کشاورزی، متغیر بی ثباتی نرخ ارز دارای سطح معنی داری بالا تر در مقایسه با متغیر نرخ ارز است، در حالی که در الگوی واردات، متغیر نرخ ارز بالاترین سطح معنی داری را دارد. دوم آنکه اگرچه افزایش بی-ثباتی نرخ ارز حجم صادرات و واردات محصولات کشاورزی را کاهش می دهد، مقدار کاهش حجم واردات در مقایسه با صادرات محصولات کشاورزی بیشتر است. سوم آنکه رشد درآمد ایران (شرکای تجاری) باعث افزایش حجم واردات (صادرات) شده است. در نهایت، نتایج این مطالعه نشان داد که افزایش نرخ ارز حقیقی منجر به کاهش تراز تجاری کشور شده و بنابراین تقویت ارزش ریال ایران در برابر پول رایج شرکای تجاری توصیه می شود. همچنین با توجه به تاثیر مثبت نوسان های نرخ ارز حقیقی و درآمد بر تراز تجاری کشور می توان از آنان به عنوان فرصتی برای بهبود تراز تجاری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تجارت کشاورزی، نرخ ارز، بی ثباتی نرخ ارز، تخمین آثار ثابت
  • مهدی خسروی، علی صادقی بشر آبادی، سمانه نگارچی، سید عبدالمجید جلایی صفحه 61
    هدف از مطالعه حاضر نخست بررسی اثر سرریز های تکنولوژی بر میزان صادرات محصولات کشاورزی ایران با استفاده از الگوی VECM و دوم بررسی و مقایسه عملکرد روشGA در مقابل روش VECM و شناسایی روش برتر در برآورد الگوی صادرات محصولات کشاورزی است. نتایج حاکی از تاثیر مثبت و معنی دار سرریز تکنولوژی بر میزان صادرات محصولات کشاورزی ایران است. اثر متغیر های رابطه مبادله تجاری، شاخص قیمت های نسبی، شاخص ارزش افزوده بخش کشاورزی و نرخ ارز حقیقی نیز مثبت وتنها اثر متغیرتولید ناخالص داخلی شرکای تجاری ایران منفی و از لحاظ آماری معنی دار است. همچنین مقایسه عملکرد الگوهای GA و VECM، بر اساس معیار های آماری و اقتصاد سنجی، نشان می-دهد که روش GA در برآورد الگوی صادرات از روش VECM عملکرد بهتری دارد و به عنوان روش برتر جهت بهینه کردن تابع صادرات محصولات کشاورزی است. با توجه به اثر مثبت سرریز های تکنولوژی بر میزان صادرات محصولات کشاورزی، شایسته است با ایجاد فضای امن سرمایه گذاری، ایجاد بستر ها و امکانات زیربنایی، اولویت بندی بخش های پر بازده به منظور تخصیص بهینه سرریزها و ارتقای دانش و مهارت نیروی انسانی زمینه جذب بیشتر FDI و استفاده موثرتر از مواهب تکنولوژی فراهم آید. همچنین با توجه به عملکرد بالای GA در امر بهینه یابی، استفاده از این روش در مطالعات علمی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: الگوریتم ژنتیک، سرریزهای تکنولوژی، صادرات محصولات کشاورزی ایران، مدل تصحیح خطای برداری
  • محمد آقاپور صباغی، لیلا چلداوی صفحه 93
    هدف اصلی از گسترش بنگاه های زودبازده در بخش کشاورزی ایجاد اشتغال و توسعه این بخش است. اما آمار حاکی از عدم موفقیت این بنگاه ها در دستیابی به اهداف مورد نظر می باشد. لذا در مطالعه حاضر دلایل عدم موفقیت این بنگاه ها در شهرستان دشت آزادگان ارزیابی شد. اطلاعات از طریق 170 پرسش نامه از بنگاه های زودبازده مربوط به بخش دامپروری در سال 1391 جمع آوری شد. الگوهای لاجیت و تابع تجزیه و تحلیل تبعیضی به منظور تبیین اهداف تحقیق به کار رفتند. نتایج به دست آمده از هر دو الگو نشان داد که« نسبت آنی»،«نسبت سرمایه اولیه به وام دریافتی» ،«نسبت پاداش تشویقی به حقوق ثابت» و «نوع طرح» از جمله مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر موفقیت بنگاه ها هستند. با توجه به نتایج، پیشنهاد می گردد قبل از اعطای تسهیلات،تحقیقاتی در زمینه توان مالی مجریان و آنچه به عنوان آورده شخصی در طرح متعهد می شوند انجام گیرد.
    کلیدواژگان: بنگاه های کوچک و زودبازده، الگوی لاجیت، تابع تجزیه و تحلیل تبعیضی، شهرستان دشت آزادگان
  • رضا مقدسی، علی بخشی صفحه 115
    اقتصاد دانان به منظور بهبود تخصیص نهاده آب، عموما سیاست قیمت گذاری را پیشنهاد می کنند که به دلیل نگرانی های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی چندان مورد استقبال مسئولان دولتی قرار نمی گیرد. در این تحقیق به این سوال پاسخ داده می شود که به منظور بهبود تخصیص نهاده آب، چه سیاست هایی را می توان به جای سیاست قیمت گذاری آب در شرایط فعلی به کار برد. در این راستا از مدل برنامه ریزی ریاضی مثبت (PMP) به منظور کالیبراسیون مدل و تحلیل آثار سیاست های پیشنهادی در دشت سرخس (استان خراسان رضوی) استفاده شد. مقایسه آثار سیاست افزایش قیمت نهاده آب با دو سیاست مالیات بر نهاده ( کاهش یارانه نهاده) و مالیات بر (کاهش حمایت از) محصول نشان داد که هرچند اثر سیاست های پیشنهادی بر درآمد، تقاضای آب و الگوی کشت بهره برداران نماینده متفاوت است ولی دو سیاست مالیات بر نهاده و محصول در نرخ های معینی می توانند به عنوان جایگزین سیاست قیمت گذاری آب به کار روند و سیاست مالیات بر محصولات دارای نیاز آبی بالا در مقایسه با سیاست مالیات بر نهاده های کود و سموم شیمیایی، در این زمینه نتایج مطلوب تری را به دست می دهد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی ریاضی مثبت، آب، دشت سرخس، سیاست جایگزین
  • وحید عزیزی، نادر مهرگان، غلامرضا یاوری صفحه 141
    مطالعه حاضر به بررسی آثار آزادسازی تجاری بر تراز تجاری بخش کشاورزی ایران طی دوره زمانی 1361- 1391 با استفاده از روش خودتوضیح با وقفه های گسترده پرداخته است. براساس نتایج تحقیق، متغیرهای ارزش افزوده بخش کشاورزی، شاخص قیمت واردات و نرخ ارز در کوتاه مدت و بلندمدت معنادار و دارای رابطه مثبت با تراز تجاری بخش کشاورزی هستند.
    متغیر درآمدهای ارزی بخش نفت و شاخص قیمت صادرات در کوتاه مدت معنادار ولی در بلندمدت بی معنی و دارای رابطه منفی با تراز تجاری بخش کشاورزی اند. همچنین شاخص آزادسازی تجاری بخش کشاورزی نیز در بلندمدت و کوتاه مدت دارای رابطه منفی و معنادار باتراز تجاری بخش کشاورزی است. ضریب مدل تصحیح خطا نشان داد که در هر دوره، 60 درصد از عدم تعادل از بین می رود: براساس نتایج، آزادسازی تجاری باعث وخیم تر شدن تراز تجاری بخش کشاورزی شده است. لذا باید در اجرای سیاست آزادسازی تجاری با احتیاط بود و با نگاه بلندمدت به شرایط جهانی و مزیت های بخش کشاورزی سیاست گذاری نمود و از حداکثر ظرفیت بخش کشاورزی برای استفاده بهینه از منابع و عوامل تولید استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تراز تجاری، آزادسازی تجاری، بخش کشاورزی، الگوی خودتوضیح با وقفه های گسترده، ایران
  • خلیل کلانتری، شهلا چوبچیان صفحه 169
    ایران در بین کشورهای جهان از حیث وجود انواع بلایای طبیعی رتبه دهم را به خود اختصاص داده است. آمار خسارت وارد بر کل بخش کشاورزی در دو دهه گذشته نشان می دهد که این بخش به طور متوسط در هر سال بین 8500 تا 10 هزار میلیارد ریال متحمل خسارت می شود که تنها مبلغ ناچیزی از آن را دولت تامین می کند.
    در مطالعه حاضر به منظور شناسایی مناسب ترین روش برای جبران خسارات طبیعی وارد بر بخش کشاورزی ایران از مدل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شد. برای دستیابی به این هدف، تجارب ایران و برخی از کشورهای توسعه یافته (نظیر، امریکا، کانادا، سوئد، فرانسه، انگلستان، آلمان، استرالیا، فنلاند، روسیه، مجارستان، لهستان و ژاپن ) و تعدادی از کشورهای در حال توسعه (شامل، بنگلادش، فیلیپین، هندوستان، پاکستان، کاستاریکا و کلمبیا) در زمینه روش های جبران خسارت ناشی از عوامل طبیعی بررسی و مدل AHP تدوین شد. در این مدل مجموعا 9 روش معمول در زمینه جبران خسارت طبیعی وارد بر کشاورزان، براساس 10 معیار مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. این روش ها از طریق پرسش نامه AHP و به صورت مصاحبه چهره به چهره در معرض قضاوت 60 نفر از کارشناسان مرتبط در 6 استان کشور قرار گرفت. نتایج تحلیل AHP نشان داد که ایجاد صندوق ذخیره بلایای طبیعی مناسب ترین روش برای مدیریت خسارات طبیعی وارد بر کشاورزان، باغداران بزرگ مالک و دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی تشخیص داده شد. پس از آن، صندوق قرض الحسنه محلی، به عنوان دومین روش، برای کشاورزان متوسط و حتی خرده پا مناسب تشخیص داده شد. استفاده از بیمه کشاورزی نیز سومین روش مناسب برای جبران خسارت شناخته شد. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، در نهایت برنامه پیشنهادی برای ایجاد الگویی مناسب برای جبران خسارات طبیعی وارد بر بخش کشاورزی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: جبران خسارات، AHP، کشاورزی، صندوق ذخیره بلایای طبیعی، صندوق قرض الحسنه محلی و صندوق بیمه کشاورزی
  • محسن رفعتی، بهاءالدین نجفی صفحه 193
    هدف کلی مطالعه حاضر، پیش بینی شاخص های تولید چغندرقند(سطح زیر کشت، تولید و قیمت) در ایران است. برای این منظور الگوهای خودرگرسیون، تعدیل نمایی یگانه، تعدیل نمایی دوگانه، هارمونیک، شبکه عصبی و خودرگرسیون با واریانس ناهمسانی شرطی برآورد و بهترین الگو انتخاب شد. بررسی آزمون تصادفی بودن (دوربین واتسون) سری های سطح زیرکشت، تولید و قیمت چغندرقند مبین غیرتصادفی متغیرها بود. براساس نتایج حاصل از محاسبه معیار کمترین خطای پیش بینی، مناسب ترین الگو برای پیش بینی سری های سطح زیرکشت، تولید و قیمت چغندرقند به ترتیب الگوهای شبکه عصبی، ARMA و ARIMA می باشند. لذا استفاده از روش های مذکور به شرط ثابت بودن شرایط، نتایجی با کمترین خطا به دست خواهد داد. نتایج همچنین نشان داد هر سه شاخص تولید چغندرقند(شامل: سطح زیر کشت، تولید و قیمت) طی دوره 1392 -99 روند افزایشی داشته با این ملاحظه که روند افزایشی سطح زیرکشت و تولید بسیار ملایم تر از روند افزایشی قیمت چغندرقند بوده است.
    کلیدواژگان: ایران، چغندرقند، پیش بینی، تعدیل نمایی، هارمونیک، شبکه عصبی، ARCH، ARIMA، ARMA
  • الهه موسوی نسب، رهام رحمانی صفحه 217
    هدف این مطالعه بررسی وضعیت امنیت غذایی در گروه های مختلف درآمدی در شهرستان بویراحمد (از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد) است. انتخاب نمونه بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انجام گرفت. داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه و تکمیل پرسش نامه جمع آوری و داده های تکمیلی نیز از جداول ترکیبات غذایی استخراج شد. برای ارزیابی امنیت غذایی از شاخص های تنوع غذایی هانا و کی (HK_NE)، بری (BI)، آنتروپی (EI)، شمارش گروه های غذایی، شمارش اقلام غذایی و نسبت انرژی دریافتی به انرژی توصیه شده استفاده شد. مقایسه مقادیر این شاخص ها و درشت مغذی های دریافتی و توصیه شده در گروه های مختلف درآمدی (4 گروه) با استفاده از مدل آنوا انجام و تحلیل شد. نتایج میانگین شاخص های مورد استفاده نشان داد که تنوع و امنیت غذایی در شهرستان بویراحمد در سطح متوسط است. اختلاف میانگین شاخص های بیان شده در بین گروه های مختلف درآمدی در سطح 5 درصد معنی دار می باشد. به موازات افزایش سطح درآمد، درصد فراوانی خانوارهای دارای تنوع و امنیت غذایی و نیز مقدار درشت مغذی های دریافتی به طور صعودی افزایش یافته اند. با توجه به تغییرات سطوح درآمدی و تاثیر آن بر امنیت غذایی، پیشنهاد می شود که در آینده جهت گیری سیاست های دولت به سمت توسعه متوازن منطقه ای و توزیع عادلانه تر سرمایه گذاری ها و پرداخت یارانه ها باشد. برای اصلاح عادت های غذایی آموزش های تغذیه ای از طریق رسانه های عمومی، آموزش های رسمی و بویژه در مناطقی مانند شهرستان بویراحمد آموزش های حضوری مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: شاخص های امنیت غذایی، شهرستان بویراحمد
|
  • J. Salem, M. Mojaverian Page 1
    One of the most important issues in the import indices of food security evaluation is food import capacity index. The ratio of total exports to food imports is often thought to be a measure of the capacity of a country to finance its food imports using revenues from exports of goods and services. This study investigates food import capacity effects on urban households food security by AHFSI (Aggregate Household Food Security Index) and FICI (Food Import Capacity Index) using vector error correction model (VECM) during 1983-2008. Results indicate that food security is in an appropriate level and has increasing trend. Also, food import capacity index (FICI) effects on food security in national level is positive and model estimation shows food import capacity index effects on food security in urban households is positive in short run and long run.
    Keywords: Food Security, Urban Households, Iran, FICI
  • M. Nezam Eslami, A. Gilanpour, I. Kalantari Page 21
    In this paper, the impact of government support to agricultural producers on export and import competitiveness level has been investigated by an integration of Johansson model during 1988-2010. The results show that not only Iran’s government support hadn’t any significant effect on the competitiveness of Iranian agricultural products which exported to or imported but also has contrary sign to theoretical expectations. In other side increase the value added of agriculture sector improved competitive position in both the exported and imported agricultural products.
    Keywords: Government Support, Competitiveness, Agricultural Products, Vector Error Correction Model
  • S. Ghazali, M. Zibaei Page 39
    The main aim of this study is checking the impact of exchange rate levels and its uncertainty on bilateral agricultural trade between Iran and four major trading partners using fixed effect analysis. Results show that (i) the exchange rate uncertainty is more robustly linked to export volumes than is exchange rate level while the exchange rate level is more robustly linked to import volume, (ii) exchange rate uncertainty is associated with smaller trade volumes in both directions, but more so for imports than for exports, and (iii) income growth in Iran is associated with greater imports, just as income growth among trading partners is associated with greater exports. These findings provide that increasing of the real exchange rate leads to a reduction in the trade balance, so it is recommended that Iranian Rial is appreciated against the currency of Iran partners. Due to the positive impact of real exchange rate volatility and income on the trade balance, they can be used as an opportunity to improve the trade balance.
    Keywords: Agricultural Trade, Exchange Rate, Exchange Rate Uncertainty, Fixed Effect Estimation
  • M. Khosravi, A.S. Sadeghi Bashrabadi, S. Negarchi, S.A.M. Jalaee Page 61
    This study has two purposes. The first is evaluating the effect of technology spillover on the Iran’s agricultural exports through VECM method. The second goal is to investigate and compare the performance of GA against the VECM approach and identifying the best approach to estimate the pattern of agricultural exports. The findings indicate that the technology spillover have a significant positive effect on Iran’s agricultural exports. The effect of other variables; terms of trade, relative price index, the value added of agriculture sector and real exchange rate are significantly positive and only the effect of the trade partner’s GDP is negative statistically. Also a comparison of the GA and VECM performance shows that GA method, in estimating the pattern of Agriculture exports, has a greater optimum performance than VECM and is identified as the preferred method for optimizing agricultural export function. So, according to the positive effects of technology spillover on the agricultural exports, it is worthy, by creating a safe space for investing, infrastructural facilities and Prioritization of high yield sections, to provide the possibility of attracting more FDI and using the donations of technology spillover more efficient. Also, according to high performance of GA in optimization, utilization of this method is recommended in scientific studies.
    Keywords: Technology Spillovers, Genetic Algorithms, VECM, Iran's Agricultural product exports
  • M. Aghapour Sabbaghi, L. Cheldavi Page 93
    The main objective of expanding the agriculture sector`s early-return enterprises is employment and the sector`s own development. However, statistics indicate that theses enterprises has failed to reach their desired objectives. Therefore in this study the reasons of the failure of these enterprises is evaluated. Data was collected through a questionnaire given to 170 early-return enterprises of animal husbandry sector in 2012. Logit model and discriminate analysis function were used as the methodology of this study. Results of evaluating the Logit model and using discriminate analysis function indicate that instantaneous ratio, initial capital to the received loan ratio, incentive bonuses to fix salary ratio ,and the kind of plan are factors affecting the enterprises` success. Based on the results, it is suggested that before paying any loan, studies on the financial ability of the executers and what they are responsible for as personal equity are accomplished.
    Keywords: Small, Early, Return Enterprises, Logit Model, Discriminate Analysis Function, Dasht, e Azadegan City
  • R. Moghaddasi, A. Bakhshi Page 115
    Pricing policy is generally recommended by economists for better water allocation which is not so welcomed by officials due to economic, cultural and political concerns. This paper offers some alternative policies for improvement in water allocation using Positive Mathematical Programming in Sarakh's plain agronomy subsector (Khorasan Razavi province). Main results indicate that tax (reduction in level of support) on input and output can be used as alternatives for water pricing, though, the effects of proposed policies on income, water demand and cropping pattern is different from farmer to farmer. Also for crops with high water requirement, tax on output brings more suitable results.
    Keywords: Positive Mathematical Programming, Sarakhs Plain, Alternative Policy
  • V. Azizi, N. Mehregan, Gh.R. Yavari Page 141
    The effects of trade liberalization on the agricultural sector's trade balance of Iran using ARDL model has been surveyed in this study during the period 1982-2012. Based on the results, variables of value-added agriculture, import price index, and currency have a significant and positive relationship with the agricultural sector's trade balance in short and long-term. Variables of earnings of oil sector and export price index are significant in the short term, but in the long run its coefficient is not significant. Also, agricultural trade liberalization index has a negative and significant effect on agricultural sector's trade balance of Iran in short and long run. Coefficient of the error correction model show that 60% of the imbalance disappear in each period. According to the results, trade liberalization led to worsening the agricultural sector's trade balance. So, it is essential that trade liberalization policy is implementing cautiously and policies with respect to global conditions and advantages of the agriculture sector is making and the maximum capacity of the agricultural sector was used in order to optimize the use of production resources.
    Keywords: Trade Balance, Trade Liberalization, Agricultural, ARDL Model, Iran
  • Kh. Kalantari, Sh. Choobchian Page 169
    Iran in the world, in terms of natural disasters is allocated as 10th place. Statistics for damages to the agricultural sector in the past two decades shows this sector on average each year is damaged between 8500 to 10 trillion rials, only small amount of it is financed by government. This study aimed to identify the most appropriate way to compensate the natural losses in Iran’s agricultural sector using AHP technique. For determining different conventional methods in the world, experiences of Iran and some developed countries (such as United States, Canada, Sweden, France, England, Germany, Australia, Finland, Russia, Hungary, Poland and Japan) and a number of developing countries (including Bangladesh, Philippines, India, Pakistan, Costa Rica and Colombia) in the case of methods of compensation due to natural losses were studied and the AHP model was developed. In this model, a total of nine common methods of compensation of damages to the farmers, according to 10 criterias were evaluated. These methods through AHP questionnaire and face to face interview were judged by 60 relevant experts in 6 provinces. Results of the AHP analysis showed that creating Natural disaster storage fund, Local free-interest loans fund and agricultural insurance fund, respectively are the best ways to managing the natural losses to farmers in Iran.
    Keywords: Compensation the Losses, AHP, Agriculture, Natural Disaster Storage Fund, Local Free, Interest Loans Fund, Agricultural Insurance Fund
  • M. Rafati, B. Najafi Page 193
    The main purpose of this study is forecasting the production indexes of sugar beet (land, production and price) in Iran. For this purpose, Models applied to forecast are Auto Regressive (ARMA and ARIMA), Single and Double Exponential Smoothing, Harmonic, Artificial Neural Network and ARCH. The results of Durbin-Watson tests were revealed that land, production and price of sugar beet series are non stochastic. According to the lowest forecasting error criterion, Neural Network, ARMA and ARIMA are the best models for forecast land, production and price of sugar beet series respectively. Also, results of prediction show that all of these indexes will have a increasing trend during the period 2013- 2020, while the increasing trend of land and production are more smoother than price trend.
    Keywords: Iran, Sugar Beet, Forecasting, Exponential Smoothing, Harmonic, Artificial Neural Network, ARCH, ARIMA, ARMA
  • E. Mousavi Nasab, R. Rahmani Page 217
    The purpose of this study is to investigate the status of food security in different income groups in the city of Boyer-Ahmad (from the Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad environs). The sample was selected based on the multistage cluster sampling method. Required data were collected through interviews and completion of questionnaire. Supplementary data were derived from the food composition tables. To assess food security, food diversity indices such as Hannah - Kay (HKNE), Berry (BI), Entropy (EI), numbers of food groups, number of food items, and also the ratio of energy intake to the recommended energy (ERC) index were used. Comparing the values of these indices and also amounts of intakes and recommended nutrients in various income groups (4 groups) were performed and analyzed using ANOVA model. The average of used indicators indicate that food diversity and food security is in the moderate level in Boyer-Ahmad city. The difference of mentioned indices among income groups is significant at the 5% level. Parallel to increasing income level, the frequency percentage of households which have diversity and food security, and the amount of macronutrients intake considerably have been increased. With respect to changes of income levels and their impact on food security, it is recommended that future government policies directed towards a balanced regional development and more equitable distribution of investments and subsidies. For correcting eating habits, it should be pay more attention to nutritional education through the mass media, formal education and training particularly in the areas such as Boyer-Ahmad city.
    Keywords: Food Security Indices, Income Groups, Boyer, Ahmad City