فهرست مطالب

تدبیر - پیاپی 280 (دی 1394)

نشریه تدبیر
پیاپی 280 (دی 1394)

  • 64 صفحه، بهای روی جلد: 75,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1394/11/10
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سرمقاله
  • مدیریت تکنولوژی دغدغه مدیران و سیاستگذاران
    صفحه 2
  • گفت و گو
  • قائم مقام مدیر عامل شرکت توگا تشریح کرد: از تولید تحت لیسانس تا طراحی تکنولوژی
    صفحه 3
  • قائم مقام پژوهشکده سیاستگذاری علم، فناوری و صنعت: خلاء سیاست کلان تکنولوژی در صنعت
    صفحه 6
  • مقاله
  • تقویت توان تبادل فناوری شرکت های کوچک و متوسط با استفاده از شبکه سازی
    مهدی نمازی صفحه 9
  • پرکاربردترین ابزارها و شیوه های مدیریت
    مجتبی مالکی، علی علاسوندیان لشکری، جلیل کوشا، حسین نجفی صفحه 11

    شرکت " Bain & Company " از سال 1993 تاکنون، مدیران را در سراسر جهان از نظر ابزارهای مدیریتی مورد استفاده و چگونگی اجرای اثربخش این ابزارها مورد بررسی قرار م یدهد. در سال 2015 ، نتایج این تحقیق که در سال 2014 صورت گرفته منتشر شده است. در این تحقیق، پرسشنام ه هایی بین مدیران توزیع شد و هدف از انجام این کار، مجهز کردن سایر مدیران به اطلاعاتی برای تشخیص و ب هکارگیری ابزارهای مدیریتی به منظور بهبود نتایج، هدفگذاری بهتر و درک چال شها و اولوی تهای استراتژیک بوده است. بر اساس نتایج این تحقیق، ابزار مدیریت ارتباط با مشتری) CRM (از نظر کاربرد به عنوان اولین ابزار مدیریتی دنیا در سال 2014 معرفی شده است. در ادامه خلاص های از نتایج این پژوهش ارایه میشود.

  • معناگرایی ویژگی اصلی مصرف کننده عصر فرانوگرایی
    علی اشرف احمدیان صفحه 19

    شروع تفکر فرانوگرایی به اواخر دهه 1950 و در حوزه هایی مانند فرهنگ و هنر و با یک رویکرد مبتنی بر شک و تردید به خیلی از اصول کلیدی -که تفکر غربی را برای قرن ها بیمه کرده بود - نگریسته و سوالات انتقادی زیادی در مورد بسیاری از مفروضات قطعی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حاکم مطرح می کند، برم یگردد. از طرفی، برخی پس تمدرنیسم را پایان تفکر مدرنیسم (دوره تعقل و روشنگری، اواسط قرن هجدهم تا اواسط قرن بیستم) به شمار می آورند و معتقدند این تفکر در پاسخ به عقلایی گرایی جهانشمول مدرنیست ها طی دو فاز صنعتی شدن و گسترش رسانه های جمعی پدیدار شده است.

  • سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ایران / مروری بر انواع روش های سرمایه گذاری
    وحید ناصحی فر، میترا دانش پرور، محمدحسین زینلیان صفحه 26

    سرمایه گذاری مستقیم خارجی یکی از اصلی ترین نمودهای "جهانی شدن" است. امروزه اقتصاددانان و دولتها همگی بر اهمیت حیاتی سرمایه گذاری خارجی اتفاق نظر دارند. از دیدگاه آنها این مسئله نیرویی برای ایجاد طیف وسیعی از تحولات اقتصادی به حساب میآید. سرمای هگذاری خارجی م یتواند ابزاری برای رشد و توسعه باشد و اغلب کشورها، به ویژه کشورهای در حال توسعه که امکانات اقتصادی کمتر و نقدینگی پایین تری دارند، برای اجرای طر حهای اقتصادی و رشد اقتصادی–صنعتی خود، به دنبال جذب سرمای ه های خارجی هستند. بنابراین سرمایه گذاری خارجی دارای ابعاد سیاسی و اقتصادی وسیعی است. به طور کلی، بحث تامین منابع مالی با توجه به شرایط متقاضی منابع، منبع و محل تامین منابع، بازار مرتبط و مکانیز مهای موجود و منشا منبع مالی، از حیث داخلی و خارجی قابل تقسی مبندی و تعریف است. در این میان، تامین مالی بنگا ه های اقتصادی یا از طریق منابع داخلی صورت میگیرد یا در صورت لزوم صاحبان بنگاه م یبایست از منابع بیرونی که خود شامل منابع داخل کشور و خارج کشور م یشود سرمایه مورد نیاز خود را تامین کنند. تامین منابع مالی خارجی چه به صورت قرضی و چه غیرقرضی عمدتا مورد نیاز بنگاه های دولتی و خصوصی کشو رها بوده است. اگرچه این منابع م یتواند با تلفیق با ابزارهای موجود، تامین کننده بخشی از منابع مالی مورد نیاز دولتها نیز باشد.

  • آسیب شناسی وضعیت توانگری مالی شرکت های بیمه بعد از حذف تحریم ها
    حسن شاکری، سمیه موسوی قیداری صفحه 33
  • سازمان های با قابلیت اعتماد بالا
    حمیدرضا عزتی، محمدعلی شاه حسینی صفحه 40

    پس از حادثه چرنوبیل پاسخ خرد بشریت برای اجتناب از تکرار رویدادهای مشابه، ارایه نظریه "سازمانهای با قابلیت اعتماد بالا" بود. این اتفاق اولین بار در دانشگاه برکلی کالیفرنیا در ایالت متحده در خصوص کنترل ترافیک هوایی و انرژی هست های مطرح شد و بعد از گذشت چندی، در تمامی سازمانهایی همچون آتش نشانی ها و مراکز بحران یا اورژانس های بیمارستانها به کار گرفته شد. این مراکز اگرچه در صنایع مختلفی مشغول به فعالیت هستند، اما دارای اشترا کهایی همچون فعالیت در محیطهای سیاسی-اجتماعی، به کارگیری فناوریهای پرخطر و فقدان یادگیری غیر علمی و تجربی به دلیل وجود پیامدهای احتمالی فاجعه بار هستند] 1[. با توجه به ظهور تکنولوژیهای نو و پرخطر و پیچیده شدن محیط ضروری است که در خصوص نظریه های مربوط به این حوزه، اطلاعات کامل و جامعی داشته باشیم و در این حوزه، پژوه شهای لازم را انجام دهیم. سازمانهای با قابلیت اعتماد بالا دارای خصوصیاتی همچون سازمان یادگیرنده، فرهنگ ایمنی و افزونگی است که در ادامه برای درک بهتر این نظریه به تعریف و بیان مفهوم آن پرداخته میشود.

  • کسب و کار
  • یک چارچوب فرایندی ساده برای بازنگری استراتژی
    علی نعمتی شهاب صفحه 45

    در اهمیت وجود استراتژی برای پیروزی سازمانهای امروزی در رقابت و کنترل دو عامل کلیدی تغییر و ریسک در کسب وکار و بازار تردیدی وجود ندارد. خوشبختانه امروزه بسیاری از سازما نها دارای برنامه های بلندمدت و استراتژیک هستند؛ حتی اگر این برنامه ها به صورت مکتوب وجود نداشته باشند.

  • گزارش
  • افزایش توانمندی سازمان های ایرانی برای رویارویی با تحولات محیطی پیش رو
    علی اکبر بابایی صفحه 47

    چنانچه مدیریت را فرایند به کارگیری موثرو کارآمد منابع مادی وانسانی در برنامه ریزی، سازماندهی، استفاده مناسب ازمنابع، امکانات وهدایت و کنترل برای دستیابی به اهداف سازمانی براساس یک نظام ارزشی بدانیم، بدیهی است که هر سازمان اجتماعی با توجه به ساختارش برای نیل به اهدافی که برای خود طراحی کرده است، نیازمند نوعی مدیریت است والبته گزینش مدیرانی با مسئولیت پذیری بالا و باتجربه، از جمله اقدامات مهم و سرنوشت سازی است که می تواند در توسعه و موفقیت هر سازمان و بنگاه صنعتی، اقتصادی و تولیدی،نقش موثرایفا نماید. اما آن چه که در انتخاب مدیران اهمیت دارد، این است که مدیران سازمان ها می بایست براساس توانایی، دانش و تجارب مدیریتی ارزنده انتخاب شوند، چرا که امروز، سازمان های موفق درتمام دنیا بر توانمندی ها،استعداد، تجارب و آگاهی نیروهای انسانی خود به ویژه مدیران برجسته خود در سطوح میانی و ارشد تمرکز دارند. از طرفی، با توجه به تغییرات سریع دو دهه اخیر در تکنولوژی ها وافزایش نقش فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، اداره سازمان ها، نحوه مدیریت ها و رهبری آن ها دگرگون شده است، بنابراین، ضرورت دارد سازمان ها بر اساس فناوری های نو، خود را برای همگامی با سایر سازمان های چابک در محیط های کاری و بازارهای منطقه ای و جهانی، آماده سازند. متخصصان مسایل مدیریتی و نیز صاحبنظران نظریه های مدیریت منابع انسانی براین اعتقادند که با تمرکز بر راهکارهایی چون مدیریت استعداد ، نیروی کار مسیول و متعهد و ارتقای فرهنگ سازمانی و در کل، تمرکز واقعی برسازمان، می توان شرایطی را برای ارز شآفرینی بیشتر سازمان ها فراهم آورد تا فرایند های توسعه رهبری اثربخش نیز برای سازمان ها موفق تر باشند.

  • یادگیری و نوآوری فناورانه / در پنجمین کنفرانس بین المللی و نهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری بیان شد
    علی اکبر بابایی صفحه 54
  • در خانه مدیراین سازمان مدیریت صنعتی مطرح شد: متدولوژی هایی برای حل مسائل سازمان
    صفحه 61

    درگذشته، فروش ب هعنوان پایان ارتباط با مشتری تلقی م یشد اما در دیدگاه های جدید، فروش آغاز ایجاد رابطه با مشتری است. اگر بپذیریم که فروش زیرمجموعه بازاریابی است و شکل گیری کی فروش موفق نیازمند پشتیبانی قوی فعالیت های بازاریابی است، پس لازم است تا بازاریابی توجه بیشتری به مشتریان کند مانند توجه به خدمات پس از فروش، مدیریت ارتباط با مشتریان، اطلا عرسانی، انداز هگیری رضایت مشتری و شناخت نیازهای جدید آنان. بنابراین، باید گفت، فروش زیرمجموعه بازاریابی به حساب می آید و شک لگیری کی فروش موفق، نیازمند پشتیبانی قوی فعالیت های بازاریابی است. بی شک، تولید و ارایه هر محصول و خدمات، بدون فروش آن ها معنایی ندارد زیرا آنچه درنهایت پراهمیت است عرضه آن محصول و یا خدمات به بازار در هر کسب وکار است. درواقع یک کسب وکار موفق می بایست ب هصورت چرخه ای عمل کند تا ارتباط با تامین کنندگان، تولید، فروش، حفظ ارتباط با مشتری و بازخورد را درکل روند کسب وکار برقرار نماید که در این چرخه، بخش فروش مه مترین نقش را بازی م یکند. خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی دریکی دیگر از نشست های تخصصی خود، متدولوژی های فروش، تعاریف و تفاوت های آن را با فرایندهای فروش مورد بررسی قرارداد. سخنران این نشست آقای امیر بختایی، مشاور و مدرس بازاریابی، فروش و تبلیغات بود که در جمع اعضای خانه مدیران، کارشناسان سازمان مدیریت صنعتی و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران سخنانی ایراد کرد.

  • نگاهی دیگر
    صفحه 63
  • معرفی کتاب
    صفحه 64