فهرست مطالب

تعاون و کشاورزی - سال بیست و یکم شماره 4 (زمستان 1389)

نشریه تعاون و کشاورزی
سال بیست و یکم شماره 4 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مظفرالدین شهبازی، فاطمه قربانی صفحه 1
    یکی از رهنمودهای کلی در جهت کاهش نرخ بیکاری، ایجاد اشتغال و مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی و گسترش تعاونی هاست. فعال کردن بخش تعاونی با اتکا به توان علمی فارغ التحصیلان دانشگاه ها، زمینه را برای حضور در بازارهای جهانی و گشودن مرزهای اقتصادی بیش از پیش فراهم خواهد کرد. بنابراین در میان سه بخش تعاونی، دولتی و خصوصی، شرکتهای تعاونی می توانند بستر مناسبی برای اشتغال فارغ التحصیلان و جذب آنها باشند. در این پژوهش سعی شده است گرایش گروه های دانشجویی به تعاونی های اشتغالزا و عوامل موثر بر آن در دو دانشگاه آزاد و دولتی تبریز در سال 1389 بررسی شود. بدین منظورضمن آشنایی با تعاونی و نظریه های مرتبط با آن، حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران378 نفر (دانشگاه آزاد) و 376 نفر(دانشگاه دولتی) با روش نمونه گیری طبقه ای و تصادفی سیستماتیک به دست آمد. در این تحقیق از دو روش اسنادی و پیمایشی جهت گردآوری اطلاعات استفاده شده است. داده ها نیز با نرم افزار spss مورد پردازش قرار گرفت.
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که بین متغیرهای مستقل(مشارکت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی، ارضای نیازها و ویژگی های فردی) و متغیر وابسته (گرایش گروه های دانشجویی به تعاونی های اشتغالزا) رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین بین دو گروه مورد بررسی (دانشجویان دانشگاه آزاد و دولتی) به لحاظ گرایش به عضویت در تعاونی های اشتغالزا، با اطمینان بالای 99/ 0 درصد، تفاوت معنی داری وجود دارد که این میزان گرایش در بین دانشجویان دانشگاه آزاد بالاتر از دانشجویان دانشگاه دولتی است.
    کلیدواژگان: تعاونیهای اشتغالزا، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی، ارضای نیازها
  • تاثیر فناوری اطلاعات در کارایی زنجیره ارزش تعاونی ها / مطالعه موردی تعاونی های تولیدی- صنعتی شهرستان ارومیه
    اصغر صرافی زاده، جواد محمدزاده اصلی چاوش صفحه 29
    در مقاله حاضر آثار به کارگیری فناوری اطلاعات3 در زمینه افزایش یا کاهش کارایی شرکتهای تعاونی در سال 1389مطالعه و بررسی شده است. بدین منظور ابتدا به تعدادی از تحقیقات مرتبط و نیز به بیان آثار مثبت به کارگیری فناوری اطلاعات در کلیه سازمانها و بنگاه ها، به ویژه شرکتهای تولیدی، اشاره و بر لزوم سرمایه گذاری در این امر تاکید شده است.
    جامعه آماری تحقیق حاضر تعاونی های تولیدی-صنعتی شهرستان ارومیه را در برمی گیرد. برای نمونه گیری از این جامعه، روش نمونه گیری تصادفی ساده به کار رفت. همچنین برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده و حجم نمونه 68 واحد محاسبه شد. برای جمع آوری داده ها نیز از پرسشنامه استفاده گردید.
    نتایج آزمون فرضیه های مطرح شده مبین تاثیر به کارگیری فناوری اطلاعات در افزایش کارایی تمامی فعالیتهای زنجیره ارزش 5 جامعه آماری است. در این باره بالا بودن میانگین به دست آمده از میانگین کل (3)، و همچنین بالا بودن مقدار (p-value (000/1 از عدد سطح خطا (05/ 0)، موید تاثیر مثبت به کارگیری فناوری اطلاعات در کارایی زنجیره ارزش این نوع از تعاونی هاست. در ادامه به بیان برخی از مشکلات این نوع از تعاونی ها پرداخته شده است که برطرف کردن آنها به میزان زیادی بر کارایی این واحدها خواهد افزود.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، کارایی، زنجیره ارزش، شرکت تعاونی
  • وحید علی آبادی، امیرحسین علی بیگی، جعفر توکلی صفحه 55
    پایداری توسعه کشاورزی در ایران مستلزم استفاده از سرمایه های انسانی ماهر و متخصص در زمینه های تولید و تبدیل محصولات کشاورزی است. از جمله زمینه های مستعد جهت بهره گیری مطلوب از این افراد، تشکیل شرکتهای تعاونی دانش آموختگان کشاورزی است. با توجه به اهمیت موضوع، هدف کلی این پژوهش شناسایی و تحلیل الزامات شکل گیری تعاونی دانش آموختگان کشاورزی با روش دلفی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را صاحب نظران تعاون استان کرمانشاه در سال 1389تشکیل داده ا ند که با بهره گیری از روش دلفی و طی سه مرحله، دیدگاه های آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد. براساس نتایج، صاحب نظران تعاون الزامات شکل گیری تعاونی دانش آموختگان کشاورزی را در چهار دسته الزامات فردی- حرفه ای، الزامات اقتصادی، الزامات فرهنگی - اجتماعی و الزامات اداری دسته بندی نمودند.
    کلیدواژگان: الزامات، تعاونی دانش آموختگان کشاورزی، دلفی، استان کرمانشاه
  • مرتضی یعقوبی، جواد شهرکی، علیرضا کرباسی صفحه 71
    هدف از انجام این مطالعه بررسی کارایی تعاونی ها و واحدهای غیرتعاونی پرورش میگوی سایت گواتر شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان در سال 1388 است. در این راستا کارایی فنی مزارع میگو با استفاده از مدل اولیه تحلیل پوششی داده ها (CRS) و مدل لایه دسترس آزاد (FDH) به دست آمد. با توجه به تعداد واحدها سرشماری صورت گرفت و در نهایت پرسشنامه های کل جامعه (25واحد) جمع آوری شد. نتایج نشان داد تنها 12% بنگاه ها در مدل اولیه و 16% آنها در مدل FDH کاملا کارا هستند و میانگین کارایی فنی واحدها به ترتیب 85 و 87 درصد است. نگرش استراتژیک به مسائل و ایجاد برخی تغییرات اساسی در روند تولید از جمله اضافه نمودن سیستم هواده در مزارع با کمک نهادهای دولتی می تواند به فرایند بهبود کارایی بنگاه های ناکارا کمک کند. با توجه به اینکه استفاده از سیستم هواده در مزارع هزینه سنگینی دارد تقاضای مزارع برای استفاده از این سیستم پایین است؛ بنابراین، توصیه می شود که نهادهای مربوطه از جمله سازمان شیلات استان و اداره کل تعاون، در راستای دریافت وامهای کم بهره، مقدمات لازم جهت ارجاع مدیران مزارع میگو به بانکها را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تعاونی، کارایی، میگو، FDH، CRS
  • مهدی رستم پور، محمد موسوی، محسن مرادی صفحه 97
    سازمانها برای موفقیت خود باید از شرایط موجود خویش آگاهی داشته باشند و بتوانند وضعیت آینده را پیش بینی نمایند و واکنشی مناسب نسبت به تغییرات محیطی نشان دهند. لازمه این امر تدوین راهبردهای مناسب، اجرای صحیح آنها و ارزیابی دقیق این اجراست. در این راستا تکنیک امتیازی متوازن، راهبردهای سازمان را پیاده سازی و آنها را ارزیابی می کند. این تکنیک سازمان را از چهار منظر مختلف، شامل منظر مالی، مشتریان، فرایند داخلی و آموزش و رشد و نیز روابط میان آنها مورد توجه قرار می دهد. هدف از این پژوهش بررسی و ارزیابی کاربرد تکنیک امتیازی متوازن در عملکرد شرکتهای تعاونی توزیعی و تولیدی در استان خراسان رضوی است. در این تحقیق جامعه آماری، مدیران و سهامداران شرکتهای تعاونی توزیعی و تولیدی در استان خراسان رضوی هستند. به منظور استخراج داده های مورد نیاز از جامعه آماری، از پرسشنامه استفاده شده است. به علت مشخص نبودن تعداد مدیران و سهامداران مورد بررسی، جامعه آماری نامحدود می باشد. در این پژوهش نمونه آماری مورد بررسی تمامی مدیران و سهامدارانی هستند که به پرسشنامه ها پاسخ داده اند و توانسته اند نظر خود را بیان کنند. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع نمونه گیری ساده است که تعداد آن پس از جمع آوری 23 پرسشنامه اولیه، از طریق فرمول کوکران، 124 عدد برآورد شده و مورد استفاده قرار گرفته است. در این پژوهش شاخصهایی که برای بهبود عملکرد درنظر گرفته شده عبارتند از: درآمد، هزینه، رضایت مشتری و کارایی.
    در تحقیق حاضر که در سال 1389 انجام گرفت مشخص شد که چهار منظر تکنیک امتیازی متوازن می تواند موجب بهبود عملکرد شرکتهای تعاونی توزیعی و تولیدی گردد. بنابراین توصیه می شود شرکتهای تعاونی توزیعی و تولیدی از این تکنیک برای بهبود عملکرد خود استفاده کنند. همچنین اداره تعاون نیز اقداماتی را برای ترویج و استفاده بهینه از این روش انجام دهد.
    کلیدواژگان: بهبود عملکرد، شرکت تعاونی، تکنیک امتیازی متوازن، خراسان رضوی
  • محمد مهدی علمدار میبدی، وحیدرضا میرابی، جواد محمدقلی نیا صفحه 119
    امروزه تجارت الکترونیک یکی از راهکارهای مهم حفظ مزیت رقابتی در شرکتها محسوب می شود. با توجه به اجرای برنامه پنجم توسعه کشور و سیاستهای اصل 44 قانون اساسی که سهم 25درصدی برای بخش تعاون از اقتصاد کشور را هدفگذاری نموده است و با در نظر گرفتن این واقعیت که شرکتهای تعاونی توزیعی حجم قابل توجهی از بنگاه های موجود در ایران را تشکیل داده اند، شناسایی موانع و مشکلات به کارگیری تجارت الکترونیک در آنها دارای اهمیت ویژه ای خواهد بود. بر این اساس تحقیق حاضر قصد دارد تا به بررسی چنین موانعی در تعاونی های توزیعی استان تهران بپردازد. بدین ترتیب پژوهش حاضر در سال 1389 با هدف بررسی موانع به کارگیری تجارت الکترونیک در تعاونی های توزیعی استان تهران تدوین شده است. نوع تحقیق کاربردی، کمی و گذشته نگر و ابزار جمع آوری داده ها در آن پرسشنامه است. تعداد تعاونی های توزیعی استان تهران 4000 عدد بوده که مدیران عامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره به عنوان جامعه آماری مد نظر قرار گرفته و با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه 187محاسبه شده است.
    نتایج به دست آمده از پژوهش نشان می دهد که موانع مالی، مشکلات فنی و موانع رفتاری- فرهنگی مهمترین موانع درون سازمانی و عدم آمادگی و نبود قابلیت لازم در شرکای تجاری، نبود رقابت کافی در کسب و کارهای مشابه و عدم آمادگی و تمایل مشتریان مهمترین موانع برون سازمانی در به کارگیری تجارت الکترونیک در تعاونی های توزیعی استان تهران به شمار می آیند.
    کلیدواژگان: ت، ج، ارت الکت، رونی، ک، ش، رکته، ای تع، اون، ی ت، وزیع، ی، م، وان، ع درون س، ازم، انی، م، وان، ع برون سازمانی
  • میثم سلوکی، ایرج ملک محمدی، محمد چیذری صفحه 151
    تحقیق حاضر به بررسی اثربخشی فعالیتهای آموزشی ترویجی در ارتقای سطح دانش اعضای تعاونی تولیدی کشاورزی استان سمنان می پردازد. این تحقیق از نوع کاربردی است که به روش علی - ارتباطی انجام شده است. متغیر وابسته، اثربخشی فعالیتهای آموزشی ترویجی در ارتقای سطح دانش اعضای تعاونی تولیدی کشاورزی و متغیرهای مستقل در پنج گروه شامل: ویژگی های شخصی، اجتماعی، اقتصادی، فعالیتهای آموزشی ترویجی و زراعی تقسیم بندی شدند. جامعه آماری مطالعه شامل 3357 نفر از اعضای تعاونی تولیدی کشاورزی بوده که در دوره های آموزشی ترویجی شرکت کرده اند و بر اساس فرمول کوکران تعداد209 نمونه پرسشنامه ها رابه طور صحیح تکمیل نمودند. شیوه اجرای تحقیق به صورت میدانی و با استفاده از پرسشنامه بوده و روایی محتوایی پرسشنامه با کسب نظر متخصصان و استادان تعیین و پس از اعمال اصلاحات لازم وآزمون مقدماتی، ضریب آلفای کرونباخ 91درصد به دست آمده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار16Spss استفاده شد.جهت تعیین تاثیر متغیرهای مستقل بروابسته ازرگرسیون چندمتغیره استفاده گردید.
    نتایج حاصل از تاثیر جمعی متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته از طریق رگرسیون چندمتغیره به روش گام به گام حاکی از آن است که متغیرهای نقشهای توسعه ای ترویج، منابع آموزشی، روش آموزشی و مراحل تولید محصول 8/ 53 درصد تغییرات حاصل بر روی متغر وابسته دانش را تبیین کردند. همچنین با توجه به نتایج تحقیق می توان پیشنهاد داد که مطالب و محتوای برنامه ها به صورتی طراحی و اجرا شود تا با مسائل و شرایط اقتصادی، اجتماعی و فنی اعضای تعاونی ها مطابقت داشته باشد و بتواند به آنها در حیطه کاری و تخصصی فعالیتشان در تعاونی کمک نماید. همچنین از اعضای تعاونی ها و شرکت کنندگان در دوره ها در طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه ها و فعالیتهای آموزشی ترویجی باید کمک گرفت تا هم اعضا با توجه به نیازهاشان در فرایند برنامه ریزی شرکت نمایند و هم روحیه همکاری و تشریک مساعی خود را که یکی از ارکان اساسی تشکیل تعاونی ها می باشد، حفظ کنند
    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش، ترویج، دانش، تعاونی تولیدی کشاورزی، سمنان
  • الگوی کارآفرینی سازمانی / مطالعه موردی اداره کل تعاونی استان تهران
    داود حسین پور، فاطمه زارعی وش صفحه 171
    کارآفرینی، خلاقیت و کسب و کارهای مخاطره آمیز سوخت موتور اقتصاد پیشرفته را فراهم می کنند. اقتصاد جهانی در شرف تحول و ایجاد تغیرات ژرف و اساسی است و به طبع سازمانها و صنایع تولیدی و خدماتی از این امر مستثنی نیستند. شرایط محیطی و قواعد بازی رقابت به حدی بی رحم، پیچیده، پویا و نامطمئن هستند که سازمانها دیگر نمی توانند تنها با تغیرات روبنایی مثل تغییر روش ها، سیستمها، ساختار، فناوری و غیره حیات و بقای بلندمدت خود را تضمین کنند. همچنین آنها نمی توانند با تعداد اندکی افراد خلاق و کارآفرین و یا اجرای چند طرح کارآفرینانه بر رقبای کوچک، چابک، نوآور، فرصت گرا و کم هزینه فایق آیند. آنها باید شرایطی را فراهم کنند تا همه کارکنان روحیه کارآفرینانه پیدا کنند و بتوانند به راحتی، مستمر و به طور فردی یا گروهی فعالیتهای کارآفرینانه خود را به اجرا در آورند. این مهم مستلزم پیاده سازی پدیده ای مهم تحت عنوان کارآفرینی سازمانی است. هدف این پژوهش، انتخاب مدل کارآفرینی سازمانی مناسب اداره تعاون استان تهران در سال 1389 است. این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی و جامعه مورد مطالعه آن در برگیرنده 12 نفر از مدیران سطوح مختلف اداره تعاون استان تهران است. ابزار گردآوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای، مقالات و پرسشنامه ای به شمار می آید که به روش فرایند سلسله مراتبی AHP طراحی و در روش AHP [1] نرخ ناسازگاری پاسخها محاسبه می گردد و پاسخهای با نرخ ناسازگاری بالا کنار گذاشته می شود. این روش به نوعی نشاندهنده پایایی پاسخها نیز هست. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار ExpertChoice(EC)، تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده صورت گرفته است. پس از مقایسه زوجی و محاسبه وزنهای نسبی شاخصها و مدلها، از بین شاخصهای کارآفرینی سازمانی، شاخص اهداف و استراتژی ها بالاترین رتبه را کسب کرده اند و در نهایت مدل کارآفرینی سازمانی مناسب برای اداره مذکور، مدل تعاملی کوراتکو تشخیص داده و انتخاب شد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی سازمانی، فرایند سلسله مراتبی AHP، استان تهران
|
  • M. Shahbazi , F. Ghorbani Page 1
    One of the general guidelines for reducing unemployment is creating jobs and participating people in economic activities and developing cooperatives. Enabling cooperative sector by relying on the academic capability of university graduates will increasingly lead to presence in global markets and opening economic borders. So among the three sectors of cooperation, public and private, cooperative companiescan be an appropriate method for employment and attraction of graduates. The current study investigates the tendency of student groups to join Entrepreneur cooperatives and factors affecting this phenomenon in two universities of Islamic Azad University of Tabriz and Public University of Tabriz. For this purpose, after familiarity with cooperativesand related theories, sample size of 378 (Islamic Azad University of Tabriz) and 376 (University of Tabriz) was determined using the Cochran formula person with a stratified, systematic and random sampling method. Survey and documents method were used for gathering data. Data were processed with SPSS software. The results show that there is a significant relationship between independent variables (social participation, social trust, social cohesion, needs satisfaction and individual characteristics) and dependent variable (tendency of student groups to join entrepreneur cooperatives). There is significant difference (with reliability of 99%) between the two groups (students of Azad and National University) in terms of tendency to join entrepreneur cooperatives. This tendency is higher among Azad university students in comparison with public university students.
  • A. Sarafizadeh , J. Mohammadzadeh Asli Chavosh Page 29
    The current study has investigated the effect of IT application on increasing or decreasing the efficiency of cooperative companies in 2010. Therefore, at first several related researches has been pointed out, and the necessity of IT application and investment in all organizations and companies, especially production companies has been emphasized. The statistical population encompasses the production-industrialcooperatives of Orumieh County. Simple sampling method was used to procure samples from the population. Sample size was calculated 68 units using Cochran formula. Questionnaires were used to gather data.
  • V. Aliabadi, A. H. Alibeigi , J. Tavakoli Page 55
    The sustainability of agricultural development in Iran depends on competent human resources in producing and processing of agricultural crops. One of the best methods to utilize these resources is establishing and developing agricultural graduate’s cooperatives.The purpose of this study was to determine & analyze the requirements for establishing agricultural graduates’ cooperatives with Delphi method. The statistical population of the study was the cooperation experts in Kermanshah Province in 2010. Delphi methodwas used in three stages to analyze their points of view. Data analysis was carried out by SPSS software. Based on the results, the most important requirements for establishing agricultural graduate cooperatives can be classified in four groups of professional-individual requirements, economic requirements, socio-cultural requirements and administrative requirements.
  • M. Yagoubi, J. Shahraki , A. R. Karbasi Page 71
    The purpose of this study is to assess the efficiency of Shrimp cooperatives and non-cooperatives companies in Guatr site of Chabahar County in the province of Sistan and Baluchistan in 2010. Therefore technical efficiency of shrimp farms was obtained by using the primary model of Data Envelopment Analysis (DEA) and Free Disposal Hull(FDH) model. Considering the number of units, census was conducted, and eventually the questionnaires of the entire population (25 units) were collected. The results showed that only 12% of firms in the primary model and 16% in the FDH model are quite efficient, and the average of technical efficiency for units is 85 and 87 percent respectively. Strategic approach to issues and adopting fundamental changes in production
  • M. Rostampour, M. Mousavi , M. Moradi Page 97
    In order to be successful, organizations should be aware of their current conditions, predict the future status and provide suitable feedback to environmental variances. This requires compiling suitable strategies, correct implementations of these and accurate evaluation of this implementation. For this purpose, balanced scorecard techniqueimplements and evaluates strategies of organization. This technique considers the organization from four different aspects including financial, customers, internal process and education & development and also the relations between these.
  • M. M. Alamdar Meybodi, V. R. Mirabi , J. Mohammadgholinia Page 119
    In the world today, e-commerce is known as a major comparative advantage for many companies. Considering the administration of the Fifth National Development Plan and the Policies of Article 44 of Constitution, which allocates a share of 25 percent for cooperation sector in the national economy, and considering the fact that distributivecooperatives constitute a significant portion of companies in Iran, identifying problems and obstacles in applying e-commerce in such organizations would be of great importance. Therefore, this study aims to investigate these obstacles in distributive cooperatives in Tehran Province. The current study was carried out with the purpose of investigating the obstacles to apply e-commerce in distributive cooperatives in Tehran province in 2010. The research type is applied, quantitative and retrospective. Questionnaires were used to gather data.Total number of distributive cooperatives in Tehran is 4000. Directing managers or one of the members of the board of directors were selected as the population of study, and by applying the Cochran formula the appropriate sample size was determined to be 187.Results show that financial deficits, technical problems, and behavioral-cultural barriers were the most important “Internal obstacles” and lack of necessary capabilities in business partners, lack of adequate competition in the market and lack of interest in customers were the most important “external obstacles” in applying e-commerce in distributivecooperatives in Tehran province.
  • M. Solouki, I. Malekmohammadi , M. Chizari Page 151
    The present study investigates the effectiveness of extension educational activities in promoting knowledge of the members of agriculture and production cooperatives in Semnan Province. This research is an applied research conducted in cause and effect correlative method. The dependant variable was the effectiveness of extensioneducational activities in promoting knowledge of members of the agriculture production cooperatives and the independent variables were established in 5 groups of personal, social, economical, extension educational activities and farming. Statistical population consisted of 3367 members of agriculture production cooperatives who hadparticipated in the extension educational courses. By applying the Cochran formula the appropriate sample size was determined to be 209 questionnaires which were correctly completed. A field procedure was employed using the sample questionnaires and validity of the content of questionnaires was established by enquiring experts and professors. After applying necessary corrections and conducting a preliminary test, the acquired Cronbach's Alpha Coefficient was %91. SPSS-16 Software was used to analyze the data. In order to determine the effect of independent variables on dependent ones, multiple regressions were used. The resulted acquired from the collective effect of independentvariables on dependant variables through a multi-variable regression in a step by step method indicated that developmental roles of agriculture, educational resources, educational method, and crop production stages explained the %53.8 of changes in the dependent variable of knowledge. Considering the results of the study, it is suggested that the content of courses should be compatible with economical, social and technicalissues & conditions of the cooperative members and aid them in their field of work and specialty in the cooperative. Also cooperative members and participants in the courses should be asked to help with planning, implementation and evaluation of educational programs and activities; so that members will participate in the planning according to their needs, and cooperation morale, which is the basis of cooperatives would bepreserved.
  • D. Hosseinpour , F. Zareivash Page 171
    Entrepreneurship, innovation and risky businesses fuel the engine of advanced economy. Global economy is about to evolve fundamentally and therefore so does production and service organizations and industries. Circumstances and rules of competitions are so cruel,complex, dynamic, and unreliable that organizations can’t no longer just survive by surface adaptations, such as changes in methods, systems, structures, technology and etc. Also they can’t overcome their small, agile, innovative, opportunist and low expense rivals with a few number of innovative or entrepreneur individuals or with a number of entrepreneurship plans. They must provide conditions so that every employee would find entrepreneur spirit and can implement their entrepreneurship activities easily, continuously and individually or collectively. This requires implementing an important phenomenon called organizational entrepreneurship. The purpose of this study is toselect a suitable entrepreneurship model for Tehran Province Departmentof Cooperation. Data gathering tools were library studies, articles and questionnaires which were designed by Analytical Hierarchy Process (AHP) method. In AHP method the incompatibility rate of answers is calculated, and answers with high incompatibility rate are omitted. In a way, this also confirms the reliability of the answers. ExpertChoice (EC) software was used to analyze collected data. After pair comparison and calculating relative weight of indexes and models, the index of objectives and strategies ranked the highest in organizational entrepreneurship, and in the end, the appropriate entrepreneurship model for the aforesaid department was selected to be the Kuratco interactive model.