فهرست مطالب

تعاون و کشاورزی - سال بیست و دوم شماره 6 (تابستان 1390)

نشریه تعاون و کشاورزی
سال بیست و دوم شماره 6 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علیرضا کرباسی، نسرین اوحدی صفحه 1
    هدف از انجام این تحقیق، تعیین کارایی اقتصادی و عوامل موثر بر آن با استفاده از تابع مرزی تصادفی برای شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی شهرستان سیرجان در سال 1389 است. به این منظور داده های گردآوری شده با استفاده از نرم افزار Frontier 4.1 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که متوسط کارایی اقتصادی تعاونی های تولید کشاورزی شهرستان سیرجان 73 درصد است. همچنین میزان ارزش سرمایه کنونی شرکت با سود مرزی رابطه مستقیم و معناداری دارد و بین تعداد فعالیتهای شرکت با سود مرزی رابطه معکوسی وجود دارد. در برآورد ناکارایی اقتصادی تعاونی های تولید کشاورزی، سابقه مدیریتی مدیرعامل و مدت زمان فعالیت شرکت تعاونی در کارایی اقتصادی تاثیری مثبت و مخارج مربوط به کلیه فعالیتهای شرکت تعاونی و تنوع فعالیتها تاثیری منفی در این کارایی دارند. در این تحقیق مشخص و پیشنهاد شد با کاهش تعداد فعالیتهای شرکت و افزایش سرمایه گذاری در شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی می توان میزان سودآوری این شرکتها را افزایش داد. همچنین استفاده از مدیران دارای سابقه مدیریتی بالا، اعمال مدیریت صحیح و بهره گیری از آموزشهای لازم و فعالیتهای ترویجی در ارتقای میزان کارایی اقتصادی این شرکتها موثر تشخیص داده شدند.
    کلیدواژگان: تعاونیهای تولید کشاورزی، تابع مرزی تصادفی، کارایی اقتصادی، شهرستان سیرجان
  • ابراهیم مهرجو، رضا مقدسی، میرمهیار میرصالح پور، نظیر مهرجو صفحه 21
    شیر در بین غذاها مناسبترین و متعادل ترین ترکیب را دارد و به همین دلیل آن را غذای کامل می نامند. میزان مصرف روزانه شیر در یک کشور نشانه ای از وضعیت تغذیه و بهداشت در آن کشور است. در این راستا نیاز به تولید فراوان محصولات لبنی، به ویژه شیر، و محدود بودن عوامل تولید، ضرورت استفاده بهینه از منابع و افزایش کارایی را در زمینه این محصول آشکار می سازد. این مطالعه نیز با هدف برآورد کارایی فنی تعاونی های گاوداری شیری استان کهگیلویه و بویراحمد انجام پذیرفته است. آمار و اطلاعات مورد نیاز مطالعه به صورت داده های مقطعی در سال 1387-88 با کمک پرسشنامه و مصاحبه حضوری با گاوداران استان جمع آوری و از طریق برآورد آزمون برتری مدل، تابع ترانسندنتال به عنوان تابع مورد استفاده در تحلیل، انتخاب گردید. به دلیل تعداد کم شرکتهای تعاونی، از همه گاوداران مصاحبه به عمل آمد. با توجه به معنی داری ضرایب در تابع منتخب این نتیجه به دست آمد که از نهاده های سبوس و نمک در ناحیه سوم تولیدی و به عبارتی از این نهاده ها در استان بیش از اندازه استفاده شده است. نهاده های مکمل، کنسانتره و نیروی کار نیز در ناحیه اول مورد استفاده قرار گرفته اند به این مفهوم که در صورت افزایش این نهاده ها، تولید افزایش می یابد. میانگین کارایی فنی واحدهای گاوداری شیری حدودا 94% بوده که تقریبا از حداقل 84% تا حداکثر 99% نوسان داشته است و به طور متوسط با بهبود روند مدیریتی میزان کارایی فنی 6% قابل افزایشمی باشد. همچنین شکاف بین بهترین و ضعیفترین تولید کننده حدود 15% بوده است که با اعمال شیوه های مدیریتی قابل بهبود می باشد. در پایان، عوامل موثر بر کارایی فنی شرکتهای تعاونی گاو شیری بررسی و تحلیل شد و نتایج نشان داد که میزان تجربه، سطح تحصیلات و مساحت اختصاص داده شده به هر راس گاو اثر مثبت و معنی دار بر کارایی فنی داشته در حالی که عوامل اندازه خانوار و سن اثر معنی داری از لحاظ آماری نداشته اند
    کلیدواژگان: شیر، تولید، کارایی، تابع ترانسندنتال، کهگیلویه و بویر احمد
  • پرستو حیدری فر، سیدمهدی الوانی، امیر همایون سرفراز صفحه 41
    هوش هیجانی (EI) از جمله ابزارهایی است که به وسیله آن می توان ضمن استفاده کارا از هیجانات مثبت، هیجانات منفی را حذف و یا تعدیل نمود تا از این طریق با تمرکز بر موثرترین مولفه ها بتوان با صرف زمان و هزینه کمتر به نتیجه مطلوب دست یافت.
    هدف مطالعه حاضر، شناسایی مولفه های هوش هیجانی موثر بر عملکرد منابع انسانی وزارت تعاون و رتبه بندی آنهاست. در این مطالعه با عنایت به جامعیت مدل هوش هیجانی دانیل گلمن، از این مدل برای بررسی موثرترین مولفه های هوش هیجانی استفاده شده است. اصلی ترین سوال مطرح در این پژوهش عبارت است از: ترتیب اولویت مولفه های موثر هوش هیجانی بر عملکرد کارکنان چگونه است؟
    جهت پاسخگویی به این پرسش دو فرضیه اصلی مطرح شده است.
    در مطالعه حاضر از طریق عملیاتی کردن مفهوم انتزاعی هوش هیجانی به طراحی سوالات پرسشنامه، که اصلی ترین ابزار جمع آوری داده های پژوهش بوده، پرداخته شده و سپس نمونه ای متشکل از 175 نفر از کارکنان حوزه ستادی وزارت تعاون انتخاب گردیده است. پس از انجام آزمون همبستگی و رگرسیون و آزمون رتبه بندی فریدمن روی داده های جمع آوری شده از این گروه نمونه، فرضیه های این تحقیق تجزیه و تحلیل شده است که براساس نتایج به دست آمده از مولفه های هوش هیجانی به ترتیب سه مولفه مدیریت بر خود، مدیریت روابط و خودآگاهی هوش هیجانی بر عملکرد منابع انسانی وزارت تعاون موثر هستند. سپس زیرمولفه های هریک از این مولفه ها رتبه بندی شدند و در نهایت با توجه به پژوهشهای انجام شده در این زمینه و نتایج آزمون فرضیات پژوهش حاضر نتیجه گیری به عمل آمد و پیشنهادهایی به وزارت تعاون ارائه شد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، مدل گلمن، عملکرد منابع انسانی، همبستگی و رگرسیون، آزمون فریدمن
  • شمس الدین ناظمی، علی شیرازی، داود خانی صفحه 59
    در طول دو دهه پیش، صادرات یکی از فعالیتهای اقتصادی محسوب شده که نسبت به دیگر فعالیتها رشد بیشتری داشته است. همچنین در سطح شرکت، صادرات به عنوان امکانی برای فروش بیشتر، سودآوری بیشتر و استفاده از اقتصاد مقیاس برای کاهش هزینه های توسعه محصول و در نهایت، افزایش استاندارد زندگی برای مشتریان و بهبود کیفیت زندگی کاری کارکنان تلقی می شود. بنگاه های صادراتی پس از بازاریابی و تولید و آماده سازی محصول (بازرگانی محصول)، از راه تعامل با دستگاه های دولتی و خصوصی مختلف (نظیر گمرک، سازمان استاندارد، سازمان بازرگانی، اتاق بازرگانی، شرکتهای حمل و نقل و...) فرایند صادرات و خروج محصول از کشور را طی می کنند. این بخش از فعالیتهای مربوط به صدور کالا از کشور را می توان تحت عنوان عوامل «اداری- خدماتی» صادرات نام برد.
    در این راستا در پژوهش حاضر به تحلیل اثر تغییر «تجربه صادراتی» و «اندازه بنگاه» بر موانع فعالیتهای مختلف «اداری- خدماتی صادرات» از نگاه صادرکننده پرداخته خواهد شد؛ به عبارت دیگر ارزیابی صادرکننده از مجموع هزینه های مربوط به هر یک از فعالیتهای اداری- خدماتی صادرات اعم از هزینه های مربوط به نیروی کار، زمان و هزینه های مالی و این مسئله که آیا با تغییر تجربه و اندازه بنگاه تفاوت معناداری در موانع ادراک شده از هر یک از این فعالیتها حاصل می شود یا خیر، بررسی و آزمون خواهد شد.
    جامعه آماری این پژوهش کلیه بنگاه های تعاونی صادراتی مستقر در استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی را در بر می گیرد. روش پژوهش حاضر توصیفی و تحلیلی- پیمایشی است. به کمک نمونه گیری، داده های مورد نیاز به صورت میدانی جهت آزمون فرضیه و دستیابی به هدف پژوهش، از تعداد 54 بنگاه صادراتی از کل حجم جامعه آماری (350 بنگاه) جمع آوری شد. بدین منظور پرسشنامه ای با رجوع به منابع کتابخانه ای، سازمان های متولی امور اداری- خدماتی صادرات، صادرکنندگان خبره و استادان دانشگاهی تدوین شد که ضریب آلفای کرونباخ آن به میزان 84/ 0 محاسبه گردید.
    ابزارهای مختلف آمار توصیفی و آمار استنباطی (ناپارامتریک)، به منظور آزمون فرضیات در نرم افزار آماری SPSS به کارگرفته شد. آزمون «کروسکال والیس» برای بررسی اثر «سابقه صادراتی» بر موانع فعالیتهای فرایند «اداری- خدماتی» و آزمون «من-ویتنی» نیز برای سنجش اثر «اندازه بنگاه» بر فرایند مذکور مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج آزمونهای مختلف نشان می دهند موانع ادراک شده از دو فعالیت «انتقال ارز به کمک صرافی ها و ارتباطات شخصی» و «حل و فصل دعاوی» با افزایش سابقه صادراتی تغییر کرده و کاهش پیدا می کند. از سوی دیگر «اندازه بنگاه» در تغییر موانع ادراک شده از فعالیتهای اداری- خدماتی صادرات بی تاثیر است.
    کلیدواژگان: اندازه بنگاه، سابقه صادارتی، فرایند اداری، خدماتی، موانع ادراک شده از فعالیتهای اداری، خدماتی صادرات
  • مصطفی شکری زاده سعادت آباد، هاشم ولی پور، حمید محمدی صفحه 85
    به دلیل اهمیت تعاون در توسعه اقتصاد کشور و وجود مشکلات پیش روی بخش تعاون، این پژوهش به بررسی عوامل موثر بر معضلات و تنگناهای مالی شرکتهای تعاونی فعال استان فارس می پردازد. روش پژوهش در این تحقیق بر اساس اهداف، از نوع پژوهشهای کاربردی و بر اساس گردآوری داده ها از نوع میدانی(روش پیمایشی) است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران شرکتهای تعاونی فعال استان فارس در سال 1388 است که با استفاده از نمونه گیری از تمامی شرکتهای تعاونی صنعتی فعال با عمر بیش از 4 سال و با تعداد کارکنان بیش از 10 نفر حجم نمونه برابر 105 شرکت تعاونی تعیین گردید که برای آنها پرسشنامه ای حاوی 35 سوال بر اساس طیف لیکرت طراحی و ارسال شد. در نهایت، 94 پرسشنامه دریافت و مورد پردازش قرار گرفت.
    نتایج پژوهش نشان داد عواملی مثل دانش ناکافی حسابداری، روش های کنترلی نامناسب، ضعف فرهنگ سهامداری، عدم انتخاب فعالیتهای صحیح اقتصادی، عدم کیفیت گزارشگری و کمبود سرمایه گذاری اولیه بر شکل گیری معضلات و تنگناهای مالی شرکتهای تعاونی فعال استان فارس تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: شرکتهای تعاونی، معضلات و تنگناهای مالی، دانش حسابداری، کمبود سرمایه گذاری، استانداردهای حسابداری
  • محمود جمعه پور، محمدعلی طالبی صفحه 109
    بخش عمده ای از توسعه یک سرزمین منوط به شرایط اقتصادی درون آن منطقه است. بخش تعاون به عنوان یکی از اجزای سه گانه نظام اقتصادی، با تاسیس شرکتهای تعاونی مرزنشینان سعی در دستیابی به این مهم داشته است. در نواحی مرزی، تعاونی های مرزنشینان به عنوان سفیران ساکنان خطوط مرزی می توانند نقش عمده ای در امنیت و توسعه پایدار منطقه ایفا کنند. در استان خراسان جنوبی نیز که دارای بیش از 430 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است، 12 مورد از این تعاونی ها ایجاد شده اند. در این پژوهش به صورت موردی خانوارهای تعاونی مرزنشینان منطقه درمیان واقع در شهرستان درمیان به عنوان واحد تحلیل، از این استان در سال 1389 انتخاب شدند که در دو دهستان گزیک و طبس مسینا این شهرستان فعالیت دارند. تعداد اعضای این تعاونی 12755 نفر، شامل 2669خانوار می باشد و حجم نمونه 140 خانوار انتخاب شده است. در تحقیق حاضر پس از مصاحبه با مدیران برخی از تعاونی های مرزنشینان استان و تکمیل پرسشنامه، مشکلات این تعاونی ها به صورت میدانی و با کمک روش های کمی و کیفی مورد تحلیل قرار گرفت. درقسمت نتیجه گیری با کمک فرضیات تحقیق از روش برنامه ریزی استراتژیک و تحلیل SWOT سود جسته و به بیان سناریوهای مختلف برای این تعاونی ها در منطقه پرداخته شد و سپس از میان سناریو های مختلف، برخی از اهداف و راهبردها انتخاب و به عنوان سناریوی برتر ارائه شد. ضمن آسیب شناسی این تعاونی ها، با کمک استراتژی های حاصل از تحلیل ماتریس SWOT پیشنهادهای عمده برای منطقه ارائه گردید.
    کلیدواژگان: توسعه منطقه ای، تعاون، تعاونی مرزنشینان، خراسان جنوبی
  • علی شمس الدینی، سیدناصر حسینی صفحه 135
    برخورداری از سطح قابل قبولی از رفاه، اشتغالزایی و درآمد مکفی برای همه افراد جامعه و همچنین دستیابی به توسعه پایدار ملی از مهمترین اهداف برنامه ریزان در کشورهای جهان به ویژه جوامع در حال توسعه محسوب می شود. در این میان باید وضعیت معیشتی و رفاهی روستاییان به عنوان کم برخوردارترین افراد این جوامع، در کانون توجه مدیران قرار بگیرد. از آنجاکه فقیرترین روستانشینان را افراد بدون زمین کشاورزی و یا با زمین اندک تشکیل می دهند، می توان با تنوع بخشی به فعالیتهای غیرکشاورزی در این سکونتگاه ها موجبات اشتغالزایی، کاهش فقر و ایجاد رفاه اجتماعی نسبی را در این کانونهای کوچک جمعیتی فراهم آورد. در این راستا صنعتی نمودن روستاها با تکیه بر فعالیت صنایع کوچک و دستی می تواند ضمن رفع تنگناهای حاصل از بیکاری، فقر و آثار ناشی از پیامدهای محیطی (از جمله خشکسالی) و بحران تولید در روستاها، به عنوان عنصری محوری در جهت کاهش فضای نابرابری در توسعه اقتصادی– اجتماعی محیطهای روستایی قلمداد گردد. البته این سیاست اگر توام با مشارکت همه جانبه روستاییان در ابعاد سرمایه گذاری و فعالیت در قالب شرکتهای تعاونی های مردمی باشد، به نحوی کارامدتر می تواند جوابگوی مشکلات و نارسایی های حاصل از عقب ماندگی اقتصادی– اجتماعی روستاها باشد. در این پژوهش که با رویکردی تحلیلی– توصیفی در سال 1389 انجام گرفته است، تلاش شده ضمن بیان چارچوب نظری استقرار صنایع کوچک و دستی در مناطق روستایی با تاکید بر فعالیت شرکتهای تعاونی، تاثیرگذاری این گونه فعالیتهای تعاونی در اشتغالزایی و توسعه روستاها با یک بررسی ادراکی تجزیه و تحلیل شود. روش جمع آوری داده ها به صورت انجام مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و بهره گیری از آرا و دیدگاه های اندیشمندان داخلی و خارجی در زمینه مورد بحث است. نتایج نشان می دهد که در شرایط کنونی کشور که خشکسالی های پی درپی خسارات فراوانی به بخش کشاورزی و متعاقبا شرایط زندگی در جامعه روستایی وارد نموده است، می توان با تنوع بخشی به وضعیت فعالیت اقتصادی روستاییان به ویژه توجه به راه اندازی صنایع کوچک و دستی با توجه به مشارکت همه جانبه روستاییان در قالب شرکتهای تعاونی خودجوش و فعال تولیدی، اشتغالزایی و در نتیجه،توسعه پایدار روستاها را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: صنایع کوچک و دستی، شرکتهای تعاونی، اشتغالزایی، روستا، توسعه روستایی
  • مهدی نوربخش، سیده سمانه توکلی صفحه 157
    در عصر حاضر سازمانها از طریق توانمندسازی کارکنان قادر به پاسخگویی سریع به تغییرات در محیط هستند. اهمیت این موضوع تا آن حد است که بدون وجود کارکنان توانمند، سازمانها قادر به رسیدن به اهداف خود نیستند. در این راستا هدف مقاله حاضر شناسایی عوامل کلیدی توانمندسازی کارکنان وزارت تعاون درسال 1389 است. در این مقاله تلاش شده است با روش تحلیل عاملی، این عوامل و مولفه های آن شناسایی و طبقه بندی شود و بر اساس آن پیشنهادهای لازم به منظور تحقق این امر ارائه گردد.
    یافته های تحقیق نشان داد مهمترین عامل توانمندسازی کارکنان وزارت تعاون شامل مولفه های: معناداری شغل، تعلق سازمانی، مسئولیت پذیری، غنی سازی شغل و احساس اعتماد به نفس است. بر این اساس پیشنهادهایی اساسی برای توانمندسازی کارکنان وزارت تعاون در این مقاله ارائه شده است که عبارتند از: غنی سازی و معنی دار کردن شغل، مشارکت و استفاده از گروه های کاری، آموزش و ایجاد فرصت برای تجربه اندوزی، تشویق و پاداش مبتنی بر عملکرد، دسترسی به اطلاعات و منابع، روشن بودن رسالت و چشم انداز و اهداف و ماموریتهای سازمان و وضوح نقش کارکنان و تفویض اختیار و عدم تمرکز
    کلیدواژگان: توانمندسازی کارکنان، وزارت تعاون، مشارکت
|
  • A. Karbasi, N. Ohadi Page 1
    The main objective of this study was to determine the economic efficiency and factors affecting it by using stochastic frontier function for Sirjan agricultural producing cooperatives in 2010. Collected data were analyzed using Frontier 4.1 software. The results of this study show that average economic efficiency of Sirjan agricultural producing cooperatives was 73%. The result also indicates that current capital value of company has a direct & significant relationship with frontier profit and there is a reserve relation between numbers of activities of the company with frontier profit. In the evaluation of economic inefficiency of agricultural producing cooperative, managing director's experiences and duration of cooperative company have a positive influence upon economic efficiency but costs related to all of activities of the cooperative companies and diversity of activities have a negative influence upon economic efficiency. This study suggests the reduction of company’s activities and increased investments in agricultural producing cooperatives, which can increase the profitability of these companies. Also, utilizing managers with high experiences, application of correct management & offering the much needed training and extension activities can promote economic efficiency of these companies.
    Keywords: Agricultural Producing Cooperatives, Stochastic Fronter Function, Economic Efficiency, Sirjan city
  • E. Mehrjoo, R. Moghadasi, M. Mirsalehpour, N. Mehrjoo Page 21
    Milk, among foods, has the best suitable ingredients and with this reason it is called whole food. Daily consumption of milk in a country is a symptom of hygiene and nutrition situation in that country. Needing for abundant production of products especially milk and limiting of production clarifies necessity of suitable usage of sources and increase efficiency. This study has done with the purpose of technical estimation of dairy farm cooperatives of Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad Province. Necessary statistics and information collected with help of questionnaire and interview with province cow owners and transcendental production diagrams has been chosen as selective diagram in analyzing the results. Because of the minimum numbers of the cooperative companies, all cooperatives have been interviewed. With regard to coefficient meaning in selective diagram we get this result that the units of bran and salt place in third manufacturing zone (area), that is these units are use abundantly in province. Complementary Concentra units and workforce place in first zone (area); that is the production will increase in case of increasing these units. The average of technical usage of dairy farms has been 94 percent (at last 84%, at most 99%) that by improving management, averagely, we can increase technical usage about of 6 percent. Also the gap between the best and the weakest production is about 15% that can be improved by applying management approaches. The effective factors on technical efficiency have been analyzed and the results show that the experience, education level, and allocated area for each cattle affect the technical efficiency while factors such as family size and age affect statistics.
    Keywords: Milk, Production, Efficiency, Transcendental, Kohgiloye, Boyer, Ahmad
  • P. Heidarifar, S. M. Alvani, A. H. Sarafraz Page 41
    Emotional Intelligence is one of the tools that by which it will be possible to taking benefit of positive emotions and also delete or adjust negative emissions, so by concentrating on the most effective elements you will reach the best result in minimum time and by less expenses. The goal of present research is to identify and classify the elements of emotional intelligence that affect the Ministry of Cooperative’s human resources performance. As Daniel Goleman Emotional Intelligence Model is one of the most comprehensive ones, it is used to review the most effective elements of emotional intelligence. The main question in this research is: what is the priority of elements of emotional intelligence that affect employee’s performance? The questions of the questionnaire which is the main data gathering tool of this study, have been formed by operating abstract meaning of emotional intelligence and then 175 samples including employees of Ministry of Cooperatives were chosen. After performing correlation and regression test and Friedman Scoring Test on gathered data from sample group, 4 main hypotheses were formed that 3 of them accepted and one of them rejected. This means that among emotional intelligence elements, three of them that are self management, relations management and EI self-awareness affect ministry of cooperatives human resources. At next level, sub elements of these elements have been scored and after concluding the results of the hypotheses, suggestions submitted to Ministry of Cooperatives.
    Keywords: Emotional Intelligence (EI), Goleman Model, Human Resources Performance, Correlation, Regression, Friedman Test
  • S. Nazemi, A. Shirazi, D. Khani Page 59
    Over two decades ago, along with global economic growth, export is considered as an economic activity that had more growth than other activities. Also at the corporate level, exports is considered as a possibility for more sales, profitability and economy of scale to reduce product development costs and ultimately increase the standard of living for customers and improve the quality of work life for employees. After marketing, production and preparation and of goods (commercial process), firms transacts with various governmental and private agencies (such as customs, standards organization, trade organizations, chambers of commerce, transportation companies etc.) to complete export process and exit the country. This part of the activities of exporting may be grouped under "administrative – Service" factors. This study analyzes the effect of the "export experience" and "Organizational size" on the obstacles of different activities of "administrative-service" process from the viewpoint if exporters. In other words exporter’s evaluations of the total expenses of "administrative – Service" activities ranging from labor costs, time and financial costs will be questioned and this issue evaluate that whether or not significant differences in perceived obstacles will be obtained by changing "size" and "experience" factor. Research population consists of all cooperatives located in the provinces of "Khorasan Razavi" and "North Khorasan". Research method of descriptive and analytical survey utilized a random sampling plan, resulted in 54 samples from a total of 350 manufacturing firms. In order to collect research data, a designed questionnaire was designed by referring to library resources, organizations are in charge of exports administrative-service affairs, expert exporters’ organization and academic instructors. Appropriate technique was incorporated to assure validity of the instrument, and its reliability was also confirmed by a Cronbach's alpha coefficient of 0.84. Descriptive statistics and inferential statistics (nonparametric tests) were used to test hypotheses by SPSS software. 'Kruskal-Walli's test used for analyzing the "export experience" effect on the obstacles of "administrative – Service" activities. Also ' Mann-Whitney' test used for analyzing the "Organization size" effect on the obstacles of these activities. With some nonparametric tests, it was found that, "currency transfer by exchange centers and peoples" and "settling claims" processes appear to play decreased role as exports experiences increase. On the other hand the “organization size” has no effect on changing perceived obstacles of administrative-service export activities.
    Keywords: Organization Size_Export Experience_Administrative – Service Activities_Perceived Obstacles of Administrative – Service Export Activities
  • M. Shokrizadeh Saadat Abad, H. Valipour, H. Mohammadi Page 85
    As the importance of cooperatives in countries’ economic development and facing cooperatives department with different problems, this research has been studied financial challenges of operating cooperative companies in Fars Province. The method of this research was a sort of applicable studies and the data collected by survey method. Survey population includes the managers of cooperative companies in Fars Province in 2009 that by data gathering from all operating cooperatives with age of more than 4 years and more than 10 employees, the population includes 105 cooperative companies. At next level a questionnaire including 35 questions had been designed according to Likert Scales and sent to them. At the end, 94 of the questionnaires received and being analyzed. The results show that elements such as not efficient knowledge about accounting, unsuitable controlling methods, weak culture of shareholding, choosing inappropriate economical activities, lack of qualified reporting, and lack of primary investment affecting creation of financial challenges in Fars Province cooperative companies.
    Keywords: Cooperative Companies, Financial Challenges, Accounting Knowledge, Lack of Investment, Accounting Standards
  • M. Jomepour, M. A. Talebi Page 109
    A major factor of regions development is the internal economic conditions of that region. Cooperative sector, as one of three components of the economical system, aims to enhance these conditions. In border regions, border cooperatives as ambassadors of border community can play a major role in Development and security of the region.12 such border-community cooperatives have been founded in Southern Khorasan province which has more than 430 Km of common border with the country of Afghanistan. In this study, Darmiyan border-community cooperatives were selected as analysis unit in 2010. These cooperatives operate in the two sub-districts of this county, Gazeek and Tabas- e- Masina. There are 12755 members in these cooperatives, including 2699 families. Sample size was determined to be 140 families. A number of managers of these cooperatives were interviewed and were asked to fill out questionnaires. The similar problems of these cooperatives were analyzed in the field by using qualitative and quantitative methods. In conclusion, the research used research hypotheses to utilized strategic planning method and SWOT analysis and provides various scenarios for these cooperatives in the region & among these some of the strategies & objectives were selected and presented as superior. Also pathology of these cooperatives was presented by using strategies derived from SWOT matrix to provide major suggestion for this region.
    Keywords: Regional Development, Cooperation, Border, Community Cooperatives, Southern Khorasan
  • A. Shamsoddini, S. N. Hosseini Page 135
    In this research which is carried out by descriptive-analytic method in 2010, it is tried to illustrate theoretical framework of small and handicraft industries in rural areas relying on the activities of cooperative companies in entrepreneurship and development of villages with more realizing survey. The method of data collocation was library studies and utilizing domestic and foreign scientists’ point of view. The results revealed that in current condition of the country & the continued draughts which have resulted in many damages to agriculture and living conditions in rural societies, by giving diversity to the economical conditions of rural people, especially establishing small & handicraft industries regarding multi dimensional corporation of rural people in form of autonomous cooperatives in production can provide engagement and stable development of rural districts.Acceptable level of welfare, entrepreneurship and quality for all people of society and also acquiring stable national development are counted as important goals of programmers in all countries especially in developing societies. Meanwhile, the welfare level of rural people as the poorest people of these societies should be noticed by managers. Since the most poorest of rural people have no agricultural land or just have a little farm, making diversity to non-agricultural activities in these areas will lead to entrepreneurship, decrease poverty and create proportional welfare in these small societies. To this end industrialization of villages relying on performance of small and handicraft industries in addition to resolve strained circumstances resulted from non-employment and poverty and effects of environmental and production crisis in villages, will be indicated as key element in decreasing unequal situation in socioeconomic development of villages. Certainly if these politics are accompanied with multidimensional corporation of rural people in form of cooperative companies, they will effectively resolve problems resulted from socioeconomic shortage of villages.
    Keywords: Small, Handicraft Industries, Cooperative Companies, Entrepreneurship, Villages, Rural Development
  • M. Nourbakhsh, S. Tavakoli Page 157
    In this age, organizations can quickly respond to environment changes by empowering their employees. This issue is so important that organizations can’t achieve their goals effectively without empowered employees. To this end the purpose of this paper is to identify key factors of employees’ empowerment in Ministry of Cooperatives in 2010. This paper tries to identify and categorize these factors and their elements through factor analysis and accordingly offers necessary suggestions to fulfill this goal. The results indicated that the most important factors of employees’ empowerment are: Job enlargement, organizational commitment, responsibility, job enrichment, and self esteem. Accordingly seven vital suggestions for employees empowerment in Ministry of Cooperatives are: Job enlargement and enrichment, participation and teamwork, education and making opportunity for experiencing, encouraging and rewarding based on performance, access to information and resources, clear organizational mission, vision, and goals and clear employee’s task, delegated authority and decentralization.
    Keywords: Employee's Empowerment, Ministry of Cooperatives, Participation