فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات راهبردی زنان
پیاپی 25 (پاییز 1383)

  • تاریخ انتشار: 1383/07/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • نهضت ملی ازدواج / سرمقاله
    مهری سویزی صفحه 1
    وضعیت ازدواج در جامعه ما وضعیت کاریکاتوری را پیدا کرده که یک تبسم گزنده را در پی دارد، در وهله اول مفرح و خنده آور و در تاملی ژرف، تاسف برانگیز و ناراحت کننده، وضعیت ما در مقوله ازدواج گاه چنان با ناشناختگی و شتاب زدگی توهم و خیال پردازی و تکاثر و فزون طلبی همراه شده که طی آن «اثاث زندگی» متن دلواپسی ها و تلاش ها شده و اساس زندگی به حاشیه رانده شده و در تیررس فراموشی افتاده، آن قدر به دکور زندگی گرفتار شده ایم که از اصل زندگی باز مانده ایم با دست خود چهره کریم و زیبای ازدواج را کریه و نازیبا کرده ایم و برای هیولایی که ساخته ایم در شگفتیم که چرا جوان ها فوج فوج به سمت اش نمی آیند با تزریق فکرهای ظاهری و بی اساس و تبدیل آن به نیاز موجه و در نهایت تبدیل آن به یک ضرورت غیر قابل گذشت، مشکلات زیادی را برای جوانان مان بوجود آورده ایم برای مثال در همین مقوله لوازم زندگی چنان غیر معقول برخورد نموده ایم که حاصلش آن شده، اسباب و وسائل جوان نوپا و زندگی نوپاترش باید از والدین سی سال زیسته، بیشتر و بهتر باشد. حاصلش آن شده که با اهدای مالکیت های یکجا! لذت مالکیت تدریجی و مستمر را از آن ها گرفته ایم و علاوه بر آن از آثار دیگری چون قدر شناختن، درست مصرف کردن و نیز ایجاد ظرفیت روانی مالکیت هم محروم شان نموده ایم و در نهایت وضعیت فرزندان یکجا مالک شده بدانجا می انجامد که علیرغم زیاد شدن وسائل آسایش، اساس آرامش با آفات جدیدی چون تفاخر و تن آسایی در معرض تهدید و تقلیل قرار می گیرد.
  • فریب در ازدواج از نگاه روان شناسی اجتماعی
    سید حسین شرف الدین صفحه 2
    در این نوشتار، تدلیس، فریب، خدعه، دروغ و عناوین مشابه آن، به شگردها و اعمال غیرمتعارف، نابهنجار و گاه مجرمانه ای ناظر است که با هدف مخفی ساختن عیوب و نقایص موجود یا ابراز دروغین اوصاف و کمالات مفقود توسط یکی از متقاضیان ازدواج علیه طرف مقابل در اوان شکل گیری خانواده صورت می گیرد. این نوشتار بر آن است تا از منظری آسیب شناسانه و با رویکردی روان شناختی- اجتماعی برخی از مهم ترین پیش زمینه های روانی، فرهنگی، اجتماعی و آثار و پیامدهای مشهود فردی و اجتماعی و نیز راه های کاهش و مقابله با این آسیب اجتماعی را بررسی و تبیین کند.
    کلیدواژگان: ت، دلیس، ک، جروی، ازدواج، ش، خصیت، ج، امعه ~ پذی، ری، ارزش، هنج، ار، س، اخت، ار، کن، ش، کنترل اجتماعی
  • ارزیابی قوانین خانواده / بخش نخست
    فرج الله هدایت نیا صفحه 3
    قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون گذار را مکلف کرده است که قوانین و مقررات را با هدف آسان نمودن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست و استواری روابط اعضای خانواده وضع یا اصلاح نماید. برای نیل به این هدف متعالی، قوانین خانواده، بعد از انقلاب اسلامی تغییرات فراوانی داشته است. در این نوشتار به ارزیابی قوانین خانواده در بخش حقوق مالی زوجه شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل و نحله، به منظور تبیین میزان کارایی این تحولات در جهت نیل به اهداف فوق الذکر پرداخته و با تاکید بر آمار و ارقام وضعیت موجود مورد ارزیابی قرار گرفته و خلاها و تناقضات موجود بیان شده است. در این پژوهش معلوم شد که بین بالا رفتن آمار طلاق و دادن حقوق اقتصادی به زنان رابطه ای وجود ندارد و در اکثر موارد زنان به حقوق اقتصادی خویش نمی رسند و مجبور به بذل آن شده و از طلاق خلع برای جدائی استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: اجرت المثل، نحله، نفقه، مهریه، خانواده، زوج و زوجه، طلاق
  • روابط زن و مرد از دیدگاه اسلام، ترویج، تعطیل، تعدیل؟
    عباس نیکزاد صفحه 5
    امروزه، به واسطه ی افزایش مناسبات اجتماعی و اقتصادی و در پی آن، گسترش حضور زنان در عرصه ی جامعه، مساله ارتباط سالم و صحیح میان زن و مرد، به عنوان یکی از بارزترین دغدغه های متشرعین مطرح شده است. در این نوشتار، پس از بیان ضرورت بحث، رویکرد منطقی و معتدل از دیدگاه آیات و روایات، در برابر دو دیدگاه سخت گیرانه و سهل گیرانه بیان می شود و حدود و مبانی آن مطرح می گردد. بر طبق این رویکرد، معیار در روابط زن و مرد، روشی است که جامعه با در نظر گرفتن راهنمایی عقل، شرع و فطرت می پسندد و سرانجام در پایان نوشتار موضوعات اساسی در روابط از قبیل مکالمه و گفتگو، نگاه، پوشش و تماس بدنی، با نگاهی فقهی مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: زن، مرد، جنس مخالف، ارتباط، اختلاط، نگاه، لمس، مکالمه، معاشرت و مصاحبت، پوشش، حیا، ازدواج
  • خانواده و سیاستگذاری اجتماعی در عرصه ملی و فراملی
    شهلا باقری صفحه 6
    خانواده به عنوان مهمترین کانون اجتماعی، طیف وسیعی از خدمات عاطفی، جسمانی و حمایتی را برای اعضای خود فراهم می آورد و در عین حال نمایانگر مسیری است که از طریق آن کمک های دولتی و غیردولتی به اشکال مختلف در دسترس تک تک اعضای جامعه قرار می گیرد. خانواده متاثر از عوامل و سیاست های اجتماعی است و اتخاذ سیاست های اجتماعی صحیح، قبل از هر مکان، تاثیر خود را بر خانواده و اعضای آن می نمایاند. خانواده سالم، هزینه های کمتری را تحمیل می کند و مهمترین شاخص یک جامعه سالم است. برای کاربرد موفق سیاست اجتماعی در خانواده با توجه به اهمیت تصمیم ها و اقدامات در بخش هائی نظیر آموزش، خدمات اجتماعی، اشتغال، بهداشت و سلامت، اقتصاد و دارائی و...، باید راهبردهایی معقول و موثر را برای نفوذ آنها در جهت ایجاد توان لازم در ارتقای سلامت اجتماعی خانواده تدوین کرد، البته راهکار «ارتقای سلامت اجتماعی خانواده» با اتخاذ سیاست «همه برای خانواده» امکان پذیر است. در این راستا، به عمده ترین سیاستگذاری های اجتماعی در دو عرصه ملی و بین المللی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: خانواده، سیاست اجتماعی، رفاه اجتماعی، حمایت اجتماعی
  • ازدواج، نفقه و تمکین
    مرتضی محمدی صفحه 7
    تامین هزینه و معاش خانواده از مهمترین حقوق و تکالیف مالی زوجین در حقوق ایران است. برخی از علما نسبت به حکم نفقه معتقدند انفاق جزء قواعد آمره می باشد، اما در حال حاضر برخی از علما این نظر را دارند که انفاق از قواعد تکمیلی است که طرفین عقد می توانند نسبت به میزان یا اسقاط آن به توافق برسند. در این نوشتار به مباحثی چون نفقه و ارتباط آن با ریاست شوهر و تمکین، بررسی قوانین مدنی، مبنای الزام به انفاق، موارد سقوط و ضمانت اجرای انفاق، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و در انتها به خلاهای قانونی اشاره شده و پیشنهادهای قانونی برای ضمانت اجرائی نفقه ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: تمکین، ازدواج، نفقه، زوج، زوجه، ریاست شوهر، طلاق، حق، تکلیف، ضمانت اجرا
  • خواستگاری در فقه و حقوق
    محمد مهدی مقدادی صفحه 8
    خواستگاری رسمی دیرینه و مقدمه ای پراهمیت بر پیمان زناشویی است که به لحاظ برخورداری از مسائل و پاره ای احکام مهم نیازمند بررسی، تبیین احکام و پاسخ به پرسش هایی می باشد که کمتر در کتاب های فقهی و حقوقی بدان توجه شده است. از این رو، نوشتار حاضر پس از تبیین و بررسی مفهوم و ماهیت خواستگاری، بیان حکم شرعی و حکمت خواستگاری زن از مرد، به بیان مسائلی چون جواز نظر به همسر آینده و قلمرو و شرایط آن، موانع خواستگاری، ممنوعیت خواستگاری از نامزد دیگری و خواستگاری ضررآمیز پرداخته است و در انتهای مقاله پیشنهاد قانونی تدوین ماده ای در رابطه با موانع نکاح بیان شده است.
    کلیدواژگان: خواستگاری، نامزدی، نظر و نگاه، ازدواج، زن، مرد
  • تصویر ازدواج در رسانه ملی
    رضا مهکام صفحه 8
  • همسرگزینی در اندیشه دینی
    محمدرضا سالاری فر صفحه 8
    جهان بینی و نگرش های هر فرد، تاثیر مستقیمی در همسرگزینی دارد؛ چرا که معیارهای گزینش همسر، برخاسته از باورها، عقاید و خصوصیات شخصی و فردی است. از میان این باورها، اعتقاد یا عدم اعتقاد به دین، نقش مهمی را ایفا می کند که بر حسب آن ملاک های گزینش تغییر می یابد. نوشتار حاضر در راستای تبیین ملاک های گزینش همسر در جهان بینی اسلامی، ابتدا به بررسی این ملاک ها در جامعه شناسی خانواده پرداخته و سپس صفات و شرایط لازم همسر را از منظر متون دینی (قرآن و کلمات معصومین(ع)) بیان می کند. از این منظر، ایمان و باورهای دینی در حد مناسب، تقوا و دوری از گناهان، اخلاق نیک و سازگاری و سلامت جسمانی و روانی، صفات لازم برای یک همسر مناسب است. سایر ملاک ها، از جمله کفویت و جذابیت جسمانی به طور نسبی و متناسب با اوضاع و احوال زمانی و مکانی هر فرد و جامعه در نظر گرفته می شود.
    کلیدواژگان: همسان همسری، ایمان، اخلاق، جهان بینی، همسرگزینی، کفویت، زن
  • حق اجرت المثل در یک بررسی حقوقی
    مریم احمدیه صفحه 9
    مطابق قانون پرداخت اجرت المثل و نحله جزء حقوق زنان در زمان طلاق است که با شرایطی خاص، به زن تعلق می گیرد. اگر زن کارهای خانه را انجام دهد و زوج بنا بر دلایلی بخواهد وی را طلاق دهد؛ به زوجه اجرت المثل تعلق می گیرد. نحله هم بخششی از طرف زوج است که در مقابل آن عوضی نمی باشد که در زمان طلاق شایسته است، به زوجه پرداخت شود. در این مقاله به مبانی فقهی اجرت المثل و نحله، جایگاه حقوقی این دو حق، شرایط استحقاق اجرت المثل و بیان خلاهای اجرایی در قانون پرداخته شده است. در این بررسی معلوم شد در قانون فعلی اجرت المثل فقط در صورتی به زوجه تعلق می گیرد که زوج بخواهد زوجه را طلاق دهد و اگر زوجه در شرایط سخت قرار داشته باشد و مجبور به درخواست طلاق شود، دیگر این حق به وی تعلق نمی گیرد؛ لذا در این مقاله پیشنهاد شده که اگر درخواست طلاق زوجه به خاطر عسروحرج باشد، منعی از پرداخت اجرت المثل به وی وجود نداشته باشد.
    کلیدواژگان: اجرت المثل، نحله، احترام مال مسلم، عدم تبرع، شرط ضمن عقد، زوج، زوجه، طلاق
  • نقدی بر قرائت پذیری دین
    ولی الله عباسی صفحه 10
    قرائت پذیری دین» از مباحث مهم دین شناسی معاصر است که امروزه در ادبیات روشنفکری از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. گونه ی افراطی نظریه مذکور که امروزه برخی نواندیشان مسلمان قایل به آن هستند، برگرفته از هرمنوتیک فلسفی با رویکردی گادامری است. طبق این آموزه، با تاکید افراطی بر نقش پیش فرض ها در تفسیر، متون دینی را به گونه های متفاوت می توان فهم و تفسیر کرد؛ چنانکه هر فهم و تفسیری نسبت به فهم و تفسیر دیگر قابلیت ترجیح و صدق مطلق ندارد. از دیگر لوازم و پیامدهای قابل توجه نظریه ی فوق، عدم دستیابی به نیت مولف و درپی آن عدم تعین معنا و نسبی گرایی می باشد. نوشتار حاضر در راستای نقد و بررسی نظریه ی قرائت ها، به مواردی از قبیل، پارادوکسیکال بودن و تغایر با ایمان و ضرورت های دین اشاره کرده و سرانجام نقد هرش، آپل و هابرماس را بر تئوری گادامر مطرح می کند.
    کلیدواژگان: هرمنوتیک، قرائت پذیری، دین، نسبی گرایی، گادامر، تفسیر، نیت مولف، پیش فرض
  • نقدی بر دایره المعارف زن ایرانی
    اکرم جودی نعمتی صفحه 11
    دایرهالمعارف نویسی که طریقه ای جهت شناسایی و کاوش در زوایای پنهان و آشکار فرهنگ، تمدن و پیشینه تاریخی است، سابقه ای دو هزار ساله دارد و تاکنون نیز دایرهالمعارف های مختلف به زبان فارسی به رشته تحریر درآمده، از جمله دایرهالمعارف زن ایرانی که به سفارش مرکز امور مشارکت زنان در سال 1382 چاپ و منتشر گردیده است؛ با عنایت به اینکه بررسی بازخورد اندیشه ها و فهم برداشت های مختلف از یک اثر، هم از سوی مولف و هم از سوی جامعه علمی دور از انتظار نیست، مقاله حاضر برخی از اشکالات علمی، صوری و آنچه را که مربوط به روش تالیف مقالات دایرهالمعارف زن ایرانی است، بررسی می کند و برخی از مسامحه های فکری و فرهنگی آن را یادآوری می نماید.
    کلیدواژگان: دایرهالمعارف، زن، تمدن، فرهنگ، ایران، مرکز امور مشارکت زنان
  • تاثیر زندگی مشترک پیش از ازدواج بر فروپاشی ازدواج
    ترجمه: علی گل محمدی صفحه 12
    برخلاف این تصور که زندگی مشترک پیش از ازدواج، فرصت های خوبی را برای درک بهتر زوج ها در اختیار ایشان قرار می دهد، اظهارات بسیاری از افراد شرکت کننده در این تحقیق حاکی از آن است که خطر بروز طلاق در میان آن دسته از زوج هایی که پیش از ازدواج شان زندگی مشترک را تجربه کرده اند، به مراتب بیش از کسانی است که فاقد چنین پیشینه ای بوده اند. این نوشتار، پس از بیان چند تفسیر از علل فروپاشی چنین ازدواج هایی، با ارائه نمونه های آماری اثبات می کند که متغیرهای کنترلی از قبیل تفاوت های موجود در ارزش ها و گرایش ها نسبت به ازدواج، شخصیت همسران سابق، طلاق والدین و...، بر انتخاب ازدواج غیر مستقیم موثر هستند و همین گزینش های شخصی، از جمله مهم ترین عامل عدم استحکام در ازدواج های غیرمستقیم است و بر خطرات منجر به جدایی اثرگذار می باشد.
    کلیدواژگان: زندگی مشترک، طلاق، ازدواج مستقیم، ازدواج غیرمستقیم، دوام ازدواج، گزینش شخصی
|
  • Deception in marriage from the social psychology perspective
    Seyyed Hussein Sharafoddin Page 2
    In this paper, fraud, deception, trickery, deceit, and other similar terms refer to unusual, abnormal, and sometimes criminal acts done to hide some existing defects or to claim unreal qualities and merits by one of the parties in marriage against the other at the beginning of family formation. This paper tries to study and explain some of the most important psychological, cultural, and social backgrounds and the related individual and social aftermaths form a pathological and socio-psychological approach, bringing into consideration strategies for encountering and decreasing this social harm.
    Keywords: Deceit, deviation, marriage, character, socialization, value, norm, structure, act, social control
  • The evaluation of family laws/(Part I)
    Farajollah Hedyatnia Page 3
    The constitution of the Islamic Republic of Iran has obligated the legislator to codify or improve laws and regulations to ease family formation and to guard the territory, sanctity, and stability of the relationship among family members. To attain this holly goal, family laws have undergone tremendous changes after the Islamic Revolution. This paper evaluates the family laws related to economic rights of the wife, such as dowry, alimony, fair equivalent, bridal gift to explain the efficiency of the changes, which have been done to attain the above-mentioned goals, emphasizing the statistics of the existing situation and mentioning the existing legal vacuums. This study showed that there is no relationship between the increasing of divorce rate and granting economic rights to women. In addition, women do not achieve their economic rights in the majority of cases and, as a result, have to surrender, and resort to divorce for separating.
    Keywords: Fair equivalent, alimony, dowry, family, man, wife, divorce
  • Man-woman relationships in Islam: Expansion, prevention, modification?
    Abbas Nikzad Page 5
    Nowadays, due to the increase in social and economic relationships and, as result, the growth of women' presence in the society, the appropriate relationship among men and women changed to a crucial concern among religious scholars. After elaborating on the importance of the problem, the paper explains the foundations and limitations of the logical and moderate approach rooted in the Quranic verses and traditions as opposed to the extremist and latitudinarian approaches. According to the moderate approach, the criterion of men-women relationships is what the society acknowledges with respect to the guidelines of reason, religion, and nature. Finally, the paper examines the basic issues in men-women relationships such as dialog, look, hijab, and physical contact from a jurisprudential viewpoint.
    Keywords: Man, woman, opposite sex, relationship, association, look, contact, dialog, social intercourse, companionship, hijab, decency, marriage.
  • Family and social policy-making in the national and international arena
    Shahla Bagheri Page 6
    Family, which is the most important core of society, provides a wide range of emotional, physical, and supportive services for its members. Accordingly, it is a route through which all the family members receive governmental and non-governmental help in various forms. Family is influenced by social policies and factors and adopting appropriate social policies affects family and its members. A healthy family requires less expense and is indicative of a healthy society. Regarding the importance of decisions and measures in sections such as education, social services, employment, hygiene, economy, etc, logical and effective strategies must be codified to apply social policies successfully to family and to create the necessary capacity for promoting social health in families. Undoubtedly, the strategy for "promoting social health in families" is possible through adopting the policy of "all for family". Thus, the paper deals with some social policy-makings in the national and international arena.
    Keywords: Family, social policy, social welfare, social support.
  • Marriage, alimony, and compliance
    Morteza Mohammadi Page 7
    In the Iranian law, providing the living expense in the most important duty and right of the parties in marriage. Regarding alimony, some of the ulama believe that payment of alimony is among the obligatory rules, but now some ulama say that it is a complementary rule that each of the parties can come to an agreement with respect to the annihilation of alimony or the amount to be paid. This paper brings into consideration issues such as alimony and its relationship with man's authority and compliance, civil law, the foundation of the obligatoriness of alimony, cases of the annihilation and sanction of alimony. Finally, referring to the related legal vacuum, the paper presents suggestion for guarantying the enforcement of the payment of alimony.
    Keywords: Compliance, marriage, alimony, man, wife, authority of man, divorce, right, duty, sanction
  • Proposition in Fiqh and Law
    Mohammad Mahdi Meghdadi Page 8
    Proposition is a traditional ritual and an important introduction to marriage contract and because it has drawn some important precepts to itself, we should study and explain its related precepts and problems which have rarely been noticed in jurisprudential and legal works. Thus, the present paper, after elaborating on the concept and nature of proposition, the related precepts, and the reason why a man should propose a woman, discusses over points such as man's permission to glance at his future wife, its limitations and conditions, barriers of proposition, prohibition of proposing other's fiancées, and harmful propositions. Finally, the paper recommends legal suggestions to codify an article for removing the barriers of marriage.
    Keywords: Proposition, engagement, glance, look, marriage, woman, man
  • Representation of marriage in the national medium
    Reza Mahkam Page 8
    Due to the different aspects of their impacts, marriage and family formation are considered as important in many societies. As a result, specialists in various disciplines study the factors influencing on the rate and manners of marriage. According to some authorities in communication sciences, mass media, like television, are able to influence on an individual's opinions, attitudes, and behaviors through presenting an exaggerated, negative, and unreal visualization of different problems in visual forms (movie, serials, reports, interviews, etc.). Alternatively, the media, like a mirror, may reflect social realities, whether good or bad, and pick up various subjects such as marriage from the dominant social sphere and cultural state of affairs. This interaction exists in other cases, as well. This paper is to study the representation of marriage in films broadcasted in the Iranian television during the years after the Islamic Revolution, with the focus being on the most recent films.
    Keywords: Marriage, television, film, modern marriage, traditional marriage, spouse selection criteria, family formation
  • Spouse selection in religious thoughts
    Mohammad, Reza Salarifar Page 8
    An individual's worldview and attitudes have a direct impact on spouse selection because the criteria for selecting a spouse arises from his/her beliefs, opinions, and personal qualities. Among these beliefs, believing or not believing in a religion plays a pivotal role on basis of which the criteria of selection may vary. To explain the criteria of spouse selection in the Islamic worldview, the present paper first elaborates on these criteria in the sociology of family and then presents the qualities and conditions of the spouse according to the religious texts (the Koran and the words of the immaculate Imams). According to these texts, the necessary qualities a spouse should have include religious beliefs and faith to an appropriate extent, piety and avoiding sins, good manners, compatibility, physical and psychological healthfulness. Other characteristics such as matching each other and physical attractiveness are brought into consideration according to place and time circumstances of any individual and society.
    Keywords: Matching spouse, faith, morality, worldview, spouse selection, woman
  • A legal study of fair equivalent and bridal gift
    Maryam Ahamdiyyeh Page 9
    A legal study of fair equivalent and bridal giftPaying the fair equivalent [ojrat ol-methl] and bridal gift [nehleh] are part of women's rights at the time of divorce, which belong to them under certain circumstances. According to the law, if the woman did all the house chores, but the man still wanted to divorce her for any reasons, the woman would deserve the fair equivalent. Bridal gift, which has no return and is advisable to be paid, is a reward by the man to the woman. This paper deals with the jurisprudential foundations of the fair equivalent and bridal gift, their legal status, the conditions for the payment of the fair equivalent, and the related legal vacuums. The study showed that, in the present law, the fair equivalent is given to the woman only if the man wants to divorce her and if the woman has to ask for divorce under hard situations, she cannot benefit from the right. Thus, the paper suggests that if the divorce were due to distress and constriction, there should be no rejection for the payment of the fair equivalent.
    Keywords: Fair equivalent, bridal gift, respecting Muslim's properties, non, volunteering, contraction conditions, man, woman, divorce
  • A critique on the interpretability of religion
    Valiollah Abbasi Page 10
    Having an important status in the intellectual literature, "the interpretability of religion" is a significant issue in the contemporary religious studies. The extremist type of this theory, clung to by some of the new Muslim thinkers, is based on Gadamerian approach to the philosophical hermeneutics. According to this approach, which emphasizes the role of presuppositions in interpretation, religious texts may be understood and interpreted in different ways, with none of the conceptions and interpretations having priority or absolute truth over the others. The other noteworthy implication of the theory is the impossibility of access to the intention of the author and, hence, the instability of meaning, which results in relativism. To evaluate and criticize the theory, the present paper refers to the theory's being paradoxical and incongruent with faith and the requirements of religion. Finally, the paper presents Hershs, Apels, and Habermas's criticism on Gadamer's theory.
    Keywords: Hermeneutics, interpretability, religion, relativism, Gadamer, interpretation, the intention of the author, presupposition
  • A critique on the Encyclopedia of the Iranian Woman
    Akram Jodi, Nemati Page 11
    Compiling encyclopedias, which is a means to discover and study the unseen and the visible angles of a culture, civilization, and historical background, has two-thousand-years history. So far, many encyclopedias have been written in Farsi, e.g. the Encyclopedia of the Iranian Women that was printed and published upon the request of the Center for Women Participation Affairs in 2003. Regarding the fact that evaluating the feedback of ideas and the different conceptions of a work whether by the author or by the scientific community is not beyond expectations, the present paper notifies some of the scientific and formal shortcomings, the points related to the method of writing the articles, and some intellectual and cultural inaccuracies in the Encyclopedia of the Iranian Women.
    Keywords: Encyclopedia, woman, civilization, culture, Iran, Center for Women Participation Affairs.
  • The influence of premarital cohabitation on the failure of marriage
    Ruth Weston, Lixia Qu, David De Vaus Page 12
    Despite the idea that premarital cohabitation provides good opportunities for the matches to understand each other better, the statements of many of the participants in this research suggest that those who cohabit before they marry have a higher risk of divorce than those who marry without first cohabiting. After presenting a number of interpretations concerning the causes of the failure of such marriages, the paper, providing statistical samples, shows that controlling variables such as the differences of the values and attitudes to marriage, the personality of ex-spouses, parent's divorce, etc. are influential on indirect marriage. In addition, these personal selections are among the most important causes of the instability of indirect marriages and affect the risks resulting in separation.
    Keywords: Cohabitation, divorce, direct marriage, indirect marriage, stability of marriage, personal selection