فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 105 (تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • انسیه سادات میرشریف، سکینه موید محسنی *، عیسی صالحی، سیدمحمود هاشمی، طوبی غضنفری صفحات 1-10
    مقدمه و هدف
    پراکلامپسی یکی از عوارض شایع دوران بارداری است که بعد از هفته بیستم بارداری در زنان با فشار خون طبیعی بروزمی کند؛ پاتوفیزیولوژی این بیماری، ناشناخته است. با توجه به تغییرهای سطح نیتریک اکساید در سرم افراد پراکلامپتیک و همچنین، نقش سلول های بنیادی مزانشیمی در ترشح نیتریک اکساید به عنوان تنظیم کننده ایمنی، در این پژوهش برآن شدیم تا سطح نیتریک اکساید را در ترشحات سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق شده از بافت چربی در دو گروه باردار سالم و مبتلا به پراکلامپسی بسنجیم.
    مواد و روش ها
    از چربی زیرجلدی 10 خانم باردار پراکلامپتیک و 10خانم باردار سالم در حین عمل سزارین، نمونه گیری شد. پس از جداسازی و تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی، توانایی تمایز و ویژگی های ایمونوفنوتایپ آنها ارزیابی شد. سپس با استفاده از روش گریس میزان ترشح نیتریک اکساید توسط آنها سنجیده شد.
    نتایج
    سلول های بنیادی جداشده در هر دو گروه، به خوبی به استئوسیت و آدیپوسیت متمایز شدند. آنالیزهای فلوسایتومتری در دو گروه حاکی از بیان مارکرهای CD90، CD73، CD44 و CD105 و عدم بیان مارکرهای CD-14، CD34، CD45 و HLA-DR بود. تغییر معناداری در میزان ترشح نیتریک اکساید توسط سلول های دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر بیانگر آن است که به احتمال، نیتریک اکساید ترشح شده توسط سلول های بنیادی مزانشیمی، در تغییرهای سطح سرمی این فاکتور و پاتولوژی پراکلامپسی نقشی معنی دار ندارد؛ البته لازم است این مطالعه روی تعدادی بیشتر نیز آزمایش شود.
    کلیدواژگان: نیتریک اکساید، سلول های بنیادی مزانشیمی، بافت چربی، پراکلامپسی
  • رضوان یزدانی، فرشته زمانی علویجه *، میترا خیریت، امیر شفیعی، محمد ارجمندزادگان صفحات 11-22
    مقدمه و هدف
    پیشگیری از هپاتیت B در زنان جوان اهمیت بالایی دارد، زیرا بیماری از مادر به نوزاد منتقل می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با رفتارهای پیشگیری از هپاتیتB در دختران دبیرستانی شهر اراک در سال تحصیلی 1385-1384 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی-تحلیلی به روش مقطعی در 5 دبیرستان دخترانه شهر اراک انجام شد. درمجموع، 590 دانش آموز پایه اول و دوم موافق شرکت در مطالعه، به صورت خوشه ایبه مطالعه وارد شدند و هیچ یک از مطالعه خارج نشدند. داده ها با پرسش نامه ای شامل سازه های شدت درک شده (15 گزینه)، حساسیت درک شده (8 گزینه)، موانع و منافع درک شده (7 گزینه)، قصد رفتاری (10 گزینه)، خودکارآمدی (2 گزینه) جمع آوری شد.
    نتایج
    میانگین سنی دانش آموزان مورد مطالعه 72/0 ± 27/16بود. تنها 6/0 درصد دانش آموزان سه نوبت واکسن هپاتیتB را دریافت کرده و بیش از یک چهارم آنها (1/28 درصد)، پیش تر در هنگام مراجعه به آرایشگاه هیچ گاه از وسایل شخصی استفاده نکرده بودند. سازه های موانع درک شده (001/0= P)، حساسیت درک شده (022/0= P) و خودکارآمدی، (001/0= P) با رفتار پیشگیری از هپاتیت B ارتباط دارند. موانع درک شده (60/0±76/3) بیشترین و خودکارآمدی (87/0± 13/2) کمترین نمره را به خود اختصاص داده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن رفتارهای پیشگیری کننده از هپاتیتB و اینکه رفتارهای پیشگیری با سازه های موانع درک شده، حساسیت درک و خودکارآمدی مرتبط هستند، برای بهبود این وضعیت بایستی دختران نوجوان را نسبت به موانع واقعی پیشگیری از این بیماری واقف کرد و با روش های مناسب زمینه را برای درک حساسیت نسبت به بیماری و نیز ارتقای خودکارآمدی آنها فراهم کرد.
    کلیدواژگان: دانش آموزان دختر، هپاتیت B، الگوی اعتقاد بهداشتی، اراک
  • محسن ناصری *، حسین رضایی زاده، مجید اصغری، پروانه محسنی مقدم، سیدعباس هاشمی نژاد، عباس طالبی مزرعه شاهی، زهرا برارپور صفحات 23-30
    مقدمه و هدف
    حصاآ داروی ترکیبی طبیعی با منشا گیاهی- دریایی است که آثار درمانی آن در سرطان به اثبات رسیده است. مطالعه حاضر آثار داروی حصاآ را در یک مدل التهابی، در موش های صحرایی بررسی کرد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از 4 گروه موش با حجم نمونه ای برابر 6 عدد در هر گروه استفاده شد. گروه ها شامل کنترل منفی (آب مقطر)، کنترل مثبت (متیل پردنیزولون) و گروه های درمان (حصاآ در دو دوز 150 و 225 میلی گرم بر کیلوگرم) بودند. در روز اول، داروی مربوط به هریک از گروه ها، به صورت داخل صفاقی تزریق شد. پس از گذشت 30 دقیقه از تزریق دارو، حجم پا توسط دستگاه «پلتیسمومتر جدید»، اندازه گیری و بلافاصله محلول فرمالین به صورت زیرجلدی در کف پای موش تزریق شد؛ پس از گذشت یک ساعت حجم پای ملتهب اندازه گیری شد. در روزهای بعد تا پایان روز هشتم، ابتدا حجم پای ملتهب اندازه گیری و بلافاصله دارو به صورت داخل صفاقی تزریق شد.
    نتایج
    در این مطالعه، مقایسه میان گروه های (حصاآ-225 و کنترل) و همچنین، گروه های (حصاآ-225 و حصاآ-150)، تفاوت های معنی داری را در روزهای دوم تا هشتم نشان داد. میانگین حجم پای موش ها در گروه حصاآ-225 به طور معنی داری کمتر از هر دو گروه کنترل و حصاآ-150 بود (05/0p<).
    علاوه براین، کاهش معنی داری در میانگین حجم پای موش ها در گروه متیل پردنیزولون نسبت به گروه کنترل در روزهای سوم تا هشتم مطالعه مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان داد که تزریق داخل صفاقی داروی حصاآ، دارای اثر ضدالتهابی مزمن است.
    کلیدواژگان: التهاب، حصاآ، فرمالین
  • سیمین افشارکارگر *، مسعود فریدونی، ناصر مهدوی شهری صفحات 31-40
    مقدمه و هدف
    اینترنورون های گاباارژیک در ارتباط با احساس درد در سطح نخاع توزیع شده اند؛ همچنین موسیمول و بیکوکولین (آگونیست و آنتاگونیست GABAA) به ترتیب باعث کاهش و افزایش درد می شوند. اتصال های منفذدار (Gj)، اتصال های غشایی برای مبادله عوامل سیگنالینگ و متابولیت های کوچک هستند. این پژوهش با تجویز نخاعی (i.t) کربنوکسالون (مسدودکننده Gj) به بررسی نقش اتصال های منفذدار و سیستم گاباارژیک نخاعی بر احساس درد شیمیایی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی نر نژاد ویستار (g250-200) در 8 گروه هفت تایی دسته بندی شدند. داروها به حجم lμ10، به مقادیر کربنوکسالون (nM1)، موسیمول (gμ3/0) و بیکوکولین (gμ6/0 و gμ3/0) به صورت نخاعی، در حالت انفرادی یا هم درمانی تجویزشدند. از تزریق کف پایی ml 05/0 فرمالین 5/2 درصد استفاده و رفتار درد به مدت 1 ساعت بررسی شد.
    نتایج
    کربنوکسالون و موسیمول هریک به تنهایی باعث کاهش درد (p<0.01 وp<0.05) و بیکوکولین موجب افزایش درد (p<0.01) ناشی از فرمالین شدند. تجویز کربنوکسالون به همراه موسیمول کاهش درد را بیشتر کرد (p<0.05) و همچنین تجویز کربنوکسالون آثار پردردی بیکوکولین را کاهش داد (p<0.05).
    نتیجه گیری
    تقویت اثر ضددردی ناشی از موسیمول و تخفیف اثر افزایش درد ناشی از بیکوکولین به دنبال انسداد Gjها، با درنظرگرفتن Gj بین اینترنورون های مهاری اولیه موثر بر اینترنورون های ثانویه مهارکننده نورون های انتقال دهنده علائم درد در نخاع، می تواند قابل توجیه شود.
    کلیدواژگان: درد، تجویز نخاعی، اتصال های منفذدار، کربنوکسالون، GABAA
  • بهروز افتخار، منصور جعفرزاده، ابراهیم عینی *، آزیتا محجوبی صفحات 41-48
    مقدمه و هدف
    درمان ریشه دندان های با اپکس باز، همواره به دلیل نبودن نقطه اتکا برای فشرده کردن گوتاپرکا در اپکس با مشکل روبرو بوده است. تاکنون روش ها یی متعدد در این خصوص ارائه شده اند؛ Apexification با مواد مختلف، جراحی وretrograde filling، استفاده ازcustomized-cone و قرار دادن Apical plug ازجمله این روش هاست. در تحقیق حاضر، روشی ارائه شده است که درآن از خود ماده گوتاپرکا استفاده ای مشابه Apical plug می شود و هدف بررسی، میزان ریزنشت این روش و مقایسه آن با روش تراکم لترالی در دندان های اپکس بسته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی، تعداد27 کانال دندان با اپکس باز و27 کانال دندان با اپکس بسته به کارگرفته شدند. دندان ها به دو گروه23 عددی تقسیم شدند و در هر گروه، 2عدد به عنوان کنترل مثبت و2 عدد به عنوان کنترل منفی به کاررفتند. کانال دندان های با اپکس باز به روش سکشنال پروکانال دندان های با اپکس بسته به روش لترالی پر شدند. بررسی نفوذ رنگ با استفاده از استریو میکروسکوپ انجام شد و نتایج با استفاده از آزمونt-test تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    میانگین نفوذ رنگ در دندان هایی که به روش سکشنال پر شده بودند 04205/0 و در دندان هایی که به روش لترالی پر شدند02717/0 است. طبق آنالیز آماری مشخص شد که میانگین نفوذ رنگ میان روش سکشنال در دندان های با اپکس باز، تفاوتی معنی دار با روش لترالی در دندان های با اپکس بسته نداشت.
    نتیجه گیری
    روش سکشنال یک روش بسیار مناسب غیرجراحی و جایگزینی برای روش پرهزینه و طولانی اپکسیفیکاسیون در پرکردن کانال ریشه دندان های اپکس باز است.
    کلیدواژگان: ریز نشت، روش سکشنال، روش لترالی، اپکسیفیکاسیون
  • سارا ممتاز *، فهیمه حاجی ابوالحسن، سعید فراهانی، شهره جلایی صفحات 49-56
    مقدمه و هدف
    آزمون کالریک، مهم ترین آزمون عملکرد دهلیزی است و انجام آن با استفاده از محرک هوا در حال حاضر، گسترده ترین روش تحریکی مورد استفاده در این آزمون است. با توجه به عدم وجود مقادیر هنجاریابی شده استاندارد در پاسخ های کالریک با محرک هوا، هدف از این پژوهش هنجاریابی این آزمون در دانشگاه علوم پزشکی تهران و تعیین مقادیر طبیعی در سه شاخصه پاسخ این آزمون یعنی «سرعت فاز کند، ضعف طرفی و برتری جهتی» است.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی-تحلیلی) است که روی 32 فرد بهنجار در محدوده سنی 20 تا 45 انجام شد. پس از کسب رضایت نامه و انجام آزمایش های پایه شنوایی شناسی، آزمون کالریک با استفاده از دستگاه House Infrared/Video ENG System مدل INC ساخت کشور آمریکا برای افراد انجام شد. سرعت فاز کند، ضعف یک طرفه و برتری جهتی در زنان و مردان و دو گروه سنی مختلف مقایسه و آزمون ها در سطح معنی دار کمتر از 05/0 آنالیزشد.
    نتایج
    در چشم راست، میانگین سرعت فاز کند /s°25/8±94/15، میانگین برتری جهتی 09/9±45/10 درصد و میانگین ضعف طرفی 54/7±69/12 درصد به دست آمد. در چشم چپ، این مقادیر به ترتیب /s°43/7±23/15، 28/9±49/10 درصد و 45/6±27/12 درصد به دست آمد. میان دو جنس و دو گروه سنی 20 تا 30 و 30 تا 45 ساله، تفاوت آماری معنی داری به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    مقادیر حاصل به منظور افتراق افراد طبیعی از پاتولوژیک در این مرکز و به عنوان مرجعی برای سایر کلینیک های شنوایی قابل استفاده است؛ همچنین می توان در زنان و مردان و نیز دو گروه سنی 20 تا 30 سال و 30 تا 45 سال از مقادیر هنجار واحدی استفاده کرد زیرا تفاوتی معنادار میان آنها وجود ندارد.
    کلیدواژگان: ویدئونیستاگموگرافی، کالریک، برتری جهتی، ضعف طرفی، سرعت فاز کند
  • نرگس دوست خواه، سوسن کبودانیان اردستانی *، فروزنده جلیلوند، شهره جلایی پور، رضا حاجی حسینی، عبدالفتاح صراف نژاد صفحات 57-64
    مقدمه و هدف
    آمینوپپتیدازها تجزیه اسیدآمینه ها را از انتهای آمینی پروتئین ها و پپتیدها برعهده دارند. آمینوپپتیداز N (CD13) و لوسین آمینوپپتیداز در پردازش و عرضه آنتی ژن ها به سلول های سیستم ایمنی نقش دارند و فعالیت آنها در بعضی بیماری ها و بدخیمی ها افزایش می یابد. در این بررسی، فعالیت CD13 درسرم افرادی با تیتر بالای آنتی بادی ضدبروسلا اندازه گیری شد. با توجه به نقش عواملی چون میزان پروتئین، بیلی روبین، آنتی اکسیدان کل وکورتیزول در فعالیت آنزیم، موارد بالا در سرم ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    37 سرم باتیتر بالای آنتی بادی ضدبروسلا و30 سرم سالم جمع آوری و فعالیتCD13 با استفاده از سوبسترای ال لوسین پارا نیترو آنیلید به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. میزان پروتئین، آنتی اکسیدان کل و بیلی روبین توتال به روش کالری متری و کورتیزول به روش الایزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    فعالیت CD13 به طور معنی داری در سرم افرادی با تیتر بالای آنتی بادی بیشتر از افراد سالم نبود و میان فعالیت آنزیم و تیتر آنتی بادی همبستگی وجودنداشت. درحالی که میان فعالیت آنزیم و میزان کورتیزول سرم همبستگی مثبت و معناداری وجوددارد و میان میزان بیلی روبین، آنتی اکسیدان کل وکورتیزول با میزان پروتئین سرم همبستگی منفی و معناداری وجوددارد؛ همچنین میان میزان بیلی روبین و مواد احیاکننده در سرم افراد با تیتر بالای آنتی بادی همبستگی مثبت و معناداری وجوددارد.
    نتیجه گیری
    میان تیترآنتی بادی ضدبروسلا و فعالیت CD13 همبستگی وجودندارد و فاکتورهای تداخل کننده مانند میزان پروتئین مواد احیاکننده، بیلی روبین و کورتیزول نیز روی نتیجه به دست آمده دخالت نداشتند.
    کلیدواژگان: آمینوپپتیداز (CD13) N، تیترآنتی بادی ضدبروسلا، بیلی روبین، کورتیزول، آنتی اکسیدان کل سرم
  • ابوالفضل مظفری *، محمد وکیل علی آبادی، سیامک محبی صفحات 65-72
    مقدمه و هدف
    خرخر در کودکان، یکی از مهم ترین دلایل اختلال های خواب است. اختلال های رفتار حرکتی خواب هم یکی از موضوع های مهم در طب اطفال است که شیوعی به نسبت بالا در کودکان داشته، تاثیری بسزا در کارهای روزمره و کیفیت زندگی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت اختلال های رفتاری -حرکتی خواب در کودکان مبتلا به خرخر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی، طی سه ماه صورت گرفته، 100 کودک 2 تا 12 سال مبتلا به خرخر به روش نمونه گیری در دسترس بررسی شدند. ابزار گردآوری داده دو پرسش نامه استاندارد برلین و Childhood Sleep بود. اطلاعات توسط روش مصاحبه سازمان یافته از والدین کودکان گردآوری شد و با نرم افزار SPSS در سطحی معنی دار، کمتر از 05/0 تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین اختلال های رفتاری 3±78/13 بود. در این مطالعه 52 درصد و 30 درصد موارد به ترتیب، خرخر با دفعات بالا و شدید داشتند، 18 درصد آپنه و 27 درصد خرخرشان برای دیگران مزاحمت ایجاد می کرد. دندان قروچه در 37 درصد، راه رفتن در طول خواب در 4 درصد و صحبت کردن در خواب در 30 درصد بیماران گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از شیوع به نسبت بالای برخی از اختلال های رفتاری حرکتی خواب در کودکان مبتلا به خرخر بود؛ لذا پرداختن به موضوع خرخر و اختلال های خواب و توجه دادن والدین به این بیماری در جهت تشخیص به موقع به طور شایانی کمک خواهدکرد.
    کلیدواژگان: خرخر، اختلال های رفتاری حرکتی خواب، کودکان
  • جعفر حسنی *، علی راستی صفحات 73-82
    مفدمه و
    هدف
    توانایی های تخمینی، گروهی از فرایندها هستند که در کارکردهایی شناختی نظیر برنامه ریزی، توجه، استدلال انتزاعی و حافظه نقش دارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی عملکرد تخمین شناختی در بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و افراد بهنجار بود.
    مواد و روش ها
    سه گروه 22 نفری از بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی و افراد بهنجار با روش نمونه برداری در دسترس، ضوابط تشخیصی و ملاک های ورود انتخاب شدند و توسط آزمون تخمین شناختی ارزیابی شدند.
    نتایج
    نتایج تحلیل چندمتغیری واریانس نشان داد که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی نسبت به بیماران مبتلا به افسردگی اساسی و افراد بهنجار در تمام ابعاد و نمره کل آزمون تخمین شناختی، آسیب بیشتری دارند؛ همچنین میزان آسیب بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی در ابعاد اندازه، وزن، کمیت و نمره کل آزمون تخمین شناختی بیشتر از افراد بهنجار بود.
    نتیجه گیری
    فهم بهتر تخمین شناختی در اسکیزوفرنی و افسردگی می تواند در شناسایی عوامل موثر خطرساز و تعدیل کننده آغاز، شدت و دوره این اختلال ها مفید، واقع شود.
    کلیدواژگان: کارکردهای اجرایی، تخمین شناختی، اسکیزوفرنی، افسردگی اساسی
|
  • Ensie Sadat Mirsharif, Sakine Moaied Mohseni *, Eisa Salehi, Seyed Mahmoud Hashemi, Tooba Ghazanfari Pages 1-10
    Background And Objective
    Preeclampsia is one of the most common complications during pregnancy that occurs after 20th weeks of pregnancy in women with normal blood pressure. The pathophysiology of this disease is unknown. Due to changes in serum level of nitric oxide in women with preeclampsia and also the important role of mesenchymal stem cells in the secretion of nitric oxide as an immunoregulator، in this study، we aimed to evaluate the level of nitric oxide in secretions of adipose tissue-derived mesenchymal stem cells in women with normal pregnancy and patients with preeclampsia.
    Materials And Methods
    Subcutaneous adipose tissue of 10 preeclamptic patients and 10 healthy pregnant women was collected during cesarean operation. After isolation and proliferation of mesenchymal stem cells، capablity of their differentiation and their immunophenotyping charactetistics were assessed. Then، their release of nitric oxide was evaluated using Griess method.
    Results
    Stem cells isolated from adipose tissue in both groups differentiated into osteocyte and adipocytes. Flow-cytometric analysis showed the expression of the markers CD90، CD73 CD44 and CD105 and lack of expression of the markers CD-14، CD34، CD45 and HLA-DR in both groups. No significant change was observed for the level of nitric oxide secretion in both groups.
    Conclusion
    The present results suggest that nitric oxide secreted by mesenchymal stem cells do not have a significant contribution in variation of serum level of this factor and possibly do not play a role in the pathology of preeclampsia. However، such study with a higher sample size is suggested.
    Keywords: Nitric oxide, Mesenchymal stem cells, Adipose tissue, Preeclampsia
  • Rezvan Yazdani, Fereshteh Zamani-Alavijeh *, Mitra Kheiriat, Amir Shafiee, Mohammad Arjmandzadegan Pages 11-22
    Background And Objective
    Hepatitis B prevention is­ a very important issue in the young women، since it can transfer from mother to infant. This study was aimed to determine factors associated with preventive behaviors of hepatitis B among the high school girls during the academic year 2005-2006 in the Arak، Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed in five high schools in the Arak city. A total of 590 students from the first and second grades، who agreed to take part in the study، enrolled using a cluster sampling method. The data were collected by a questionnaire، including constructs of perceived severity (15 items)، perceived susceptibility (eight items)، perceived barriers and benefits (seven items)، behavioral intention (10 items)، and self-efficiency (two items).
    Results
    The results showed that the mean age of students was 16. 27 ± 0. 72 years. Only 5. 4% of students had received the hepatitis B vaccination in three intervals and more than one quarter (28. 1%) of them were never used their personal equipment when they have gone to the barber salon. The constructs of perceived barriers (p=0. 001)، perceived susceptibility (p=0. 022) and self-efficacy (p=0. 001) were significantly associated with preventive behaviors of hepatitis B. The perceived barriers (3. 76±0. 60) had the maximum score، while self-efficacy (2. 13± 0. 87) had the minimum score.
    Conclusion
    Due to the low range of preventive behaviors of hepatitis B and since these behaviors were associated with constructs of perceived barriers، perceived susceptibility and self-efficacy، adult girls must know about real preventive barriers of this disease and suitable ways have to be prepared to perceive the susceptibility of this disease and developing of self-efficiency.
    Keywords: High school girls, Hepatitis B, Health belief model, Arak
  • Mohsen Naseri *, Hossein Rezaeizadeh, Majid Asghari, Parvaneh Mohseni Pages 23-30
    Background And Objective
    HESA-A is a natural compound with herbal-marine origin that its therapeutic effects have been proved in cancer. The present study investigated HESA-A drug effect in an inflammatory model in rats.
    Materials And Methods
    In this study، four groups of rats were used with a sample size of six in each group. These groups were negative control (distilled water)، positive control (methylprednisolone) and treatment groups (HESA-A at dosages of 150 and 225 mg/kg). On the first day، the drugs were injected intra-peritoneally to rats. After thirty minutes، paw volume was measured by plethysmometer and immediately، formalin solution was injected subcutaneously into the hind paw of rats. After an hour، inflamed paw volume was measured. In days 2-8، the inflamed paw volume was measured and immediately drug was injected intra-peritoneally.
    Results
    In this study، comparing of the HESA-225 and control groups and also HESA-225 and HESA-150 groups، indicated significant differences in days 2-8. The mean volume of rats paw in HESA-225 group was significantly less than HESA-150 and control groups (p<0. 05). In addition، a significant decrease in the mean volume of rats’ paw was observed in methylprednisolone group as compared to control group in days 3-8 (p<0. 05).
    Conclusion
    The HESA-A drug has a chronic anti-inflammatory effect following intraperitoneal administration.
    Keywords: Inflammation, HESA, A, Formalin
  • Simin Afshar-Kargar *, Masoud Fereidoni, Naser Mahdavi-Shahri Pages 31-40
    Background And Objective
    GABAergic inhibitory interneurons are distributed in spinal cord for pain sensation، so that muscimol and bicuculline (GABAA agonist and antagonist) reduces and enhances pain، respectively. Gap junctions (Gj) are membrane contacts for exchanging the signaling agents and small metabolites. Using spinal administration (i. t) of carbenoxolone (Gj blockers)، this study tried to understand the Gj and spinal GABAergic system roles on chemical pain sensation. Materials ad
    Methods
    Male Wistar rats (200-250 g) were divided into 8 groups (n=7). The drugs were injected at 10 μl volume intrathecally including carbenoxolone (1nM)، muscimol (0. 3 μg) and bicuculline (0. 3 and 0. 6 μg) individually or as a form of co-treatment. Sub-plantar injection of 0. 05 ml of 2. 5% formalin was used and pain related behaviors were recorded for 1 hour.
    Results
    Carbenoxolone and muscimol reduced pain (p<0. 01 and p<0. 05، respectively)، and bicuculline elevated pain (p<0. 01) induced by formalin. Carbenoxolone co-treatment with muscimol reduced pain more than each one (p<0. 05). Administration of carbenoxolone reduced hyperalgesia induced by bicuculline (p<0. 05).
    Conclusion
    Muscimol analgesic effect elevation and bicuculline hyperalgesic effect alleviation followed by Gjs blockade might be explained when the existence of Gj is considered between a primary inhibitory interneuron effective on a secondary interneuron which inhibits spinal pain projection neurons.
    Keywords: Pain, Intrathecal injection, Gap junctions, Carbenoxolone, GABAA
  • Behrooz Eftekhar, Mansour Jafarzadeh, Ebrahim Eini *, Azita Mahjoobi Pages 41-48
    Background And Objective
    The endodontic management of immature teeth with wide open apices has always posed particular problems. A number of canal preparation and filling techniques have been described such as apexification، surgery and retrograde filling، customized-cone، and apical plug. The purpose of this study was to compare the sectional technique microleakage in open apices with lateral compaction technique.
    Materials And Methods
    Twenty seven open apex canals and twenty seven close apex canals were used in this study. Teeth were divided into two groups. In addition to 23 experimental teeth in each group، there were 4 positive controls and 4 negative controls. Group1 was filled with sectional warm gutta percha and group 2 was filled with lateral condensation technique. The extent of dye penetration was determined with stereomicroscope and by two independent observers. The data were obtained and then statistically analyzed with t test.
    Results
    The mean microleakage)intra-canal dye penetration (in group 1 (sectional) (penetration was 0. 042) was not significantly different versus group 2 (lateral) (penetration was 0. 027).
    Conclusion
    This study suggests that sectional technique is a suitable and non-surgical method for filling gutta-percha in open apex teeth.
    Keywords: Microleakage, Sectional compaction, Lateral compaction, Apexification
  • Sara Momtaz *, Fahimeh Hajiabolhassan, Saied Farahani, Shohre Jalaie Pages 49-56
    Background And Objective
    Caloric method is the most important test in evaluating the vestibular function and air caloric stimulation is the most popular method for performing this test. As there are no standard normal criteria for this test، the goal of this study was to define normal criteria for different parameters of caloric test which is a part of peripheral vestibular system test battery in Tehran University of Medical Sciences، Iran. These parameters include directional preponderance، unilateral weakness and slow phase velocity.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional (descriptive-analytical) study، thirty two healthy volunteers of 20-45 years of age were included. After obtaining written informed consent and performing basic audiologic examination، Caloric test was performed using INC model of House Infrared/Video ENG System، USA. Its parameters were compared between males and females and within 2 different age groups of 20-30 and 30-45. Data were analyzed with a significant level of 0. 05.
    Results
    In the right eye، slow phase velocity was 15. 23±7. 43°/s، directional preponderance was 10. 49±9. 28% and unilateral weakness was12. 27±6. 45% and these values in the left eye were 15. 94±8. 25°/s، 10. 45±9. 09% and 12. 69±7. 54%، respectively. There was not any significant difference between the two genders and between the two age groups.
    Conclusion
    These results suggest the normal values for different parameters of Caloric test and it can be used to differentiate patients and normal subjects. As there was no statistically significant difference between males and females and two age ranges، the same values can be used for all of them.
    Keywords: Videonystagmography, Caloric test, Directional preponderance, Unilateral weakness, Slow phase velocity
  • Narges Doostkhah, Sussan Kaboudanian Ardestani *, Foruzandeh Jalilvand, Shohre Jalaeipour, Reza Hajehossaini, Abdolfattah Sarrafnejad Pages 57-64
    Background And Objective
    Aminopeptidases remove the amino acids from the N-terminal of proteins and peptides. Aminopeptidase N (CD13) and leucine aminopeptidase are involved in processing and presentation of pathogens to immune cells. Also، enzyme activity in some viral infection and tumors are high. In this study، the activity of CD13 in serum with high level of brucella antibody was measured. Due to the effect of protein، cortisol، bilirubin، and total antioxidant concentration on enzyme activity، these factors were also measured.
    Materials And Methods
    In this study، 37 sera with high level of brucella antibody and 30 sera from healthy subjects were collected and enzyme activity was measured by spectrophotometry using L-leucine para-nitro-anilid substrate. Protein concentration was determined by the Bradford method، total antioxidant levels was assessed by spectrophotometry method، cortisol level was measured by ELISA method and total bilirubin was determined by calorimetric method.
    Results
    CD13 activity was not significantly higher in test group than in healthy subjects and there was no correlation between enzyme activity and antibody titer in test group. But there was a direct positive and significant correlation between enzyme activity and cortisol levels. Also، there was a negative correlation between serum protein level with cortisol، bilirubin، and total antioxidant. Also، there was a positive correlation between bilirubin and total antioxidant in test group.
    Conclusion
    There were no correlation between brucella antibody titer and CD13 activity. Also، factors such as protein، reducing substances، bilirubin and cortisol did not interfere with the results achieved.
    Keywords: Aminopeptidase N (CD13)_Brucella antibody titer_Bilirubin_Cortisol_Total antioxidant
  • Abolfazl Mozafari *, Mohammad Vakil Aliabadi, Siamak Mohebi Pages 65-72
    Background And Objective
    Snoring is one of the most significant causes of sleep disturbance in children. Sleep behavior and movement disturbance (SBMD) is common and important and has prominent effect in quality of daily life in this age group. This study aimed to assess SBMD in children with a history of snoring in Qom.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، we have chosen 100 children (2-12 years old) with a history of snoring for 3 months. Their parents fill out two questionnaire of Berlin and Childhood Sleep Questionnaire. Data was collected by organized interview and then data analysis was done using SPSS. A p value less than 0. 05 was significant.
    Results
    The mean SBMD was 13. 78±3. There were also 52% and 30% frequent and severe snoring، respectively، apnea was observed in 18% of cases and snoring with troubling others was noted in 27% of cases. In addition، bruxism was in 37% of cases، sleep walking was in 4% of cases and sleep talking was reported in 30% of cases.
    Conclusion
    This study showed the high prevalence of SBMD in children. It is important to educate subject with sleep disturbance and to train their parents for helping to achieve better sleep and early diagnosis of sleep problem in children.
    Keywords: Snoring, Sleep behavioral, movement disturbance, Children
  • Jafar Hasani *, Ali Rasti Pages 73-82
    Background And Objective
    Estimation abilities are a group of processes that involve cognitive functions such as planning، attention، abstract reasoning، and memory. The goal of this study was to assess cognitive estimation in patients with schizophrenia، major depression disorder (MDD) and normal individuals.
    Materials And Methods
    Three groups including patients with schizophrenia، major depression disorder (MDD) and normal individuals (n=22 for each group) were selected using available sampling methods and inclusion and diagnostic criteria and were assessed by Cognitive Estimation Test (CET).
    Results
    Multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that patients with schizophrenia disorder were impaired in all cognitive estimation dimensions in comparison with patients with major depression disorder (MDD) and normal individuals and its total score. Also، major depression patients performed worse than normal individuals in size، weight and quantity of cognitive estimation dimensions and its total score.
    Conclusion
    A better understanding of the cognitive estimation in schizophrenia and depression could help identify the risk and modifying factors that influence the onset، severity and course of these diseases.
    Keywords: Executive functions, Cognitive estimation, Schizophrenia, Major depression