فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 109 (اسفند 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریبا نصیری زیبا، عالیه عسکری زاده، نورالدین محمدی صفحات 1-6
    مقدمه و هدف
    مالتیپل اسکلروز (ام اس)، شایع ترین بیماری نورولوژیکی است که با ایجاد ناتوانی در دستگاه عصبی، به کاهش پایدار کیفیت زندگی افراد می انجامد. ورزش های کششی، روش هایی کم هزینه و غیرتهاجمی هستند که می توانند برای بهبود ابعاد جسمی کیفیت زندگی استفاده شوند. هدف از انجام این پژوهش، تعیین تاثیر این ورزش ها بر سلامت جسمی بیماران مبتلا به ام اس است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی که در سال 1391 انجام شد، 90 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس به طور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند؛ ابتدا سلامت جسمی با استفاده از پرسش نامه MSQOL_54 در هر دو گروه اندازه گیری شد؛ سپس به گروه آزمون نحوه انجام صحیح ورزش ها آموزش داده شد و به مدت دوازده هفته، هفته ای سه بار و هر بار 30 دقیقه، ورزش ها را در منزل انجام می دادند. در گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. پرسش نامه پس از دوازده هفته دوباره تکمیل شد. داده ها با آمار توصیفی و استنباطی، نرم افزار SPSS18 تحلیل شدند.
    نتایج
    بررسی نتایج نشان داد که سلامت جسمی دوازده هفته پس از انجام ورزش های کششی در گروه مداخله، در مقایسه با گروه شاهد بهبودیافته است (p=0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از ورزش های کششی در ارتقای سلامت جسمی بیماران مبتلا به ام اس، موثر بوده است، لذا به عنوان روشی ایمن، ساده و ارزان پیشنهادمی شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سلامت جسمی، کیفیت زندگی، تمرین های کششی
  • رضا عزیزی، محمدتقی گودرزی، زهرا سالمی صفحات 7-16
    زمینه و هدف
    ترکیب ایزوفلاونوئیدی بیوکانین آموجود در شبدر قرمز و دانه سویا در درمان دیابت و کاهش لیپیدها موثر است. در این مطالعه اثرات کبدی و کلیوی بیوکانین آدر موشهای صحرایی که با استفاده از استرپتوزوسین (STZ) به دیابت خفیف مبتلا شده اند، بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه رتهای نژاد ویستار با تزریق صفاقی استرپتوزوسین (35میلیگرم برکیلوگرم وزن بدن) دیابتی شدند. دوزهای 10 و 15 میلیگرم بر کیلوگرم از بیوکانین آدر دی متیل سولفوکسید 5% با روش گاواژ به مدت 30 روز به رتهای مبتلا به دیابت خفیف، جهت درمان تجویز گردید. وزن حیوانات و فاکتورهای بیوشیمیایی مانند قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله،پروفایل لیپیدی، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز(AST) و آلکالین فسفاتاز(ALP) جهت بررسی عملکرد کبد، اوره و کراتینین سرم جهت بررسی عملکرد کلیه اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجویز بیوکانین آموجب کاهش و برگشت به میزان طبیعی وزن وسایر فاکتورهای بیوشیمیایی مانند قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و پروفایل لیپیدی، که در اثر دیابتی شدن افزایش یافته بود، گردید. همچنین مصرف بیوکانین آ،باعث کاهش معنی دار آنزیم های کبدی، اوره و کراتینین نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. اثرات حفاظتی بیوکانین آدر دوز10 میلیگرم بر کیلوگرم معنی دار تر از15میلیگرم بر کیلوگرم بود.
    نتیجه گیری
    مصرف بیوکانین آ، علاوه بر اثرات آنتی دیابتی و کاهندگی لیپیدها، بر روی بافت کبد و کلیه اثر حفاظتی دارد و عدم سمیت کبدی و کلیوی این ترکیب در دوز های مذکور اثبات شد
    کلیدواژگان: بیوکانین آ، کلیه، کبد، موش صحرایی
  • عادله هاشمی فرد، سید احسان صفاری*، ربیاه عدنان صفحات 17-24
    مقدمه و هدف
    مدیریت بیمارستان ها برای معیار طول مدت اقامت بیماران بستری شده اهمیت بالایی قائل هستند. با توجه به اهمیت این موضوع و کمبود تحقیقات مشابه در این زمینه، تحقیق حاضر به منظور مدل بندی تعداد روزهای اقامت بیماران CVA بیمارستان واسعی سبزوار و بررسی ارتباط آن با متغیرهای مستقل انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر در جهت مدل بندی تعداد روزهای اقامت بیماران CVA بستری شده در بیمارستان واسعی سبزوار در نیمسال اول 1391 انجام شده است. تعداد 179 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و مقادیر مدت اقامت آنها به عنوان متغیر پاسخ و مقادیر جنسیت، سن و محل سکونت بیماران مورد نظر به عنوان متغیرهای مستقل در نظر گرفته شدند و از مدل های رگرسیونی شمارشی و نرم افزار SAS9.2 جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده استفاده شد.
    نتایج
    نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که میانگین مدت اقامت بیماران CVA بیمارستان واسعی 67/2±13/5 روز (انحراف معیار±میانگین) می باشد. همچنین یافته های مربوط به مدل های رگرسیونی استفاده شده در این مطالعه نشان داد که به ازای یک سال افزایش در سن بیمار، مدت اقامت بیمار به طور متوسط یک روز افزایش می یابد. همچنین ارتباط های بین متغیرهای جنسیت و محل سکونت با تعداد روزهای اقامت بدست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت مدت اقامت بیماران و بخاطر متفاوت بودن مقادیر آن در بخش ها و بیمارستان های مختلف، بکارگیری این مدل های پیشرفته آماری در سایر بیمارستان ها و شهرها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: طول مدت بستری، سکته مغزی، رگرسیون پواسن، داده های شمارشی
  • معصومه نمدمالان، پروین شهری، رویا قاسم زاده، محمدحسین حقیقی زاده صفحات 25-34
    مقدمه و هدف
    همواره حفظ استقلال و توجه به نیازهای سالمندان از اهداف مهم مراقبان و سیاست گذاران درزمینه مراقبت از سالمندان بوده است. این مطالعه با هدف بررسی میزان وابستگی مراقبتی در میان سالمندان مقیم خانه های سالمندان شهر اهواز در سال 1390 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی– تحلیلی است که روی 154 سالمند 60 سال و بالاتر ساکن در سرای سالمندان شهرستان اهواز و به روش نمونه گیری طبقه بندی انجام گرفته. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل مقیاس وابستگی مراقبتی، پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و آزمون کوتاه وضعیت شناختی بودند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون کای اسکوئر، آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است.
    نتایج
    نتایج نشان دادند که 7/72 درصد از سالمندان وابسته بودند. همبستگی بالایی میان میزان وابستگی مراقبتی و جنبه های مقیاس وابستگی مراقبتی وجودداشت (01/0P<). میانگین نمره وابستگی مراقبتی 38/47 و میانگین نمره ماده های مقیاس وابستگی مراقبتی برای کل نمونه ها 25/47 به دست آمد. متغیرهای سن (03/0P=)، تحصیلات (001/0P=)، داشتن بیماری (001/0P=) و معلولیت (032/0P=) با میزان وابستگی مراقبتی، ارتباط معنادار داشتند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، سالمندانی که عملکرد روزانه بهتری داشتند، دارای وابستگی و درنهایت، نیازهای مراقبتی کمتری بودند. آگاهی از نیازهای سالمندان و میزان توانایی آنها در انجام فعالیت های روزانه این امکان را برای مراقبان و خانواده ها فراهم می کند تا متناسب با نیاز سالمندان به آنها خدمات ارائه دهند.
    کلیدواژگان: مراقبت، وابستگی، سالمند، مراقبان، خانه سالمندان
  • علی اکبر خادم معبودی، عاطفه سورتچی، احمد رضا باغستانی، راضیه اولاد دیلمقانیان صفحات 35-42
    مقدمه و هدف
    منوراژی یکی از شایع ترین مشکلات ژنیکولوژیکی زنان در سنین باروری است. با توجه به شیوع این بیماری، در این مطالعه با استفاده از مدل سازی آماری اثر عصاره گزنه بر بهبود منوراژی مورد بررسی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    مدل سازی آماری بر روی اطلاعات 100 بیمار مبتلا به منوراژی انجام شده است. بیماران در دو گروه درمانی 50 نفره شامل گروه مداخله (گزنه و مفنامیک اسید) و گروه کنترل (پلاسبو و مفنامیک اسید) به صورت تصادفی قرار گرفتند. در این بررسی از مدل توام طولی و تعمیم یافته خطی برای پیش بینی احتمال بهبودی زنانی که در مطالعه شرکت کرده بودند استفاده شد. مدل سازی توام با اثر تصادفی مشترک با کنترل متغیرهایی مانند سن، شاخص توده بدنی (BMI) جهت بررسی تاثیر عصاره گزنه بر بهبود (میانگین خونریزی کمتر از 100 معادل 80 سی سی) بیماران مبتلا به منوراژی انجام گرفت.
    نتایج
    بر اساس نتایج میانگین تعداد روزهای قاعدگی در ماه سوم (سیکل دوم مصرف دارو) در گروه گزنه (1.44±5.52)، در گروه کنترل (1.82±6.19) است و اختلاف دو گروه از نظر آماری معنادار است (0.023p=). شانس بهبودی افراد در گروه گزنه 1.5 برابر گروه کنترل است اما تفاوت آماری معناداری از نظر بهبودی در دو گروه وجود ندارد (0.347p=).
    نتیجه گیری
    به طور کلی مدل توام در مقایسه با مدل های معمول دارای دقت بیشتری بود. احتمال بهبودی گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. عصاره گزنه در کاهش تعداد روزهای قاعدگی بیماران تاثیر مثبت داشته است.
    کلیدواژگان: مدل توام، داده طولی، پاسخ دوحالتی، عصاره گزنه، منوراژی
  • مجید محمدشاهی*، پگاه کیارسی، فاطمه حیدری صفحات 43-52
    مقدمه و هدف
    سندروم داون، متداولترین اختلال کروموزومی انسان، با اختلالات متعدد ذهنی- حرکتی و حسی همراه است که میتواند بر وضعیت تغذیه افراد مبتلا اثر گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تغذیه ای، آنتروپومتریک و حساسیت چشایی و بویایی کودکان مبتلا به سندروم داون طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1390 بر روی 58 کودک مبتلا به سندروم داون در مراکز بهزیستی و استثنائی شهرستان اهواز انجام شد. اطلاعات دموگرافیک، آنتروپومتریک و غذایی با استفاده از پرسشنامه، به روش مصاحبه با والدین، جمع آوری گردید. حساسیت چشایی و بویایی با استفاده از پرسشنامهShort Sensory Profile تعیین گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS17.0 تجزیه و تحلیل و 05/0>P معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    براساس چارتهای رشد مخصوص کودکان مبتلا به سندروم داون، 9/37% و 4/34% کودکان مورد بررسی به ترتیب از نظر شاخصهای وزن/ سن و BMI بالاتر از صدک 75 بودند. نسبت آب خارج سلولی به کل آب بدن در دختران به طور معنی داری بالاتر از پسران بود. دریافت چربی غذایی بیشتر از مقادیر توصیه شده و میانگین امتیاز پرسشنامه حساسیت چشایی و بویایی 0/2±5/13 بود.
    نتیجه گیری
    بیش از یک سوم کودکان مورد بررسی بر اساس معیارهای وزن/ سن و BMI چاق بودند. مصرف بیشتر غذاهای پرچرب و پرکالری و حساسیت بالاتر به محرکهای چشایی و بویایی میتواند در ایجاد چاقی آنها موثر باشد. در این راستا، لزوم ارائه آموزش های تغذیه به والدین و اصلاح الگوی غذایی ضروری به نظر میرسد.
    کلیدواژگان: سندروم داون، تغذیه، چاقی، حساسیت چشایی و بویایی
  • سیاوش طالع پسند، صدیقه صفایی صفحات 53-62
    مقدمه و هدف
    محیط اجتماعی بر کیفیت زندگی تاثیر می گذارد و موجب بروز بیماری های روانی و جسمانی در کودکان می شود. هدف پژوهش حاضر مقایسه کیفیت زندگی کودکان آزار دیده با کودکان عادی با کنترل نقش اضطراب اجتماعی، و خلق و احساس بود.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش از نوع غیر آزمایشی بود. شرکت کنندگان 60 کودک بودند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 30 کودک آزار دیده از مراکز مداخله در بحران های فردی و اجتماعی و کودکان خیابانی شهر سمنان در سال 91 انتخاب شدند. آنها با 30 کودک عادی از لحاظ سن و جنس همتا شدند. همه آنها سیاهه کیفیت زندگی کودک، سیاهه فوبی و اضطراب اجتماعی کودکان و پرسش نامه کوتاه خلق / احساس را تکمیل کردند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که با کنترل اضطراب اجتماعی، کیفیت زندگی گروه آزاردیده با عادی در بعد جسمانی متفاوت بود. با کنترل همزمان تغییرات خلق / احساس کودک بر ابعاد عاطفی و اجتماعی، و کنترل اضطراب اجتماعی بر ابعاد عاطفی و آموزشگاهی، تفاوت کیفیت زندگی در این ابعاد بین دو گروه آزاردیده و عادی از نظر آماری غیر معنادار شد.
    نتیجه گیری
    مداخلات درمانی برای بهبود کیفیت زندگی در بعد عاطفی باید متمرکز بر اضطراب اجتماعی و خلق / احساس باشد، در حالیکه برای بهبود کیفیت زندگی در بعد اجتماعی این مداخلات باید متمرکز بر خلق / احساس و در بعد آموزشگاهی باید متمرکز بر اضطراب اجتماعی باشد.
    کلیدواژگان: کودک آزاری، کیفیت زندگی، اختلالات اضطرابی، عواطف، هیجانات
  • مهدی مرجانی، رضا امیدی نژاد صفحات 63-70
    مقدمه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی مقایسه ای اثرات ترامادول، لیدوکائین و ترکیب آنها متعاقب تزریق اپیدورال در خرگوش به عنوان مدل حیوانی بود تا به عنوان یک الگو برای تحقیقات بیشتر در زمینه بی حسی به روش اپی دورال در انسان باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 12 سر خرگوش سفید نژاد نیوزلندی به 3 گروه 4 تایی تقسیم شدند. در گروه آزمایش (L) اول لیدوکائین 2% با دوزmg/kg 4، در گروه (T) آزمایش دوم ترامادول با دوزmg/kg 4/4 و در گروه (T-L) سوم ترکیب لیدوکائین mg/kg 2 و ترامادول mg/kg 2/2 به کار رفت. بلوک حسی، بلوک حرکتی، ضربان قلب، تعداد تنفس و دمای رکتال، 10 دقیقه قبل از تزریق و در فواصل زمانی 10 دقیقه بعد از تزریق تا دقیقه 90 اندازه گیری شد. جهت آنالیز آماری از نرم افزار spss و برنامه آنالیز paired sample t-test استفاده و سطح معناداری (p<0/05) در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    براساس نتایج این تحقیق تاخیر در شروع بی حسی و بی حرکتی با داروی ترامادول (دقیقه 3/0±3) افزایش معنا داری نسبت به گروه لیدوکائین-ترامادول (دقیقه 5/0±25/1) و گروه لیدوکائین (1 دقیقه) داشت (05/0(P<. همچنین در مورد طول دوره بی حسی و بی حرکتی گروه ترامادول (دقیقه 5/2±7/13) بیشترین کاهش معنادار را نسبت به گروه لیدوکائین-ترامادول (دقیقه 1/14±20) و گروه لیدوکائین (دقیقه 10±30) داشت (05/0(P<.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه داروی لیدوکائین نتایج بهتری را نسبت به ترامادول و ترکیب لیدوکائین-ترامادول در تزریق به صورت اپیدورال در خرگوش نشان داد.
    کلیدواژگان: ترامادول، لیدوکائین، خرگوش، تزریق اپیدورال، بیحسی
  • منیره اسدی قلعه نی، حمیدرضا طاهری، مهدی سهرابی صفحات 71-76
    مقدمه و اهداف
    سیستم حس پیکری نقش مهمی در کنترل تعادل دارد و کاهش مرتبط با افزایش سن در عملکرد سیستم حس پیکری در زمین خوردن سالمندان دخیل است. سطوح طرح دار ممکن است یک وسیله ارزان و در دسترس برای ارتقاءاطلاعات حس پیکری باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر تمرینات حس پیکری بر تعادل سالمندان است.
    مواد و روش ها
    در مجموع 16 سالمند در این مطالعه شرکت داشتند که به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و حس پیکری تقسیم شدند. درمراحل پیش آزمون و پس آزمون، آزمون تعادلlimit of stability دستگاه بایودکس در سطح دشواری 8 از انها به عمل آمد. تمرینات برای هر دو گروه 3 هفته و 5 جلسه در هفته بود. مدت جلسات تمرین یک ساعت بود که از تمرینات شرح داده شده توسط سوزوکی استفاده شد. با این تفاوت بین گروه ها که گروه حس پیکری تمرینات را روی سطح طرح دار و گروه کنترل روی سطح صاف اجرا کردند.
    نتایج
    نتایج آنالیز واریانس اندازه گیری های تکراری نشان داد که، تمرینات راه رفتن روی سطوح طرح دار بر میزان تعادل تاثیر گذار می باشد. (F= 22.567، p= 0.0001). و نیز بین دو گروه کنترل و حس پیکری تفاوت معنی دار وجود داشت. (F= 3.329 p= 0.048).
    نتیجه گیری
    مطابق با نتایج پژوهش، تمرین راه رفتن روی سطوح طرح دار ممکن است با تحریک گیرنده های فشار در پا و افزایش ورودی های حسی از سطح پلانتار به بهبود تعادل در سالمندان کمک کند.
    کلیدواژگان: مداخله ای حس پیکری، تعادل، سالمند، سطح طرح دار
|
  • Pages 1-6
    Background And Objective
    Multiple sclerosis is the most common neurological diseases that cause disability in the nervous system which reduces quality of life. Stretching exercise is a low-cost and non-invasive method that can be used to improve physical health composite. The aim of this study was to determine the effect of stretching exercises on the physical health composite for patients with multiple sclerosis (MS).
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, 90 patients with MS were recruited from Tehran MS association and Sina hospital research center. Subjects were divided into two groups of experimental and control. MSQOL-54 scale was used to evaluate the physical health for both groups at first. Then, the correct way of exercises is taught to patients. Experimental groups did stretching exercise for 12 weeks, three times every week. Subjects in control group did not have any intervention. Quality of life was again measured in both groups after 12 weeks. Collecting method was based on personal information and MSQOL-54. The data were analyzed by SPSS software version 18.
    Results
    There were no significant differences regarding physical health at baseline in the two groups (p=0.82). There was a significant result that shows physical health score in experimental group increases as compared to control group (p<0.001).
    Conclusion
    According to the present results, stretching exercise raises quality of life of multiple sclerosis patients. Therefore, this method is safe, simple, non-invasive and low-cost that is recommended.
    Keywords: Multiple sclerosis, Physical health, Quality of life, Stretching exercise
  • Pages 7-16
    Background
    Biochanin A a bioflavonoids in red clover and soybeans is well-known as an anti diabetic and anti lipidemic flavonoids. The aim of this investigation was to study the renal and hepatic effects of biochanin A in streptozocin-induced diabetic rats.
    Material And Methods
    Diabetes was induced in wistar rats، by administration of streptozocin (35 mg/Kg of body weight) intraperitoneally. Diabetic rats were treated with 10 and 15 mg/kg (body weight) biochanin A in 5% DMSO for 30 days. Body weight and biochemical parameters including fasting blood glucose level (FBG)، glycosylated hemoglobin (HbA1c)، lipid profile، aspartate aminotransferase (AST)، alanine aminotransferase (ALT)، alkaline phosphatase (ALP)، urea andcreatinine were assessed.
    Results
    The data showed، increasing in biochemical parameters such as body weight (BW)، FBG، HbA1c and lipid profile because of STZ induction، returned back to normal level after oral administration of biochaninA. The results showed significant increase in hepatic enzyme، urea and creatinine in STZ diabetic rats، but oral administration of biochaninA significantly decreased AST، ALT، ALP، urea and creatinine. The data of this investigation also indicate that protective effect of biochaninA on hepatic and renal tissues is greater in 10mg/kg compared to 15 mg/kg.
    Conclusion
    Oral administration of biochanin A in addition of antidiabetic، anti lipidemic effect has a protective effect on hepatic and renal function. The data of this investigation indicate that Biochanin A، is not toxic.
    Keywords: Biochanin A, Kidney, Liver, Rat
  • Pages 17-24
    Background And Objective
    The hospitalization length of admitted patients is very important for the management of hospitals. Due to the significance of this subject and few similar researches in this area, the current study has been done to model the number of days of stay for cerebrovascular accident (CVA) patients in Sabzevar Vaseyee hospital and to determine its relation with independent variables.
    Materials And Methods
    The current study was designed on modeling the number of stay days for CVA patients in Sabzevar Vaseyee hospital in 2012. By using random sampling, 179 persons were selected and the value of the length of stay as the response variable and the value of gender, age and residence location of these patients as the independent variables were considered and count regression models and SAS9.2 software were used to analyze the gathered data.
    Results
    The obtained results of this study showed that the average of stay length for CVA patients is 5.13±2.67 (mean±standard deviation) in Vaseyee hospital. Also, the finding of the regression models used in this study presented that the length of stay of patients increases one day on the average for a one-year increase in patient’s age. Moreover, the relations between gender and residence location variables with length of stay variable were obtained.
    Conclusion
    Due to the significance of the stay length of patients and because of its different values in different units and hospitals, the application of these advanced statistical models is also proposed in other hospitals and cities.
    Keywords: Hospitalization Length, Cerebrovascular accident, Poisson regression, Count data
  • Pages 25-34
    Background And Objective
    Maintaining independence and attention to needs of elder people have always been one of the main goals of care-givers and policy-makers in the field of elderly care. This study was performed to investigate the determination of care dependency among elderly residents of nursing homes in Ahvaz city in 2012.
    Materials And Methods
    This research was a cross-sectional study of descriptive-analytical type which was carried out on 154 elders with an age over 60 years residing in nursing homes in Ahvaz city. Sampling was performed using stratified sampling method. Data collecting instruments were “Care Dependency Scale”, “Demographic Questionnaire” and “Mini-Mental State Examination”. For data analysis, Chi square test, one-way ANOVA, t-test independent and Pearson correlation coefficient tests were used.
    Results
    The results indicated that 72.7% of elderly were dependent. There was a high correlation between care dependency and aspects of care dependency scale (p<0.01). The mean score of care dependency was 47.38 and the mean items score of the care dependency scale for the total sample was 47.25. The variables age (p=0.03), education (p=0.001), having disease (p=0.001) and disability (p=0.032) had significant relationship with care dependency.
    Conclusion
    In this study, elderly who were better in performing daily living activities certainly needed less care. The knowledge of elderly needs and their capability in performing daily activities may enable care-givers and families to provide more proper services with their need.
    Keywords: Care, Dependency, Elderly, Care, givers, Nursing home
  • Pages 35-42
    Background And Objective
    Menorrhagia is considered as one of the most common gynecological problems in childbearing age of women. Regarding the prevalence of this disease، the study examinesthe effect of Nettle extract in Menorrhagia improvementby statistical modeling.
    Materials And Methods
    Thestatistical modeling has been performed by data on 100 patients with menorrhagia. 100 patients were randomly assigned to two groups - intervention group (Nettle and Mefenamic acid) and control group (placebo and Mefenamic acid) – with equal size of 50. In this study، joint longitudinal and generalized linear model were used for predicting the probability of recovery of women who participated in the study. Joint modeling with common random effects was performed by controlling variables such as age، body mass index to assess the impact of nettle extract on improving Menorrhagia patient.
    Results
    Based on results the average number of menstrual days in the third month (second cycles after intervention) were (5. 52 ± 1. 44) and (6. 19 ± 1. 82) respectively in Nettle and extract groups. The difference between the two groups was statistically significant (p =0. 023). The chance of improvement who are in Nettle group were 1. 5 times control group، but there was no significant difference of improvement between the two groups (p=0. 347).
    Conclusion
    In general، joint model were more accurate than the conventional models. Probability of improvement was higher in the intervention group than the control group. Using Nettle extract in reducing the number of days of menstrual cycle in patients with menorrhagia has had a positive impact.
    Keywords: joint model_longitudinal data_binary outcome – Nettleextract_menorrhagia
  • Pages 43-52
    Background And Objective
    Down’s syndrome، as the most common chromosome disorder، is associated with several psychomotor and sensory disorders that can affect the nutritional status of patients. The aim of this study was to determine the nutritional and anthropometric status and taste and smell sensitivity of children with Down syndrome in Ahvaz.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done on 58 children with Down syndrome in exceptional and welfare centers of Ahvaz in 2011. Demographic، anthropometric and dietary data were collected by questionnaires، with interviewing with parents. Taste and smell sensitivity was assessed using the Short Sensory Profile questionnaire. Data analysis was carried out using SPSS17. 0 software and P<0. 05 was considered significant.
    Results
    Based on the growth charts for children with Down syndrome، 37. 9% and 34. 4% of children were above the 75th percentile، respectively in terms of weight to age ratio and BMI. Extracellular water to total body water was significantly higher in girls than boys. Dietary intake of fat was higher than its recommended values and the mean of taste and smell sensitivity score was 13. 5±2. 0.
    Conclusion
    More than a third of children were obese according to weight / age and BMI. Eating more high- fat and high-calorie foods and higher sensitivity of them to taste and smell stimuli can be effective in their obesity. In this regard، the need to provide nutritional education to parents and correct dietary pattern is recommended
    Keywords: Down syndrome, obesity, taste, smell sensitivity
  • Pages 53-62
    Background And Objective
    Social environment affects quality of life and causes physical and psychological disorders in children. Aim of this study was comparing the quality of life in abused and normal children by controlling roles of social anxiety، mood and feeling.
    Materials And Methods
    The research design was non- experimental research. Participants were 60 children. With using available sampling method 30 abused children were selected from Center for Treatment of Social and Individual Crises and a Center of Street Children in Semnan in 2012. They were matched with 30 normal children by age and gender. They completed Pediatric Quality of Life Inventory، Social Phobia and Anxiety Inventory and Short Mood and Feeling Questionnaire for Children.
    Results
    The results showed by controlling social phobia، quality of life in physical dimension was different between two groups. By controlling simultaneous changes of children''s mood/feeling on emotional and social dimensions، and also، by controlling social anxiety on emotional and school dimensions، difference of quality of life in these dimensions between two groups weren''t significant statistically.
    Conclusion
    Interventions should focus on social anxiety and mood/feeling for improving the quality of life in emotional dimension، while these interventions should focus on mood/feeling for improving social quality of life and should focus on social anxiety to improve school dimension
    Keywords: child abuse, quality of life, anxiety disorders, affect, emotions
  • Pages 63-70
    Background And Objective
    The aim of this research is comparison study of epidural by lidocaine، tramadol، and combinations in rabbit as a model for further research on methods of epidural anesthesia in humans.
    Materials And Methods
    By experimental study 12 New Zealand white rabbits were divided into 3 groups of 4. In the first experimental group (L) used 4 mg / kg lidocaine 2%، for the second group (T) used 4/4 mg / kg tramadol and in third group (TL) the combination of lidocaine (2 mg / kg) and Tramadol (2/2 mg / kg) was used. Sensory block، motor block، heart rate، respiratory rate and rectal temperature، 10 min before injection and at intervals of 10 minutes to 90 minutes after injection was measured. Spss statistical analysis software and paired sample t-test used and significance level (p <0/05) were considered.
    Results
    Based on survey results in delayed onset of numbness and immobility of the drug tramadol (min 3 ± 0/3) significant increase in the lidocaine group - tramadol (min 1/25 ± 0/5) and lidocaine (1 min) was found (P <0/05). Also، the duration of numbness and immobility in tramadol group (min 5/2 ± 7/13) was most significantly reduced compared to the lidocaine - Tramadol (min 1/14 ± 20) and lidocaine groups (min 10 ± 30) (p <0/05).
    Conclusion
  • In this study، lidocaine showed better results than tramadol and combination of lidocaine and tramadol as an epidural injection in rabbits
    Keywords: tramadol, lidocaine, rabbit, epidural, analgesia