فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 123 (خرداد 1395)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 123 (خرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد مهدی ادیب زاده، طوبی غضنفری، سقراط فقیه زاده صفحه 1
    مقدمه و هدف
    ویتامین Dبه عنوان یک عامل ایمونومدولاتور ابزار موثری جهت تعدیل پاسخ های التهابی می باشد؛ همچنین ویتامین D از تکثیر بی رویه لنفوسیت ها، پاسخ های التهابی نوتروفیل ها و به طور کلی گلبول های سفید ممانعت می کند. افراد مواجه شده با سولفورموستارد عوارض ریوی مشابه با بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) دارند. مطالعات نشان داد هاند که در افراد مبتلا به COPD سطح ویتامین D کاهش یافته و تعداد پلاکت ها افزایش یافته است. ازآنجاکه تاکنون میزان سرمی ویتامین D در این افراد گزارش نشده است. در این مطالعه، میزان سرمی ویتامین D و ارتباط آن با تعداد و درصد گلبول های سفید، پلاکت ها، لنفوسیت ها، نوتروفیل ها بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    شرکت کنندگان شامل 100 نفر از افراد مواجهه یافته با گاز خردل با مشکلات ریوی و 87 نفر از افراد سالم به عنوان گروه کنترل درنظر گرفته شدند. سطح سرمی ویتامین Dبا متد الایزا و تعداد لنفوسیت ها، نوتروفیل ها، گلبول های سفید، پلاکت ها با دستگاه سیسمکس به روش شمارش سلولی سنجش شد.
    نتایج
    میزان ویتامین D و درصد لنفوسیت ها در گروه مواجه شده با سولفورموستارد کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل (0٫001P<) داشته است. درحالی که تعداد نوتروفیل ها و گلبول های سفید در گروه مواجه شده افزایش معناداری داشته است و اما تعداد پلاکت ها اختلاف معنا داری (0٫083P=) بین دو گروه نشان نمی دهد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که افراد مواجه یافته با سولفورموستارد، دچار اختلال تنظیم در ارتباط و همبستگی بین ویتامین D و سلول های سیستم ایمنی شده اند.
    کلیدواژگان: ویتامین D، سولفورموستارد، لنفوسیت ها، گلبول های سفید، نوتروفیل ها، پلاکت ها
  • ابراهیم بنی طالبی، طاهره رضوی، مریم نوریان، لاله باقری صفحه 11
    مقدمه و هدف
    استفاده از مکمل ها و عصاره های گیاهی و تمرینات ورزشی برای درمان بیماری ها و اختلالات متابولیک در بین مردم رواج یافته است؛ لذا هدف این پژوهش بررسی تاثیر توامان تمرین هوازی و مصرف مکمل چای سبز بر سطوح سرمی TNF-α و IL-6 زنان چاق دیابتی نوع 2 بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 46 زن چاق دیابتی (30BMI ≥ و قند خون ناشتای 150 تا 250 میلی گرم در دسی لیتر) با دامنه سنی 45 تا60 سال، انتخاب و به طور تصادفی، به چهار گروه چای سبز (دوازده نفر)، تمرینات هوازی + چای سبز (دوازده نفر)، تمرینات هوازی (دوازده نفر) و دارونما (ده نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه های مکمل به مدت ده هفته، روزانه 1500 میلی گرم کپسول عصاره چای سبز دریافت نمودند. برنامه تمرین هوازی شامل ده هفته تمرین، هر هفته، سه جلسه و هر جلسه شصت دقیقه بود که با 55درصد ضربان قلب بیشینه در هفته اول شروع و به تدریج با پیشرفت برنامه تمرینی به 75درصد ضربان قلب بیشینه رسید. هر جلسه تمرین شامل گرم کردن (ده دقیقه)، بخش اصلی تمرین شامل اجرای حرکات ایروبیک در حالت ایستاده (چهل دقیقه) و برگشت به حالت اولیه به صورت نشسته (ده دقیقه) بود.
    نتایج
    داده ها نشان داد که در هیچ گروهی تفاوت معنی داری در سطوح TNF-α سرم مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد مصرف توامان مکمل چای سبز و انجام تمرینات هوازی می تواند نتایج بهتری بر سطوح سرمی عوامل التهابی زنان چاق دیابتی نوع2 داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، دیابت نوع 2، TNF، α، IL، 6، چای سبز
  • رامین بیراوند، منصور صاحب الزمانی، عبدالحمید دانشجو صفحه 21
    مقدمه و هدف
    سالمندی با کاهش توانایی کنترل پاسچر در ارتباط است که خودش را از طریق افزایش نوسانات پاسچرال آشکار می سازد. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین شاخص های نوسان پاسچر و استراتژی های مورد استفاده جهت بازیابی تعادل سالمندان در پاسخ به اغتشاشات ناگهانی می باشد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور سی مرد سالمند به عنوان آزمودنی های تحقیق انتخاب شدند. جهت ارزیابی شاخص های نوسان پاسچر آزمودنی ها از دستگاه بایودکس استفاده شد. استراتژی های بازیابی تعادل نیز با استفاده از حرکت ناگهانی تردمیل و توسط شش دوربین پرسرعت ثبت شدند. درنهایت از آزمون همبستگی پیرسون جهت تعیین ارتباط بین شاخص های نوسان پاسچر و استراتژی های بازیابی تعادل سالمندان استفاده شد.
    نتایج
    نتایج این تحقیق نشان داد که بین شاخص های نوسان پاسچر سالمندان و استراتژی های بازیابی تعادل در پاسخ به اغتشاشات اعمال شده به سمت عقب (قدامی خلفی)، ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>P). نتایج همچنین نشان داد که بین شاخص های نوسان پاسچر سالمندان و استراتژی های بازیابی تعادل در پاسخ به اغتشاشات خلفی قدامی ارتباط معنی داری وجود ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته های این تحقیق به نظر می رسد که استراتژی های بازیابی تعادل سالمندان در مواجهه با اغتشاشات ناگهانی و به خصوص در برابر اغتشاشات قدامی خلفی، به عنوان ریسک فاکتوری برای کاهش توانایی کنترل پاسچر این افراد به شمار می رود.
    کلیدواژگان: نوسان پاسچر، استراتژی بازیابی تعادل، سالمندان، اغتشاش ناگهانی
  • مریم رحیمی، امیرحسن زرنانی، هما محسنی کوچصفهانی، سمیه کاظم نژاد صفحه 31
    مقدمه و هدف
    در دهه های اخیر، سلول های بنیادی به عنوان یک روش درمانی جدید برای بیماران مبتلا به اختلالات قلبی معرفی شده است. به تازگی شناسایی سلول های بنیادی مشتق از خون قاعدگی به عنوان یک منبع منحصربه فرد از سلول های بنیادی با برخی خصوصیاتی مثل سهولت دسترسی، توانایی تکثیر و خودتجدیدی بالا، امید فراوانی را برای سلول درمانی ایجاد کرده است. در این مطالعه، توانایی تمایز این سلول ها به کاردیومیوسیت بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    بعد از بررسی مارکرهای سطحی این سلول ها تمایز آن ها به سلول های شبه کاردیومیوسیت در حضور 5- آزاسیتیدین و فاکتور رشد فیبروبلاستی بررسی شد. سپس بیان سلول های تمایزی در سطح پروتئین و mRNA به وسیله رنگ آمیزی ایمونوفلورسنت و real-time quantitative PCR بررسی گردید.
    نتایج
    براساس آنالیز فلوسایتومتری ، این سلول ها به طور معمول، مارکرهای سلول های بنیادی مزانشیمی شبیه CD105، CD73، CD44و CD166 همچنین OCT-4 به عنوان یک مارکر جنینی را بیان کردند. سلول های تمایزداده شده، مارکرهای سلول های کاردیومیوسیتی را در سطح mRNA و پروتئین بیان کردند. سلول های کاردیومیوسیت تمایزیافته از این سلول ها برای پروتئین Connexin-43 و troponin T2 (TNNT2) مثبت بودند. همچنین mRNA ، Connexin-43،Connexin-40، Alpha actinin، Tropomyosin1 و TNNT2 در سطح بالایی در سلول های تمایزی بیان گردید.
    نتیجه گیری
    براساس داده های ما سلول های بنیادی مشتق از خون قاعدگی، جمعیت سلولی منحصربه فردی هستند که توانایی تمایز به سلول هایی با ویژگی هایی که به طور معمول، به سلول های کاردیومیوسیت نسبت داده می شود دارند.
    کلیدواژگان: خون قاعدگی، سلول بنیادی، کاردیومیوسیت، تمایز
  • مریم عظیمی زواره ای، سید محمدرضا حکیمانه، سید شجاع الدین شایق، منصوره یاری، زهرا زربافی صفحه 43
    مقدمه و هدف
    با وجود استفاده روزافزون از پست های فایبرکامپوزیتی (FRC)، تعدادی از مطالعات اثر بر مقاومت به شکستگی دندان را زیر سوال برده اند. هدف این مطالعه ارزیابی تاثیر استفاده از پست فایبر کامپوزیتی بر مقاومت به شکست دندان های بازسازی شده با روکش می باشد.
    مواد و روش ها
    پس از درمان ریشه و قطع تاج، چهل دندان پرمولر فک بالا، به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول با استفاده از پست FRC، کور کامپوزیتی و کراون فلزی بازسازی شدند؛ درحالی که در گروه دوم، بازسازی دندان ها بدون پست انجام گرفت. سپس نمونه ها ترموسایکل شده ( 3500، c ̊55-5) و در رزین آکریلی مانت شدند. نیروی فشاری تا حد شکست در دو زاویه 45 و 90 درجه اعمال شد. نتایج با آزمون ANOVA دوسویه و تست Tukey آنالیز شدند.
    نتایج
    حداکثر و حداقل استحکام شکست به ترتیب در گروه 90NP- و 45P- مشاهده شد. نتایج آزمون ANOVA نشان داد که وجود پست اثر معنی داری بر استحکام شکست ندارد )178/0(P:؛ لیکن در زوایای مختلف اعمال نیرو، تفاوت معنی داری در نیروی شکست وجود دارد . 01)/0(P:.
    نتیجه گیری
    باتوجه به محدودیت های این مطالعه، تفاوتی در مقاومت به شکست دندان هایی که با پست بازسازی می شوند، در مقایسه با گروه بدون پست وجود ندارد.
    کلیدواژگان: شکستگی دندان، تکنیک پست وکور، روکش، دندان درمان ریشه شده
  • اکرم ثناگو، سهیلا کلانتری، ترانه طاهری، لیلا جویباری صفحه 51
    مقدمه و هدف
    مطابق منشور حقوق بیمار نمی توان به صرف آموزشی بودن بیمارستان، روند آموزش یا پژوهش را به بیمار تحمیل کرد. اما برخی شواهد نشان می دهد در بسیاری از موارد، مراقبت از بیمار توسط دانشجویان بدون رضایت و تمایل بیماران صورت می گیرد که این امر یک چالش اساسی در آموزش پزشکی و اخلاق در آموزش بالینی می باشد. هدف از این مطالعه، تبیین دیدگاه و تجربیات دانشجویان علوم پزشکی در خصوص رغبت بیماران به انجام مراقبت توسط کارآموزان در مراکز آموزشی درمانی بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کیفی با 21 نفر از دانشجویان پرستاری بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف، مصاحبه های نیمه ساختار به عمل آمد. ملاک اتمام نمونه گیری اشباع داده ها بوده است. سوالات درمورد تجربه دانشجویان از چگونگی رغبت بیمار به انجام مراقبت توسط دانشجو بوده است. مصاحبه ها ضبط، خط به خط دست نویس و مطابق روش آنالیز «تحلیل محتوای مرسوم» کدگذاری، طبقه بندی و تشکیل مفهوم شد.
    نتایج
    از تحلیل داده ها یک مضمون اصلی «بی اعتمادی» و مضامین فرعی «عدم رعایت حقوق بیمار»، «عدم ایجاد ارتباط موثر انسانی با بیمار»، «لزوم آموزش اخلاق در عملکرد بالینی» و «نداشتن صلاحیت و مهارت بالینی» استخراج شد. مشارکت کنندگان در تجربیات مراقبتی خود سعی در جلب اعتماد بیمار داشتند و ازطرفی بیماران با نگرانی و بی اعتمادی سعی در اجتناب از مراقبت شدن توسط کارآموزان داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد دانشجویان پرستاری در کارورزی با چالش اخلاقی جلب رضایت بیماران برای مراقبت شدن توسط کارآموزان مواجه اند. به نظر می رسد آموزش علمی، آموزش مهارت های بالینی به منظور رسیدن به صلاحیت حرفه ای نسبی و همچنین دریافت آموزش های اخلاقی به دانشجویان پرستاری برای برخورداری از عملکرد بهتر در بالین کمک نماید.
    کلیدواژگان: اخلاق، آموزش، دانشجوی پرستاری، محیط بالینی، مراقبت از بیمار
  • احمدرضا باغستانی، محمد امین پورحسینقلی، علی اکبر خادم معبودی، ثریا معمر صفحه 61
    مقدمه و هدف
    سرطان کولورکتال یکی از شایع ترین سرطان های دستگاه گوارش در ایران نیز می باشد. در سال های اخیر میزان بقای این سرطان افزایش داشته است؛ بنابراین هدف این مطالعه برآورد بقا و تعیین عوامل موثر بر بقای بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال با استفاده از مدل ریسک رقابتی پارامتری است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق از اطلاعات 1060 بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال ثبت سرطان مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی سال های 83 تا 94 به صورت یک مطالعه گذشته نگر استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از مدل ریسک رقابتی پارامتری براساس توزیع وایبل صورت گرفت. نرم افزار مورد استفاده برای تجزیه وتحلیل داده ها R و سطح معنی داری نیز 05/0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    درپایان پیگیری مشخص شد که به ترتیب تعداد 380 نفر (8/35درصد) مرگ در اثر سرطان کولورکتال، 49 نفر(6/4درصد) مرگ در اثر سایر وقایع و 631 نفر (5/59درصد) تا پایان مطالعه زنده مانده بودند. میانگین مدت زمان بقا برای 1060 بیمار برابر با 46/1±96/56 ماه با میانه 5/45ماه بود. تحلیل چند متغیره این داده ها نشان داد که عواملی همچون سن حین تشخیص و شاخص توده بدنی (BMI) بر مرگ در اثر سرطان کولورکتال اثر معنی داری دارند (001/0>P).
    نتیجه گیری
    براساس مدل ریسک رقابتی پارامتری تنها متغیرهای سن در زمان تشخیص و شاخص توده بدنی بر زمان بقای بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال این پژوهش تاثیر گذار بودند.
    کلیدواژگان: آنالیز بقا، ریسک رقابتی، سرطان کولورکتال، مدل پارامتری
  • سیاوش احمدی نوربخش، عصمت میراب زاده اردکانی، سید محمد علی میرصانعی، سید جاوید آل داود صفحه 69
    مقدمه و هدف
    امروزه ساختارهای قانونی برای نظارت اخلاقی بر تحقیقات حیوانات آزمایشگاهی در بسیاری از کشورها شکل گرفته اند. فرضیه پژوهش حاضر این بود که چنین ساختارهایی در کشورمان به خوبی توسعه نیافته، لذا هدف پژوهش حاضر این است که ضرورت نظارت اخلاقی بر تحقیقات حیوانی را از دو رویکرد اخلاق علمی و اخلاق دینی بررسی نماید.
    مواد و روش ها
    پایگاه های نمایه SID و PubMed برای یافت مستندات مربوط به قوانین و شرایط کار با حیوانات آزمایشگاهی در کشور جست وجو شد. مستندات مرتبط غربال شده و به مطالعه و فیش برداری از آن ها اقدام گردید. روش های نظارت اخلاقی بر کار با حیوانات آزمایشگاهی در چند کشور نمونه بررسی شد. قوانین و روش نظارت بر کار با حیوانات آزمایشگاهی در کشورمان با کشورهای منتخب مقایسه شد و پس از اطمینان از صحت فرضیه اول پژوهش، مبانی علمی و اخلاق دینی در کار با حیوانات آزمایشگاهی ارائه شدند.
    نتایج
    در بررسی پایگاه SID و PubMed تعداد 26 مقاله یافت شد که پس از غربالگری، 12 مقاله وارد مطالعه شدند. دو مقاله مندرج در پایگاه PubMed عمدتا به انتشار نتایج اقدامات پژوهشگران کشور در ایجاد و توسعه قوانین نظارت بر تحقیقات حیوانی پرداخته بودند. موضوع سایر مقالات به دو دسته تقسیم شد: 1. حقوق و وضعیت رفاه حیوانات آزمایشگاهی؛ 2. تدوین کدهای کار با حیوانات آزمایشگاهی. در مقالات گروه 1 تناقضاتی بین نتایج پژوهش های مختلف در رابطه با وضعیت رفاه حیوانات آزمایشگاهی دیده شد. در مقالات گروه 2 کدهای اخلاقی ارزشمندی برای کار با حیوانات آزمایشگاهی ارائه شده است، لیکن کدهای مذکور فاقد پشتوانه اجرایی قانونی یافته شد و مطابق نتایج سایر پژوهش ها، مورد توجه پژوهشگران قرار نگرفته بود. مقایسه نتایج فوق با وضعیت نظارت بر کار با حیوانات آزمایشگاهی در چند کشور منتخب دلالت بر صحت فرضیه اول پژوهش حاضر داشته، و به نظر رسید که نظارت اخلاقی بر تحقیقات حیوانی در کشور حسب استانداردهای بین المللی توسعه نیافته است. متعاقبا مبانی علمی در سه بخش جایگزینی، کاهش و بهینه سازی کار با حیوانات آزمایشگاهی و مبانی اخلاق دینی حسب اصول رعایت حقوق پایه حیوانات، پرهیز از رنج بیهوده برای حیوانات، و پرهیز از کشتن بیهوده حیوانات ارائه گردیدند.
    نتیجه گیری
    با وجود تدوین کدهای کار با حیوانات آزمایشگاهی در کشور، پشتوانه قانونی مناسب برای اجرای آن ها وجود ندارد. با عنایت به اصول علمی و اخلاق دینی، لازم است موضوع قانونمندشدن نظارت اخلاقی بر کار با حیوانات آزمایشگاهی مورد توجه جدی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: حقوق حیوانات، کمیته های اخلاقی نظارت بر کار با حیوانات آزمایشگاهی، کمیته های حمایت از حیوانات، رفاه حیوانات، اخلاق زیستی
|
  • Muhammad Mehdi Adibzadeh, Tooba Ghazanfari*, Susan Ardestani, Soghrat Faghihzadeh Page 1
    Background And Objective
    Vitamin D as an immunomodulatory agent is an effective factor to suppress inflammatory responses. It is shown that serum level of vitamin D reduces in people with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). In addition, some studies have shown that vitamin D modulates white blood cells (WBC) and lymphocytes, especially in inflammatory disease. Moreover, WBC and platelets increase in people with periodontitis as an inflammatory disease. In the present study, serum level of vitamin D and its correlation with lymphocyte, platelet, neutrophils and WBC count were investigated in sulfur mustard (SM)- exposed individuals in comparison with healthy control group.
    Materials And Methods
    Participants were 100 SM-exposed individuals with pulmonary complications and 87 unexposed as control group. Serum level of vitamin D was measured by ELISA and lymphocyte, platelet, neutrophil cells and white blood cells were measured by cell counter method.
    Results
    The results showed that the serum level of vitamin D decreases in SM-exposed individuals (P
    Conclusion
    This study revealed that SM-exposed individuals with pulmonary complication have deregulation in relation to vitamin D and immune system components.
    Keywords: Vitamin D, Sulfur mustard, lymphocytes, white blood cells, neutrophils, Platelets
  • Ebrahim Banitalebi*, Tahereh Razavi, Maryam Norian, Laleh Bagheri Page 11
    Background And Objective
    The use of supplements, herbal extracts, and exercise training for the treatment of diseases and metabolic disorders has increased among people. Thus, the aim of this study was the study of combined aerobic exercise training and consumption of green tea extract on serum levels of tumor necrosis factor α (TNF-α) and interleukin 6 (IL-6) in obese women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    In this research study, 46 obese diabetic women (BMI > 30, blood fasting sugar more than 150-250 mg/dL, 45-60 years old) were selected and randomly assigned into four groups, green tea (n=12), aerobic exercise training green tea (n=12), aerobic exercise training (n=12) and control (n=10). Participants in supplementary groups received 1500 mg green tea extract daily for 10 weeks. Aerobic training program included 10 weeks of training, 3 sessions per week and each session was 60 minutes at 55% maximum heart rate during the first week and gradually increased with the progress of the training program to 75 percent of maximum heart rate. Each session consists of warm up (10 minutes), the main part of the training involves performing aerobic exercises in a standing position (40 minutes) and recovery in sitting (10 minutes).
    Results
    The data showed that no significant difference was observed in serum TNF-α level (p>0.05). But, in training Green Tea group, a significant difference was observed in the serum IL-6 (p=0.009). The results of analysis of variance showed that a significant difference between the effects of different interventions do not exist for TNF-α (F=2.33, P=0.089). However, for the impact of various interventions, there was a significant difference in the amount of IL-6 (F=8.01, P=0.000). Post-hoc test for IL-6 showed that significant differences exist between the control group and exercise green tea (P=0.021), between green tea and exercise group (P=0.021) and training green tea group (P=0.021). In addition, after different interventions, serum insulin levels in the exercise group had a significant increase (P=0.013).
    Conclusion
    According to obtained results, it appears that aerobic training plus green tea extract consumption have better effect on serum inflammatory factors in obsess women with diabetes type 2.
    Keywords: Aerobic training, Diabetes type 2, TNF, α IL, 6, Green tea
  • Ramin Beyranvand*, Mansour Sahebozamani, Abdolhamid Daneshjoo Page 21
    Background And Objective
    Aging has been associated with deterioration in postural control, which manifests itself by an increase in postural sway. The aim of this study was to investigate the relationship between postural sway parameters and used balance recovery strategies in older people in response to sudden perturbations.
    Materials And Methods
    For this purpose, 30 elderly men participated in the study. Postural sway parameters were evaluated using the Biodex balance system. Then, balance recovery strategies were recorded by six high-speed cameras after sudden movement of the treadmill. Finally, Pearson correlation test was used to determine the relationship between postural sway parameters and balance recovery strategies in the elderly.
    Results
    The results showed there is a significant relationship between the postural sway parameters in the elderly and their balance recovery strategies in response to anterior-posterior perturbations (P0/05).
    Conclusion
    According to the findings, it seems that balance recovery strategies in response to sudden perturbations in the elderly are risk factors for reducing the ability of postural control, especially in the anterior-posterior perturbations.
    Keywords: Postural sway, Balance recovery strategy, Older people, Sudden perturbation
  • Maryam Rahimi, Amir, Hassan Zarnani, Homa Mohseni, Kouchesfehani, Somaieh Kazemnejad Page 31
    Background And Objective
    In recent decades, stem cell therapy has been introduced as a novel therapeutic approach for patients suffering from cardiac disorders. Recently, identification of menstrual blood-derived stem cells (MenSCs) as a unique source of stem cell with some characteristics as well as ease of access, high proliferative ability and renewability has created enormous promise for cell therapy.
    Materials And Methods
    In this study, differentiation ability of MenSCs into cardiomyocytes has been investigated. After MenSCs immunophenotyping, their differentiation into cardiomyocyte was investigated in the presence of 5-azacytidine and basic-fibroblast growth factor. Then, expression of the putative myogenic cells at mRNA and protein levels was determined by immunofluorescent staining and real-time quantitative PCR.
    Results
    Based on flow cytometric analysis, the isolated MenSCs typically expressed mesenchymal stem cell markers like CD105, CD73, CD44 and CD166 in parallel to OCT-4 as an embryonic marker. The differentiated MenSCs expressed cardiomyocyte markers at mRNA/protein level. The myogenic cells differentiated from MenSCs were positive for Connexin-43 and troponin T2 (TNNT2) protein. The mRNAs of Connexin-43, Connexin-40, Alpha actinin, Tropomyosin1 and TNNT2 were highly expressed in the differentiated myogenic cells.
    Conclusion
    Based on our data, MenSCs are a unique cell population with differentiation ability into cells with characteristics commonly attributed to cardiomyocytes.
    Keywords: Menstrual blood, Stem cell, Cardiomyocyte, Differentiation
  • Maryam Azimi Zavareyi, Mohammadreza Hakimaneh, Seyed Shojaeddin Shayegh, Mansoureh Yari, Zahra Zarbafi Page 43
    Background And Objective
    Despite developing use of fiber reinforced composite posts (FRC), some studies disputed the effect of this kind of posts on fracture resistance of teeth. The aim of this study was to evaluate the effect of FRC posts on fracture resistance of teeth restored with crown.
    Materials And Methods
    After root canal therapy and cutting the crown, forty human maxillary premolars were divided into two groups. The first group was restored using FRC post and composite core and a full metal crown, whereas in the second group, post was not used. Then, specimens were thermocycled (3500, 5-55˚c) and embedded in acrylic resin, A compressive load was applied, at 90 and 45 degree until fracture occurred. Data were analyzed with 2 way ANOVA and Tukey`s test.
    Results
    The maximum and minimum fracture resistance were observed in np-90 and p-45 groups, respectively. ANOVA test showed that FRC post has no significant effect on the tooth fracture resistance (P value = 0.178). But, significant differences were observed between the mean failure loads in groups with different loading angles (P value = 0.01).
    Conclusion
    Within the limitations of this study, it can be concluded that there is no difference between fracture resistances of teeth restored with FRC posts as compared to those without it.
    Keywords: Tooth fracture, Post, core technique, Crown, Endodontically treated tooth
  • Akram Sanagoo, Soheyla Kalantari, Taraneh Taheri, Leila Jouybari* Page 51
    Background And Objective
    According to the Patients’ Rights, there is no obligation for convincing the patients to accept participation in medical researches or receive care by the medical or nursing trainees. The aim of this study was to evaluate the perspectives and experiences of medical and paramedical students about the patients’ willingness to be cared by the trainees in the Teaching hospitals.
    Materials And Methods
    In this qualitative study, using purposive sampling and data saturation from 21 nursing students invited for participation. Data were collected through semi-structured interviews. The interviews’ questions were about student's experiences of patients’ interest to receive care by the trainees. Interviews were recorded and transcribed verbatim and analyzed, coded, classified and derived themes according to the "conventional content analysis" method.
    Results
    From data analysis, one main theme "mistrust" and sub-themes "non-compliance with patient rights", "lack of effective and humanistic communication with the patients", "the need for ethics education in clinical practice", and "lack of competence and clinical skills" were extracted. The participants stated that they have attempts to achieve their patients’ trust, while the patients showed concern of caring by the trainees and tried to avoid that.
    Conclusion
    The findings indicated that patients’ willingness to be cared by nurses’ trainees is a big challenge in practicum. It seems more training, achieving clinical competency, and ethical education help nursing students to act better in practice.
    Keywords: Ethics, Education, Student, Nurse, Patient, Patient Care
  • Soraya Moamar, Ahmad Reza Baghestani*, Mohammad Amin Pourhoseingholi, Ali Akbar Maboudi Page 61
    Background And Objective
    Colorectal cancer is the most common cancer of digestive system in Iran. The incidence of this cancer has increased in recent years.The aim of this study was to evaluate the survival rate and to define the prognostic factors in Iranian colorectal cancer patients using competing risk model.
    Materials And Methods
    Data were recorded from 1060 patients with colorectal cancer who registered in Institute for Gastroenterology and Liver Diseases, Shahid Beheshti University of Medical Sciences (Tehran, Iran) from 2004 to 2015 in a retrospective study. Analysis was performed using competing risks model and based on the Weibull distribution. Software used for data analysis was R and significance level was regarded as 0.05.
    Results
    The result indicated that at the end of follow-up, 380 (35.8%) deaths were from colorectal cancer and 49 (4.6%) deaths were due to other diseases and 631 patients (59.5%) survived till the end of the study. The mean survival time for a patient in 1060 was 56.96±1.46 months with median equals of 45.5 months. According to competing-risks method, only age at diagnosis and body mass index has a significant effect on patient’s survival time.
    Conclusion
    Based on parametric competing risk model, just age at diagnosis and body mass index were significant prognosis of colorectal cancer survival.
    Keywords: Survival analysis, Competing risk, Colorectal cancer, Parametric model
  • Siavash Ahmadi, Noorbakhsh*, Esmat Mirabzadeh Ardakani, Seyed Mohammadali Mirsanei, Seyed Javid Aldavood Page 69
    Background And Objective
    In order to ethically supervise laboratory animal (LA) researches, various regulatory structures (RS) are developed in many countries. Our primary hypothesis was that these RS are not well developed in Iran, therefore, we aimed to propose the principles of developing these RS in our country, based on scientific principles and religious morals.
    Materials And Methods
    Two scientific databases (SID and PubMed) were searched for literatures relevant to regulations and welfare regarding LA in Iran. Regulations on LA research in 4 selected countries (USA, Canada, UK, and Australia) were studied and compared with those of Iran. Following asserting the trueness of our primary hypothesis, we proposed a scientific and religious moral basis for research on LA in Iran.
    Results
    Twelve articles met the inclusion criteria for our study. Two PubMed articles had mainly discussed the endeavours made for developing LA regulations and welfare in the country. We classified the rest of the articles into two groups: A) articles concerning the welfare of LA; B) articles concerning the development of ethical codes of conduct for the care and use of LA. In group A, there were a contrast between the results of various studies, leading us to an unclear view of LA welfare in the country. In group B, although invaluable codes were already developed, there was a lack of executive support for them and results of other studies showed the aforementioned codes were routinely neglected by researchers. We proposed two main bases for developing RS in our country based on scientific principles (Replacement, Reduction and Refinement) and religious morals (observing the basic needs of animals, avoiding unnecessary harm to animals, avoiding unnecessary loss of animals in research).
    Conclusion
    Despite the development of ethical codes of conduct for care and use of LA in Iran, an effective executive support for them is yet to be developed. According to the scientific principles and religious morals, it is necessary to take serious attention for implementing regulatory acts for supervising LA research in the country.
    Keywords: Animal rights, Animal ethics committees, Animal care committees, Animal welfare, Bioethics