فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 134 (اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا محمدصالحی، منصور بیات، پرویز اولیاء، سیدلطیف موسوی، سیدجمال هاشمی صفحات 1-8
    مقدمه و هدف
    استفاده از انواع داروهای ضد قارچی به ویژه در مقادیر بالا در درمان عفونت های ناشی از کاندیدا آلبیکنس، با ایجاد مقاومت نسبت به داروهای مذکور همراه بوده است. ساکارومایسس بولاردی مخمری غیر پاتوژن است که در پیشگیری و درمان عفونت های روده ای ایجادشده در اثر باکتری های بیماری زا موثر است. همچنین شواهدی از اثر این مخمر بر مهار بیماری زایی کاندیدا آلبیکنس وجود دارد.
    مواد و روش ها
    عصاره ساکارومایسس بولاردی از کشت فیلتر شده در محیط های YNB و PDB به دست آمد. حساسیت مخمر کاندیداآلبیکنس (سویه استاندارد ATCC10231 و 14 جدایه بالینی) به عصاره ساکارومایسس بولاردی به روش میکرو دایلوشن براث و مطابق پروتکل استاندارد ClSI-M27-A3 انجام شد. ترکیب شیمیایی عصاره به روش GC/MS تعیین شد.
    نتایج
    از یک لیتر کشت 24 ساعته در محیط YNB،20 میلی گرم ماده خشک و از یک لیتر کشت 24 ساعته در محیط PDB، 50 میلی گرم ماده خشک به دست آمد. عصاره ساکارومایسس بولاردی اثر مهارکنندگی رشد و کشندگی بر جدایه های کاندیدا البیکنس نداشت. هردو عصاره به دست آمده از محیط های کشت YNB و PDB اثرات مشابه داشتند. آنالیز عصاره ساکارومایسس بولاردی به روش GC/MS منجر به شناسایی 11 ترکیب شد که شامل 86.18 درصد ترکیبات عصاره بوده است. Tyrosol با 37.08 در صد و Phenylethyl Alcohol با 26.75 درصد، بیشترین مقادیر شناسایی شده را داشته و 74 درصد ترکیبات این عصاره را تشکیل داده اند.
    نتیجه گیری
    ترکیبات اصلی عصاره ساکارومایسس بولاردی، Tyrosol (37.08 در صد) و Phenylethyl Alcohol (26.75 درصد) بود. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد عصاره ساکارومایسس بولاردی اثرات مهارکنندگی رشد و کشندگی بر مخمر کاندیدا آلبیکنس ندارد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، ترکیب شیمیایی، ساکارومایسس بولاردی
  • علی رجبی، معرفت سیاه کوهیان، علی اکبرنژاد صفحات 9-26
    مقدمه و هدف
    به منظور مطالعه نقش مفید فعالیت هوازی و مصرف خوراکی گیاه زعفران که دارای خواص بیولوژیکی متنوع است. سازگاری مقادیر سرمی آیریزین، پروفایل لیپیدی و مقاومت به انسولین، به یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی سرگل زعفران و نیز ماندگاری پس از آن در زنان چاق دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    48 زن چاق دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی (تمرین+زعفران، تمرین+دارونما، زعفران، دارونما) تقسیم شدند. گروه تمرین+زعفران و تمرین+دارونما به مدت 8 هفته (سه جلسه در هفته، تمرین هوازی با شدت 60 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه) انجام دادند. دوز روزانه 400 میلی گرم پودر سرگل زعفران (یک بار در روز) به مدت دو ماه استفاده شد. دارونما، محتوی 400 میلی گرم آرد گندم بود. در ادامه متغیرهای آیریزین، پروفایل لیپیدی و HOMA-IR موردبررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد، در مرحله پس آزمون در متغیر TC، TG، LDL-C، HOMA-IR و درصد چربی بدن (کاهش، در گروه های دریافت کننده مداخله و تغییر غیر معنی دار در گروه دارونما)، HDL-C و آیریزین (افزایش، در گروه های دریافت کننده مداخله و تغییر غیر معنی دار در گروه دارونما)، بین گروه، تمرین+زعفران، با تمرین+دارونما، تمرین+زعفران، با زعفران، تمرین+زعفران، با دارونما، تمرین+دارونما، با دارونما، زعفران، با گروه دارونما، اختلاف معنی دار بود (05/0P<). همچنین در متغیر وزن و BMI، بین گروه تمرین+زعفران (کاهش)، با دارونما، تمرین+دارونما (کاهش)، با دارونما و زعفران (کاهش)، با گروه دارونما (افزایش غیر معنی دار)، اختلاف معنی دار بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین هوازی و مصرف زعفران به تنهایی بر شاخص های مرتبط با بیماری دیابت نوع 2 اثر معنی داری دارد. باوجود این مصرف خوراکی زعفران همراه با تمرین هوازی دارای اثرات بیشتری بر کنترل این شاخص ها می باشند.
    کلیدواژگان: زنان چاق دیابت نوع 2، ورزش هوازی، زعفران، آیریزین، پروفایل لیپیدی
  • رامین روانگرد، مهناز جوانبخت، پیوند باستانی صفحات 27-38
    مقدمه و هدف
    استفاده کنندگان خدمات در انتخاب ارائه دهنده مراقبت سلامت متفاوت عمل می کنند. این مطالعه به شناسایی عوامل موثر بر انتخاب ارائه دهندگان خدمات سلامت دولتی، خصوصی و خیریه در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز پرداخته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، یک مطالعه مقطعی کاربردی است که در سال 1395 انجام شد. نمونه پژوهش، شامل 330 نفر از کارمندان شاغل در مراکز دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم و نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها، نسخه فارسی شده پایا و روای پرسشنامه فریرا بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS23.0 مورد تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد سازه های قصد، نگرش و کنترل رفتاری درک شده در بخش دولتی بالاتر از بخش خصوصی و خیریه بود. کارکنان مرد، متاهل، کارکنان مسن تر، کارکنان با تحصیلات کمتر، کارکنان شاغل در مرکز تحقیقات و بیمارستان، کارکنان با سابقه کاری بالاتر و کارکنان با نوع استخدامی شرکتی و قراردادی تمایل بیشتری به انتخاب بخش دولتی داشتند (05.0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از تمایل بیشتر کارکنان در استفاده از خدمات بخش دولتی بود؛ اما جهت استفاده بهتر و بیشتر از خدمات موجود در هر یک از بخش های مورد بررسی می توان ایجاد اعتمادسازی بیشتر، ایجاد جو همدلی و احترام و تسهیل استفاده از خدمات بخش دولتی و استفاده از رویکردهای مختلف بازاریابی اجتماعی در کنار تعیین تعرفه قابل پرداخت برای عموم مردم در دو بخش خصوصی و خیریه را پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: ارائه دهنده خدمت، خدمات سلامت، کارکنان بخش سلامت
  • اکبر معین، علی ضرغامی خامنه صفحات 39-50
    مقدمه و هدف
    سیلی مارین عصاره استانداردشده دانه های خار مریم بوده که دارای ویژگی های پایدارکننده غشاء سلولی و تنظیم کننده نفوذپذیری سلول است؛ بنابراین هدف از این مطالعه، تعیین اثر مقادیر مختلف سیلی مارین بر پاسخ برخی از شاخص های التهابی در سرم مردان فعال پس از یک وهله فعالیت هوازی بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور، 27 مرد فعال در قالب طرح نیمه تجربی و دوسویه کور در سه گروه همگن 9 نفری؛ مکمل (سیلی مارین: 5 و 10 میلی گرم در وزن بدن) و دارونما (دکستروز: 5 میلی گرم در وزن بدن) قرار گرفتند. پس از مکمل دهی 14 روزه، آزمودنی ها در یک وهله فعالیت هوازی شامل؛ دویدن روی نوارگردان با شیب صفر درجه به مدت 30 دقیقه با شدت 70 الی 75% ضربان قلب ذخیره شرکت نمودند. تغییرات شاخص های مورد مطالعه طی سه مرحله (حالت پایه، پس از دوره مکمل دهی و 24 ساعت پس از فعالیت ورزشی) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مکرر سه در سه (گروه×زمان)، تعقیبی بونفرونی و تی مستقل در آلفای 05/0 بررسی شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که یک وهله فعالیت هوازی منجر به افزایش معنی داری شاخص های التهابی 24 ساعته در تمامی گروه ها می شود (001/0P=). در حالی که، گروه های مصرف کننده سیلی مارین (5 و 10 میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن) باعث تعدیل پاسخ شاخص های التهابی (IL-6 و CRP) متعاقب یک وهله فعالیت هوازی در مقایسه با گروه شبه دارو شدند (024/0P=).
    نتیجه گیری
    چنین می توان نتیجه گرفت که مصرف کوتاه مدت مقادیر 5 و 10 میلی گرم در وزن بدن سیلی مارین در یک پاسخ وابسته به مقادیر موجب کاهش شاخص های التهابی در مردان فعال متعاقب انجام یک وهله فعالیت هوازی می گردد.
    کلیدواژگان: سیلی مارین، فعالیت هوازی، اینترلوکین-6، پروتئین واکنشگر-C
  • پریناز متین فر، فریده کلانی، مریم متین فر صفحات 51-60
    مقدمه و هدف
    هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تاثیر روش های تمرینی مختلف بر BDNF سرم، عملکرد جسمانی، ناتوانی عملکردی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیسمی باشد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و کاربردی است. به این منظور بیماران زن غیرفعال مبتلا به بیماری ام اس به وسیله آزمون EDSS توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب بررسی و انتخاب شدند. سپس از بین آزمودنی های مورد نظر 52 بیمار انتخاب و به صورت تصادفی در چهار گروه ده نفره (کنترل، تمرینات پیلاتس، ایروبیک در آب و ماساژ) تقسیم بندی شدند. برای بررسی مداخلات تمرین، قبل و بعد از 12 هفته به صورت پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی متغیرها انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد در تمامی متغیرها بین گروه های مختلف تفاوت معناداری مشاهده شد)005.0P<). همچنین آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد در متغیرهای BDNF، کیفیت زندگی، تعادل و ناتوانی اسوستری بین گروه های تمرینی و کنترل تفاوت معناداری مشاهده شد)005.0P<)؛ اما تفاوتی بین گروه پیلاتس و ماساژ مشاهده نشد )005.0P<). همچنین نتایج نشان از کاهش میزان درد در گروه ایروبیک در آب و تفاوت معنادار، بین گروه های ایروبیک در آب، پیلاتس و ماساژ با گروه کنترل بود)005.0P<)؛ اما تفاوتی بین سایر گروه ها مشاهده نشد )005.0P<). همچنین در متغیر میزان EDSS در گروه ایروبیک در آب از همه بیشتر بهبودیافته بود و موجب ایجاد تفاوت معناداری با گروه های کنترل، پیلاتس و ماساژ شده است)005.0P<).
    نتیجه‏ گیری: به نظر می رسد ایروبیک در آب یک استراتژی تمرینی مناسب برای بهبود بیماران ام اس به نسبت سایر روش های تمرینی است.
    کلیدواژگان: نورون زایی، کیفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس، ماساژ، ایروبیک در آب
  • فرشته پورمحسنی کلوری، شیوا حضرتی ساقصلو، سمیه معاش اصل صفحات 61-70
    مقدمه و هدف
    اختلالات شخصیت با توجه به نقص در عملکرد فردی و صفات آسیب شناختی مشخص می شوند. هدف از پژوهش حاضر مقایسه سیستم های مغزی-رفتاری و ناگویی خلقی در افراد دارای خصوصیات شخصیت مرزی، خودشیفته و افراد فاقد این خصیصه ها بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع علی-مقایسه ای است و جامعه پژوهش تمامی دانشجویان دختر و پسر مقطع کارشناسی دانشگاه تبریز در سال 1393 بودند. از این جامعه 250 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به مصاحبه بالینی ساختاریافته SCID-II پاسخ دادند و از میان آنان 60 نفر از کسانی که دارای خصوصیات شخصیت مرزی و خودشیفته بودند، به همراه 30 نفر از افراد بدون این خصوصیات به پرسشنامه سیستم های مغزی-رفتاری جکسون و پرسشنامه ناگویی خلقی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری و آزمون تعقیبی بون فرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    تحلیل داده ها نشان داد دو گروه دارای خصوصیات شخصیت مرزی و خودشیفته در مقایسه با گروه بهنجار در تشخیص و توصیف احساسات دچار نقص می باشند. همچنین تمرکز بر تجارب بیرونی در گروه دارای خصوصیات شخصیت مرزی در مقایسه با گروه بهنجار و خودشیفته بیشتر است. همچنین فعالیت سیستم فعال ساز رفتاری در دو گروه دارای خصوصیات شخصیت خودشیفته و مرزی و فعالیت سیستم جنگ در گروه بهنجار بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به عملکرد سیستم های مغزی رفتاری و ناگویی خلقی در افراد می توان صفات یا خصوصیات شخصیتی پاتولوژیک را قبل از شکل گیری و تثبیت این صفات جهت دهی یا اصلاح نمود.
    کلیدواژگان: خصوصیات شخصیتی خودشیفته، خصوصیات شخصیتی مرزی، سیستم های مغزی-رفتاری و ناگویی خلقی
  • احمد صادقی، پیوند باستانی، امید براتی، داود دانش جعفری، مسعود اعتمادیان، جواد جوان نوقابی صفحات 71-78
    مقدمه و هدف
    مشارکت بخش دولتی و غیردولتی برای اولین بار در حوزه سلامت کشور با همکاری موسسه غیرانتفاعی محب و بیمارستان هاشمی نژاد تهران و در جهت همسوسازی نقاط قوت بخش دولتی و خصوصی و حذف نقاط ضعف آن ها آغاز شد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر اجرای الگوی مشارکت دولتی- خصوصی (PPP) بر روی شاخص های عملکردی بیمارستان هاشمی نژاد تهران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تحلیلی- مقایسه ای بوده که به صورت مقطعی در سال 1394 انجام شده است. وضعیت شاخص های عملکردی بیمارستان هاشمی نژاد تهران در دو مقطع زمانی قبل و بعد از بکارگیری PPP (3 سال قبل و 3 سال پس از اجرای PPP) توسط چک لیست گردآوری شده است. برای تحلیل داده ها علاوه بر آمار توصیفی، از آزمون آماری تی زوجی توسط نرم افزار SPSS21 و در سطح معناداری 05/0 استفاده گردید.
    نتایج
    تغییرات در تمام شاخص های مورد مطالعه قبل و بعد از اجرای الگوی PPP، به لحاظ آماری معنی دار بوده است (P<0.05). شاخص ضریب اشغال تخت از 18/76 به 36/81، میانگین مدت اقامت از 1/5 به 46/4 و نرخ گردش تخت از 62/4 به 72/5 رسیده است. همچنین شاخص های تعداد پذیرش، مراجعین درمانگاه، مراجعین اورژانس و اعمال جراحی افزایش چشمگیری پس از اجرای PPP داشته است.
    نتیجه گیری
    تغییرات چشمگیری در وضعیت شاخص های عملکردی بیمارستان بعد از اجرای PPP حاصل شده است. پیشنهاد می گردد مدیران و سیاست گذاران نظام سلامت برای توسعه این رویکرد در بیمارستان های دولتی سطح کشور بسترهای لازم را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: شاخص های عملکردی، مشارکت دولتی - خصوصی، بیمارستان دولتی
  • فاطمه ایمنی، مسعود صادقی، سیمین غلامرضایی صفحات 79-87
    مقدمه و هدف
    دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمن و همچنین بزرگ ترین مشکل بهداشتی در همه کشورها است. مهم ترین راهبرد کنترل بیماری های مزمن، رفتارهای مراقبت از خود است؛ بنابراین مهم است که فرد، مرکز کنترل و تصمیم گیری در درمان روزمره بیماری خود باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی معنویت درمانی گروهی بر خود مراقبتی و ابعاد آن در زنان مبتلا به دیابت نوع دو انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش شبه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه آزمایش و گواه است. از بین زنان مبتلا به دیابت نوع دو که در شبکه بهداشت و درمان شهرستان اقلید پرونده داشتند، 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) جایگزین گردیدند. در پیش آزمون، پرسشنامه خودمراقبتی دیابت توبرت و گلاسکو (2000) توسط شرکت کنندگان تکمیل شد. سپس مداخله با روش معنویت درمانی گروهی به مدت 10 جلسه 90 دقیقه ای بر روی گروه آزمایش اجرا شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ویرایش 19 استفاده شد.
    نتایج
    تحلیل کوواریانس چند متغیره (MANCOVA) نشان داد که اثر متغیر مستقل بر روی متغیر وابسته قابل ملاحظه و در سطح (001/0>p) معنادار بوده است و معنویت درمانی برخودمراقبتی بیماران دیابتی تاثیر گذاشته است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، معنویت درمانی گروهی در بیماران دیابتی می تواند میزان خودمراقبتی و ابعاد آن را ارتقاء دهد. بنابراین از این روش می توان برای درمان و کاهش پیامدهای روحی و جسمی دیابت استفاده کرد.
    کلیدواژگان: معنویت درمانی، خودمراقبتی، دیابت
|
  • Reza Mohammad Salehi, Mansour Bayat, Parviz Owlia, Seyed Latif Mousavi Gargari, Seyed Jamal Hashemi Pages 1-8
    Background And Objective
    The use of high amounts of a variety of antifungal drugs for treatment of Candida albicans infections is effective in inducing resistance to these drugs. Saccharomyces boulardii is a non-pathogenic yeast used as a probiotic in prevention and treatment of diarrhea diseases. There is evidence of the inhibitory effect of this yeast on Candida albicans virulence factors.
    Materials And Methods
    Saccharomyces boulardii extract was obtained from filtered culture in YNB and PDB culture media. Antifungal activity of S. boulardii extract against C. albicans (fourteen clinical isolates and standard strain ATCC10231) was performed by the micro broth dilution method according to M27-A3 CLSI. The chemical composition of the extract was determined by the GC/MS method.
    Results
    Dry substance obtained from 1 liter of YNB culture was 20 mg/ml whereas that of PDB culture was 50 mg/ml. S. boulardii extract did not show any fungicidal and inhibitory effect against C. albicans isolates. Substances obtained from PDB and YNB cultures and used in this experiment showed similar results. Eleven compounds representing 86.18 % of the extract were identified. The major constituents of yeast extract were Tyrosol (37.08%) and Phenylethyl Alcohol (26.75%).
    Conclusion
    The major constituents of yeast extract were Tyrosol (37.08%) and Phenylethyl Alcohol (26.75%). This study confirms that S. boulardii extract did not show any fungicidal and inhibitory effect against C. albicans isolates.
    Keywords: Chemical composition, Saccharomyces boulardii, Candida albicans
  • Ali Rajabi, Marefat Siahkouhian, Ali Akbarnejad Pages 9-26
    Background And Objective
    In order to study the beneficial role of aerobic activities and consumption of saffron which has various biological properties, the adaptability of serum irisin, lipid profiles and insulin resistance to an aerobic training and consumption of saffron sprouts as well as its sustainability in type 2 diabetic obese women was closely examined.
    Materials And Methods
    Forty-eight type 2 diabetic obese women were randomly divided into four equal groups (saffron training, training placebo, saffron, placebo). The saffron group training and training placebo groups did aerobic training with an intensity of 60-75% of maximal heart rate for 8 weeks (three sessions per week). A daily dose of 400 mg of saffron sprout powder (once a day) was used for two months. The placebo contained 400 mg of wheat flour. Then, the variables of irisin, lipid profiles, and HOMA-IR were investigated.
    Results
    The results of this study showed that there were significant differences between training saffron group and training placebo, training saffron and saffron, training saffron and placebo, training placebo and placebo, and saffron and placebo (P
    Conclusion
    Eight weeks of aerobic training and saffron consumption have a significant effect on the indices related to type 2 diabetes. It needs to be mentioned that the consumption of saffron along with aerobic exercise has more effects on controlling these indices.
    Keywords: Obese women with type 2 diabetes_Aerobic exercise_Saffron_Irisin_lipid profiles
  • Ramin Ravangard, Mahnaz Javanbakht, Peivand Bastani Pages 27-38
    Background And Objective
    People act differently in choosing their health care providers. This study was conducted to identify the effective factors on choosing health care providers in public, private, and charity in Shiraz University of Medical Sciences’ staff.
    Materials And Methods
    This research was a cross-sectional applied study that was conducted in 2016. The study sample consisted of 330 of the staff affiliated to Shiraz University of Medical Sciences centers that entered the study through stratified and simple random sampling methods. The study tool was a reliable and valid Persian draft of questionnaire designed by Ferreira. Data were analyzed applying SPSS23.
    Results
    Findings showed that intention, attitude, and perceived behavioral control constructs were higher in public sector than the private and charity. The male, married, older and low educated staff, who engaged in research centers and hospitals’ staff with higher work years and those with contract and corporate the types of employment have higher intention to choose public sector than the private and charity.
    Conclusion
    The present findings indicate the more intention of the participants to use the services in public sector than those of private and charity. In order to better use of services and resources in each of the three health care providers these recommendations are presented: increasing the atmosphere of trust, respect, and empathy along with simplifying the application of services in public sector and using different methods of social marketing accompanied with balancing the tariff and identifying the payable tariff for all the people in private and charity sector.
    Keywords: Health care provider, Health care services, Health sector staff
  • Akbar Moein, Ali Zarghami Khameneh Pages 39-50
    Background And Objective
    Silymarin is a standardized extract of the milk thistle seeds that stabilizes cell membranes and regulate cell permeability properties. So, the aim of this study was to determine the effect of different doses of silymarin on some inflammatory indices in serum of active men after one-session aerobic exercise.
    Materials And Methods
    For this purpose, twenty-seven active men in a quasi-experimental and double-blind design were divided into three equal groups of 9 subjects each; supplement (Silymarin: 5 and 10 mg.kg-1) and placebo (Dextrose: 5 mg.kg-1). After 14 days of the supplementation, all subjects were participated in a single aerobic exercise that included; running on the treadmill at the 0% grade for 30 min with an intensity of 70-75% HR reserve. Blood samples were taken at three phases (baseline, after supplementation period and 24 hours after the exercise). Data were analyzed using repeated-measure 3×3 ANOVA (group×time), Bonferroni and independent t-test at α
    Results
    The findings showed that a single bout of aerobic exercise significantly increases 24-hours inflammatory indices in all groups (p=0.001). However, in comparison with the placebo group, silymarin ingestion groups (5 and 10 mg.kg-1) had lower inflammatory markers (IL-6 & CRP) following one-session aerobic exercise (p=0.024).
    Conclusion
    According to this, it may be concluded that the short-term ingestion of 5 or 10 mg.kg-1 of silymarin could dose-dependent reduce aerobic exercise-induced inflammatory markers in active men.
    Keywords: Silymarin, Aerobic exercise, Interleukin-6, C-reactive protein
  • Parinaz Matinfar, Farideh Kalani, Maryam Matinfar Pages 51-60
    Objective
    The present research aimed to investigate the effect of different training methods on serum BDNF, physical performance, functional disability and quality of life in people with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    The present research type was semi-experimental and applied. For this purpose, inactive female patients with MS were examined and chosen by a neurologist through EDSS test. Then, 52 patients of the intended subjects were then selected and randomly divided into four groups of ten members (Control, Pilates training, water aerobics, and massage). The variables were evaluated as pre-test and post-test before and after 12 weeks to investigate training interventions.
    Results
    The results showed a significant difference in all variables between different groups (p 0.005). In addition, the results indicated a reduction in the degree of pain in water aerobics group and a significant difference between water aerobics, Pilates and massage groups and the control group (p0.005). Also, the variable of EDSS level was most improved in water aerobics group. This caused a significant difference between this group and the control, Pilates and massage groups (p
    Conclusion
    It appeared water aerobics is a good training strategy to improve MS patients as compared to other training methods.
    Keywords: Serum BDNF, Quality of life, Multiple sclerosis, Massage, Water aerobics
  • Fereshteh Pourmohseni- Koluri, Shiva Hazrati, Somayyeh Maash Pages 61-70
    Background And Objective
    Personality disorders are specified according to defects in individual performance and pathological characteristics. The objective of this research was comparison of brain-behavioral systems and alexithymia in people with and without borderline and narcissistic personality traits.
    Materials And Methods
    The method of this study was causal-comparison. The population of research was all girls and boys students of Tabriz University in 2015, of this community, 250 people were selected via convenience sampling method and responded the SCID-II Structured Clinical Interview. 60 students who had the traits of narcissistic and borderline personality and 30 students without traits of narcissistic and borderline personality traits was selected and completed Jackson brain-behavioral systems and alexithymia questionnaires. Data was analyzed with multivariate analysis of variance and Bonferroni test.
    Results
    Findings showed that two groups with borderline and narcissistic personality traits compared with the normal group are deficient in identifying and describing feelings. Also, focusing on external experiences was more in group with borderline personality traits as compared to normal subjects and group with narcissistic personality traits. Groups with borderline and narcissistic personality traits had higher level of behavioral activation system than normal subjects. Normal groups had higher level of flight system activity than subjects with borderline and narcissistic personality traits.
    Conclusion
    According to brain-behavioral systems function and alexithymia in subjects, before formation and consolidation of pathologic personality traits, these pathologic characteristics can be oriented and modified.
    Keywords: Borderline personality traits, Narcissistic personality traits, Brain-behavioral systems, Alexithymia
  • Ahmad Sadeghi, Peivand Bastani, Omid Barati, Davood Daneshjafari, Masoud Etemadian, Javad Javan Noughabi Pages 71-78
    Background And Objective
    Regarding various benefits of implementing the Public Private Partnership (PPP) in hospitals, this study was conducted to compare the main performance indicators of Hasheminejad hospital before and after implementing PPP model.
    Materials And Methods
    This study was analytical, comparative, and cross-sectional research that conducted in 2015. Status performance indicators of Hasheminejad hospital were collected based on checklist before and after PPP implementation. Data were analyzed applying t-test in SPSS21 at a significant level of 0.05.
    Results
    Changes in all of the indicators studied before and after the implementation of the PPP pattern were statistically significant (p
    Conclusion
    There are dramatic variations in the status of the studied indicators after the implementation of the PPP in hospital. It is suggested that health system managers and policy makers provide the necessary conditions to use this approach in public hospitals across the country.
    Keywords: Performance indicators, Public-Private Partnership, Public hospital
  • Fatemeh Imeni, Masoud Sadeghi, Simin Gholam Rezaei Pages 79-87
    Background And Objective
    Diabetes is one of the most common chronic illnesses and also the biggest health problem in all countries. The most important strategy for controlling chronic diseases is self-care behaviors. Therefore, it is important for anyone with this problem to be at the centre of control and decision making in the daily treatment of their illness. The aim of this study was to determine the effects of spirituality group therapy on self-care and its dimensions in women with type 2 diabetes.
    Materials And Methods
    The design of this research was quasi-experimental with pre- and post-test and experimental and control groups. Among women with type 2 diabetes being recorded in health network of Eghlid, 30 subjects were randomly selected and assigned into two groups of experimental and control (15 per group). In the pre-test, Toobert & Glasgow self-care questionnaires (2000) were completed by the participants and blood samples were taken from all the subjects. The intervention group spirituality therapy was performed for 10 90-minute sessions in the experimental group. SPSS software (version 19) was used for data analysis.
    Results
    Multivariate analysis of covariance (MANCOVA) showed that the effect of the independent variable on the dependent variable was significant (p
    Conclusion
    According to our results, group spirituality therapy in patients with diabetes could promote the self-care and its dimensions. Therefore, this method could be used to treat diabetes and reduce the physical and psychological consequences.
    Keywords: Spirituality therapy, Self-care, Diabetes