فهرست مطالب

رسانه - سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 101، زمستان 1394)

فصلنامه رسانه
سال بیست و ششم شماره 4 (پیاپی 101، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • طاهر روشندل اربطانی صفحه 5
    از آنجایی که رسانه ها از مهم ترین ابزار دسترسی به اهداف در هر جامعه ای محسوب می شوند، مدیریت آنها یکی از نقاط مهم اتصالشان با نظام های سیاسی و اجتماعی است. رشد چشمگیر انواع رسانه های جمعی در چند دهه اخیر و افزایش نقش های اجتماعی آنها باعث شده است که آنها از ابعاد مختلف مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرند و یکی از این ابعاد بعد مدیریتی آنها است. ویژگی های خاصی در سازمان های رسانه ای وجود دارد که مدیریت آنها را نسبت به دیگر سازمان ها متمایز می سازد. در این مقاله تلاش شده تا 12 ویژگی خاص این سازمان ها که بر مبنای تدقیق نظری شکل گرفته است، ارائه شود. این ویژگی ها عبارت اند از: چند ماهیتی بودن سازمان های رسانه ای، تنوع کارکردی، تفاوت در ماهیت گیرندگان خدمات، تفاوت در ماهیت محصول، درگیری مداوم با قوانین، حساسیت های منابع انسانی، ماهیت محیط، چالش ایجاد تعادل بین خواسته های نظام سیاسی و افکار عمومی، دشواری سنجش اثربخشی، در معرض ارزیابی و قضاوت دائمی بودن، شبکه گسترده و سریع توزیع و نهایتا اهمیت عامل زمان.
    کلیدواژگان: رسانه، سازمان های رسانه ای، مدیریت رسانه
  • احسان پوری، مریم رباطی صفحه 19
    چشم انداز توسعه 20 ساله کشور که آمال جامعه ایرانی را در دو دهه آینده ترسیم و اهداف برنامه های پنج ساله توسعه کشور را با حضور در متن تحولات و پیشرفت های جهانی تبیین می کند، بر توسعه دانایی محور و گسترش صنایع پیشرفته تاکید دارد. فناوری های جدید، مقدمه دستیابی به اهداف کلان علمی، صنعتی، اقتصادی و فرهنگی به شمار می آید. امروزه صنعت رسانه، به عنوان اصلی ترین وسیله مورد استفاده در حوزه های ارتباطات فرهنگی، نیازمند مکانی است که با دسترسی و بهره گیری از فناوری های مبنا، بتواند عرصه فرهنگ را تغذیه و نیازهای آن را مرتفع کند. در ایران تاسیس مدیاسیتی یکی از مقوله های مورد توجه در عرصه فعالیت های فرهنگی هنری است که در صورت فراهم شدن شرایط و مقتضیات لازم به سوی مطالعه و عملیاتی کردن آن باید گام برداشت. بدیهی است، با تاسیس و راه اندازی مدیاسیتی رونق بخشی به فعالیت های هنری، فرهنگی و اطلاع رسانی کشور و همچنین ارتقای سطح رقابت آن در منطقه و جهان امکان پذیر است. در این مقاله ابتدا با ارائه تعریفی از مفهوم شهر و بیان استعاره های شهری که در ادبیات امروز دنیا از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ به تعریف مفهومی شهر رسانه ای، معرفی ابعاد و ویژگی های آن پرداخته و سپس با تبیین شهرهای رسانه ای در قالب خوشه های صنعتی فرهنگی به ضرورت ایجاد آن بر اساس اسناد فرادستی پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: شهر رسانه ای، خوشه رسانه ای، اقتصاد رسانه، جهانی سازی، سند چشم انداز 1404
  • امید جهانشاهی صفحه 33
    در این مقاله توصیفی، کوشیده ام جایگاه رو به رشد رسانه های اجتماعی را در صنعت خبر مورد توجه قرار دهم. از این رو، برخی از استراتژی های نوظهور سازمان های رسانه ای پیشرو جهان (به خصوص برندهای تلویزیونی) را معرفی کرده ام. این استراتژی ها بیانگر فضای در حال ظهور کسب وکار سازمان های خبری هستند، و می توانند تصویری به روز از فرایند تحولات صنعت خبر به خبرنگاران، محققان و به خصوص تصمیم گیران و مدیران موسسات رسانه ای قرار دهند.
    با مرور استراتژی های سازمان های خبری مطرح جهان می توان به جرئت گفت استراتژی رسانه های اجتماعی به بخشی جدی و اجتناب ناپذیر در مدیریت سازمان های خبری تبدیل شده است. یافته های تحقیقات متعدد حاکی از آن است که بقا و رقابت در مختصات در حال ظهور صنعت رسانه، مستلزم طراحی و تدوین استراتژی رسانه های اجتماعی است. این مقاله توصیفی می کوشد نشان دهد که چرا و چگونه برخی سازمان های خبری پیشرو جهان وارد این فضای تازه شده اند؛ به این امید که ضرورت برنامه ریزی دقیق برای جدی گرفتن حضور فعال در رسانه های اجتماعی مورد توجه مسئولان و مدیران سازمان های رسانه ای کشور قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، استراتژی، سازمان های رسانه ای، تلویزیون، صنعت خبر
  • سیاوش صلواتیان، مهدی محسنی صفحه 49
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی شیوه های تامین مالی سازمان های رسانه ای رادیویی و تلویزیونی عمومی و تحت مالکیت دولتی در دنیا صورت پذیرفت. در این پژوهش به مطالعه تطبیقی 58 سازمان رسانه ای رادیویی و تلویزیونی در 49 کشور جهان اقدام شد. اطلاعات مورد نیاز در این مطالعه تطبیقی از طریق بررسی وب گاه، گزارش ها و عملکردهای مالی، یادداشت ها و تحلیلی های مرتبط با این سازمان ها به دست آمد. در این بررسی، 17 شیوه تامین مالی احصا و سپس این شیوه ها در 9 دسته تقسیم بندی شد. این 9 دسته شامل”بودجه دریافتی از جانب دولت“،” اخذ هزینه دریافت از مخاطبان“،”پخش تبلیغات بازرگانی“،” کمک از طرف افراد، مجموعه ها و نهادها“،”دریافت حق اشتراک“،”جذب حامیان مالی“،”مالیات به شیوه های مختلف“،”فروش محصولات و خدمات“و”سایر“بود. از بین این 9 دسته،”پخش تبلیغات بازرگانی“با 26/63درصد بیشترین استفاده را در میان این سازمان های رسانه ای به خود اختصاص داد و سپس دسته های” اخذ هزینه دریافت از مخاطبان“با 2/61درصد و”بودجه دولتی“با 9/44درصد در رتبه های بعدی قرار گرفتند. همچنین در این بررسی مشخص شد تفاوت مهمی در خصوص شیوه های تامین مالی بین سازمان های رسانه ای در کشورهای اروپایی و غیراروپایی وجود دارد. در کشورهای اروپایی به ترتیب” اخذ هزینه دریافت از مخاطبان“،”پخش تبلیغات بازرگانی“و”بودجه دولتی“بیشترین استفاده را داشتند؛ در حالی که در کشورهای غیراروپایی، ترتیب کاملا برعکس بود.
    کلیدواژگان: سازمان های رسانه ای عمومی، سازمان های رسانه ای تحت مالکیت دولتی، اقتصاد رسانه، شیوه های تامین مالی، درآمدزایی
  • غلامحسین بیابانی، شهناز هاشمی، افسانه مظفری صفحه 73
    مقاله حاضر میزان اثرگذاری کمپین های رسانه ای در زمینه پیشگیری از جرائم سازمان یافته را مورد بررسی قرار می دهد. در یک کمپین پیشگیری از جرم که از طریق عمومی سازی انجام می شود دارای اهمیت های مختلف است. کمپین های رسانه ای به دلیل برخورداری از مخاطبان متنوع دارای تاثیرات چندجانبه است؛ آموزش اعضای جامعه در خصوص جرائم باعث می شود میزان گزارش دهی شهروندان نسبت به جرم و به دنبال آن اخبار وقایع مجرمانه بالا برود. در واقع نتیجه این کمپین ممکن است تغییر رفتار نباشد بلکه باعث توجه بیشتری به این جرائم خواهد شد. اما عمده اهداف این گونه کمپین ها را می توان به موارد ذیل برشمرد: انتقال اطلاعات به بزهکاران و بزه دیدگان بالقوه، آگاه سازی جامعه نسبت به مشکلات بزهکاری، معرفی سازوکارهای تقویت آماج جرم، هشدار در خصوص افزایش گشت های پلیس.
    براین اساس این مقاله تلاش دارد با توجه به کمپین های رسانه ای در پیشگیری از جرائم سازمان یافته به این سوالات پاسخ گوید:برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به جرائم سازمان یافته چه نوع اطلاعاتی باید ارائه شود؟ جامعه مخاطبین هدف شامل چه کسانی باید باشد؟ اطلاعات مورد نظر از چه طرقی باید به عموم منتقل شود؟ چه کمپینی دارای اثرگذاری بیشتری است؟
    با این حال نگارندگان تلاش دارند ابعاد گوناگون کمپین های رسانه ای را مورد کنکاش قرار دهند.
    کلیدواژگان: کمپین، رسانه، پیشگیری، جرائم سازمان یافته
  • بهاره نصیری، پریا شهاب الدین صفحه 85
    استفاده روزافزون از رسانه ها سبب دگرگون شدن نحوه گذران اوقات فراغت و فعالیت های فراغتی شده است. رسانه های نوین فضاهای فراغتی چندگانه ای را برای مخاطبان فراهم کرده اند. این رسانه ها خصوصا ماهواره سبب شده اند که فراغت از حالت محلی خارج شده و وجه جهانی و بین المللی به خود گیرد. هدف مقاله حاضر این است که به بررسی میزان تاثیر تماشای شبکه های ماهواره ای بر نحوه گذراندن اوقات فراغت دانشجویان بپردازد. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است و از نظر نوع داده کمی و از حیث روش از نوع تحقیقات پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است. شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 345 نفر تعیین شده است. از پرسش نامه جهت گردآوری اطلاعات و از نرم افزار اس پی اس اس برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شده است. در سطح استنباطی از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. یافته ها نشان داد که تماشای ماهواره بر نحوه گذراندن اوقات فراغت دانشجویان تاثیر مستقیم دارد؛ به این معنا که هر چه دانشجویان ساعت بیشتری را به تماشای شبکه های ماهواره ای می گذرانند نحوه گذراندن اوقات فراغتشان بیشتر تغییر می کند. فراوانی و درصد پاسخگویی به سوالات پرسشنامه نشان داد که دانشجویان اوقات فراغت خود را بیشتر با مهمانی” پارتی“ورزش و رفتن به باشگاه و تماشای فیلم در خانه و خرید در مراکز تجاری می گذرانند. بیشترین میانگین مربوط به گویه”مهمانی و پارتی“بود و به این معنا است که تماشای شبکه های ماهوار های بر شرکت در مهمانی و پارتی تاثیر زیادی داشته است و کمترین میانگین مربوط به گویه” شرکت در مراسم عبادی و مذهبی“و” شرکت در انجمن های علمی و ادبی“است که این بدان معنا است که تماشای شبکه های ماهوار های باعث شده دانشجویان کمتر در مراسم عبادی و مذهبی و در انجمن های علمی و ادبی شرکت کنند.
    کلیدواژگان: شبکه های ماهواره ای، اوقات فراغت، دانشجویان
  • مهدی معینی کیا، عادل زاهد بابلان، ابراهیم آریانی، علی خالق خواه صفحه 105
    یکی از تاثیر گذارترین سرویس های ارائه شده در اینترنت شبکه های اجتماعی مجازی است. از این رو تحقیق حاضر با هدف بررسی اهداف و انگیزه دانشجویان از کاربست شبکه های اجتماعی مجازی و مطالعه مقایسه ای آنها انجام گرفت. روش پژوهش از نظر راهبرد اصلی: کمی؛ از نظر راهکار اجرایی: میدانی؛ از نظر تکنیک تحلیلی: توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری را دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و محقق اردبیلی در سال تحصیلی 13931392، با حجم تقریبی20 هزار نفر تشکیل می داد. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده بود. حجم نمونه با توجه به مدل کرجسی مورگان و با در نظر گرفتن خطای 05/0 = α؛ قریب به 377 نفر در نظر گرفته شد که از این تعداد 308 پرسشنامه قابل تحلیل بود. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته شبکه های اجتماعی مجازی (با پایایی 66/0 = α)، استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss20 و آزمون های موزس، یومان ویتنی، جان خیر، کروسکال والیس و اسپیرمن انجام گرفت. نتایج نشان داد از مجموع دانشجویان مورد بررسی 6/28 درصد، به صورت روزانه از شبکه های مجازی استفاده می کنند. 39درصد به صورت متوسط، روزانه حداقل مدت یک ساعت و 9/16درصد روزانه دو ساعت از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. 8/81 درصد دانشجویان حداقل در یکی از شبکه های اجتماعی مجازی عضو هستند. از بین شبکه های اجتماعی مختلف، فیس بوک با 88/63درصد بیشترین کاربر را دارد. کاربست شبکه های اجتماعی مجازی عمومی با هدف تعامل با دوستان برابر با 8/58درصد بیشترین درصد و کاربست این گونه جوامع مجازی با هدف انجام کارهای پنهانی و خصوصی با 5/5 درصد کمتر ین درصد را به خود اختصاص داده اند. در دانشجویان مذکر بالاترین درصد مربوط به استفاده از شبکه های مجازی تخصصی و عمومی برای فعالیت های علمی و پژوهشی و بعد از آن برای فعالیت های سرگرمی است. در دانشجویان دختر بالاترین درصد استفاده از شبکه ها با هدف سرگرمی و بعد از آن فعالیت های علمی و پژوهشی است. دانشجویان پسر بیشتر از دانشجویان دختر از شبکه های اجتماعی مجازی استفاده می کنند و دانشجویان دختر و پسر از نظر نوع کاربست شبکه های اجتماعی با یکدیگر دارای تفاوت معنی دار هستند. دانشجویان دارای عملکرد تحصیلی مختلف (خوب، متوسط و ضعیف)، از لحاظ میزان استفاده و نوع استفاده از شبکه های اجتماعی باهم تفاوت معنی دار ندارند و در نهایت هرچه میزان آگاهی از شبکه های اجتماعی مجازی در بین دانشجویان بیشتر باشد، به همان اندازه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی نیز بیشتر است و بالعکس.
    کلیدواژگان: ابزارهای اینترنتی، شبکه های اجتماعی مجازی، تحصیلات تکمیلی، دانشجویان
  • علی محمد مزیدی، حسین اسلامی، علیرضا اشرفی صفحه 131
    عملکرد سازمانی نتایج قابل اندازه گیری تصمیمات و اقدامات سازمانی است که نشان دهنده میزان موفقیت و دستاوردهای کسب شده است و تابعی است از کارایی و اثربخشی عملیات سازمانی؛ در حقیقت سنجش عملکرد یک هدف نیست بلکه ابزاری است برای سنجش اثربخشی مدیریت و اطلاع یابی از اتفاقات و چرایی آنها. در این تحقیق سعی شده با استفاده از متغیرهایی چون روابط عمومی (متغیر درون سازمانی) و مشتری مداری و تکریم ارباب رجوع (متغیر برون سازمانی) عملکرد و نحوه بازخورد سازمان پزشک قانونی را مورد سنجش قرار داد. روابط عمومی یکی از عواملی است که می تواند نقش تعیین کننده ای در تسریع و تسهیل روند کاری سازمان انجام دهد. وظیفه و رسالت اصلی روابط عمومی مشخص کردنزمینه های کاری و شیوه های مطلوب و مناسب برخورد با ارباب رجوع در سازمان و اجرایدقیق طرح تکریم با رضایت خاطر متصدی مربوطه است. چارچوب نظری تحقیق مبتنی بر نظریه کرونیک و دیدگاه سیستمی است. روش تحقیق پیمایشی و ابزار پژوهش پرسشنامه است که بر روی 190 نفر از کارکنان سازمان پزشکی قانونی که به صورت تمام شماری انتخاب شده اند صورت گرفته است. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آماری استنباطی و آزمون های (رگرسیون خطی، ضریب پیرسون،...) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس دیدگاه اکثر پاسخگویان عملکرد روابط عمومی(5/59درصد)، رضایت ارباب رجوع(4/58) و تکریم ارباب رجوع (8/55 درصد) در سازمان پزشکی قانونی در سطح متوسطی است.
    مطابق یافته های تبینی بین عملکرد سازمان پزشکی قانونی و متغیرهای تکریم ارباب رجوع (53/0r=)، روابط عمومی)55/0 r=)، مشتری مداری (55/0r=) و روابط عمومی و رضایت مشتری (43/0r=)رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ به عبارتی با کارایی بیشتر روابط عمومی و تکریم ارباب رجوع، رضایت ارباب رجوع در سازمان پزشک قانونی میزان عملکرد سازمان هم رشد و بهبود می یابد. بر اساس ضرایب بتا 36/0B = متغیر تکریم ارباب رجوع (36 درصد) از تغییرات و نوسانات گرایش به عملکرد سازمان پزشکی قانونی را تبیین می کند.
    کلیدواژگان: عملکرد سازمان پزشک قانونی، روابط عمومی، مشتری مداری، تکریم ارباب رجوع
  • فاطمه نوری راد، فاطمه بنیادی صفحه 149
    هدف از مقاله حاضر مطالعه رابطه بین بازی رایانه ای و هوش هیجانی است. سوال اصلی پژوهش این است که چه رابطه ای میان”هوش هیجانی“و”میزان“و”سابقه استفاده از بازی های رایانه ای“در بین دانش آموزان پسر تهرانی وجود دارد؟ روش به کار رفته در این پژوهش، پیمایش است. به این منظور تعداد 150 نفر از دانش آموزان پسر شهر تهران در مقطع دبیرستان (متوسطه دوم) از طریق نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای برای پرکردن پرسشنامه انتخاب شدند. نتایج این پژوهش نشان داد اغلب دانش آموزان روزانه بین یک تا دو ساعت بازی رایانه ای می کنند و اغلب آنان بیش از هشت سال است که به بازی رایانه ای مشغول شده اند.بر اساس نتایج این تحقیق، بین برخی از مولفه های هوش هیجانی از جمله خودآگاهی هیجانی، واقع گرایی، مولفه کنترل تکانش و انعطاف پذیری با میزان و سابقه استفاده از بازی رایانه ای رابطه معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، انگیزه های پرداختن به بازی رایانه ای، هوش هیجانی، دانش آموزان پسر تهرانی
|
  • T. Roshandel * Page 5
    Given that the media are considered as the most important tools for reaching the targets in any society, their management is one of the most important points of their connection with political and social systems. The remarkable growth of various kinds of mass media in recent decades and expansion of their social roles have prompted that research works would be conducted on them form different dimensions, one of which is their management dimension. There are specific characteristics in media organizations which differentiate their management in comparison with other organizations. This paper has tried to present 12 special features of these organizations which have taken shape on the basis of theoretical scrutiny. These features include multiple characteristics of media organizations, functional diversity, difference in the nature of the service users, difference in the nature of the product, constant conflict with regulations, human resources sensitivity, the nature of the environment, the challenge of creating a balance between demands of the political system and the public opinion, difficulty of assessing the effectiveness, being exposed to constant assessment and judgment, broad and quick network of distribution, and finally the importance of the time factor.
    Keywords: Media, Media Organizations, media management
  • E. Pouri, M. Robati Page 19
    The 20-year Vision Plan for the country’s development, which sketches the ideals of the Iranian society in the next two decades and explains the targets of the five-year development plans by maintaining presence in international events and advancement, lays emphasis on knowledge-based development and expansion of advanced industries. New technologies are considered as the prelude to achieving the macro scientific, industrial, economic and cultural objectives. Today, the media industry as the main tool used in cultural communication fields, demands a place in which it can feed the cultural area and meet its requirements by acquiring and taking advantage of the basic technologies. In Iran, establishment of a media city has been a topic of interest in cultural-artistic activities and steps should be taken towards conducting feasibility studies and implementing it in case grounds are prepared and the requirements met. Obviously, with the establishment and commissioning of the media city it will become possible to boom artistic, cultural and information-dissemination activities of the country and promote the level of its competitiveness at regional and world level. In this paper, for starters by presenting a definition of the concept of city and mentioning urban metaphors, which are of great importance in the contemporary literature of the world, the conceptual definition of the media city and its characteristics will be offered. Then through explaining media cities within the framework of industrial-cultural clusters, the necessity for their establishment will be underlined on the basis of national documents.
    Keywords: Media city, media clusters, media economics, Globalization, 2025 Vision Plan
  • O. Jahanshahi Page 33
    In this paper, I have tried to discuss the growing status of social media in the news industry. Therefore, I have introduced some of the emerging strategies of the world leading media organizations (especially TV networks). These strategies indicate the emerging atmosphere of news organizations’ businesses and can provide reporters, researchers, and especially decision makers and directors of media institutes with an updated image of the process of news industry. By reviewing the strategies of the world-known news organizations, it can strongly be said that the strategy of social media has turned into a serious and inevitable part of the news organizations management. The findings of numerous research works indicate that survival and competition in the emerging coordinates of the media industry necessitates designing and compiling of social media strategy. This descriptive paper tries to show why and how some world-known progressive news organizations have entered this new atmosphere; with the hope that officials and managers of country’s media organizations pay attention to the need for making sound planning for taking active presence in the social media.
    Keywords: Social Media, Strategy, Media Organizations, Television, news industry
  • S. Salavatian, M. Mohseni Page 49
    The present research work was conducted with an aim of identifying financing methods of public and state-owned broadcasting organizations in the world. This research has conducted comparative study on 58 radio and television organizations in 49 world countries. The required data in this comparative study was collected through reviewing the websites, financial reports and records, viewpoints and analyses related to these organizations. In this study, 17 financing methods were identified and then the methods were classified in 9 groups. These groups included “government-allocated budget”, “radio/TV license fees”, “commercials”, “assistance from individuals, complexes and institutions”, “subscription fees”, “sponsors”, “taxes in different ways”, “selling products and services”, and “others”. From among the 9 groups, “commercials”, with 63/26%, top the list of these groups followed by “radio/TV license fees” with 61/2% and “government-allocated budget” with 44/9%. Also it was clarified in this research work that there is an important difference in the financing methods among media organization in European and non-European countries. In European countries “radio/TV license fees”, “commercials”, and “government-allocated budget” stand on top of the list of these groups respectively while in non-European countries the order is completely the contrary.
    Keywords: Public media organizations, state-owned media organizations, media economics, financing mechanisms, income generating
  • Gh. Biabani, Sh. Hashemi, A. Mozafari Page 73
    This paper reviews the effect of the media campaign on organized crime prevention. A crime prevention campaign, which is done through generalization is of different significance. Due to having diverse audiences, media campaigns enjoy multiple dimensional effects; educating members of the society about crimes causes the reporting rate of citizens about crimes and consequently news stories on criminal developments increase. In fact, such a campaign might not lead to change in behavior rather it might attract further attention to these crimes. Major targets of such campaigns, however, can be listed as follows: Transmission of information to potential criminals and victims, informing the society about problems of committing crime, introducing mechanisms to strengthen crime targets, and warning about increase in police patrols. On this basis, the paper intends to answer the following questions with regard to media campaigns aimed at preventing organized crimes: What kind of information should be provided in order to increase public awareness of organized crimes? What kind of people should the target audience consist of? How should the information in consideration be transferred to the public? What kind of campaign is more effective? The paper is trying to scrutinize different dimensions of media campaigns.
    Keywords: Campaign, Media, prevention, Organized crimes
  • B. Nasiri, P. Shahabodin Page 85
    The growing use of the media has resulted in transformation of the process of spending leisure time and activities. New media have provided multiple spaces for leisure time of the audience. These media, especially the satellite TV, have caused leisure to come out of its domestic status and assume global and international standing. This paper aims to examine the effects of watching satellite TV networks on the process of spending leisure time by university students. This study is an applied research work in terms of objectives, quantitative in terms of the data and cross-sectional survey in terms of methodology. All the higher education students of the Faculty of Management and Economy of the Islamic Azad University, Science and Research Branch of Tehran are the population of this research work. The sampling method is stratified random sampling and the sample size has been determined 345 students by using the Cochran formula. Questionnaires have been used to collect data and the SPSS software for the analysis of the data. The analysis of the data has been conducted on the two levels of descriptive and inferential. At the inferential level the Kolmogorov–Smirnov test and Pearson correlation test have been used. The results showed that watching satellite TV has direct effect on spending leisure time by students, i.e. the more time the students spend on watching satellite TV networks the more the style of spending their leisure time will be changed. The frequency and percentage of responding to the questions of the questionnaire indicated that the students spend their leisure time mostly by going to parties, exercising and going to gyms, watching movies at home and shopping at shopping centers. The highest average related to the item of “party”, that is to say watching satellite TV networks has been highly effective on going and participating in parties and the lowest average related to the item of “participating in religious ceremonies” and “attending scientific and literary gatherings”. This means that watching satellite TV networks has resulted in less participation of the students in religious ceremonies and in scientific and literary gatherings.
    Keywords: Satellite networks, Leisure Time, Students
  • M. Moeini Kia, A. Zahed, E. Aryani, A. Khaleghkhah Page 105
    One of the most effective services offered in the Internet is the virtual social networks. Therefore, the present research work was conducted with the aim of reviewing goals and motivations of students in applying virtual social networks and their comparative study. The research method was quantitative in terms of the main strategy, field study in terms of conducting, and descriptive-correlational in terms of analytic technique. The research population comprising approximately 20,000 students, were the post-graduate students of the universities of Tehran, Allameh Tabatabai, Shahid Beheshti and Mohaqeq Ardebili in the Iranian academic year 1392-1393(2013-2014). The study used simple random sampling method. Using the Kerjesi- Morgan formul and considering the standard significance level of 0/05, the sample size was approximately 377 students. The questionnaires of 308 students were analyzed. A researcher-made questionnaire of the virtual social networks (with reliability coefficient of 0.66) was used to collect data. SPSS20 statistical software as well as Moses, Yuman-Whitney, John Kheir, Kruskal-Wallis and Spearman tests were used to analyze the data. The findings showed that out of the total, 28.6% of the students participating in this study used the virtual networks on daily basis. Some 39% used the social networks at least one hour and 16.9% two hours a day on average. Some 81.8% of the students were member of at least one of the virtual networks. Among different social networks Facebook, with 63/88%, has the largest users. Application of public virtual social networks with an aim of interaction with friends has the highest percentage, with 58.8%, and application of such virtual communities with an aim of doing clandestine and private works has the lowest percentage, with 5/5%. In the male students, the highest percentage is related to using specialized and general virtual networks for scientific and research activities and then for entertainment activities. In the female students, the highest percentage of using the networks is related to entertainment and then to scientific and research activities. Male students use the virtual social networks more than female students and female and male students in terms of application of social networks are different. Students with different academic performance (good, average and weak), in terms of the extent of use and type of using social networks do not have significant difference and ultimately the higher the extent of awareness of virtual social networks among students, to the same extent the higher the use of virtual social networks is and vice versa.
    Keywords: Internet tools, virtual social networks, higher education, Students
  • H. Eslami, A. Ashrafi Page 131
    Organizational performance is the measurable results of the organizational decisions and measures that is indicative of the extent of success and obtained achievements and is subject to efficiency and effectiveness of the organizational operations. In fact, measurement of the performance is not a target rather it is a tool for the assessment of effectiveness of the management and keeping abreast of the developments and their reasons. Using variables such as the public relations (internal organizational variable) and customer-orientation and respect for the client (external organizational variable), this paper has tried to measure the performance and process of feedback of the Iranian Legal Medicine Organization (medical examiner and coroner’s office). Public relations are one of the factors that could play a determining role in accelerating and facilitating the work process of the organization. The main task and mission of the public relations is to specify the fields of activity and appropriate methods of treating the client in the organization and sound observance of the customer respect project. The theoretical framework of the research is based on the chronic theory and the systemic viewpoint. The research methodology is survey and questionnaires have been used as research tools. The research has been conducted on 190 staff members of the Coroner’s Office who have been selected by complete enumeration. The collected data were analyzed by using inferential statistics and (linear regression, Pearson coefficient, etc.) tests. On the basis of the outlook of the majority of respondents, performance of the public relations (59/5%), satisfaction of client (58/4%) and client respect (55/8%) at the Coroner’s Office is at a modest level. According to the explanatory findings there is a significant relationship between performance of the Coroner’s Office and variables of client respect (r=0/53), public relations (r=0/55), customer-orientation (r=0/55) and satisfaction of customer (r=0/43). According to B=0/36 coefficients, the variable for client respect (36%) elucidates changes and fluctuations of the tendency towards performance of the Coroner’s Office.
    Keywords: Performance of the Coroner's Office, Public Relations, customer-orientation, respect for client
  • F. Nouri Rad, F. Bonyadi Page 149
    The present paper aims at studying the relationship between computer games and emotional intelligence. The main question of the research is what is the relationship between “emotional intelligence” and the “extent” and “background of using computer games” among male students in Tehran? Survey method has been used in this research and to this end, 150 male high school students in Tehran were selected through multiple-stage cluster sampling for filling in the questionnaire. The results of the study showed that most students played computer games between one to two hours a day and most of them have been playing computer games for more than eight years. Based on the results of the research, there is a meaningful relationship between some components of emotional intelligence such as emotional self-consciousness, realism, impulse control component and flexibility with the extent and background of playing computer games.
    Keywords: Computer games, motives to engage in computer game, Emotional intelligence, male students in Tehran