فهرست مطالب

رسانه - سال بیست و هشتم شماره 2 (پیاپی 107، تابستان 1396)

فصلنامه رسانه
سال بیست و هشتم شماره 2 (پیاپی 107، تابستان 1396)

  • 192 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1396/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نازنین ملکیان، معصومه صیاد علیجانی صفحه 5
    اهمیت نقشی که مطبوعات و به خصوص مطبوعات اقتصادی در کمک به توسعه صادرات غیر نفتی و ورود به بازار های جهانی دارند، بر کسی پوشیده نیست. در این پژوهش تلاش شده است تا به نقشی که مطبوعات اقتصادی بر توسعه صادرات غیرنفتی دارند، پرداخته شود. شیوه تحقیق حاضر، توصیفی و از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کارشناسان صندوق ضمانت صادرات است، که با توجه به تعداد کم کارشناسان، با استفاده از روش تمام شماری، تعداد کل جامعه 115 نفر تعیین شد. در این تحقیق از تکنیک های آمار توصیفی، نظیر جداول فراوانی و ترسیم نمودارهای آماری، برای بررسی چگونگی توزیع نمونه آماری از حیث متغیرهای فردی پرداخته شده است و جهت تعیین نرمال یا غیرنرمال بودن توزیع داده ها از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد. نتایج حاصل از بررسی داده ها نشان داد که متغیر وابسته و تمام مولفه های متغیر مستقل نرمال است. در نتیجه برای آزمون فرضیه ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج حاصله نشان می دهد، متغیر تبلیغ از طریق مطبوعات اقتصادی، اطلاع رسانی از طریق مطبوعات اقتصادی، راهنمایی از طریق مطبوعات اقتصادی و آموزش از طریق مطبوعات اقتصادی، بر توسعه صادرات غیرنفتی تاثیر معناداری دارد.تنها متغیر ترویج از طریق مطبوعات اقتصادی بر توسعه صادرات غیرنفتی تاثیر معناداری نداشته است.
    کلیدواژگان: مطبوعات، مطبوعات اقتصادی، توسعه، صادرات غیر نفتی
  • جواد دلیری صفحه 25
    تبلیغات سیاسی و مدیریت تصویر سیاسی و برند (brand) الگویی جدید برای توسعه ارتباطات سیاسی (Political communication) است. مفهوم برندسازی (branding) و برند شخصی (Personalbrand)، در این میان، روشی تازه و نشان دهنده تغییر الگوی ارتباطات سیاسی است.
    اکنون در دوره ای زندگی می کنیم که همه ابعاد زندگی بشر تحت سیطره رسانه تعریف می شود و رسانه ها تاثیر مختلفی بر سطوح فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی مذهبی زیست انسان ها دارند. در دنیای امروز نفوذ شخصی افراد بیش از همیشه نقش موثر دارد، امروز ماهیت اصلی برند ایجاد تمایز است. از دیدگاه محققان،برند شخصی چیزی فراتر از قدرت تاثیرگذاری در ارتباطات و البته ارتباطات سیاسی بوده و اثر آن در ارائه تصویر فرد حائز اهمیت است. در این بستر و با وجود سیطره هر روزه رسانه ها، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در سال 2016، سعی کرد با بهره گیری از نحوه ارائه شخصی خود در رسانه، بسیاری از ساز و کارهای کنش جمعی سنتی سیاسی در آمریکا را متحول کند. ترامپ، چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا یک کارآفرین اقتصادی موفق و متاثر از فضای بازاریابی سیاسی (Poltical Marketing)، توانست خود را در فضای انتخاباتی آمریکا به عنوان یک ” برند شخصی“ ارائه کند و برنده انتخابات باشد. در واقع، ترامپ با بهره گیری از اصول و تاکتیک های بازاریابی سیاسی، نوع نیاز جامعه آمریکا را به درستی تشخیص داد و با بر هم زدن معادلات سیاسی حتی جمهوری خواهان، با برندسازی شخصی (Personal branding) منحصر به فرد خود، پیروز انتخابات شد. این پژوهش در صدد واکاوی نحوه بازنمایی شخصی و استراتژی های ترامپ در برجسته ساختن شخصیت خود و نحوه بازنمایی رسانه ای آن است. ترامپ، به ویژه در مناظره های تلویزیونی در برابر رقیب خود هیلاری کلینتون، با برانگیختن توامان حس خشم در میان توده آمریکایی ها از سویی و احساس جمعی رجعت به آمریکای با عظمت (great) از سوی دیگر، توانست خیل عظیمی از رای دهندگان را با خود همراه سازد. با توجه اهمیت و نقش برند سازی سیاسی ((political branding و تاثیرگذاری آن، این پژوهش با روش توصیفی تحلیلی و بهره گرفتن از منابع کتابخانه ای و اسناد اینترنتی و مرور ادبیات و مطالعات مربوط در زمینه برند شخصی و برند سیاسی به واکاوی نحوه بازنمایی برند شخصی دونالد ترامپ و ابعاد آن با تاکید بر رقابت های انتخاباتی 2016 ایالات متحده و بازنمایی رسانه ای آن می پردازد.
    کلیدواژگان: برند، برند شخصی، برندسازی، انتخابات، ترامپ، آمریکا
  • غلامحسین بیابانی، وحید امینی نژاد صفحه 53
    بی شک فرد و جامعه برای بقای خود به کار و تلاش نیاز دارند. ورود به عرصه کار در زندگی هر شخص یکی از مهم ترین مراحل زندگی محسوب می شود. اشتغال را می توان یکی از مهم ترین مسائل موجود در کشور نامید. یافتن شغل مناسب یکی از نیازهای ضروری هر فرد است. اطلاع رسانی و تبلیغات رسانه ای بازار کار تاثیر بسزایی در یافتن شغل دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تبلیغات رسانه ای بر معرفی فرصت های شغلی از دیدگاه جویندگان کار در بین جوانان 20 تا 30 ساله متقاضی کار که در سال 1395-1394 به مراکز کاریابی استان تهران مراجعه کرده بودند، صورت گرفته است. از بین متقاضیان به روش نمونه گیری در دسترس 100 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه تاثیر تبلیغات رسانه ای بر معرفی فرصت های شغلی از دیدگاه جویندگان کار استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد رسانه های تبلیغی بازار کار بر انطباق شغلی و کاهش نرخ بیکاری در جامعه و همین طور برای اطلاع رسانی فرصت های شغلی موجود در جامعه می توانند موثر عمل کنند، همچنین نتایج حاکی از تاثیر مثبت رسانه های تبلیغی بازار کار برای مدیریت معرفی فرصت های شغلی و ارتقاء و ایجاد جایگاه مناسب آنها در جامعه و اعتماد سازی عمومی در معرفی فرصت های شغلی بود. عصر تغییرهای پرشتاب علمی و تکنولوژیکی سازمان ها را بر آن داشته تا با کسب بهترین منابع و مدیریت صحیح آن بتوانند به رقابت بپردازند. اگر در گذشته کسب ابزار و تکنولوژی عامل مهمی در مزیت رقابتی به حساب می آمد، امروزه منابع اطلاعاتی و از همه مهم تر نیروهایی که توان تبدیل این اطلاعات به ارزش افزوده را برای سازمان ها داشته باشند از هر چیز با ارزش دیگری، بیشتر اهمیت دارند.
    انسان به عنوان رکن اساسی توسعه، در چارچوب فعالیت های گروهی و سازمانی خود ایفاگر نقش مهم و پراهمیتی است، امروزه رشد و توسعه سازمان ها در گرو به کارگیری صحیح منابع انسانی است. همواره جذب و به کارگیری نیروی انسانی از مسائل حساس و مهم در سازمان ها است. راه های گوناگونی تا به حال مورد استفاده قرار گرفته است همچون آزمون کتبی و مصاحبه. اما با توسل به خلاقیت، راه های بی شماری وجود دارد که می تواند ریسک یک استخدام مطلوب را به حداقل برساند این مقاله در چهار فصل تنظیم و به تجزیه و تحلیل موضوع پرداخته است.
    کلیدواژگان: تبلیغات رسانه ای، بازار کار، فرصت های شغلی، جویندگان کار
  • سیدولی عقیلی، علی حاج محمدی صفحه 75
    جنبش تحریم اسرائیل یک حرکت مردمی است که چندسالی است در اروپا شکل گرفته و به سرعت در حال گسترش است. اما اهداف این جنبش با سیاست داخلی و خارجی اتحادیه اروپا همخوانی ندارد. این مقاله قصد دارد با بررسی گزارش های خبری مرتبط، نشان دهد دولت های اروپایی چگونه با کاربست نوعی ” برجسته سازی“ در سطح رسانه های جمعی و سیاست داخلی و خارجی تلاش کرده اند مانع گسترش امواج این جنبش شوند و دامنه تاثیرات آن را بر افکار عمومی مردم اروپا کنترل کنند. ابتدا در چارچوب نظری تحقیق گفته شده برجسته سازی تابع درهم کنش نگرش عمومی، محتوای رسانه ای و اقدامات حکومتی است. آنگاه نگرش عمومی مردم اروپا و نیز اقدامات جنبش تحریم اسرائیل به عنوان یک منبع نگرانی و تهدید برای مقامات اروپا، به عنوان اجزای موثر در ساز و کار برجسته سازی بررسی شده است. سپس اقدامات دول اروپایی برای کنترل این مسئله به عنوان جزء سوم این ساز و کار بررسی می شود. این اقدامات دو وجه دارد، یکی تمرکز بر شهرک های یهودی نشین و محکومیت آن، دیگری مقابله با رفتارها و اقداماتی که کلیت رژیم صهیونیستی را هدف می گیرد.
    کلیدواژگان: افکار عمومی، نظریه برجسته سازی، اتحادیه اروپا، احساسات ضد اسرائیلی، جنبش تحریم اسرائیل
  • ندا سلیمانی، لاله کریمی صفحه 101
    این مقاله به دنبال بررسی تاثیر استفاده از فضای مجازی بر اعتماد به نفس جوانان است. روش تحقیق در این پژوهش پیمایشی و تکنیک جمع آوری داده ها نیز پرسشنامه است. پرسشنامه از طریق پست الکترونیک به صورت تصادفی برای تعداد نامشخصی ارسال شد و از بین پرسشنامه هایی که کامل پاسخ داده شده بودند 384 مورد به طور تصادفی انتخاب و داده ها استخراج شد. چارچوب نظری تحقیق برگرفته از نظریه های مک کوایل است. متغیر مستقل تحقیق استفاده از شبکه های مجازی و متغیر وابسته، اعتماد به نفس جوانان است. فرضیه های تحقیق نیز با تکنیک ضریب همبستگی پیرسون مورد آزمون قرار گرفته اند. نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که فضای مجازی بر اعتماد به نفس جوانان تاثیر دارد؛ به این معنا که با افزایش استفاده از فضای مجازی تمایل کاربران بر ارتباط گرفتن در فضای مجازی بیشتر و در فضای واقعی کمتر می شود. همچنین داده ها نشان داد که با افزایش استفاده از فضای مجازی در میان پاسخگویان، میزان استقلال طلبی افراد پاسخگو افزایش می یابد. بر اساس این پژوهش، با افزایش استفاده از شبکه های اجتماعی در بین پاسخگویان، میزان اعتماد به نفس کاربرانی که دارای مطرودیت های اجتماعی هستند افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، اعتماد به نفس، جوانان
  • علی گرانمایه پور، زهرا کرمی صفحه 119
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تطبیقی دلایل گرایش دانش آموزان دختر و پسر مقاطع دبیرستانی منطقه 3 تهران به استفاده از شبکه های اجتماعی موبایلی (تلگرام، وایبر، واتس اپ و تانگو) است تا بتوان به واسطه آن از وضعیت تمایل دانش آموزان به شبکه های اجتماعی موبایلی در جامعه آماری مورد مطالعه، آگاهی یافت. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش تحقیق، توصیفی پیمایشی و به صورت مقطعی است.جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر مقطع دبیرستانی (شاخه نظری) منطقه 3تهران، در سال تحصیلی 94 95 به تعداد 3697 نفر است. پژوهش بر اساس داده های جمع آوری شده از 348 تن از آزمودنی ها، بر اساس فرمول کوکران با روش نمونه گیری طبقه ای از جامعه مورد نظر انجام شده است. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و از طریق نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. همچنین برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون T مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه (آماره F و آماره welch) و آزمون فریدمن استفاده شده است. یافته های پژوهش در ارتباط با فرضیه های پژوهش نشان می دهد،بین ابعاد گذران وقت، هیجان فضای مجازی، تقویت روابط اجتماعی و ارضاء نیازهای شخصی در گرایش به شبکه های اجتماعی موبایلی، در دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معنادار وجود دارد؛ اما بین ابعاد جریان آزاد اطلاعات و آموزش در گرایش به شبکه های اجتماعی موبایلی، در بین دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معنادار وجود ندارد. پس فرضیه های اول، دوم، چهارم و پنجم پژوهش تایید و فرضیه های سوم و ششم، رد می شوند. در فرضیه های هفتم و هشتم هم، نتایج نشان داد، بین رشته تحصیلی و پیشرفت تحصیلی با میزان گرایش به شبکه های اجتماعی موبایلی، در دانش آموزان دختر و پسر، رابطه معنادار وجود دارد. پس فرضیه های هفتم و هشتم پژوهش، تایید می شوند. در پایان با توجه به نتایج حاصل، به منظور استفاده معقول و منطقی دانش آموزان از شبکه های اجتماعی موبایلی، پیشنهادهای کاربردی و قابل اجرا ارائه شده است.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، شبکه های اجتماعی موبایلی (تلگرام، وایبر، واتس اپ و تانگو)، دانش آموزان دختر و پسر مقطع دبیرستانی (شاخه نظری) منطقه 3 تهران
  • سمیه تاجیک اسماعیلی، مژگان یوسف زاده صفحه 141
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه میان فناوری های نوین ارتباطی (اینترنت) و سبک زندگی کارکنان سازمان فضایی ایران است. این پژوهش با یک فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی و نیز یک سوال اصلی و چهار سوال فرعی، از دو بعد، به بررسی رابطه بین میزان و نوع استفاده افراد از اینترنت و سبک زندگی آنها و اوقات فراغت می پردازد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی و جامعه آماری آن را 400 نفر از کارکنان سازمان فضایی ایران تشکیل می دهد که به یاری فرمول کوکران حجم نمونه 196 نفر تعیین شده است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه ای شامل بر 22 سوال بسته است. در این پژوهش به منظور بیان توصیفی داده ها و تجزیه و تحلیل پرسشنامه از نرم افزار SPSS و روش آمار توصیفی شامل فراوانی ، درصد فراوانی نسبی و فراوانی تجمعی استفاده شده است. در آمار استنباطی این پژوهش، برای تعیین بررسی رابطه میان اینترنت و سبک زندگی از آزمون آماری T برای آزمون رگرسیون از آزمون آماری R برای آزمون رابطه آماری از پیرسون استفاده شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد که از 5 فرضیه این تحقیق سه فرضیه تایید و دو فرضیه رد شده است که براساس آن، ارتباط معناداری بین میزان استفاده از اینترنت وسبک زندگی مدرن وجود دارد. به این معنی که به همان نسبت که افراد از اینترنت استفاده بیشتری بکنند، از اوقات فراغت و سلیقه مدرن تری برخوردار خواهند بود. در بین محتواهای مورد استفاده، عضویت در شبکه های اجتماعی، چت و گفت وگو، دانلود آهنگ ها و فیلم ها بر سلایق افراد در میل به نوع مدرن آن و مورد ”جست وجوی مطالب علمی“ بر اوقات فراغت افراد در میل به نوع مدرن آن ارتباط معناداری را از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: اینترنت، سبک زندگی، سلیقه، اوقات فراغت
  • فهرست گزیده مقالات ارتباطات جمعی در مطبوعات
    شیرین الادینی، میترا پورقبادی، هما خراسانی صفحه 163
|
  • Page 5
    The important role the media especially the economic media play in contributing to promotion of non-oil exports and entering the world markets is not hidden to anybody. This study intends to survey the role the economic media play in development of non-oil exports. Descriptive research and questionnaire have been used to conduct the review. The statistical population of the research includes Iran’s Export Guarantee Fund experts. With regards to the low number of experts, total population sampling has been used bringing the total population to 115 people. Descriptive statistics techniques such as frequency tables and statistical diagrams have been used to examine the distribution of statistical samples in terms of individual variables. Kolmogorov–Smirnov test has been applied to determine the normality of distribution. To test the hypotheses of the study, Pearson correlation coefficient and linear regression have been applied. The research findings indicate that the dependent variable and all the components of the independent variable are normal. They also show the publicity variable through economic media, information dissemination through economic media, guidance through economic media and education through economic media have significant effect on non-oil exports expansion. Only propagation through economic media variable has no significant effect on non-oil exports promotion.
    Keywords: Media, Economic Media, Non-Oil Exports, Expansion
  • Page 25
    Political advertising, political image management and brands form a new pattern for political communication development.
    Here, the concept of branding and personal brad is a new method and an indicator of change in political communication pattern. We are now living in an era that all dimensions of human life are defined under the domination of the media and the media have different impacts on cultural, political, social and even religious levels of human life. In the world today, people’s personal influence more than ever plays an important role. Today, the main nature of brands is to create distinction. Researchers argue that personal brand is something beyond the effecting power in communication and definitely political communication and its effect is of great significance in presenting a person’s image. In this context and in light of the media domination, the US President Donald John Trump in 2016 tried to transform many traditional mechanisms of collective political action in the United States by using his personal presentation methods. Trump, the 45th President of the United States, as a successful economic entrepreneur impressed by the political marketing atmosphere managed to present himself in the US election campaigns as a personal brand so that he won the elections. In fact, by using political marketing tactics and principles, Trump correctly identified the American society’s needs and by disturbing the political equations, even those of the Republicans, won the elections by his unique personal branding. This research intends to analyze Trump’s personal representation and strategies in magnifying his personality and its media representation. Especially in TV debates against his rival Hillary Clinton, Trump provoked wrathful feelings among the American masses and in this way enlivened the collective feeling of making America great and thus attracted a great number of voters. With respect to the importance and the role of political branding and its effectiveness, this study uses descriptive-analytical method as well as desk research and internet documents and review of the relevant literature in the field of personal and political brand to analyze the representation method of Donald Trump’s personal brand and its dimensions while emphasizing on the 2016 election campaign and its media representation.
    Keywords: Personal Brand, Branding, Elections, Trump, the United States
  • Page 53
    Undoubtedly individuals and the society need to work and make every effort for their survival. Joining the labor market is regarded as one of the most important stages of everyone’s life and employment as one of the most important issues existing in the country. Finding an appropriate job is one of the essential needs of everybody. Media information dissemination and advertising about job market has a significant effect on finding occupations. This study has been conducted to review the effects of media advertising on introducing job opportunities from the viewpoint of job seekers among youths of 20 to 30 years of age, who have referred to career centers. Applying convenience sampling method, 100 people have been chosen from among applicants as the sample population. The study has applied a questionnaire concerning media advertising effects on introducing job opportunities from the perspective of job seekers. The research findings indicate that media advertising on job market can play an effective role in reducing unemployment rate in the society and in disseminating information on job opportunities.
    Also, the results show the positive effect of the labor market media advertising on management of job opportunities introduction and promotion and creation of their appropriate status in the society as well as building public confidence in introducing job opportunities. The era of rapid technological and scientific changes has made organizations to compete by gaining the best resources and managing them properly. In the past obtaining instruments and technology were regarded an important factor with respect to competitive advantage. Today, however, information resources and above all workforces that can turn this information into value added for the organization are more important than any other precious thing. Human beings are the main pillars of development and they play an important role within their framework of group and organizational activities. Today, development and growth of organizations depend on proper usage of human resources. Attraction and employment of manpower are among sensitive and vital issues in organizations.
    Various avenues have been explored so far such as written test and interview. By turning to creativity, there are however various ways and means that can minimize the risks of a desirable employment. This paper has been prepared in four chapters to analyze the issue.
    Keywords: Media Advertising, Market Job, Job Opportunities, Job Seekers
  • Page 75
    The anti-Israel BDS (boycott, divestment, and sanctions) movement is a popular movement which has been formed in Europe since several years ago and is spreading very rapidly. The objectives of this movement, however, do not correspond with the internal and external policies of the European Union. By reviewing the related news stories, this paper intends to show how the European states have tried to prevent expansion of the movement and control the magnitude of its effects on public opinion of the European people by using some kind of ‘agenda-setting’ in the mass media as well as internal and external policies. It is argued in the theoretical framework of the research that agenda setting is subject to interaction of public attitude, media content and government measures.
    The public attitude of the Europeans and the BDS movement as a source of concern and threat for the European people has been reviewed as effective components in the agenda-setting mechanism. The European states measures to tackle this problem have been reviewed as the third component of this mechanism.
    These measures have two dimensions: one is concentration on Jewish settlements and its condemnation and the other is countering the measures and behaviors that target the integrity of the Zionist regime.
    Keywords: Public Opinion, Agenda-Setting theory, European Union, Anti-Israeli Emotions, BDS Movement
  • Page 101
    This paper intends to examine the effects of virtual space usage on the youth self-confidence. The methodology of this study has been survey research and the data collected by using questionnaires through randomly sending emails to an unspecified number of people. The fully responded questionnaires have been picked from among the received ones and 384 cases were chosen randomly to extract the data. The theoretical framework of the study is based on McQuail’s theories. The virtual networks’ usage has been the independent variable of the research and the youth self- confidence the dependent variable. The research hypotheses have been tested using Pearson correlation coefficient. The findings of the study indicate that virtual space affects the youth self-confidence that is to say with the increase in the usage of virtual space, the users’ tendency to communicate grows in the virtual space and reduces in the real space. The findings also show that the more the respondents use the virtual space, the higher the degree of their independence-seeking becomes. According to this study, with increase in the social networking usage among the respondents, the self-confidence of those who are faced with social isolations increases.
    Keywords: social networking, Self-Confidence, youth
  • Page 119
    This study intends to comparatively review the reasons behind tendency of girl and boy students of high schools of Tehran’s District 3 to use mobile social networks
    (Telegram, Viber, WhatsApp & Tango) in order to be informed of the tendency of students towards mobile social networks among the statistical population. The study is an applied research in terms of its objectives and descriptive-survey [and in a specific period of time] in terms of its methodology.
    The statistical population of the study, totaling 3697 teenagers, comprises all the girl and boy students at high school level (natural sciences branch) of Tehran’s District 3 in the academic year 2015-2016. The research was conducted on the sample population of 348 students chosen according to Cochran Formula and through stratified sampling. Questionnaires were used to collect the needed data and SPSS software was applied to analyze the data. To examine the research hypotheses, Kolmogorov–Smirnov test, independent T-test, one way analysis of variance (F-test and Welch test) and Friedman test were applied. The research findings show that there is significant relationship between the leisure time, the excitement of virtual space, the strengthening of social relations and satisfaction of personal needs and tendency towards mobile social networks in girl and boy students. However, there exists no significant diffeence between the free flow of information and education and tendency towards mobile social networks among girl and boy students. Therefore, the research hypotheses one, two, four and five are verified and hypotheses three and six are not supported. Hypotheses seven and eight indicate that there is significant relationship between the branch of study and education progress on the one hand and the tendeny towards mobile social networks among girl and boy students on the other. Hypotheses seven and eight are verified. In light of the research findings, applied and practical proposals have been presented for rational usage of mobile social networks by students.
    Keywords: social networking_Mobile Social Networks (Telegram_Viber_WhatsApp_Tango)_Girl_Boy High School Students (Natural Sciences Branch) of District 3 of Tehran
  • Page 141
    This paper intends to review the relationship between new communication Technologies (Internet) and lifestyle of the personnel of the Iranian Space Agency. The study examines from two dimensions the relationship between the amount and kind of people’s Internet usage and their lifestyle and leisure time with one primary hypothesis and four secondary hypotheses as well as one primary question and four secondary questions. The methodology of this work is descriptive research and its statistical population is 400 personnel of Iranian Space agency. Using the Cochran test, the sample population has been determined to be 196 people. A questionnaire with 22 closed-ended questions has been used to collect the data.
    To provide a descriptive study of the questionnaires and analyze the data, SPSS software and descriptive statistics including frequency, relative frequency and cumulative frequency have been used. In inferential statistics of this study, T-test as well as the Pearson's R and regression analysis have been used to examine the relationship between the Internet and lifestyle. The findings of the study indicate that out of the five hypotheses, three were verified and two were not supported.
    Therefore, there is a meaningful relationship between the amount of Internet usage and lifestyle. That is to say the more people use Internet, the more modern taste and leisure time they will enjoy.
    The findings of the study indicate that the three cases of ‘membership in social networks’, ‘chats and IM’ and ‘music and film downloading’ affect the taste in lifestyle of the respondents and they.
    Keywords: Internet, lifestyle, Taste, Leisure Time