فهرست مطالب

رسانه - سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 102، بهار 1395)

فصلنامه رسانه
سال بیست و هفتم شماره 1 (پیاپی 102، بهار 1395)

  • 208 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/03/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • هادی خانیکی، وحیده شاه حسینی، فاطمه نوری راد صفحه 5
    به جرئت می توان گفت که اساس بسیاری از تحولات جهان امروز در شقوق فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و اخلاقی، دگرگونی در نظم و نظام ارتباطی و خصوصا فراگیر شدن رسانه های جمعی، شبکه های اجتماعی و فناوری های نوین مرتبط با آن، طی چند دههگذشته است. این تحولات، سوادآموزی جدیدی می طلبد تا افراد را برای حضور در دنیای رسانه ای شده، توانمند سازد. سواد رسانه ای به عنوان ضرورت انکارناپذیر عصر حاضر، بخش مهمی از توسعه ارتباطات انسانی است که بایستی آموزش آن را از سال های کودکی و دوره های تحصیلی پیش از ورود به دانشگاه آغاز کرد.
    مقاله پیش رو به تبیین الگویی عملیاتی، جهت آموزش سواد رسانه ای برای کودکان، بر مبنای رویکردهای نوین آموزشی می پردازد. تعریف ما از سواد رسانه ای، برایندی از تعاریف موجود و تلفیقی از مهارت های تفکر انتقادی با دانش ارتباطی پیرامون محتوای رسانه ای است. الگوی پیشنهادی این مقاله، طرحی مرکب از سه مرحله بلند خوانی در سنین پیش از دبستان، آموزش فلسفیدن به کودکان در چند سال آغازین دبستان و آموزش محتوای رسانه ای در سال های پایانی دبستان است و نهادینه کردن زیرساخت هایی در بطن فکر کودکان، پیش از ورود ساختارهای دانش رسانه ای را در دستور کار دارد. سبک آموزشی بازاندیشانه، گفت وگومحور و مبتنی بر حلقه کندوکاو، اصل جدایی ناپذیر این الگو است که می تواند نگرشی بازاندیشانه، مسئولانه، انتقادی و خلاقانه نسبت به متون رسانه ای در کودکان ایجاد کند و به قضاوت دقیق تر آنها در امور منجر شود.
    کلیدواژگان: آموزش سواد رسانه ای، دوره آموزشی فلسفه برای کودکان، دوره بلندخوانی، آموزش بازاندیشانه، حلقه کندوکاو گفت و گویی
  • محمد مهدی فرقانی، علی رستگار صفحه 23
    شتاب رشد تعداد تارنماها در ایران بسیار بیشتر از ارتقای کیفی آنها بوده است. در شرایطی که رسانه های اجتماعی اینترنتی به یکی از منابع مهم اطلاع رسانی تبدیل شده اند، خبرگزاری های مطرح برای جذب مخاطبان و ارتباط موفق با آنها باید علاوه بر توجه به تولید محتوا، اصولی را در طراحی و پیاده سازی تارنماهای خود رعایت کنند تا این محتوا به بهترین نحو عرضه شود. این اصول به طور کلی در دسته کاربردپذیری قرار می گیرند. مقاله پیش رو برای سنجش کاربردپذیری تارنماهای سه خبرگزاری ایرنا، ایسنا و فارس، احساس و ارزیابی کاربران نسبت به این سه را با روش تمایز معنایی و به وسیله پرسشنامه QUIS گردآوری کرده است. سپس با محاسبه میانگین امتیازات هر خبرگزاری و ترسیم نیمرخ، جایگاه هر کدام را از نظر رضایت کاربران با یکدیگر مقایسه کرده است. محققان نیز در این مقاله با تحلیل تارنماها بر اساس چارچوب نظری، سعی در تحلیل و توضیح احساس و تجربه کاربران داشته اند. بر اساس یافته های این تحقیق مشخص شد که اگرچه خبرگزاری ایسنا در بین هر سه خبرگزاری در بالاترین جایگاه از نظر مجموع امتیازات رضایتقرار دارد، این حقیقت باقی است که این خبرگزاری نیز تنها 64 درصد از حداکثر امتیاز ممکن در ابراز رضایت کاربران را کسب کرده است. خبرگزاری های ایسنا و فارس نیز با کسب 58 درصد و 53 درصد از حداکثر امتیاز ممکن، در کسب رضایت کاربران چندان موفق نبوده اند. در خاتمه چند پیشنهاد برای بهبود کاربردپذیری این تارنماها ارائه شده است، از جمله استفاده بهینه از منوهای افقی و حذف بنرهای تبلیغاتی متحرک.
    کلیدواژگان: کاربردپذیری، تارنما، خبرگزاری، رضایت کاربر، تمایز معنایی، QUIS
  • عباس طلوعی، بهداد میرافشار صفحه 41
    کالاهای فرهنگی به عنوان یک سرمایه عمومی در سبک زندگی اجتماعات به شکل سنتی نقش مهمی داشته است و در مراحل و دوران های متعددی به روز و دسته بندی شده، به طوری که در سلایق متنوعی توسط دست اندرکاران بخش فرهنگی و هنری در انواع و اقسام مختلف تولید و عرضه شده اند. تنها در فضای مجازی است که دست اندرکاران و کاربران آن علی رغم گذراندن اوقات نامحدود و انجام فعالیت های روزانه، هنوز شناخت مناسبی از سبک جدید شکل گرفته (به واسطه فناوری) پیرامونی خود ندارند.
    این پژوهش از طریق تکنیک داده کاوی و روش خوشه بندی کامینز سعی در گروه بندی اقلام و محصولات فرهنگ مجازی و تعریف جدیدی از آن بر اساس مصرف فناورانه مخاطبان دارد. پرسشنامه های مکتوب و پرسشنامه های الکترونیکی شامل 34 گویه در چهار بخش در فضای مجازی به تعداد 550 نمونه از فعالین سایبری در بازه های زمانی مختلف توزیع شد و در نهایت تعداد 8 خوشه از اقلام فرهنگی (به همراه ویژگی ها و تمایلات عمومی و فناورانه کاربران) شناسایی، سپس خوشه ها در نمای گرافیک یا به عبارتی شبکه فرهنگ مجازی ترسیم شد.
    نتایج این تحقیق می تواند برای سازمان ها در بخش تولید و عرضه محصولات فرهنگ و فناوری و چه در بخش بازار و موضوعات اجتماعی و شهروندی به همراه شناسایی الگوهای مصرف مخاطبان و مشتریان در تکوین سبک زندگی مجازی مفید واقع شود.
    کلیدواژگان: تکنیک داده کاوی، روش خوشه بندی کامینز، شبکه فرهنگ مجازی، سبک زندگی، الگوهای مصرف، اقلام و محصولات فرهنگ مجازی
  • حسین بصیریان جهرمی، محمد عبدالحسینی، ملیکا بردبار صفحه 57
    این مقاله به بررسی نقش تلفن های همراه هوشمند در کنشگری و مدیریت بحران ها از طریق رسانه های اجتماعی می پردازد. از آنجا که این نوع از رسانه ها در سال های اخیر زمینه کنشگری را بیش از سایر رسانه های جمعی فراهم آورده اند و به تعبیر کاستلز، بستری تازه ای را به نام ” ارتباط جمعی خودانگیز“ ایجاد کرده اند، کاربران این شبکه ها نیز، به ویژه با بهره مندی از تلفن های همراه هوشمند، امکان مدیریت بحران های اجتماعی را در تجربه زیسته خود به دست آورده اند.
    مقاله حاضر، به منظور ارائه تحلیل مفهومی از ماهیت کنشگری در روابط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، به شرح آثار رسانه های اجتماعی همگرا شده در تلفن های همراه هوشمند در مدیریت بحران می پردازد. در این میان، مصادیقی از وجوه مختلف مدیریت بحران (انباشت، بروز، فروکش و بهبود)، با توجه به حوزه های شناختی جدید، که مشخصا به ظرفیت های رسانه های اجتماعی مختلف و نوظهور در کنار کنشگری شبکه وندان در فضای واقعی مرتبط است، توصیف و تحلیل می شوند.
    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، بحران، مدیریت بحران، تلفن همراه، کنشگری
  • حسین کرمانی صفحه 85
    هدف این مقاله سنجش تاثیر استفاده از تلفن همراه هوشمند روی سبک زندگی افراد است. در حال حاضر استفاده از تلفن همراه هوشمند در ایران رو به افزایش است و این افزایش می تواند به تغییر در سبک زندگی افراد منجر شود. برای آزمون این فرضیه، از مفهوم سبک زندگی که توسط بوردیو ارائه شده است، استفاده کردیم. سبک زندگی در این معنا با متغیرهای مصرف فرهنگی و فعالیت های اوقات فراغت سنجیده می شود. روش تحقیق، پیمایش آنلاین بود و 219 نفر در این تحقیق شرکت کردند. تحلیل یافته ها نشان داد که فرضیه تحقیق تایید می شود اما استفاده از تلفن همراه هوشمند پیش بینی کننده قوی برای سبک زندگی نیست. همبستگی پیرسون بین این دو متغیر 42/0 بود اما آزمون ANOVA نشان داد استفاده از تلفن همراه هوشمند تنها 17درصد از واریانس متغیر سبک زندگی را تبیین می کند. تحلیل های بیشتر نشان داد متغیرهای جنسیت، تحصیلات و سن تاثیری بر سبک زندگی ندارند اما متغیر درآمد تاثیر دارد. واردکردن درآمد به مدل، قدرت مدل را افزایش نداد و بنابراین با تحقیقات بیشتر باید عوامل دیگری که واریانس سبک زندگی را تبیین می کنند شناسایی کرد. علاوه بر این، نتایج نشان داد که کارکرد حضور در فضای مجازی مهم ترین کارکرد تلفن همراه هوشمند برای کاربران ایرانی است و همچنین مصرف فرهنگی کاربران ایرانی در سطح پایینی قرار دارد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه هوشمند، سبک زندگی، بوردیو، مصرف فرهنگی، فعالیت های اوقات فراغت
  • اصغر محمدی، مهری فاضلیان دهکردی صفحه 107
    مصرف کلیه کالاها از جمله کالاهای فرهنگی در چند دهه اخیر به یک پدیده فراگیر تبدیل شده است؛ بر همین اساس این پژوهش به بررسی تاثیر سواد رسانه ای بر مصرف ذهنی کالاهای فرهنگی ” مطالعه موردی زنان 15-39 سال شهر شهرکرد“ پرداخته است. روش مطالعه در این تحقیق روش پیمایشی است که در آن جمع آوری اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه (محقق ساخته ) است؛ جامعه آماری شامل کلیه زنان 15-39 سال شهر شهرکرد ( نفر39596) است که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه تعداد 380 نفر تعیین و هر یک از نمونه ها با توجه به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای (سیستماتیک) مشخص شدند. سواد رسانه ای به عنوان یک متغیر مستقل واسط (وابسته درونی) در تعامل دوسویه با استفاده از رسانه و نحوه تاثیر گذاری رسانه هاست؛ رسانه های جمعی، شبکه های اجتماعی و سواد رسانه ای، متغیرهایی با تاثیر متقابل بر یکدیگرند. همان طور که مصرف کالاهای فرهنگی وابسته به میزان سواد رسانه ای زنان است، سواد رسانه ای به عنوان متغیر مستقل واسط بر میزان مصرف کالاهای فرهنگی زنان (متغیر وابسته) تاثیرگذار است. برمبنای سه سطح مصرف (انگیزه ، عادت، رفتار) و مصرف کالاهای فرهنگی بر مبنای سه سطح بررسی شده (میزان و نوع وگرایش به مصرف) زنان دارای سطوح بالای سواد رسانه ای، نسبت به زنانی که از سطوح سواد رسانه ای کمتری برخوردارند بنا بر سطح سوادرسانه ای شان انگیزه خرید و مصرف کالاهای فرهنگی بیشتری در آنها ایجاد شده است. و انگیزه مصرف در زنان منجر به رفتار مصرف و گرایش و تنوع در مصرف کالاهای فرهنگی و تکرار در اعمال مصرف، منجر به ایجاد عادت در مصرف کالاهای فرهنگی آنها می شود.
    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، مصرف کالاهای فرهنگی، زنان، شبکه اجتماعی، رسانه های جمعی، شهر شهرکرد
  • اشرف سادات احدزاده، حسین امانی رودسری صفحه 131
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین فعالیت های مرتبط با تصاویر ایده آل در فیس بوک و ایماژ منفی از بدن و نیز تبیین این رابطه با بررسی نقش واسطه ای ” اختلاف از خود“ انجام شد.
    آزمودنی های پژوهش حاضر را129 دانش آموز دو دبیرستان دخترانه و یک دبیرستان پسرانه منطقه 2 شهر تهران تشکیل دادند که به روش نمونه گیری غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند. عضویت فرد در شبکه اجتماعی فیس بوک و فعال بودن وی در این شبکه اجتماعی، معیار انتخاب نمونه های مورد بررسی بود. از مقیاس های ایماژ منفی از بدن، اختلاف از خود و پرسشنامه فعالیت های مرتبط با تصاویر ایده آل در فیس بوک برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج بیانگر آن بود که فعالیت های مرتبط با تصاویر ایده آل در فیس بوک پیش بینی کننده معنادار ایماژ منفی از بدن (β = 0/312، p < 0/001) و اختلاف از خود ((β = - 0/354، p < 0/001 است. اختلاف از خود نیز ایماژ منفی از بدن را پیش بینی می کند ((β = 0/313 ، p < 0/001. علاوه بر این، اختلاف از خود می تواند رابطه بین فعالیت های مرتبط با تصاویر ایده آل در فیس بوک و ایماژ منفی از بدن را به طور جزئی واسطه گری کند. ((β = 0/233، p <0/001 یافته ها نشان داد که نوجوانان در اثر رویارویی با تصاویر ایده آل در فیس بوک، لایک کردن این تصاویر، کامنت گذاشتن درباره آنها و به اشترک گذاری مجدد آنها، خود واقعی شان را بسیار متفاوت و متمایز از خود ایده آلشان ارزیابی می کنند و در نتیجه دچار احساس منفی نسبت به بدن و اندام خود می شوند. بنابراین، شناسایی تاثیر فعالیت های مرتبط به تصاویر ایده آل در فیس بوک بر بزرگی تضاد بین خود واقعی از خود ایده آل و ایماژ منفی از بدن می تواند درک بهتری از سبب شناسی این اختلال در نوجوانان کاربر شبکه های اجتماعی به دست دهد.
  • محسن میرزاابوالحسن خان ایلچی (محسن ایلچی) صفحه 149
    تاکنون پژوهش های گسترده بسیاری درباره ”سوگیری“ یا ”جانبداری رسانه ای“ (Media Bias) در بازارهای مالی انجام شده است. برخی پژوهشگران آن را اثر روزنامه نگار (Journalist Effects) عنوان کرده اند و بعضی محققان هم سوگیری رسانه ای را در قلمرو فساد رسانه ای (Media corruption) تحلیل کرده اند. این تحقیق بنا دارد سوگیری عامدانه رسانه های مالی را مورد واکاوی قرار دهد.
    تحقیقات نشان می دهد که مداخله رسانه های اقتصادی در بورس به سه روش متفاوت صورت می گیرد. روش اول، پوشش رویدادهایی اقتصادی است که امکان چشم پوشی از آن برای رسانه ها وجود ندارد. از این بعد، نقش روزنامه نگاران در چارچوب ” نظریه دروازه بانی“ قابل تبیین است. روش دوم، بزرگ نمایی و برجسته سازی رویدادهایی خاص است که سازمان رسانه به دلایل مادی و انتفاعی، مایل به انجام آن است. در نهایت، روش سوم، انتخاب های فردی روزنامه نگاران در پوشش خبری رویدادهایی است که از سوی خبرنگار یا سایر اعضای تحریریه به خاطر وجود انگیزه های فردی صورت می گیرد. پژوهش پیش رو، ضمن بیان علل سوگیری رسانه ها در بازار سهام، علل فردی سوگیری روزنامه نگاران را با توجه به دلایل فردی و سازمانی مورد توجه قرار داده است. آن گاه اشکال و روش های جهت گیری خبرنگاران مالی در بورس تهران را بیان می دارد. روش تحقیق مورد استفاده در نگارش مقاله، روش” اسنادی-کتابخانه ای“ است. مولف در این مقاله با بهره گیری از نظریه های علوم ارتباطات، مدیریت رسانه ای و مدیریت مالی تلاش کرده با رویکردی میان رشته ای به یافته ها و نتیجه گیری برسد. اینکه بازارهای مالی توسعه یافته، به چه راهکاریی برای کنش سوگیرانه روزنامه نگاران دست یافته اند، سوال دیگری است که مورد توجه قرار گرفته است. در نهایت، خلاهای قانونی و مقررات یا سیاست های خودتنظیمی سازمان های رسانه ای بیان شده است.
    کلیدواژگان: روزنامه نگار مالی، بازار سهام، سوگیری رسانه ای، سازمان رسانه
  • میترا پورقبادی، هما خراسانی، شیرین الادینی صفحه 173
|
  • Page 5
    It can definitely be said that the basis of many developments in today’s world in cultural, social, economic, political and moral aspects is a change in the discipline and system of communication and especially the widespread use of mass media, social networks and new technologies associated with it over the past several decades. These developments demand new literacy to empower people to participate in the world overwhelmed by media. “Media literacy”, as an undeniable necessity of the present era, is an important part of the development of human communication that must be taught to young children and to high school students before going to university.
    This article explores the operational model for media literacy education for children, based on modern educational approaches. Our definition of media literacy is an outcome of the existing definitions and a conflation of critical thinking skills with communicating knowledge about media content. The suggested model in this article is a project consisting of three stages of reading aloud in preschool age, teaching philosophizing with children in the early years of primary school, and teaching media content in the final years of primary school while institutionalizing infrastructures at the inner minds of children needs media knowledge structure in the agenda. Reflective educational, dialogic and exploration-based style is the inseparable principle of this model that can create a reflective, responsible, critical and creative approach toward media texts in children and lead them to have a more accurate judgement in affairs.
    Keywords: Media literacy, philosophy course for children, reading aloud course, reflective learning, dialogic exploration loop
  • Page 23
    The growth momentum of the number of websites in Iran has been much more rapid than their quality improvement. In conditions that internet-based social media have turned into a significant source of news dissemination, the key news agencies need to, in addition to paying attention to content, consider principles in designing and launching their websites, so that the content would be released in the best way possible. These principles are generally placed in applicability category.
    This article is to assess the applicability of IRNA, ISNA, and Fars News Agency websites, while data about the feelings and evaluation of users towards them have been collected in accordance with semantic distinction method by answering questions in quizzes. Then, by calculating the average score for each news agency, and designing profile, the position of each website from users’ point of satisfaction has been compared with the other two. The researchers also analyzed in this paper the theoretical framework of the websites, trying to evaluate and explain the feelings and experiences of users. Based on the findings of this study, it was established that although ISNA scored the highest among the three news agencies in terms of total satisfaction score, the fact remains that the agency has gained only 64 percent of users’ expressed satisfaction. Meanwhile, IRNA and Fars News Agency, gaining 58 percent and 53 percent of users’ satisfaction respectively, have not been very successful in obtaining users’ consent.
    In the end, some suggestions have been proposed to improve the applicability of these websites, including optimal use of horizontal menus and removal of animated advertising banners.
    Keywords: Applicability, website, news agency, user's satisfaction, semantic distinction, quiz
  • Page 41
    Cultural products, as a public asset, traditionally have had an important role in social life style and they have been updated and categorized in different stages and periods, so that they have been produced and presented in various types and forms by those involved in cultural and art domains with diversified tastes.
    Using data mining techniques and Cummins clustering method, this study is trying to group items and products of cyber culture and redefine it on the basis of technological consumption of the audience. Written questionnaires and electronic questionnaires consisting of 34 items in four categories in cyberspace were distributed among 550 samples of cyber activists in different periods of time and eventually eight clusters of cultural objects (along with the users’ public sentiments and technological features) were identified. Then, the clusters were drawn in graphical view or, in other words, in virtual cultural network.
    The results of this research can be useful for organizations both in production and supply of cultural and technological products and in marketing sector and social as well as citizenship issues along with identification of consumption patterns of the audiences and consumers in development of virtual lifestyle.
    Keywords: Data mining technique, Cummins clustering approaclifestyle, consh, virtual cultural network, umption patterns, items, products of virtual culture
  • Page 57
    This paper examines the role of smart phones in activism and crisis management through social media. Because these types of media in recent years have provided the ground for activism more than other mass media, and as Castells put it, they have created a new platform called "spontaneous mass media", the users of these networks, too, particularly with utilization of smart phones, have gained the chance to manage social crises through their lived experience.
    In order to provide conceptual analysis of the nature of activism in social, political, economic and cultural relations, this paper describes the impacts of converged social media on smart phones in dealing with crisis management. In the meantime, examples of the different aspects of crisis management (accumulation, outbreak, subsiding and recovery) will be explained and analyzed with due attention to the new cognitive domains that are specifically related to the capacities of varied novel social media alongside activism of network users and emerging capabilities in real space is associated with network users in real space.
    Keywords: Social media, crisis, crisis management, mobile phone, activism
  • Page 85
    The purpose of this article is to evaluate the impact of using smart mobile phones on the lifestyle of people. Presently, smart mobile phones are increasingly used in Iran and such increase can lead to changes in the people’s lifestyle. To test this hypothesis, we used the concept of lifestyle that was offered by Bourdieu. In this sense, lifestyle is measured by cultural consumption variables and leisure time activities. The research methodology was online surveys and 219 people participated in this study. The results showed that the hypothesis is confirmed, but that smart mobile phone is not a strong predictor of lifestyle. Pearson correlation between these two variables was 0.42, but the ANOVA test showed that the use of smart mobile phones explains only 17 percent of the lifestyle variables. Further analysis showed that gender, education and age variables have no impacts on the lifestyle but that the income variable does. Including the income factor into the model did not increase the strength of the model. Thus, other factors that explain the variables of lifestyle must be identified through further research.
    Keywords: Smart mobile phone, lifestyle, Bourdieu, cultural consumption, leisure time activities
  • Page 107
    Consumption of all consumer goods, including cultural goods, in recent decades has become a widespread phenomenon; based on this, the study has addressed the effect of media literacy on mental consumption of cultural goods “case study of 15-39 year old women in Shahre-Kord city”. The methodology of this research is a survey that collects information using the questionnaire (self-made); the statistical population consisted of women of 15-39 years of age, residents of Shahre-Kord city (39,596 individuals) and by using Cochran formula, a sample of 380 people were selected, while each of the samples was identified according to the multistage cluster sampling (systematic). Media literacy is an independent interfacing (inner-dependent) variable in bidirectional interaction using the media and the way they influence; mass media, social networking and media literacy are variables interacting with each other. In the same way that consumption of cultural goods depends on the level of media literacy of women, media literacy as independent interfacing variable influences the level of women’s consumption of cultural goods (dependent variable). Based on the studied consumption levels (motivation, habits, behavior) and consumption of cultural goods based on three surveyed levels (the amount, type, and trend of consumption), women with high levels of media literacy, compared to women with lower levels of media literacy, were more motivated to purchase and consume cultural goods depending on their level of media literacy. And consumption motivation in women leads to consumption attitude and trends and diversity in consumption of cultural goods, and recurrence of consumption results in the creation of the habit of consuming cultural goods.
    Keywords: Media literacy, consumption of cultural goods, women, social networking, mass media, Shahre Kord City
  • Page 131
    Objective
    This study aimed to investigate the connection between the activities related to ideal images on Facebook and negative images of the body as well as explaining this relationship through studying the mediating role of ‘’different from self’’.
    Methods
    The subjects of this study were 129 students in two girl high schools and a boy high school in District Two of the city of Tehran, who were selected according to the Convenience Sampling Method. Being Facebook user and being active in this social network were the criteria for selection of the subjects. The scales of “negative body image”, “different from self”, and questionnaires on activities related to ideal images on Facebook were used for data collection. The data were analyzed using Pearson correlation and path analysis methods.
    Results
    The results showed that the activities associated with ideal images on Facebook are meaningfully predictors of the “negative body image” (β = .312, p
    Conclusion
    The findings showed that adolescents in the face of ideal images on Facebook, pressing the ‘Like’ button, and leaving comments about them and sharing them again, assess their true selves very different and distinct from their ideal selves and as a result they feel negative about their body and organs. Therefore, identifying the impact of activities related to the Facebook ideal images on the magnitude of the contradiction between the real self and the ideal self and the negative body image can produce a better understanding of the etiology of such disorder in adolescent users of social networks.
  • Page 149
    So far, extensive research has been conducted on “bias” or “media bias” in financial markets. Some researchers name it journalist effects while some others have analyzed media bias in the realm of media corruption. This research is to explore the deliberate bias in financial media.
    Research shows that the intervention of economic media in stock exchange market is carried out in three different ways. The first tactic is the coverage of economic events that cannot be overlooked by the media. In this approach, the role of journalists in the framework of the "gate theory" can be explained. The second approach is magnifying and highlighting specific events that the media organization is willing to do for profit reasons. Finally, in the third approach, the individual choices of journalists are the coverage of events selected by journalists or other members of the editorial board due to individual incentives.
    While stating the reasons for media bias in the stock exchange market, this research has also put into consideration individual and organizational causes of bias by journalists. Then, it explains the forms and methods of bias by financial reporters in Tehran Stock Exchange. The research method used in writing the article is “documentary-library" technique. The author of this article has tried to reach a conclusion by employing theories in communications science, media management and financial management through applying an interdisciplinary approach. The fact that developed financial markets have reached to what strategies to instigate biased action by journalists, is another question that is being considered. Finally, legal gaps and regulations or self-regulated policies of media organizations have been explained.
    Keywords: Financial journalism, stock exchange market, media bias, media organization