فهرست مطالب

اطلاعات جغرافیایی (سپهر) - پیاپی 64 (زمستان 1387)

نشریه اطلاعات جغرافیایی (سپهر)
پیاپی 64 (زمستان 1387)

  • 64 صفحه، بهای روی جلد: 4,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/03/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهندس مهدی مدیری صفحه 2

    این پژوهش به توسعه روش هایی برای ارایه اطلاعات مکانی و جغرافیایی در رایانه‏ های شخصی و به صورت آنی برای کاربر در حال حرکت می‏ پردازد. به ویژه کاربری که باید یک نقشه کلی را به همراه خود داشته باشد تا بتواند راه ‏های اصلی مورد نیاز را پیدا نماید، از طرف دیگر کاربر به یک نقشه کوچک مقیاس نیاز دارد تا بتواند به مقصد نهایی در مسیر دست یابد.
    راه حلی که برای دستیابی به این نیازمندی کاربرد نقشه در نظر گرفته شده ایجاد یک نقشه با مقیاس متغیر می‏ باشد، به طوری که این نقشه پیوسته برای پیدا نمودن موقعیت کاربر در حال تغییر مقیاس باشد و در ابتدا باید در قسمت بزرگ مقیاس نقشه قرار گیرد.
    در خصوص روابطی که برای یک نقشه‏ ی با مقیاس متغیر استفاده می‏ شود، تشریح و ویژگی‏ ها و خصوصیات این روابط است که مورد بررسی قرار می‏ گیرد.
     اهمیت مقاله و دامنه پژوهش نشان می‏ دهد نقشه‏ های با مقیاس متغیر در رایانه‏ های شخصی و سامانه ‏های سیار مثل تلفن همراه از مزایای قابل توجهی برخوردارند.


    کلیدواژگان: تجسم الگوریتم، ساختار داده ها و پایگاه داده ای چند مقیاسی
  • بهمن کارگر صفحه 8

    امروزه گسترش بی رویه‏ ی حاشیه ‏نشینی یکی از مشکلات عمده و اساسی در امر مدیریت شهری است که نمی‏ توان نسبت به آن بی تفاوت بود. از آنجا که حاشیه بر متن تاثیر مستقیم دارد، اتفاقات سال‏های اخیر نشان داده، افرادی که در حاشیه کلانشهرها ساکن شده ‏اند و در بیش‏تر موارد از شهرهای کوچک‏تر و حتی کشورهای اطراف مهاجرت(1) نموده ‏اند، با ورودشان به کلانشهرها معضلاتی مانند بیکاری، مشکلات اجتماعی، فرهنگی و... را به دنبال دارند.
    از سوی دیگر حاشیه‏ نشینی معضلی است که باید به حل جدی و فوری آن اهتمام گردد زیرا مشکلات این گونه، متن شهر را نیز تحت تاثیر قرار داده و میزان رشد و پیشرفت آن را تا حد قابل توجهی کاهش می ‏دهد.

  • مهندس محمدحسن نامی، مهندس رضا آقاطاهر صفحه 11

    مدیریت، هنر تصمیم ‏گیری می ‏باشد. در محیط ‏های شهری که مجموعه ‏ای پیچیده از طیف گسترده ‏ای از اجزا و تعامل‏ ها می ‏باشند، مدیران می‏ بایست هنر تصمیم ‏گیری خود را در سطحی بالا به معرض نمایش بگذارند. اهمیت این امر زمانی تشدید می ‏شود که بدانیم محیط ‏های شهری آسیب‏ پذیرترین محیط ‏ها درمعرض بحران‏ ها بالاخص مخاطرات طبیعی می ‏باشند. به علاوه نتایج حاصل از وقوع چنین مخاطراتی همه جانبه بوده و تلفات انسانی، خسارات اقتصادی و اجتماعی مختلفی را موجب می‏ گردد. یکی از شناخته شده ‏ترین مخاطرات تهدیدکننده ‏ی محیط‏ های شهری زمین‏ لرزه می‏ باشد.
    فراوانی وقوع زمین‏ لرزه‏ ها ونتایج حاصل از آن‏ها بالاخص در مناطقی که مستعد وقوع زمین‏ لرزه می‏ باشد سبب گردیده است تا مدیران شهری تحت فشارهای مختلف از سوی جامعه و سیاستگذاران ملزم به اتخاذ راهکارهای کارآمد برای پرداختن به این امر باشند.
    این راهکارها را می ‏توان در حوزه ‏ی سیاستگذاری و تعیین استراتژی به منظور ایجاد سطح مناسبی از هماهنگی وبدنبال آن یکپارچه‏ سازی منابع برای پرداختن به امر مدیریت بحران زمین‏ لرزه و همچنین استفاده از تحقیقات و فن‏آوری‏ های مختلف برای شناخت وجوه مختلف پدیده ‏ی زمین‏ لرزه و تاثیرات آن مشاهده نمود. با این اوصاف مدیریت بحران‏ های شهری را می ‏توان به صورت ترکیبی یکپارچه از استراتژی‏ ها، سیاستگذاری ‏ها، تحقیقات و فناوری تعریف نمود. در این راستا تلاش‏ های بین‏ المللی در جهت ایجاد استراتژی‏ های کلان و ترغیب جوامع به دنباله‏ روی آن‏ها به منظور تامین سطح مناسبی از امنیت و رفاه زندگی شهری بیانگر اهمیت فراگیر مدیریت بحران شهری و بالاخص زمین‏ لرزه می‏ باشد. از آنجایی که ایران و بویژه شهر تهران همواره در معرض وقوع زمین‏ لرزه قرار دارند، در این مقاله به بررسی فعالیت‏ های به عمل آمده در زمینه مخاطرات طبیعی زمین ‏لرزه، بالاخص در محیط ‏های شهری در سطح جهان و ایران، می‏ پردازیم.

  • علی شکور، رفعت شکری، مرتضی زراعتی صفحه 19

    شهر یکی از پدیده ‏های ساخت بشر در محیط زیست به شمار می‏ رود که به منظور اسکان، تامین معیشت، داشتن روابط اجتماعی و اقتصادی و مانند آنهاست ولی این موارد اهداف شهری به شمار نمی‏ روند. انسان خود محیط سکونتش را فراهم کرده و خود به ایجاد و نحوه زندگی در آن اقدام نموده است. شهرها بایستی بر مبنای نقش و وظیفه ‏ای که در سطح منطقه دارند. انجام وظیفه کنند و به نحوی در تمامی ابعاد توسعه یابند که اثرات منفی خود را به حداقل برسانند. بنابراین لازم است برنامه ریزی‏ های شهری به نحوی به اجرا درآیند که به سکونتگاه ها و الگوهای سازمانی و نوع فعالیت‏ های انسانی بصورت یک جامعه بزرگ نگریسته شود. بنابراین بیشترین هدف بر این اصل قرار دارد که برنامه ریزی‏ های شهری همگام با هم پیش روند. سلسله مراتب شهری طبق یک تعریف عبارتند از: طبقه بندی شهرهای واقع در یک محدوده جغرافیایی بر اساس شاخص ‏های جمعیتی و اهمیت و نقش عملکرد اداری آن‏ها به طوری که با یک محاسبه و نظم قابل سنجش بتوان شهرها را در گروه‏ های مختلف دسته بندی نمود. چنانچه می‏ دانیم سلسله مراتب شهری در بسیاری از استان‏ های کشور ما ناموزون است و اختلافات زیادی بین شهرها از لحاظ رتبه بندی آن‏ها براساس شاخص ‏ها به چشم می‏ خورد. شهرهای استان فارس نیز دارای سلسله مراتب منظمی نیستند و علل و عواملی باعث شده که این سلسله مراتب مشکلاتی را ایجاد نماید. در پژوهش حاضر سلسله مراتب شهری استان فارس بر اساس سه الگوی متفاوت بررسی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج حاصله با یکدیگر مقایسه و سلسله مراتب شهری آن تعیین و راهکارهایی جهت بهبود وضعیت رتبه بندی آن ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: شهر، سلسله مراتب شهری، کاربری اراضی، رتبه بندی
  • مهندس علی ظفری صفحه 25

    بنا به تعریف سازمان بین المللی نقشه برداری (FIG)، کاداستر فهرست مرتب شده ‏ای از اطلاعات قطعات زمین، در داخل مرز جغرافیایی یک کشور یا یک منطقه می‏ باشد که با نقشه برداری از حدود قطعات شروع می‏ گردد. همچنین سایر مشخصات مورد نیاز مانند حقوق ملکی، کاربری، اندازه و ارزش به نقشه بزرگ مقیاس قطعات ضمیمه شده و به طور رسمی به ثبت می‏ رسد. امروزه پیشرفت علوم انفورماتیک به طور عام و علوم ژیوماتیک به طورخاص، باعث گردیده که سیستم‏ های قدیمی کاداستر و نقش نقشه برداران در آن متحول گردد.
    بر این اساس در این مقاله، سیستم کاداستر قدیمی متحول شده با نام کاداستر 2014 و نقش نقشه برداران در این سیستم جدید تعریف می‏ گردد.

  • رضا مومن زاده صفحه 27

    کشوری که از فقدان یا کمبود منابع قدرت ملی رنج می ‏برد، مسلما از تامین امنیت ملی خود عاجز خواهد بود. جغرافیا کماکان به عنوان یکی از عوامل اصلی و به تعبیری پایدارترین عنصر قدرت ملی قلمداد می‏ شود. رابطه جغرافیا و استراتژی را می‏ توان از دو زاویه مورد توجه قرار داد.
    یکی این که، جغرافیا به عنوان یک منبع مهم قدرت ملی، چه فرصت‏ها و محدودیت‏ هایی در ارتباط با استراتژی امنیت ملی کشور در اختیار قرار می‏ دهد. دوم این که، تامین امنیت فضای جغرافیایی که انسان‏ها در آن زندگی می‏ کنند و با آن ارتباط اکولوژیک دارند، خیلی اهمیت دارد. لذا، گاهی جغرافیا بر امنیت ملی تاثیر دارد و گاهی امنیت بر سرزمین و جغرافیا تاثیرگذار است. بنابراین تعیین و نقش و جایگاه آن در فرایند تدوین استراتژی امنیت ملی، مستلزم شناخت صحیح مفاهیم اساسی مرتبط با جغرافیا و امنیت ملی است.

  • مجتبی قدیری معصوم، مسعود مهدوی، محمد مهدی ضیانوشین صفحه 35

    دستیابی به توسعه پایدار روستایی مهم‏ترین هدف برنامه ریزان روستایی به شمار می‏ رود. در این بین آب از دیر باز مهم‏ترین عامل توسعه روستایی در ایران بوده است. آب به عنوان مهم‏ترین و محدود کننده‏ ترین نهاده تولیدی کشاورزی ایران شناخته شده است. با توجه به اینکه آب در کشاورزی منطقه نهاده‏ای مهم و بسیار محدود به شمار می ‏آید و نیز به دلیل تنگناهای اقلیمی (خشکسالی‏ های پی درپی) و عدم مدیریت آب، استفاده پایدار از آب به یک امر الزامی تبدیل شده است. مسایلی از قبیل فرسایش شدید آبی و خاکی، افت آب‏های سطحی و زیر زمینی، مصرف بیش از اندازه آب در بخش کشاورزی، فقدان زیر ساخت‏ های مناسب تهدید کننده توسعه پایدار کشاورزی منطقه مورد مطالعه هستند. این در حالی است که اقتصاد منطقه و روستاییان این منطقه به شدت به منابع آبی موجود در منطقه وابسته هستند. در این مقاله با مطالعه ادبیات موضوع به شناخت شاخص‏ های پایداری منابع آبی پرداخته و بر اساس این شاخص ‏ها به تهیه و تکمیل پرسش نامه و تجزیه و تحلیل اطلاعات ؛ و سپس به بررسی و ارزیابی وضعیت پایدار منابع آبی دهستان کوهین پرداخته شده است. بنابراین برای حفظ آینده کشاورزی منطقه، وضعیت آن مورد ارزیابی قرار می‏ گیرد و محدودیت‏ ها و عوامل ناپایداری منابع آب شناسایی و در جهت رفع این موانع ضوابط، مقررات و مدیریت صحیح مورد بررسی قرار گرفته و در پایان پیشنهاداتی ارایه می ‏گردد.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار روستایی، شاخص های پایداری منابع آب، دهستان کوهین
  • رحمت محمدزاده صفحه 40

    توسعه سیاست حمایت اقتصادی دولت ‏های ترکیه، برحذف نابرابری‏ های منطقه ‏ای در رشد اقتصادی تاکید داشته، لیکن این سیاست ها در بسیاری از استان ها با عدم موفقیت مواجه گردیده است. دلایل اساسی چندی برای شکست این برنامه‏ ها وجود دارد. یکی از دلایل اصلی این مسیله، اجرای برنامه‏ های غیرموثر و ناهماهنگ بدون سرمایه ‏گذاری‏ های کافی می‏ باشد که در صورت سرمایه‏ گذاری‏ های اساسی در طرح های توسعه - از طریق سرمایه‏ گذاری داخلی یا بطور خاص از جامعه اروپا - و سازماندهی کارای مطابق با نیازهای منطقه ‏ای کشور، ترکیه به سوی رشد اقتصادی متعادل منطقه‏ ای سوق خواهد یافت.

  • علیرضا آزموده اردلان، مهندس عبدالحسین حاجی زاده صفحه 49

    در این مقاله روش ‏های مختلف تعیین موقعیت زیر دریایی شامل LBL,SBL,USBL,GIB و ترکیبی از آن‏ها معرفی می‏ شود و مزایا، معایب و کاربردهای هر کدام به صورت جداگانه ارایه، سپس مطابق با شرایط محیطی منطقه نظیر عمق، توپوگرافی، نویزهای مزاحم و غیره، سیستم مناسب ارایه می‏ شود و در نهایت با توجه به اینکه کشور ایران از قسمت جنوب، به آب‏ های استراتژیک، دریای عمان و خلیج فارس متصل می‏ باشد، سیستم مناسب برای هر کدام ارایه می‏ شود.

    کلیدواژگان: شناور زیرسطحی، GIB، USBL، SBL، LBL، خیج فارس، دریای عمان، امواج صوتی
  • مهندس حمید عنایتی صفحه 54

    امروزه سرعت بخشیدن در تولید نقشه ‏های رقومی سه بعدی با توجه به روش های نوین فتوگرامتری با استفاده از تکنولوژی اتوماتیک به طور کامل تحقق نیافته و زمان تولید نقشه برای مدیران اجرایی و کاربران در اجرای پروژه‏ های مختلف که نیاز ضروری به نقشه دارند یک موضوع حایز اهمیت بشمار می‏ آید. لذا با توجه به موضوع مطرح شده این مسئله مطرح است که آیا می‏ توان محصول دیگری با سرعت بالا تولید نمود که بتواند جایگزین مناسبی برای نقشه‏ های مورد نظر بشمار آید و امکان پاسخگویی به نیازهای کاربران را داشته باشد؟

  • مسعود تقوایی، مرتضی فاضلی صفحه 57

    رشد شتابان شهرنشینی و رشد کلان شهرها در کشورهای در حال توسعه، حرکت اقتصاد امروز و فردا به سمت خصوصیات و خصلت‏ های شهری، تحمیل شرایط زیست محیطی و جغرافیایی به جوامع و سمت‏ گیری جهان به سوی نظامی یکپارچه، سبب شده است که ضرورت دانشی چند وجهی به نام مدیریت شهری بیش از پیش احساس شود. رعد و برق و صاعقه دو پدیده بسیار جالب هستند که از دیرباز بشر در مقابل آنان بی دفاع و محکوم به شکست بوده است و مدت زیادی نیست که توانسته با تکیه بر علم هدایت الکتریکی جان و سازه‏ های دست ساخته خویش را از هجوم غیر قابل پیش بینی صاعقه محفوظ بدارد. در این تحقیق که از روش کتابخانه ‏ای استفاده شده است، اطلاعات از منابع و کتب مختلف با استفاده از روش فیش برداری جمع آوری و طبقه‏ بندی شده است. یافته ‏های این تحقیق نشان می ‏دهد که، ابعاد وسیع خسارات و تلفات ناشی از صاعقه، نیاز به پژوهش های کاربردی گسترده ‏ای در زمینه بهینه کردن و ایمن سازی شهرها دارد. در این راستا، در طرح‏ های توسعه شهری، کاهش آسیب پذیری شهروندان و جامعه در معرض پدیده صاعقه ضرورت دارد. بنابراین، برای توسعه پایدار، شهرها باید در جهت پایداری خود تلاش کنند. با همین دیدگاه است که باید شهرها و شهروندان را با شیوه‏ های ارتقای آمادگی از جمله مانورهای مقابله با بحران در مقابل بلایای طبیعی (صاعقه) آموزش داد، تا بتوانند به حیات و رشدشان ادامه دهند.

    کلیدواژگان: صاعقه (رعد و برق)، مدیریت بحران، برنامه ریزی شهری
  • مهران مقصودی، بهرام نکویی صدری صفحه 61

    ژیوتوریسم به عنوان زیر شاخه‏ هایی از توریسم طبیعت گرا (اکوتوریسم) در کنار دیگر زمینه‏ های مربوط به گردشگری مانند گردشگری روستایی، فرهنگی و... زمینه بالقوه ‏ای برای اشتغال عده کثیری از متخصصین وابسته را داراست. این صنعت می‏ تواند نقش موثری در تحول اقتصادی کشور داشته باشد، به همین دلیل است که صنعت توریسم را مهم‏ترین صنعت جهان می‏ دانند. البته تصور عده زیادی از متخصصین و غیرمتخصصین از صنعت توریسم، فقط توریسم تفریحی است و این بر خلاف دیدگاه های جدید مطرح شده در این زمینه در جهان است. در واقع امروزه در بسیاری موارد گردشگران جوامع پیشرفته به دنبال علم، فرهنگ و جاذبه‏ های اکولوژیکی، ژیومورفولوژیکی و زمین‏ شناسی می‏باشند. شایان ذکر است که در ایران این صنعت هنوز به خوبی شناخته نشده است و امکانات بالقوه ایران در این خصوص تاکنون مورد ارزیابی قرار نگرفته است. ایران با تنوع ساختارهای ژیومورفولوژیکی و زمین‏ شناسی از تنوع بسیار وسیعی در این خصوص بر خوردار بوده و عرصه‏ های جدیدی در زمینه صنعت گردشگری کشور مطرح می ‏نماید. با توجه به مطالب فوق شناسایی و بازار یابی پدیده ‏های ژیوتوریسمی و اکوتوریسمی ایران، به منظور بهره برداری از این پتانسیل عظیم، امری اجنتاب ‏ناپذیر جلوه می ‏نماید.
    در این مقاله سعی شده تا ضمن بررسی مفاهیم و ابعاد ژیوتوریسم برخی ویژگی‏ ها و جاذبه‏ های کلی ژیوتوریسمی ایران بر شمرده شود.

    کلیدواژگان: توریسم، ژئوتوریسم، اکوتوریسم، ژئومورفولوژی، لندفرم
|
  • Mahdi Modiri Page 2

    This research is devoted to the development of methods for presenting instant geographical and positional information on personal computers for moving users, specially users who need to carry a comprehensive map with them to find the main paths they need. On the other hand, the user needs a small scale map in order to reach the final destination on the path.
    A solution that is intended to fulfil this practical need in maps is to create a variable-scale map, so that this map changes scales continuously in order to find the user's position, and must first be set within the range of large scales.
    Regarding the relations used for a variable-scale map, the explanation of characteristics of these relations are discussed.
    The importance of the article and the extension of research shows that variable-scale maps have many advantages in personal computers and mobile systems such as mobile phones

    Keywords: visualization, algorithm, data structure, multi-scale databases
  • Bahman Kaargar Page 8

    Today, the unruly spread of marginal settlement is one of the major problems in urban management that can not be overlooked. Since the margin directly affects the center, the events of recent years have shown that people who have settled on the margins of metropolitan areas, in most cases migrants from smaller cities and even the neighboring countries (1), bring by their entrance into metropolises problems such as unemployment, social, cultural and other problems.
    On the other hand, marginal settlement is a problem that must be solved urgently, because the problems of these types affect the city's metropolitan part as well, and significantly reduce its growth and development

  • Mohammad Hassan Nami, Reza Agha Taher Page 11


    Management is the art of decision making. In urban environments, which are basically complex assortments of a wide range of components and interactions, managers should display their decision-making ability on a high level. The importance of this matter will be intensified when we know that urban environments are the most vulnerable environments, particularly to natural disasters. In addition, the results of such hazards are all-encompassing and lead to human casualties and various economic and social losses. One of the most recognized threats to urban environments is the earthquake.
    The frequency of earthquakes and their results, especially in areas susceptible to earthquakes, has caused urban managers feel pressed by society and policy makers to adopt effective strategies to address this issue.
    These strategies can be observed in the area of policy-making and strategy-determination to create a good level of coordination and subsequently integration of resources for addressing the management of earthquake crisis, as well as in the use of various research and technologies concerning recognition of different aspects of the earthquake phenomenon and its effects. In this context, urban crisis management can be defined as an integrated combination of strategies, policies, research, and technology. In this regard, international efforts to develop macro strategies and to encourage communities to follow them in order to provide an adequate level of security and prosperity of urban life indicate the universal importance of urban crisis management, and in particular earthquakes. Since Iran, and especially Tehran, are always subject to earthquakes, this paper examines the activities carried out in connection with natural hazards of earthquakes, especially in urban environments around the world and Iran.

  • Ali Shakur, Raf'at Shokri, Morteza Zera'ati Page 19

    City is considered as one of the human-made phenomena in the environment, created with the aims of settlement, livelihood provision, social and economic relations and so on, but these are not considered as urban aims. The man has provided his own environment and has begun to live in it. Cities should be based on the role and responsibilities they have in their region, and be developed in all aspects in a manner that minimizes their negative effects. Therefore, urban planning needs to be implemented in such a way that settlements and organizational patterns and the type of human activities be looked upon as a large community. Therefore, the main goal is based on the principle that urban planning be coherent. The urban hierarchy, according to a definition, is the classification of cities located in a geographical area based on population indices and the importance of their official functions, so that they can be categorized into different groups by calculation and measurable order. As we know, urban hierarchy is uneven in many provinces of our country, and there are many differences between cities in terms of ranking according to indicators. The cities of Fars province do not have regular hierarchies, and certain causes and factors have lead these hierarchies to be problematic. In this research, the urban hierarchy of Fars province has been studied based on three different patterns, the results have been compared with each other, and its hierarchy has been determined and some strategies to improve its ranking have been presented.

    Keywords: City, urban hierarchy, Land use, Ranking
  • Ali Zafari Page 25

    According to the definition of the International Federation of Surveyors (FIG), the cadastre is a sorted list of information of pieces of land inside the geographic boundary of a country or a region that starts with mapping of limits of pieces of land. Furthermore, other required specifications such as property rights, land use, size and value are attached to the large scale map of the pieces and are officially recorded. Today, the advancement of informatics science in general and geomatics in particular, have transformed the old systems of cadastre and the role of surveyors in them.
    Accordingly, in this paper the modified version of old cadastre system named Cadastre 2014 and the role of surveyors in this new system are defined.

  • Reza Mo'menzadeh Page 27

    A country that suffers from a lack or non-existence of national power sources will surely fail to fulfil its national security. Geography is still considered as one of the main factors, and in a sense, the most stable element of national power. The relationship between geography and strategy can be considered from two points of view.
    First, it can be studied through examining opportunities and limitations that geography as an important source of national power offers in relation to the country’s strategy of national security. Second, consideration of the fact that ensuring the security of geographic space in which humans live and with which have ecological connection is very important. Consequently, sometimes geography affects national security and sometimes security affects land and geography. Therefore, determining its role and position in the process of developing a national security strategy requires correct recognition of the basic concepts related to geography and national security.

  • Mojtaba Ghadiri Ma'soum, Mohammad Mahdi Zia' Nushin, Mas'oud Mahdavi Page 35

    Achieving sustainable rural development is the most important goal of rural planners. On the other hand, water has been the most important factor in rural development in Iran from distant past. Water is known as the most important and limiting input of agricultural production in Iran. Due to the fact that water is considered as an important and very limited input in agriculture of the region, and due to climate constraints (consecutive droughts) and lack of water management, sustainable use of water has become a necessary requirement. Issues such as severe water and soil erosion, surface and underground water decline, excessive consumption of water in the agricultural sector and lack of appropriate infrastructure threaten the sustainable development of agriculture in the study area. Meanwhile, the region and villagers’ economy are extremely dependent on water resources of the region. In this article, by studying the subject literature, we have studied the indicators of water resources sustainability and based on these indicators, we have prepared and completed a questionnaire and information analysis; then we have studied and evaluated the sustainable status of water resources of Kuhin rural district. Therefore, in order to preserve the future of agriculture in the region, its status is evaluated and the constraints and factors of water resources instability are identified and regulations and proper management in order to eliminate these barriers are addressed. Finally, some suggestions are presented.

    Keywords: Sustainable Rural Development, Water Resource Sustainability Indexes, Kuhin Village
  • Rahmat Mohammadzadeh Page 40

    The development of economic support policy of Turkish governments has underscored elimination of regional inequalities in economic growth, but these policies have failed in many provinces. There are a number of major reasons for this failure. One of the main reasons for this issue is the ineffective and inconsistent implementation of programs without sufficient investment that, if major investments in development projects - either through domestic investment or, in particular, from the European Community - and efficient organization according to regional needs of the country are provided, Turkey will head towards a balanced regional economic growth.

  • Alireza Azmoudeh Ardalan, Abdol Hossein Hajizadeh Page 49

    In this paper, different methods of determining submarine position including LBL, SBL, USBL, GIB and a combination of them are presented and their advantages, disadvantages and applications of each are separately presented. Next, the proper system is presented according to the environmental conditions of the area such as depth, topography, disturbing noises, etc., and finally, according to the fact that Iran is connected to the strategic waters of the Oman Sea and the Persian Gulf on the south, a suitable system for each of them is provided.

    Keywords: Submarine vessel, GIB, USBL, SBL, LBL, Persian Gulf, Oman Sea, sound waves
  • Hamid Enayati (Compilation, Edition) Page 54

    Nowadays, accelerating the production of three-dimensional (3D) maps applying new photogrammetric methods using automated technology is not completely realized. For executives and users in the implementation of various projects that have serious need of maps, the time of production of map is a matter of importance. Therefore, considering the issue raised, it is a question of whether another high-speed product can be produced that could be an appropriate alternative to certain maps and be able to meet the needs of users?

  • Mas'oud Taghvaei, Morteza Fazeli Page 57

    The rapid growth of urbanization and the growth of metropolitan cities in developing countries, the movement of today's and tomorrow's economy towards urban characteristics, the imposition of environmental and geographical conditions on societies, and the alignment of the world toward a unified system has led the necessity of a multifaceted science called urban management be increasingly felt. Lightning and thunderbolts are two very interesting phenomena in the face of which human beings have long been doomed, and it has not been long since they have been able, by relying on the science of electrical conduction, to save their lives and their structures from unpredictable invasions of thunderbolt. In this research, which is conducted by the secondary method, information from different sources and books is collected and classified using note-taking method. The findings of this research show that the broad dimensions of casualties and losses caused by thunderbolt necessitates extensive research in the field of optimization and immunization of cities. In this regard, in urban development plans, reducing the vulnerability of citizens and society to lightning phenomena is necessary. Therefore, for sustainable development, cities must work towards sustainability. It is according to this view that cities and citizens should be trained in ways, including crisis drills, to enhance their readiness in order to be able to deal with natural disasters (thunderbolt), and so be able to survive and grow.

    Keywords: thunder, crisis management, Urban Planning
  • Mehran Maghsoudi, Bahram Nekouei Sadri Page 61


    Geotourism, as a subcategory of ecotourism, has, along with other tourism areas such as rural, cultural, etc., a potential for employment of a great number of related professionals. This industry can have an effective role in the economic development of the country, which is why tourism industry is considered the most important industry in the world. Of course, the idea of ​​a large number of experts and non-experts concerning tourism industry is merely recreational tourism, which is contrary to the new perspective of the subject in the world. In fact, today in many cases tourists from advanced societies are looking for science, culture, and ecological, geomorphologic and geologic attractions. It is worth noting that this industry is still not well known in Iran and potential capabilities of Iran have not yet been evaluated in this regard. With a variety of geomorphologic and geological structures, Iran has a wide variety in this regard and calls for new grounds in the field of tourism industry in the country. According to the abovementioned matters, the identification and marketing of geotourism and ecotourism phenomena in Iran in order to exploit this great potential is unavoidable.
    In this article, while studying concepts and dimensions of geotourism, it is tried to discuss some of the geotourist general qualities and attractions of Iran.

    Keywords: Tourism, Geotourism, Ecotourism, Geomorphology, land form