فهرست مطالب

دو ماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر
سال بیست و پنجم شماره 1 (پیاپی 117، فروردین و اردیبهشت 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید مهدی سعید، مژگان زندی*، حمید میرزاده صفحه 3

    با توجه به کاربرد خاص فرایند الکتروریسی در مهندسی بافت و ضرورت پیش رفت در زمینه الکتروریسی پلیمرهای زیس تسازگار، در این پژوهش اثر کشش سطحی سامانه های مختلف حلال روی شکل شناسی نانوالیاف الکتروریسی شده PLGA و ژلاتین ارایه شده است. در این مطالعه سعی شده است، بهترین سامانه حلال برای بهینه سازی نانوالیاف دو پلیمر گفته شده معرفی شود. روش کلی کار، بدین ترتیب بود که ابتدا محلول های با غلظت های مساوی در سامانه های مختلف حلال تهیه و در شرایط ثابت فرایند و محیط، الکتروریسی شدند. در نهایت با نشان دادن تغییر در شکل شناسی الیاف الکتروریسی شده در سامانه های مختلف حلال، به وسیله میکروسکوپ الکترونی پویشی و ذکر بیان آن بهترین سامانه حلال برای الکتروریسی این دو پلیمر معرفی شد تا به مطالعات بعدی زمینه مهندسی بافت روی نانوالیاف این دو پلیمر کمک شایانی کند و پژوهش های بعدی در این زمینه راحت تر انجام شود. با توجه به نتایج می توان گفت، الکتروریسی PLGA به وسیله سامانه هایی، که کشش سطحی کمتری دارند، منجر به تولید الیافی یکنواخت تری شود که این نتایج در مورد پلیمر طبیعی ژلاتین نیز قابل مشاهده بود. مثلا برای PLGA مشاهده شد، با تغییر سامانه حلال ازDMF با کشش سطحی بسیار زیاد به HFIP با کشش سطحی کم، ساختار محصولات الکتروریسی از ذرات کروی به سمت الیاف صاف تغییر می کند.

    کلیدواژگان: الکتروریسی، PLGA، ژلاتین، کشش سطحی، نانو الیاف
  • قنبر ابراهیمی، موسی محمدنژاد، حمیدرضا رودی، یحیی همزه، ربیع بهروز صفحه 11
    روش خودتجمعی لایه به لایه)LbL (در حوضه فناوری نانو از روش های جدیدی است که برایاصلاح خواص سطح مواد جامد استفاده می شود. الیاف سلولوزی از موادی هستند که می توان به کمک این روش با تشکیل چندلایه های پلیمری)PEM (، خواص مختلف را در سطح آنها اصلاح کرد. در این پژوهش، با روش لایه به لایه، اثر درجه استخلاف نشاسته کاتیونی در تشکیل چندلایه های پلیمری نشاسته کاتیونی و آنیونی بر خواص پیوندپذیری الیاف بازیافتی کارتن های کنگره ای کهنه بررسی شده است. آزمایش ها در 5/pH≈7، سرعت دستگاه آب گیری پویا حدود 750 rpm با زمان لایه نشانی 10min، برای تشکیل یک تا هشت لایه متوالی انجام شد. از خمیرهای عمل آوری شده با روش لایه به لایه، کاغذهای دست ساز با وزن پایه 60g/m2 تهیه و مقاومت های مختلف آن ارزیابی شد. نتایج نشان می دهد، با لایه نشانی نشاست ه های کاتیونی، خواص پیوندپذیری بین الیاف از جمله استحکام کششی و شاخص مقاومت پیوند داخلی به طور چشمگیری افزایش یافته است. هرچند تغ ییرات قابل توجهی در کیفیت شک لگیری نمونه ها دیده نشد. استحکام کششی در لایه هفتم لایه نشانی نشاسته کاتیونی با 045 /DS≈0 حدود 129 % و مقاومت پیوند داخلی در لایه پنجم آن تقریبا 400% نسبت به نمونه عمل آوری نشده افزایش یافته است. افزون بر این، روند افزایش مقاومت ها با توجه به درجه استخلاف نشاسته کاتیونی متفاوت بوده است. در لایه نشانی نشاسته با 018 / DS≈0 و تعداد لایه های کمتر و در لایه نشانی نشاسته با 045 / DS≈0 و تعدادلایه های بیشتر مقاومت های افزون تری مشاهده شده است. در حالت اول، مقدار بیشتری از نشاسته با DS کمتر نیاز است تا بار الکتریکی سطح الیاف خنثی سازی شود و در حالت دوم، تعادل بیشتر بار الکتریکی دو پلیمر، سبب جذب بیشتر و پایدارتر نشاسته کاتیونی و در نتیجه باعث افزایش مقاومت های کاغذ می شود.
    کلیدواژگان: الیاف بازیافتی، کارتن های کنگره ای کهنه (OCC)، روش لایه به لایه، درجه استخلاف، نشاسته کاتیونی و آنیونی
  • مهناز سادات حقایق، گیتی میرمحمد صادقی*، بهمن شمایلی صفحه 19

    تاکنون پژوهش های مختلفی در زمینه پلیی ورتان های دارای حافظه شکلی انجام شده، اما درباره پلیی ورتان بر پایه پلی کاپرولاکتون با وزن مولکولی 20 g/mol گزارشی اعلام نشده است. دراین پژوهش سعی شد، به این سوال پاسخ داده شود که ساختار شیمیایی، نحوه پراکنش نانوذرات در بستر پلیمر و برهم کنش های بین نانوذرات و پلیمر در کامپوزیت های پلیی ورتان نانوخاک رس بر پایه پلی کاپرولاکتون با وزن مولکولی 20 g/mol چگونه است. قطعه های نرم و سخت به ترتیب بر پایه پلی کاپرولاکتون) PCL (با وزن مولکولی 20 g/mol و 4،1 - بوتان دی ال و 4،4 - دی فنیل متان دی ایزوسیانات)MDI/BDO (هستند. نسبت وزنی قطعه های نرم به سخت 65/ 35 در نظرگرفته شده است. کامپوزیت ها در مقادیر 1 و 3 درصد وزنی نانوذرات خاک رس)Closite 30B یاC30B(با پلیمرشدن درجا به روش دومرحله ای سنتز شدند. اثر نانوذرات بر برهم کنش زنجیرهای پلیی ورتان – نانوخاک رس، بلورینگی، خواص مکانیکی و اثر حافظه شکلی به ترتیب با استفاده از روش های طیف سنجی زیرقرمز، گرماسنجی پویشی تفاضلی، آزمون کشش و آزمون حافظه شکلی بررسی شد. مقدار اختلاط فازها و پیوندهای هیدروژنی در مقادیر 1% وزنی نانوذرات خاک رس افزایش یافت، در حالی که وجود 3% وزنی نانوخاک رس سبب جدایی فاز شد. روش های گرماسنجی پویشی تفاضلی مدوله، پراش پرتوX و میکروسکوپی نیروی اتمی، پراکنش مناسب نانوذرات را برای 1% وزنی نانوذرات خاک رس در ماتریس پلیمر نشان داد. افزودن نانوذرات منجر به استحکام کششی بهتر نسبت به نمونه خالص و بازگشت شکلی بیشتر نسبت به تمام نمونه ها شد. مشخص شد، بلورینگی قطعه های نرم منجر به افزایش مدول و بهبود پارامتر تثبیت شکلی می شود. نتایج حاصل از آزمون گرماوزن سنجی ساز و کار تخریب سه مرحله ای را برای پلیی ورتان بر پایه PCL،MDI و BDO نشان داد.

    کلیدواژگان: کامپوزیت پلی یورتان، نانوخاک رس، پلیمرشدن دومرحله ای درجا، خواص حافظه شکلی، ساختار شیمیایی
  • علی اکبر یوسفی، علی سلیمی، محمد رضوی نوری صفحه 31
    به هنگام تشکیل فیلم پلیمری، شکل فضایی)صورت بندی(زنجیر پلی)وینیلیدن فلوئورید(در تعیین ساختار بلور اهمیت زیادی دارد. با تعیین گرانروی ذاتی محلول یا گرانروی در سرعت برش صفر، میتوان به معیاری از اندازه حجم هیدرودینامیکی زنجیر و در نهایت به احتمال دست یابی به شکل تمام ترانس صفح های در بلور)بلور نوع β (دست یافت. در تعیین حجم هیدرودینامیکی زنجیر در حالت محلول، از گرانروی سنج آبلهود در محدوده دمایی 25 تا 100°C و دو حلال سیکلوهگزانون ودی متیل استامید با قطبیت متفاوت استفاده شد. روند تغییرات حجم هیدرودینامیکی زنجیر پلیمر در حالت محلول با تغییر دما و تغییر حلال بیانگر اثر مستقیم قطبیت حلال و اثر معکوس دما با حجم هیدرودینامیکی زنجیر پلیمر است، به طوری که با استفاده از حلال دی متیل استامید و نیز حلال سیکلوهگزانون، به ازای افزایش دما از 25 به 100°C به ترتیب حجم هیدرودینامیکی زنجیر 38 %و 25% کاهش یافت. افت حجم هیدرودینامیکی ناشی از افزایش دمای محلول را می توان با افزایش پایداری ترمودینامیکی زنجیر پلی)وینیلیدن فلوئورید(توجیه کرد. ضمن آن که کاهش شدیدتر حجم هیدرودینامیکی زنجیر پلیمر در حلال دی متیل استامید را می توان به کاهش قطبیت حلال با افزایش دما ربط داد. در بررسی تغییرات حجم هیدروینامیکی زنجیر پلیمر به کمک ریومتری مذاب، با افزایش دمای مذاب از 180 به 260°C حجم هیدرودینامیکی زنجیر پلی)وینیلیدن فلوئورید(به کمک گرانروی در سرعت برش صفر به مقدار 87% کاهش یافت. روند تغییر حجم هیدرودینامیکی زنجیر در حالت مذاب و نیز محلول هم خوانی دارند و با مطالعات پیشین درباره ایجاد بلور نوع β با کاهش دمای تبلور در پلی)وینیلیدن فلوئورید(مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: پل ی)وینیلیدن فلوئورید(، بلور، حجم هیدروینام کیی زنجیر، ریومتری، گرانروی سنجی
  • علی اکبر یوسفی، محمد مهدی سالاریان صفحه 41
    در این پژوهش، اثر نانوخاک رس بر ساختار بلوری پلی) وینیلیدن فلوئورید(، PVDF، و شکل شناسی نانوکامپوزیت حاصل با بزارهای مختلف مطالعه شد. اثر 3 درصد وزنی از نانوخاک رس کلویزیتCloisite 30B) 30B) روی ساختار بلوری PVDF به گونه ای است که بیش از 11 برابر درصد بلور بتای آن را افزایش می دهد. درصد بلور بتا از 6% در حالت پلیمر خالص به 68 % در غلظت 3% ازاین نانوخاک رس افزایش یافت. این امر به اثر الگوبخشی سطح ذرات نانو خاک رس نسبت داده شده است. افزودن 5 درصد وزنی از نایلون 6 باعث بهبود پراکنش، افزایش گرانروی و جا به جایی بسامد تقاطع به بسامدهای کمتر می شود. ولی، به دلیل تمایل زیاد نایلون به اصلاحک ننده آلی نانوخاک رس وپوشانده شدن کامل خاک رس از اثر الگوبخشی آن به نوع بلور PVDF جلوگیری می کند. کاهش گرانروی در نانوکامپوزیت سازگارنشده به کاهش گره خوردگی زنجیرهای PVDF نسبت داده شده است. در حالی که افزایش گرانروی به وجود ذرات نانوکامپوزیتی نایلون نانوخاک رس و جا به جایی محل تقاطع مدول های اتلاف و ذخیره به بسامدهای کمتر به برهمک نش نایلون و PVDFبا وجود این نانوذرات نسبت داده شد. انتظار می رود، وجود نایلون 6 موجب بهبود تولید بلورهای بتای جهت یافته در PVDF شود که ارایه دهنده خواص پیزوالکتریک هستند.
    کلیدواژگان: پلی) وینیلیدن فلوئورید(، نانوخاک رس، نایلون 6، بلور بتا، ریومتری
  • سمانه قصابان، محمد عطایی، محمد ایمانی، مژگان زندی صفحه 53
    در این مقاله خواص نانومکانیکی سطحی شامل مدول سطحی و سختی چسب های زیستی سیانوآکریلاتی شبکه ای شده با تابش نور حاوی یکی از دو نوع عامل شبکه ای کننده 2- اتیل -)هیدروکسی متیل(1،3 - پروپان دیول-تری متاکریلات) TMPTMA (یا نانوساختارهای پلی هدرال الیگومری سیلسسکویی اکسان متاکریل دارشده) POSS-MA (ارزیابی شده است. به یان منظور، چسب های حاوی 2- اکتیل سیانوآکریلات) 2-OCA (و درصدهای مختلف از TMPTMA یا نانوساختارهای POSS-MA تهیه و 1- فنیل- 1،2 -پروپان دیون) PPD (به عنوان آغازگر نوری به آنها افزوده شد. پس از پخت نوری نمونه ها، آزمون نانوسختی سنجی سطح به شیوه نانودندانه گذاری با استفاده از نوک نوع برکویچ انجام و نتایج حاصل به روش Oliver و Farr تحلیل شدند. نتایج نشان داد، ورود یک عامل شبکه ای کننده در ساختار چسب، مدول و سختی سطحی آن را افزایش و افت نیرو در زمان ثابت نگه داشتن نیرو را کاهش می دهد، چون با افزایش نسبت عامل شبکه ای کننده، درصد اتصالات عرضی و بنابراین مدول افزایش میی ابد. از سوی دیگر، با افزایش اتصالات عرضی، مقاومت ماده در برابر نفوذ نوک دندان هگذار که نشان دهنده سختی سطح است، افزایش میی ابد. کار کشسان، کار پلاستیک و کار خزش انجام شده نیز محاسبه شد. این انتظار که افزایش درصد عامل شبکه ای کننده با افزایش کار کشسان، کاهش کار پلاستیک و کاهش کار خزش همراه باشد به دلیل افزایش چگالی اتصالات عرضی و کاهش لغزش زنجیرهای پلیمری روی هم در بعضی نمونه ها مشاهده شد. در نمونه هایی پیش از انجام آزمون در آب نگه داری شده بودند، نتایج متفاوت بود که نشان دهنده اثر نرم کنندگی ناشی از جذب آب بود.
    کلیدواژگان: سیانوآکریلات، شبکه ای کردن نوری، POSS نانو دندانه گذاری، خواص مکانیکی سطح
  • حسام عمرانی فرد، احمد غضنفری مقدم*، محسن شمسی، سید احمد عطایی صفحه 65

    به تازگی استفاده از زیست پلاستیک ها یا پلاستیک های با منشا گیاهی، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این نوع پلاستیک ها می توانند جای گزین مناسبی برای پلاستیک های متداول در تولید انواع محصولات پلاستیکی باشند. در این پژوهش، آرد گندم و سلولوز تهیه شده از کاه در نسبت های مختلف با گلیسرول مخلوط و با استفاده از پرس هیدرولیکی و قالب، نمونه های زیست پلاستیک تهیه شد. سپس، اثر درصد وزنی آرد در 3 سطح 70 %، 60 % و 50 % و درصد وزنی سلولوز در 3 سطح 75 %، 70 % و 65 % بر خواص مکانیکی این زیست پلاستیک ها بررسی شد. نتایج آزمایش های مکانیکی نشان داد، با کاهش درصد وزنی آرد و سلولوز مدول کششی و استحکام کششی زیست پلاستیک های تهیه شده کاهش می یابد. حداکثر مدول کششی برای نمونه های تهیه شده از آرد و سلولوز به ترتیب 5/ 12 و 8/6 MPs و حداکثر استحکام کششی به ترتیب 878 و 202 MPs به دست آمد. بررسی تخریب گرمایی زیست پلاستیک های تهیه شده با استفاده از آزمون گرمایی نشان داد، پلاستیک های ساخته شده از آرد، مقاومت گرمایی بیشتری نسبت به پلاستیک های ساخته شده از سلولوز کاه دارند. انرژی فعال سازی با استفاده از معادله آرنیوس برای زیست پلاستیک های تهیه شده از آرد و سلولوز کاه گندم به ترتیب 0/ 133 و 63/8 kJ/mol محاسبه شد.

    کلیدواژگان: آرد گندم، سلولوز کاه، زیست پلاستیک، خواص مکانیکی، تخریب گرمایی
|
  • S. Mehdi Saeed, Mojgan Zandi, Hamid Mirzadeh Page 3

    Based on specific applications of electrospinning technology in tissue engineering there is a need for more crucial advances to be made in electrospinning of biocompatible polymer systems. In this study we investigated the effect of surface tension of different solvent systems on the morphology of electrospun nanofibers of gelatin and PLGA. At first the best solvent system was established to optimize nanofiber formation of the polymers. The overall approach of this research was to prepare several solutions of identical concentrations with different solvent systems for electospinning into nanofibes. Finally, the changes in electrospun fiber morphology were studied by scanning electron microscopy (SEM) and the best solvent system was established in order to pave the way for further research on tissue engineering. It is observed that electrospinning of PLGA with lower surface energy solvent system leads to more homogeneous and smooth fibers. This result is similarly obtained for a system of natural gelatin. For ultimate confirmation of these results, it was observed that by changing the solvent system from high surface energy of DMF to lower surface energy of HFIP, the micro-structure of the prepared mat was changed from microspheres to smooth fibers.

    Keywords: electrospinning, PLGA, gelatin, surface tension, nanofiber
  • Hamidreza Rudi, Ghanbar Ebrahimi, Yahya Hamzeh, Rabi Behrooz, Mousa M. Nazhad Page 11
    Layer-by-layer self-assembly technique is a novel method in nanotechnology for modification of the surface properties of solid materials. Among these materialscellulosic fibers can undergo surface changes by formation of polyelectrolytemulti-layers (PEM) using layer-by-layer method. In this study, the effect of degree of substitution of cationic starch on multi-layer build up of cationic and anionic starchesand on the bonding ability of the waste corrugated container (OCC) recycled fiber with layer-by-layer technique was investigated. Experiments were conducted at pH≈7.5 and 750 rpm stirring rate in a dynamic drainage jar (DDJ) for 10 min deposition time to construct 1 to 8 consecutive layers. The handsheets at 60 g/m2 on weight basis were made with untreated and layer-by-layer treated fibers and their strengths have been evaluated. The results showed that the interbonding ability indices of fibers such as tensile index and internal bonding improved significantly with multi-layering of cationic starch. However, there was no meaningful change in quality of the specimens formed. Compared to the untreated fibers, the tensile index of cationic starch increased by 129% at 7th layer with DS≈0.045 and internal bonding increased by 400% at the 5th layer. Moreover, with regard to different degrees of substitution of starch, the increasing trend in properties was observed; in which DS≈0.018 for lower number of layers and DS≈0.045 for higher number of layers. In the first case, more starch of lower DS was needed to neutralize the charge of the fiber surface but in the second case greater charge balance of two polymers resulted in further adsorption and greater stability of cationic starch layer, and consequently higher strength has been achieved for the obtained paper.
    Keywords: recycled fibers, old corrugated container, layer, by, layer technique, degree of substitution, cationic, anionic starch
  • Mahnaz Haghayegh, Gity Mir Mohammad Sadeghi, Bahman Shamayeli Page 19

    Although there are many works published on shape memory polyurethanes,but no report is found on PCL-based polyurethane composite using PCLwith molecular weight of 2000 g/mol and nanoclay particles via in-situ polymerization. In this work, we try to approach some problems concerning the chemical structure, dispersion of nanoparticles in the matrix and interaction between nanoparticles and polymer in shape memory of PCL (Mn= 2000 g/mol)-based polyurethane/nanoclay composites. While PCL (Mn= 2000 g/mol) polyurethane constituted the soft segments, MDI/BD formed the hard segments. The weight ratio of soft to hard segments was found to be 65/35. Composites were synthesized in presence 1 and 3 wt% of nanoclay (Cloisite®30B) via in-situ polymerization by a twostep method. Effect of nano particles on their interactions with polyurethane chains,crystallinity, mechanical properties and shape memory have been investigated using FTIR, DSC, tensile test and shape memory analysis, respectively. Phase mixing and hydrogen bonding intensified with 1 wt% nanoclay particles, whereas 3 wt% nanoclay led to phase separation. XRD, MTDSC, AFM analyses showed exfoliation of samples with 1 wt% nanoclay in the matrix and better tensile strength in comparison with pure sample and higher shape recovery compared to all other samples. Crystallinity of soft segments resulted in higher modulus and improvement of shape memory. TGA results showed a three-step degradation mechanism for PCL, MDI and BDO-based polyurethane.

    Keywords: polyurethane composite, nanoclay, two, step in, situ polymerization, shape memory properties, chemical tructure
  • Ali Salimi, Ali Akbar Yousefi, Mohammad Razavi, Nouri Page 31
    The final crystalline phase in poly(vinylidene flouride), PVDF, films mainly reflects the polymer structural arrangement or chain conformation during film formation. In this study, the intrinsic viscosity of PVDF solution or even the zero-shear-rate viscosity in polymer melt were used as indications of polymer hydrodynamic chain volume to predict the possible formation of all trans plannar zigzag conformation (β phase crystal). The studies on intrinsic viscosity of each diluted solution were carried out in Ubbelohde viscometer at temperature range of 25-100°C using two individual solvents with different polarities namely,dimethyl acetamide and cyclohexanone. In contrast to solvent polarity, the solution temperature showed negative effect in the degree of hydrodynamic chain volume.This behaviour maybe attributed to higher thermodynamic stability of gauche state rather than trans state in PVDF chains at higher crystallization temperatures. In this regard, through a temperature rise from 25°C to 100°C, the PVDF hydrodynamic chain volume experienced a reduction of about 38% and 25% in dimethyl acetamide and cyclohexanone, respectively. The further reduction of PVDF hydrodynamicchain volume in dimethyl acetamide solution may be referred to higher polymer chain mobility and reduced solvent polarity at higher temperatures. Using zero-shear rate viscosity, the increase in melt temperature showed reduction of about 87% in hydrodynamic chain volume. The temperature dependence of PVDF chain dimension in solution and melt state show a similar trend. These findings are in agreement with the previous results about the unhelpful effect of crystalization temperature in favor of β phase crystal formation in PVDF.
    Keywords: poly(vinylidene fluoride), crystal, chain hydrodynamic volume, rheometry, viscometry
  • Ali Akbar Yousefi, Mohammad Mahdi Salarian Page 41
    The effect of nanocaly on crystalline structure of poly(vinylidene fluoride),PVDF, and the morphology of the resulting nano-composite were investigatedusing different characterization techniques. The presence of 3wt% Cloisite 30B in PVDF matrix results in 11 fold increase in the percentage of beta crystalline content of the polymer. This was found to be attributed to the epitaxial effect of the clay surface. The beta crystalline content of the pure polymer (6%) was raised to 68% in the composite. Addition of 5wt% polyamide 6 (PA6) improved dispersion of nanoclay which led to augmentation of the viscosity and displacement of the crossover frequency of the compatibilized composite towards lower frequencies. However, due to stronger affinity of the PA6 towards organically modified clay the epitaxial effect of the clay on crystalline structure of PVDF was totally eliminated. The reduction of viscosity in incompatibilized nanocomposite was attributed to reduced number of PVDF chain entanglements in the presence of nanoclay. Meanwhile, increase in viscosity and displacement of crossover frequency towards lower frequencies were attributed to formation of clay-PA nanoparticles and PVDF-polyamide 6 interactions.It is expected that the presence of polyamide 6 promotes the formation of oriented-beta crystals in PVDF, which in turn improves the piezoelectric properties of the polymer.
    Keywords: poly(vinylidene fluoride), nanoclay, PA6, beta crystal, rheometry
  • Samaneh Ghasaban, Mohammad Atai, Mohammad Imani, Mojgan Zandi Page 53
    The surface modulus and hardness of photo-crosslinkable cyanoacrylate bioadhesives containing TMPTMA and POSS as crosslinking agents were studied using nanoindentation technique. Adhesives containing 2-octyl cyanoacrylate (2-OCA) and different percentages of POSS nanostructures and TMPTMA as crosslinking agents were prepared. 1-Phenyl-1,2-propanedione (PPD) was incorporated as photo-initiator into the adhesive in 4 wt%. Mechanical properties of the surface of the adhesives were measured using nanoindentation technique applying a Berkovich tip. The results (three replicates) were analyzed and compared using one-way ANOVA and Tukey test at a significance level of 0.05. The results showed that by incorporation of crosslinking agents, surface modulus and hardness increased and force loss during holding decreased. The incorporation of crosslinking agents into the adhesives enhanced their elastic properties. The surface modulus and hardness increased by increasing crosslinking concentration. The results also indicated that the elastic work increased, and plastic work dropped due to increasing crosslinking density. The samples which had been stored in water for 24 h before the tests, showed reduced elastic properties due to the plasticization effect of water.
    Keywords: cyanoacrylate, photo, crosslinking, POSS, nanoindentation, surface mechanical properties
  • Hesam Omrani Fard, Ahmad Ghazanfari Moghaddam, Mohsen Shamsi, S. Ahmad Ataei Page 65

    During the past two decades the use of bioplastics, as a suitable alternative to petroleum-based plastics, has attracted researcher's attention to a great extent. In this study, the whole wheat flour and straw cellulose at different proportions were mixed with glycerol and bioplastics sheets were obtained by a press type molding machine. The mechanical properties of samples were examined on compositions prepared by whole wheat weight in three proportions of 70, 60 and 50% and the cellulose in three proportions 75, 70 and 65%. The tensile tests on the samples indicated that with lowering proportions of both flour and cellulose, the modulus of elasticity and tensile strength of the bioplastics dropped as well. The maximum modulus of elasticity achieved for the flour and cellulose compositions were 12.5,and 8.6 MPa, and the maximum tensile strengths were 878 and 202 kPa, respectively.The TGA tests indicated that the bioplastics prepared from whole wheat flour showed higher temperatures of thermal degradation. The activation energies calculated for the flour and cellulose bioplastics, as estimated by Arrhenius type equation, were 133.0 and 63.8 kJ/mol, respectively.

    Keywords: whole wheat flour, straw cellulose, bioplastic, mechanical properties, thermal degradation