فهرست مطالب

علوم و تکنولوژی پلیمر - سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 142، خرداد و تیر 1395)

دو ماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر
سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 142، خرداد و تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/25
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرشید نوری آهنگرانی، نعیمه بحری لاله*، مهدی نکومنش حقیقی صفحات 105-125
    کاتالیزورهای زیگلر-ناتای اولیه شامل ترکیبات مختلف بودند، همانند: (الف) مرکز فعال که اغلب از TiCl4 استفاده می شد، (ب) عامل آلکیل دار کننده مرکز فعال که برجسته ترین مثال آن ترکیبات تری آلکیل آلومینیم، به ویژه تری اتیل آلومینیم (TEAL) بود، و (ج) پایه کاتالیزور که رایج ترین آن MgCl2 بود. افزون بر این گونه ها، کمی پس از پیدایش کاتالیزورهای زیگلر-ناتا، باز لوئیس نیز به جزء مهمی در سامانه های کاتالیزوری زیگلر-ناتا تبدیل شد. این ترکیبات به طور عمده حاوی اتم های اکسیژن بوده و تعداد کمی از آن ها حاوی اتم نیتروژن هستند که الکترون دهنده نامیده می شوند. از الکترون دهنده ها برای ایجاد فضاویژگی و گزینش پذیری از راه اتصال در مجاورت مرکز فعال استفاده می شود.
    توسعه و پیشرفت الکترون دهنده های جدید در سامانه های کاتالیزوری زیگلر-ناتا از نقاط اصلی پژوهش در پلیمرشدن اولفین هاست. از اوایل سال 1970 تلاش های متعددی که در هر دو حیطه صنعت و آزمایشگاه انجام شده اند، نه تنها برای کشف الکترون دهنده های جدید با کارایی بهتر بوده، بلکه برای درک نقش آن ها در پلیمرشدن اولفین ها به روش زیگلر-ناتا اختصاص یافته است. در این مقاله تاریخچه این تلاش ها، به ویژه پس از قرن بیست و یکم نشان داده شده است. ابتدا تاریخ تحولات کاتالیزور، به ویژه با تمرکز بر الکترون دهنده های صنعتی و پس از آن توسعه روندهای اخیر در زمینه استفاده از الکترون دهنده های جدید بررسی می شود. سپس، سازوکارهای پیشنهادی برای پی بردن به نحوه عملکرد الکترون دهنده ها در بهبود عملکرد کاتالیزور زیگلر-ناتا بررسی می شود. در آخر نیز نحوه غیرفعال شدن الکترون دهنده ها در محیط پلیمرشدن بحث می شود.
    کلیدواژگان: کاتالیزورهای زیگلر، ناتا، الکترون دهنده ها، فضاویژگی، پلی پروپیلن، پلیمرشدن
  • رضا عابدینی*، محمدرضا امیدخواه صفحات 127-138
    دراین پژوهش، عملکرد غشای ماتریس ترکیبی پلی (4- متیل-1-پنتین) حاوی ذرات MIL 53 در جداسازی کربن دی اکسید از نیتروژن بررسی شده است. ذرات MIL 53 با مقادیر وزنی 10، 20 و %30 به ماتریس پلیمری اضافه شدند. همچنین، قابلیت جذب گازهای CO2 و N2 به وسیله ذرات MIL 53 بررسی و داده های جذب به کمک معادله لانگمیر ارزیابی شدند. ساختار و خواص گرمایی و مکانیکی غشاهای حاصل با روش های FT-IR، SEM، TGA و آزمون کشش ارزیابی شد. همچنین، خواص گازتراوایی غشاهای حاصل به کمک گازهای خالص CO2 و N2 سنجیده شد. افزون بر این، برای درک دقیق تر خواص تراوایی غشاها ضرایب نفوذ و انحلال پذیری گازها در غشای پلیمری و غشاهای ماتریس ترکیبی محاسبه شد. نتایج TGA حاکی از بهبود دمای تخریب غشاهای ماتریس ترکیبی است، به طوری که دمای تخریب غشای حاوی %30 وزنی از ذرات MIL 53 به 348oC افزایش یافت. نتایج SEM نیز پخش نسبتا یکنواخت ذرات در ماتریس پلیمری غشاها را به همراه فصل مشترک مناسب پلیمر-ذره نشان دادند. نتایج گازتراوایی نشان داد، تراوایی هر دو گاز (به ویژه CO2) با افزایش درصد وزنی ذرات در غشا، افزایش یافت، به طوری که تراوایی CO2 از 98/74Barrer در غشای پلیمری به 217/65Barrer در غشای حاوی %30 وزنی از ذرات افزایش یافت. همچنین، محاسبه گزینش پذیری گازها حاکی از افزایش گزینش پذیری CO2/N2 از 16/66 به 22/70 بوده است. در نهایت، عملکرد غشاهای ماتریس ترکیبی با حد رابسون در جداسازی CO2/N2 مقایسه و نتایج بیانگر غلبه عملکرد غشای ماتریس ترکیبی حاوی %30 وزنی از ذرات MIL 53 بر حد رابسون بوده است.
    کلیدواژگان: پلی(4، متیل، 1، پنتین)، MIL 53، غشای ماتریس ترکیبی، تراوایی، جداسازی CO2، N2
  • میرحمیدرضا قریشی*، قاسم نادری، مهدی رافعی صفحات 139-155
    این کار پژوهشی اختصاص به مقایسه عملکردی میان روش های مختلف شبیه سازی کامپوزیت های الیاف بلند لاستیک- فولاد داشته که بخش بسیار مهمی از ساختار تایرهای رادیال را تشکیل می دهند. ابتدا مطالعات پیشین انجام شده در زمینه شبیه سازی رفتار این نوع کامپوزیت ها بررسی و سپس روش های مختلف شبیه سازی و نقاط قوت و ضعف هر یک بیان شد. در بخش تجربی نمونه های کامپوزیت لاستیک با سیم های فولادی به همراه نمونه های جداگانه ماتریس لاستیکی برای بارگذاری در دو حالت کششی و برشی ساخته شده و در آزمون های مربوط قرار گرفتند. برای ارزیابی دقت و کارایی این روش ها آزمون های کشش و برش انجام گرفته به روش های مختلف تحلیلی و عددی به کمک روش اجزای محدود و با استفاده از مدل های ابرکشسان و ابرگرانروکشسان شبیه سازی شدند. نتایج حاصل نشان داد، در هر دو حالت کششی و برشی مقدار دقت پیش بینی ها و نیز همگرایی مدل اجزای محدود بسیار به روش محاسباتی، زاویه آرایش یافتگی الیاف نسبت به جهت اعمال نیرو و همچنین مدل ابرکشسان یا ابرگرانروکشسان انتخابی وابسته است. در عین حال در هیچ یک از این حالت ها، شبیه سازی نه تنها قابلبت پیش بینی دقیق رفتار غیرخطی نمونه ها تحت اعمال نیروهای برشی را ندارد، بلکه افزایش دقت مدل سازی با درنظر گرفتن مدل گرانروکشسان برای رفتار لاستیک نیز موجب بهبود نتایج حاصل از شبیه سازی و نزدیک شدن آن به داده های تجربی نمی شود. بنابراین، در بهره گیری از این مدل ها که در نرم افزارهای تجاری نیز وجود دارند و فراوان استفاده می شوند. باید نهایت دقت را داشت و خطاهای موجود را در نتایج شبیه سازی و طراحی های پس از آن درنظر گرفت.
    کلیدواژگان: تایر، کامپوزیت لاستیک، الیاف، جزء محدود، شبیه سازی، رفتار مکانیکی
  • محمدحسین نوید فامیلی*، حمیده مرتضایی صفحات 157-170
    در این مطالعه، دست یابی به اسفنج های حاصل از آمیخته های گرمانرم-گرماسخت به روش اکستروژن واکنشی با تغییر درصد وزنی آمیخته بررسی شد. بدین منظور، اکسترودر دوپیچی همسوگرد طراحی و ساخته شد. برای اشباع سازی، از مخزن فشار قوی دمازیاد با امکان کاهش بسیار سریع فشار استفاده شد. زمان، دمای اسفنج سازی و فشار اشباع سازی به ترتیب 2s 70 ̊C و 68bar درنظر گرفته شد. نتایج نشان داد، نمونه های وینیل کلرید-پلی یورتان با درصد وزنی100/0، حداکثر %8/9 وزنی گاز جذب کردند و اسفنج های دارای متوسط سلول 6mm و چگالی سلول 109×6 تولید شدند و در پنج درصد وزنی دیگر (90/10، 80/20، 70/30، 60/40، 50/50) حداکثر %4 وزنی گاز جذب شده و اسفنج های مناسبی تولید نشدند. از آنجا که مقدار نفوذ گاز در پلی یورتان بیش از پلی وینیل کلرید است، مقدار نشت گاز نیز زیاد است. بنابراین، گاز کافی در نمونه برای اسفنج سازی جذب نشد. همچنین، مقاومت زیاد شبکه به ازدیاد حجم، نسبت تورم ایجاد شده به وسیله انحلال گاز را کاهش می دهد. مقدار شبکه ای شدن باید به اندازه کافی زیاد باشد تا از شکست به وسیله جریان گرانرو جلوگیری کند و به اندازه کافی کم باشد تا از شکست ترد در زمان گسترش حباب های در حال رشد طی اسفنج سازی اجتناب شود. می توان دریافت، مقدار شبکه بهینه برای دست یابی به حداکثر نسبت انبساط اسفنج های پلی وینیل کلرید-پلی یورتان زمانی که سایر پارامترهای فرایندپذیری ثابت باشند، وجود دارد.
    کلیدواژگان: اکستروژن واکنشی، آمیخته، اشباع سازی، شبکه عرضی، چگالی سلول
  • سمیه باقرصاد، رضا منصورنژاد، لاله قاسمی مبارکه*، حسین ملاحسینی، محمد مرشد صفحات 171-184
    در سال های اخیر تولید زخم پوش های پلیمری ضدباکتری برای کنترل زخم های عفونی مورد توجه قرار گرفته است. ابریشم نیز عضوی از خانواده گسترده پلیمرهای پروتئینی است. این پلیمر به طور عمده توسط نوعی حشره پروانه سان با نام Bombyx mori تولید شده که به دلیل کاربرد دیرینه آن شناخته شده ترین منبع تولید ابریشم به شمار می آید. به تازگی کاربردهای ابریشم افزون بر صنایع نساجی وارد حوزه زیست فناوری شده است. با توجه به اهمیت ابریشم در بهبود زخم های پوستی، در این پژوهش از پارچه ابریشمی استفاده شده است و آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین با پوشش دهی نانوالیاف سیپروفلوکساسین-پلی وینیل الکل به سطح پارچه اضافه شد. پیش از پوشش دهی، عملیات صمغ گیری ابریشم به وسیله اتوکلاو انجام شد. خواص و شکل شناسی ابریشم پیش وپس از صمغ گیری با روش های میکروسکوپ الکترونی پویشی، طیف سنجی زیرقرمز، آزمون جذب رطوبت و استحکام سنجی ارزیابی شد. نتایج نشان دهند کاهش قطر، جذب رطوبت و استحکام پس از عملیات صمغ گیری بود. شرایط الکتروریسی نیز بهینه و قطر نانوالیاف حاوی دارو و بدون دارو پیش از پوشش دهی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد، با افزودن دارو، رسانایی الکتریکی محلول الکتروریسی افزایش یافت که موجب ظرافت بیشتر نانو الیاف شد. برای مقایسه خواص ضدباکتری پارچه صمغ گیری شده و صمغ گیری نشده، به تنهایی و همراه با نانوالیاف، آزمون ضدباکتری با روش پخش دیسکی و استفاده از باکتری های اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. اندازه گیری قطر هاله عدم رشد باکتری نمونه ها نشان داد ابریشم صمغ گیری شده و صمغ گیری نشده خاصیت ضدباکتری ندارند، اما نمونه های پوشش یافته با پلی وینیل الکل-سیپروفلوکساسین دارای خاصیت ضدباکتری بودند. مقدار ضدباکتری بودن برای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در هر دو نمونه یکسان، اما این خاصیت برای باکتری اشرشیا کلی خاصیت در نمونه صمغ گیری شده بیشتر از نمونه صمغ گیری نشده بود.
    کلیدواژگان: ابریشم، نانو الیاف، پلی وینیل الکل، سیپروفلوکساسین هیدروکلرید، ضدباکتری
  • سولماز مجرد جبلی، کوروش کبیری*، حمیدرضا متصدی زاده صفحات 185-196
    برای شبکه سازی داخلی هیدروژل ها به طور عمده شبکه سازهای وینیلی کاربرد دارند. شبکه سازی غیروینیلی به طور عمده با استفاده ترکیبات گروه های عاملی برای شبکه بندی سطحی هیدروژل ها استفاده شده است. نحوه شبکه سازی داخلی یا سطحی هیدروژل ها به شدت خواص هیدروژل را تحت تاثیر قرار می دهد. در این پژوهش، هیدوژل های برپایه poly(AA-NaAA) با استفاده از سه شبکه ساز دوعاملی، 1،4-بوتان دی ال (BDO)، پلی اتیلن گلیکول دی گلیسیدیل اتر (PEGDGE-300) و اتیلن گلیکول دی گلیسیدیل اتر (EGDGE) و شبکه ساز چندعاملی [3-(2،3-اپوکسی پروپوکسی)-پروپیل]-تری متوکسی سیلان (GPS) در مجاورت آغازگر اکسایشی-کاهشی آمونیوم پرسولفات-تترا متیل اتیلن دی آمین (APS/TMEDA) به روش پلیمرشدن محلولی سنتز شدند. برای شناسایی ساختار مولکولی هیدروژل های سنتز شده با شبکه ساز PEGDGE و GPS به ترتیب از طیف سنجی زیرقرمز تبدیل فوریه و پراش پرتو X استفاده شد. اثر نوع و غلظت این شبکه سازها روی ظرفیت تورم آزاد (در آب مقطر و محلول نمک 9/0 درصد)، جذب زیر بار (AUL) و رفتار رئولوژی بررسی شد. نتایج نشان داد، نمونه های سنتز شده با این چهار شبکه ساز، ظرفیت تورم آزاد به ترتیب PEGDGE > EGDGE > BDO > GPS را دارند و در تورم آزاد ثابت (حدود 200g/g) بیشترین مقدار AUL در نمونه های شبکه ای شده با PEGDGE مشاهده شد. همچنین، نتایج رئولوژی نیز استحکام ژل متورم بیشتری را در این نمونه نشان داد که تاییدی بر نتایج حاصل از AUL بود. خواص تورم شبکه سازی غیروینیلی به شدت تابع دمای خشک کردن است و با تغییر دمای خشک کردن در مقدار شبکه ساز ثابت، نمونه هایی با خواص تورم و رئولوژی متفاوت حاصل می شود. شبکه سازی غیروینیلی راهکاری برای تهیه هیدروژل هاست که سبب حذف شبکه سازهای وینیلی در سنتز ابرجاذب می شود.
    کلیدواژگان: ابرجاذب، جذب زیر بار، اتیلن گلیکول دی گلیسیدیل اتر، 1، 4، بوتان دی ال، [3، (2، 3، اپوکسی پروپوکسی)، پروپیل]، تری متوکسی سیلان
|
  • Farshid Nouri, Ahangarani, Naeimeh Bahri, Laleh*, Mehdi Nekoomanesh, Haghighi Pages 105-125
    Different chemical components in traditional Ziegler–Natta catalytic system include: (1) titanium and vanadium containing compounds, mostly TiCl4, as an active centre, (2) trialkylaluminium-based Lewis acid compounds, especially triethylaluminium, as precatalyst and alkylating agent, and (3) inorganic compounds, specifically MgCl2 and silica, as catalyst supports. Besides these compounds, shortly after the first discovery of Ziegler-Natta catalysts, electron donors have been considered as the key components for MgCl2-supported Ziegler-Natta catalysts, as they improve the stereospecificity and activity of these types of catalysts. Most electron donor compounds have oxygen atom and only a few contain nitrogen atom in their structure. Starting from benzoate for third-generation Ziegler–Natta catalysts, the discovery of new donors has always updated the performance of Ziegler–Natta catalysts. Since the first discovery of these compounds numerous efforts have been devoted in both industry and academic laboratories, not only to discover new electron donors but also to understand their roles in Ziegler–Natta olefin polymerization and suitable MgCl2-alcohol adducts formation. This article reviews the history of such research and development efforts. The first part of the article describes the historical developments of catalyst, with a special focus on donors of industrial importance, followed by an account given on recent trends in the latest donors developed. The next part of the article covers the historical progress toward mechanistic understanding of how donors improve the performance of Ziegler–Natta catalysts and how they undergo decomposition by interaction with Lewis acidic species such as the AlEt3 and TiCl.
    Keywords: heterogeneous Ziegler–Natta catalysts, electron donors, stereospecificity, Polypropylene, Polymerization
  • Reza Abedini *, Mohammadreza Omidkhah Pages 127-138
    The performance of poly (4-metyl-1-pentyne) as mixed matrix membrane (MMM) mixed with MIL 53 particles was studied to separate mixtures of carbon dioxide and nitrogen. MIL 53 particles was added to the polymer matrix with 10, 20 and 30 weight percentages. The adsorption of CO2 and N2 gases by MIL 53 was evaluated and the adsorption data was analyzed by Langmuir equation. Structure and thermal/mechanical properties of prepared membranes were characterized by means of FTIR, SEM, TGA and elongation test. Moreover, the gas permeation properties of membranes were studied by measuring the permeation of pure CO2 and N2. Furthermore, for accurate understanding of the gas permeation properties of the membranes, diffusion and solution coefficient of gases in neat membrane and MMMs were calculated using modified time-lag method. The results from TGA analysis showed that the degradation temperature of MMMs was enhanced and increased to 348ºC for membrane containing 30 wt% of MIL 53. The SEM images also illustrated a relatively uniform dispersion of particles with proper polymer/filler interfaces in the polymer matrix. The gas permeation results revealed that the permeability of both gases (especially CO2) increased with increasing MIL 53 loading, in which the permeability of CO2 increased from 98.74 Barrer in neat membrane to 217.65 Barrer in MMM containing 30 wt% filler. Moreover, calculation of CO2/N2 selectivity depicted that the selectivity enhanced from 16.66 to 22.70. Finally, the performance of MMMs was compared with Robeson’s upper bound in CO2/N2 separation and results showed that the MMM having 30 wt% of MIL 53 took over the Robeson bound.
    Keywords: poly (4, metyl, 1, pentyne), MIL 53, mixed matrix membrane, CO2, N2 separation, permeation
  • Mir Hamid Reza Ghoreishy *, Ghasem Naderi, Mehdi Rafei Pages 139-155
    A comprehensive study is launched to compare different simulation techniques for the mechanical behavior of steel cord/rubber composites. A brief literature review is first performed and then various developed computational methods are examined. Uncured pre-shaped steel cord/rubber specimens, collected from a tire factory, were cured with different cord angles. These test samples were tested under tensile and shear modes. In order to check the validity and accuracy of the different computational techniques, the samples were analyzed using both analytical and numerical procedures which were based on the finite element method. The results showed that the accuracy and convergence of the computational methods are highly dependent on the selected numerical approach, the angle between cord and direction of applied load and also the hyperelastic or hyperviscoelastic model used to describe the mechanical behavior of the rubbery part. None of these models could predict nonlinear behavior of the cord/rubber composites in shear mode. Therefore, developing new constitutive models for this purpose is necessary.
    Keywords: tire, rubber, cord composite, finite element, simulation, mechanical behavior
  • Mohammad Hossein Navid Famili *, Hamideh Mortezaei Pages 157-170
    The components’ content of foams, based on thermoplastic/thermoset blends, was studied by reaction extrusion method. For this purpose, a co-rotating twin screw extruder was designed and assembled. A high pressure-high temperature vessel was used in which the pressure could be dropped quickly. The foaming was carried out at saturation pressure of 68 bar in 2 s at 170˚C. The results showed that the poly(vinyl chloride)/polyurethane (100/0) sample absorbed up to 8.09 % CO2 gas and produced foams with a cell average of 6 μm and a cell density of 6×109. In the blend ratios of 90/10, 80/20, 70/30, 60/40 and 50/50, up to 4% by weight of CO2 gas was absorbed and no suitable foams were produced. Since the amount of gas diffusivity in the polyurethane was more than that in poly(vinyl chloride), the amount of gas leakage was equally increased by increases in polyurethane content, therefore there was no sufficient absorbed gas available for foam formation. It should be noted that the swelling caused by gas evolution is reduced due to the cross-linking structure which is highly resistant against the volume expansion. During the foaming step, the cross-linking density should be high enough to prevent viscous flow failure but not to the extent to initiate brittle failure in expanding bubbles. Therefore, it can be perceived that the optimum crosslinking density associated with the maximum foam expansion ratio could be achieved when the other processing parameters were fixed.
    Keywords: reaction extrusion, blend, Saturation, cross, link, cell density
  • Somaye Baghersad, Reza Mansurnezhad, Laleh Ghasemi, Mobarakeh*, Hossein Molahosseini, Mohammad Morshed Pages 171-184
    In recent years, fabrication of polymeric antibacterial wound dressing has gained most attention in controlling wound infections. Silk is also a member of the broad family of protein-based polmers. The silk produced by the lepidopteran insect Bombyx mori is a highly accepted material due to its long history as a very valuable textile fiber. Recently, additional applications have been developed for silk, mainly in the field of biotechnology. Regarding its importance in wound healing, silk fabric was incorporated with ciprofloxacin, as an antibiotic, on its surface coated with electro-spun PVA/ciprofloxacin nanofibers. Before coating, degumming was carried out using autoclave technique and properties of the silk fabric, before and after degumming process, was investigated by SEM, FTIR, mechanical properties and moisture absorbance measurement. The results of all analyses showed a reduction in fibers diameter, mechanical strength and moisture absorption after degumming process. Electrospinning condition was optimized and diameter of the nanofibers, with and without drug, was measured before coating. The results showed that addition of the drug increased electrical conductivity of electrospinning solution and resulted in finer nanofibers. Antibacterial test was performed using "disk diffusion method" with Escherichia coli (EC) and Staphylococcus aureus (SA) bacteria to compare the antibacterial properties of degummed and non-degummed silk fabrics alone and coated with nanofibers. Measurement of bacterial inhibition zone diameter showed no antibacterial activity for degummed and non-degummed silk fabrics alone. However, the sample coated with PVA/ciprofloxacin showed antibacterial activity. The antibacterial property for SA in both cases was the same, but for EC, the antibacterial activity of degummed silk fabric was more than that of non-degummed material.
    Keywords: silk, nanofibers, PVA, Ciprofloxacin HCl, antibacterial
  • Solmaz Mojarad Jabali, Kourosh Kabiri *, Hamidreza Motasadizadeh Pages 185-196
    Polyvinyl-based cross-linkers are most frequently used for internal cross-linking of hydrogels, while non-vinyl cross-linkers are used for surface cross-linking of hydrogels by reactions between the pendant groups of hydrogel and functional groups of cross-linkers. The type of internal or external cross-linking of hydrogels strongly affects their final properties. The type of internal or external cross-linking of hydrogels strongly affects the final properties of the products. In this research, the superabsorbent polymers (SAPs) based on partially neutralized acrylic acid (AA-NaAA) were synthesized by solution polymerization, using a series of new multifunctional cross-linkers such as polyethylene glycol diglycidyl ether (PEGDGE-300), ethylene glycol diglycidyl ether (EGDGE), 1,4-butane diol (BDO) and [3-(2,3-epoxypropoxy)-propyl]-trimethoxysilane (GPS) in the presence of ammonium persulfate-tetramethyl ethylene diamine (APS/TMEDA) as initiator. The molecular structures of PEGDGE and GPS hydrogels were detected by FTIR and EDX analyses. The type and concentration of cross-linkers were studied in relation to hydrogels’ free swelling capacity in distilled water and 0.9 wt% NaCl solution and their absorbency under load (AUL) and resulting rheological behavior. The result showed that the order of free swelling capacity in the hydrogels synthesized by these four cross-linkers was GPS PEGDGE EGDGE BDO. In a constant free absorbency capacity (about 200 g/g), the cross-linked PEGDGE showed the highest amount of AUL. Furthermore, the rheological results showed the higher swollen gel strength in this hydrogel and confirmed the AUL result. The swelling properties of non-vinyl cross-linkers strongly depended on drying temperature, and hydrogels cured at different temperatures exhibited different rheological properties achieved by a constant amount of cross-linker. The use of non-vinyl cross-linker is a new approach to synthesize hydrogels without any polyvinyl-based cross-linkers.
    Keywords: superabsorbent, absorbency under load, ethylene glycol diglycidyl ether, 1, 4, butane diol, [3, (2, 3, Epoxypropoxy), propyl], trimethoxysilane