فهرست مطالب

علوم و تکنولوژی پلیمر - سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 93، فروردین واردیبهشت 1387)

دو ماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 93، فروردین واردیبهشت 1387)

  • تاریخ انتشار: 1386/12/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جواد ترکمن، سیدمهدی فاطمی صفحه 3
    در این بررسی، از پوسته برنج و سدیم سیلیکات برای ساخت تخته خرده (نئوپان) استفاده شده است. سدیم سیلیکات به عنوان ماده اتصال دهنده در مقادیر0، 5، 10، 15، 20 و 25 درصد براساس وزن خشک پوسته برنج مورد استفاده قرار گرفته است. به منظور اصلاح چسبندگی به ازای هر 5 درصد کاهش در سدیم سیلیکات یک درصد 4،4 دی فنیل متان دی ایزوسیانات(MDI) بر اساس وزن خشک پوسته برنج اضافه شده است. با اندازه گیری خواص مکانیکی (استحکام خمشی و چسبندگی داخلی) و خواص فیزیکی (تورم در ضخامت و مقدار جذب آب پس از 2 و h24 غوطه ور سازی نمونه ها در آب) اثر دی ایزوسیانات بر چسبندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه واریانس نتایج به وسیله نرم افزار SPSS و مقایسه میانگین داده ها به کمک آزمون دانکن انجام شد. به طور کلی نتایج نشان می دهد که با افزایش جایگزینی سدیم سیلیکات با دی ایزوسیانات در تمام خواص مکانیکی و فیزیکی تخته ها بهبود حاصل شده است.در این بررسی اقتصادی ترین حالت برای ساخت تخته با پوسته برنج استفاده از 15 درصد سدیم سیلیکات به همراه 2 درصد دی ایزوسیانات است.
  • احمد موسوی شوشتری، بهاره مهرابلی، محمدرضا محدث مجتهدی، علی خسروشاهی صفحه 9
    امروزه، استفاده از آمیخته های پلیمری برای دست یابی به مواد با کیفیت بهتر روز به روز گسترش می یابد. با توجه به پژوهش های انجام شده، آمیخته سازی پلی اولفین ها از نظر صنعتی اهمیت قابل توجهی دارد. در این پژوهش، خواص الیاف تهیه شده از آمیخته پلی پروپیلن و پلی اتیلن سبک بررسی شده است. جزء اصلی در این آمیخته را پلی پروپیلن و جزء کمتر را پلی اتیلن سبک تشکیل داده است. نخ رشته ای از مخلوط پلی پروپیلن و پلی اتیلن سبک با درصد های اختلاط 100/0، 99/1، 97/3، 95/5، 93/7، 90/10 به روش مذاب ریسی و در شرایط صنعتی تولید شد. سپس، نمونه ها زیر عملیات کشش و پس از آن عملیات بافت دهی قرار گرفتند و خواص ساختاری شامل چگالی، خواص گرمایی، ضریب شکست مضاعف و خواص فیزیکی شامل استحکام، ازدیاد طول تا پارگی، مدول و جمع شدگی نمونه های نوریس و کشیده شده و خواص کششی و خواص موجی نمونه های تکسچره شده بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده، وجود پلی اتیلن سبک در نمونه های آمیخته اثر محسوسی بر چگالی و مقدار بلورینگی پلی پروپیلن ندارد. از طرف دیگر، با افزایش مقدار پلی اتیلن سبک در نمونه های کشیده شده، جمع شدگی افزایش می یابد. بررسی نتایج نشان می دهد، استحکام نمونه های نوریس و کشیده شده با افزودن پلی اتیلن سبک روند کاهشی دارد، درحالی که ازدیاد طول تا پارگی روندی افزایشی را نشان می دهد. خواص کششی نخ های بافت دهی شده بجز مدول در نمونه های آمیخته در تمام دماهای بافت دهی مورد آزمایش (بجز دمای C°150) بهتر از نمونه خالص است. با افزایش دمای بافت دهی، خواص موجی نمونه ها افزایش می یابد. اما، سرعت افزایش این خواص با افزایش پلی اتیلن سبک کاهش می یابد.
  • محمود مهرداد شکریه، فتح الله طاهری بهروز صفحه 19
    شناخت دقیق رفتار کامپوزیت ها در بارگذاری خستگی به منظور طراحی سازه های قابل اعتماد ضروری به نظر می رسد. ولی با توجه به رفتار متفاوت کامپوزیت ها نسبت به مواد سنتی معرفی معیاری که بتواند نماینده واقعی رفتار خستگی این مواد باشد، بسیار مهم است. در این پژوهش، انرژی کرنشی باقی مانده به عنوان یک معیار خستگی معرفی شده و در مدلی استاتیک و درشت مکانیکی برای پیش بینی عمر خستگی کامپوزیتی تک جهتی در جهت های مختلف استفاده شده است. در مدل ارائه شده در این پژوهش بر خلاف مدل های بر پایه تنش، هر دو عامل کاهش سفتی و استحکام برای پیش بینی عمر خستگی به کار گرفته شده است. انرژی کرنشی باقی مانده در هر چرخه با استفاده از مدل های سفتی و استحکام باقی محاسبه شده است. نتایج تجربی موجود برای کامپوزیت های تک جهتی کربن اپوکسی در نسبت تنش های صفر و 1/0 و وضعیت های تنش 50، 60، 70 و 80 درصد استحکام استاتیکی با نتایج پیش بینی شده به کمک مدل هم خوانی خوبی دارند.
  • فوژان بدیعی، عماد فرهات صفحه 27
    با خشک کردن محلول ژلاتین در دماهای مختلف، فیلم های نازک ژلاتین با ساختار مولکولی متفاوت به دست می آید. مطالعه ساختار مولکولی این فیلم ها با فنون پراش پرتو x و گرماسنجی پویشی تفاضلی نشان می دهد که هرچه دمای خشک کردن کمتر باشد، ساختار مارپیچ گسترش می یابد و بخش بلوری در فیلم ها بیشتر می شود. درحالی که خشک کردن در دماهای بالا منجر به تشکیل ساختار حلقه حلقه می شود. اگر چه دمای انتقال شیشه ای در فیلم های ژلاتین با ساختار حلقه حلقه مانند قدری کمتر از مقدار آن در فیلم های مارپیچ است، اما گرمای ویژه این فیلم ها در دمای انتقال شیشه ای بیشتر است. بر هم کنش فیلم های ژلاتین با آب نیز متفاوت است. ظرفیت جذب آب در فیلم های ژلاتین که ساختار مولکولی منظم تری دارند بیشتر است، ولی از نظر ضریب نفوذ آب در فیلم ها تفاوتی مشاهده نمی شود. ضرایب نفوذ آب در نمونه های ژلاتین در رطوبت های نسبی مختلف، تفاوت قابل توجهی ندارد.
  • محمد علی سمسارزاده، محمد توکلی، ویدا پورسرخ آبی صفحه 35
    پلی ایمیدها به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی مناسب از نظر مهندسی اهمیت بسیار زیادی یافته اند. یکی از راه های اقتصادی ساخت پلی ایمید از پلی اتیلن است. در این پژوهش، پلی اتیلن سنگین پیوندزده شده با مالئیک انیدرید و 1،4- دی آمینو بوتان در زایلن جوشان با هم واکنش داده شدند. از واکنش انیدرید و دی آمین ابتدا آمید و کربوکسیلیک اسید حاصل شد. سپس، در اثر گرما و در مجاورت کاتالیزور اسیدی حلقه ایمیدی تشکیل شد. به کمک طیف سنجی تبدیل فوریه زیر قرمز محصول مراحل مختلف واکنش و تشکیل حلقه بررسی شد. شرایط و عوامل مختلف واکنش شامل دما، زمان و غلظت مونومر آمین به منظور بررسی پیشرفت واکنش و مقدار ژل در دمای جوش زایلن مورد توجه قرار گرفت. بررسی ها نشان داد که زمان حدودh 10 و غلظت حدود 9 برابر دی آمین شرایط بهینه برایواکنش است. پایداری و خواص گرمایی و رئولوژیکی پلی اتیلن اولیه، پلی اتیلن پیوند خورده با مالئیک انیدرید و پلی اتیلن پیوند خورده با ایمید به کمک آزمون های تجزیه گرماوزنی (TGA)، گرماسنجی پویشی تفاضلی و رئومتری اندازه گیری شد. همچنین، خواص فیزیکی پلی ایمید نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان می دهد که پلی اتیلن پیوند خورده با مالئیک انیدرید و پلی اتیلن پیوند خورده با ایمید خواص بهتری دارند
  • اسماعیل قاسمی، حامد عزیزی، پروین احسانی نمین صفحه 45
    کامپوزیت های چوب پلاستیک به عنوان منبع جدید مواد اولیه در صنایع مختلف مطرح شده و کاربردهای بسیار زیادی در صنایع خودرو، ساختمان و مبلمان پیدا کرده اند. در این پژوهش، کامپوزیتی از چوب پلاستیک با مقدار 40 درصد وزنی از چوب در سه سطح از اندازه ذره 100، 250و400 میکرون در اکسترودر دو ما رپیچ هم سو گرد تهیه شد. خواص کششی (مدول، استحکام و ازدیاد طول تا پارگی)، شاخص مذاب و دمای واپیچش گرمایی به عنوان تابعی از اندازه ذره چوب بررسی شد. افزون بر این، رفتار رئولوژیکی مذاب این کامپوزیت نیز مطالعه شد. با برسی نتایج مشخص شد که چوب با اندازه ذره درشت تر مقدار مدول را افزایش و مقدار استحکام تا پارگی را کاهش می دهد، ولی بر ازدیاد تا پارگی بی اثر است. شاخص مذاب با کاهش اندازه ذرات کاهش یافته و دمای واپیچش گرمایی مستقل از اندازه ذرات است. استحکام ضربه با افزایش اندازه ذرات چوب کاهش می یابد. پارامترهای رئولوژیکی در حالت دینامیک مانند گرانروی مرکب و مدول ذخیره با کاهش اندازه ذرات افزایش یافته و Tan δ تقریبا در مقدار ثابتی باقی ماند.
  • سعید کاظمی نجفی، مجید چهارمحالی، مهدی تجویدی، مرتضی مصطفی زاده صفحه 53
    در این پژوهش، اثر مقدار پرکننده و زمان غوطه ورسازی در آب بر رفتار خزشی کامپوزیت های چوب پلاستیک ساخته شده از پلی اتیلن سنگین ضایعاتی و آرد تخته فیبر نیمه سنگین(MDF) بررسی شد. اختلاط به وسیله اکسترودر دومارپیچی انجام شد و نمونه ها به کمک پرس گرم مسطح ساخته شدند. قبل از انجام آزمون خزش، مدول کشسان و مقاومت خمشی کامپوزیت اندازه گیری شد. بررسی نتایج نشان داد که با افزایش درصد آرد MDF از 60 به 70 درصد مدول کشسان افزایش یافته و پس از آن با افزایش مقدار آرد به 80 درصد مدول کشسان کاهش می یابد. همچنین، با افزایش مقدار آرد از 60 به 80 درصد مقاومت خمشی به طور خطی کاهش پیدا کرد. نتایج مطالعه خزش نشان داد که با افزایش مقدار آرد MDF مقاومت به خزش افزایش یافته و جذب آب روی رفتار خزشی کامپوزیت آرد چوب پلی اتیلن سنگین اثر منفی دارد. در تمام سطوح پرکننده، با افزایش زمان غوطه ور سازی خزش نیز افزایش یافت.
  • صدیقه برهانی، سید عبدالکریم حسینی راوندی، سید غلامرضا اعتماد صفحه 61
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی زبری سطح لایه های حاصل از نانوالیاف پلی کریلونیتریل(PAN) است. به این منظور با تغییر غلظت محلول PAN از 11 به 15 درصد وزنی، لایه هایی از نانوالیافPAN تهیه شد. سپس، با استفاده از روش آنتروپی(ENT) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) زبری سطح لایه ها اندازه گیری و نتایج حاصل از دو روش مقایسه شد. برای ارزیابی زبری سطح با استفاده از روش AFM، مشخصه های زبری شامل ماکزیمم ارتفاع تصویر، متوسط ارتفاع ده نقطه، میانگین حسابی زبری و جذر میانگین مربعات زبری محاسبه شدند و از مشخصه میانگین حسابی زبری به عنوان شاخص زبری سطح استفاده شد. با توجه به نتایج، مشاهده شد که افزایش غلظت محلولPAN از 11 به 15 درصد وزنی، منجر به افزایش قطر نانوالیاف حاصل از 195 بهnm 524 شده است. همچنین، نتایج به دست آمده از اندازه گیری زبری سطح به هر دو روشAFM وENT نشان دهنده افزایش زبری سطح لایه ها با افزایش قطر الیاف تشکیل دهنده آنهاست. در بررسی های آماری انجام شده ملاحظه شد که ضریب همبستگی بین نتایج زبری سطح حاصل از هر دو روش و قطر نانوالیاف بیش از 9/0 است. همچنین، مشاهده شد بین زبری سطح به دست آمده از دو روش از نظر آماری توافق خوبی وجود دارد.
  • نادر طاهری قزوینی صفحه 71
    در این پژوهش، توزیع وزن مولکولی چهار نمونه پلی پروپیلن تک نظم تجاری با استفاده از اطلاعات رئولوژیکی تخمین زده شد. مدول های دینامیکی ()G'' و G«() حاصل از اندازه گیری های رئولوژیکی در ناحیه ویسکوالاستیک خطی در محاسبه طیف زمان آسایش نمونه ها به کار گرفته شد و از آن جا مدول آسایش برشی مورد استفاده قرار گرفت. در نهایت نیز، توزیع وزن مولکولی با استفاده از داده های مدول آسایش و تابع کرنل تیم در قانون اختلاط عمومی محاسبه و با نتایج تجربی حاصل از اندازه گیری های رنگ نگاری ژل تراوایی مقایسه شد. نتایج حاصل نشان داد که طیف نرمال شده زمان آسایش معیار مناسبی برای مقایسه کیفی توزیع وزن مولکولی نمونه هاست. به علاوه، با استفاده از تابع کرنل تیم امکان محاسبه نسبتا دقیق متوسط های وزن مولکولی نمونه های پلی پروپیلن تک نظم امکان پذیر است، اما انطباق دقیق منحنی های توزیع وزن مولکولی محاسباتی بر نتایج تجربی مستلزم تغییر پارامترهای پیش فرض مدل به ویژه پارامتر اختلاط از 84/3 به حدود یک و همچنین کسر کردن سهم آسایش رز از طیف زمان آسایش است.
  • حسین گنجی دوست، نادر مختارانی *، ابراهیم واشقانی فراهانی، منیژه خالقی سرنامی صفحه 83

    پلی هیدروکسی آلکانوات ها (PHAs) پلیمرهای زیست تخریب پذیری هستند که به وسیله میکرواورگانیسم ها و در شرایط خاص تولید می شوند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثر اسیدهای چرب فرار بر کمیت و کیفیت پلیمر تولیدی با استفاده از لجن فعال بوده است. بر اساس نتایج به دست آمده وجود اسیدهای چرب فرار در ترکیب خوراک راکتور ناپیوسته مرحله ای در مقایسه با هنگامی که فقط از ساکاروز به عنوان منبع کربن استفاده می شد. باعث افزایش 90 تا 130 درصدی بازده پلیمر تولیدی شده است. غلظت منبع کربن اضافه شده در راکتور تولید پلیمر نیز یکی از عوامل موثر در تولید PHAS است. هنگامی که استات و پروپیونات به تنهایی به عنوان منبع تامین کربن راکتور تولید پلیمر استفاده شدند، غلظت بهینه این دو اسید به ترتیب در محدوده 35-30 و mgC/L.h.g.SS 20-15 معین شده است. همچنین بر اساس نتایج این پژوهش، تغییر ترکیب خوراک راکتور تولید پلیمر بر کمیت و کیفیت محصول موثر است، به طوری که افزایش نسبت پروپیونات به استات باعث کاهش مقدار PHAS و همچنین افزایش نسبت 3 هیدروکسی والرات به 3 هیدروکسی بوتیرات پلیمر تولیدی می شود. نتایج نشان می دهد حداکثر مقدار PHAS هنگامی حاصل شده که سدیم استات به تنهایی به عنوان منبع تامین کربن استفاده شده است. همچنین، با افزایش مقدار پروپیونات از صفر به 100 درصد ن در سوبسترا سبت جرمی 3 هیدروکسی والرات از 6 به 85 درصد افزایش یافته است.

|
  • Javad Torkaman, S. Mahdi Fatehmy Page 3
    In this study, rice husk and sodium silicate solution were used to produce particleboards. Sodium silicate was used as bonding aid by 25, 20, 15, 10, 5 and zero percent (based on rice husk dry weight). To modify the mechanism of bondability, one percent of 4,4’-diphenylmethane diisocyanate (MDI) was added for every five percent less sodium silicate solution. The effect of diisocyanate on bondability was evaluated by measuring the bending strength, internal bond, thickness swelling and water absorption. Data were statistically analyzed with SPSS software and comparison was made on the data obtained employing Dancan test. Generally the results have shown that increase in sodium silicate replacement with diisocyanate improves the mechanical and physical properties of particleboard. Economically, the best condition obtained in this study was to use 15% sodium silicate solution with 2% diisocyanate to produce rice husk particleboard.
    Keywords: sodium silicate, bending strength, rice husk, diisocyanate, internal bond
  • B. Mehrabli, A. Mousavi Shoshtari, M.R. Mohaddes Mojtahedi, A. Khosroshahi Page 9
    Nowadays, polymer blends usages increase more and more in order to produce materials with better properties. According to many research works, the blends of polyolefins have shown industrial importance. The purpose of this project was to carry out some investigations on fibers melt spun from the polypropylene and low density polyethylene blends. PP and LDPE are immiscible. PP/LDPE blend filament yarns with the blend ratios of 100/0, 99/1, 97/3, 95/5, 93/7, 90/10 were produced by the melt spinning process. Microstructure (density, DSC, birefringence) and physical properties (tenacity, breaking elongation, initial modulus and shrinkage of samples) were measured and compared. The results showed that presence of LDPE in blend samples does not influence the density and crystallinity of PP. However, increasing the fraction of LDPE in blend samples also increases the shrinkage of drawn yarns. The tenacity of as-spun and drawn yarns displayed a downward trend by increasing the LDPE in blend. But the breaking elongation presented an upward trend. Tensile properties of textured yarns spun from PP/LDPE blends were higher than those of pure PP at all applied texturing temperatures (apart from 150C). Increasing the texturing temperature resulted in the increasing of crimp properties. However, the rate of increase is lower when the fraction of LDPE is higher.
    Keywords: polypropylene, low density polyethylene, blend, filament yarn, physical properties, textured yarn
  • M.M. Shokrieh, F. Taheri-Behrooz Page 19
    Because of inhomogeneity and anisotropy of composite materials, defining a unique fatigue criterion to be suitable for different loading conditions is much more difficult in comparison with traditional materials. For this reason many tests on evaluating the damages such as crack density, stiffness reduction and residual strength are used by various researchers to monitor the fatigue process. In this research the residual strain energy density is defined as a suitable fatigue measure and used in a micromechanical static failure model to predict the fatigue life of unidirectional composites in different fiber load angles. In contrast to stress based fatigue models the new developed model employed both stiffness and strength reduction to predict the fatigue life with more accuracy. To measure the residual strain energy density stiffness and strength failure of models given by Shokrieh et al. are modified and used in this research. Available experimental data on unidirectional carbon/epoxy composites with the stress ratios of R=0 and 0.1 on stress states of 50, 60, 70 and 80 percent of static strength are used to evaluate the proposed model. The results predicted by the model underestimates the fatigue life in comparison with the experimental data.
    Keywords: fatigue modeling, residual strain energy, carbon, epoxy composite, unidirectional layer, composite
  • F. Badii, I. A. Farhat Page 27
    The thin gelatin films, prepared by casting of gelatin solutions at different drying temperatures, had different molecular morphologies as monitored, using wide angle X-ray diffraction (WAXD) and differential scanning calorimetry (DSC) techniques. It was revealed that gelatin films dried at lower temperatures showed markedly higher crystalline or helical structure with slightly higher Tg and lower ΔCp than those for the hot dried film with more coiled structure. These films exhibited different interactions with water, which were assessed, using dynamic vapour sorption experiments. The sorption capacity of these films increased with increasing the degree of molecular order. There was no difference between the diffusion coefficients obtained upon sorption and desorption steps for each gelatin samples. The diffusion coefficient did not show any significant dependence on water content.
    Keywords: gelatin film, crystal, Glass Transition Temperature, sorption, desorption isotherm, diffusion coefficient
  • M.A. Semsarzadeh, M. Tavakoli, V. Poursorkh Abi Page 35
    Polyethylene imide was synthesized from the reaction of high density polyethylene grafted maleic anhydride (PE-g-MA) and 1,4-diaminobutane in boiling xylene. The chemical compositions of the reaction products were examined by Fourier transform infrared spectroscopy. Different conditions and parameters like the effect of temperature, time, monomer concentration and oxygen on the extent of reaction and gel content were studied and the best conditions of the reaction were determined. Thermal analysis using differential scanning calorimetry and thermogravimetry analysis was carried out to determine thermal stabilities and properties of the reaction products. Rheometry experiments were also performed to determine the rheological properties. The results show that PE-g-MA and PE-g-imide have better properties.
    Keywords: polyethylene imide, maleic anhydride, diamine, gel content, titration
  • I. Ghasemi, H. Azizi, P. Ehsani Namin Page 45
    The growing interest in using natural fibers as reinforcing agents of polymer-based composites is mainly due to their advantages such as lower cost, lower density, ease of preparation, lower energy requirements for processing, biodegradability, wide availability and relative non-abrasiveness over traditional reinforcing fibers such as glass and carbon. In this study, wood-plastic composite (WPC) containing 40 wt % of wood was prepared using an intermeshing co-rotating twin screw extruder. The effect of wood particle size in three levels (100, 250, and 400 μm) was studied on the physicalmechanical properties of WPC such as: tensile properties, heat distortion temperature (HDT), melt flow index (MFI) and notched Izod impact resistance. In addition, the rheological behaviors were studied as function of wood particle size. The data showed an increase in the modulus and a decrease in the tensile strength with increase of wood particle size while there was no considerable change in the elongation-at-break. The results also showed that MFI decreased and impact resistance increased with decreases of wood particle size. HDT was independent from variation of wood particle size. Complex viscosity and storage modulus increased with decrease of wood particle size while Tan δ did not change with variation of particle size.
    Keywords: wood-plastic composites, physical-mechanical properties, rheology, melt flow index, heat distortion temperature
  • S. Kazemi Najafi, M. Mostafazadeh, M. Chaharmahali, M. Tajvidi Page 53
    The influence of flour content and immersion time in water on the creep behavior of composites made from high density polyethylene (HDPE) waste and MDF (medium density fiberboard) flour was investigated. Mixing was carried out by a twin screw extruder and the sample was manufactured by flat hot press. Firstly, the modulus of elasticity and bending strength of various MDF flour-polyethylene composites (WPCs) were measured before performing the creep test. It was shown that the modulus of WPCs increases with an increase in MDF flour content from 60 to 70% and then decreases as the flour content reaches 80%. It is found that the bending strengths of WPCs significantly and linearly decrease with the increase in flour content from 60 to 80%. The results showed that, the creep strain decreases as the lignocellulosic flour level increases. Water absorption has negative effect on creep behavior of MDF flour/HDPE composites. For all filler contents, it can be seen that the creep strain increases when the immersion time increases.
    Keywords: wood-plastic composite, MDF flour, waste HDPE, water absorption, creep
  • S. Borhani, S.A. Hosseini Ravandi, S. G. Etemad Page 61
    The objective of this research work is to evaluate the surface roughness of polyacrylonitrile (PAN) nanowebs. For this purpose the nanowebs have been prepared in different concentrations of PAN solution from 11 to 15% (by wt). Surface roughness of nanowebs was evaluated by entropy algorithm (ENT) as well as atomic force microscopy (AFM) and then the results of two methods have been compared. To evaluate surface roughness using AFM, four roughness parameters such as maximum height, ten point height, arithmetic mean of roughness (AMR), and root mean square were measured and AMR parameter was used as surface roughness. Based on the results obtained, the increase in concentration of PAN solution from 11 to 15% (by wt) would increase nanofiber diameter from 195 to 524 nm. The results obtained from two methods show that increasing the fiber diameters of nanowebs lead to the enhancement of surface roughness of samples. The correlation coefficient of surface roughness obtained from these two methods and nanofibers diameter is more than 0.90. Statistical analysis shows that there is a good agreement of surface roughness between the two methods.
    Keywords: nanoweb, surface roughness, atomic force microscopy, entropy, polyacrylonitrile
  • N. Taheri Qazvini Page 71
    The molecular weight distribution of 4 commercial isotactic polypropylene (iPP) samples was estimated using rheological data. The dynamic moduli data, obtained from rheological measurements in linear viscoelastic region was used for calculation of relaxation time spectrum, h(τ) and then shear relaxation modulus, G(t). Finally, applying Thimm Kernel function and relaxation modulus data in generalized mixing rule, the molecular weight distribution was calculated and compared to the experimental results obtained by gel permeation chromatography (GPC). The results showed that normalized relaxation time spectrum is a good measure for qualitative comparison of molecular weight distributions of various samples. Furthermore, using Thimm Kernel function, it is possible to calculate the molecular weight averages of iPP samples with good accuracy. However, good agreement between the molecular weight distributions determined by GPC and by rheological data evaluation can be achieved only by changing the β mixing parameter value from 3.84 to about 1 and subtraction of Rouse part of relaxation time spectrum.
    Keywords: molecular weight distribution, linear viscoelasticity, Isotactic polypropylene, relaxation time spectrum, Thimm Kernel function
  • N. Mokhtarani, H. Ganjidust, E. Vasheghani Farahani, M. Khaleghi Sarnamy Page 83

    Polyhydroxyalkanoates (PHAS) is known to be temporarily stored by microorganisms in activated sludge, especially in the anaerobic-aerobic processes. The main objective of this study was to investigate the effects of fatty acids (VFAs) compounds coexistence in substrate of SBR on PHAs productivity of activated sludge. It has been found that addition of different concentrations of VFAs results in an increase of PHAs content of activated sludge in the range of 90-130% as compared to the one acclimatized with only sucrose as a carbon source. In this study the optimum concentration of acetate and propionate as the sole carbon sources in the PHAs production reactor was also found to be 30-35 and 15-20 mgC/L.h.gSS, respectively. Finally, the work was conducted in order to try and control PHAs composition by applying carbon sources with different acetate to propionate ratios. It has been observed that inclusion of propionate in the carbon sources lowered PHAs productivity. The produced PHAs is composed mainly of 3-hydroxy-butyrate and 3-hydroxy-valerate, and when the propionate in the substrate was increased from 0 to 100% the mass ratio of 3HV produced is increased from 6 to 85%.

    Keywords: volatile fatty acids, biodegradable polymer, anaerobic-aerobic treatment, mixed culture, activated sludge