فهرست مطالب

علوم و تکنولوژی پلیمر - سال بیست و نهم شماره 3 (پیاپی 143، امرداد و شهریور 1395)

دو ماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر
سال بیست و نهم شماره 3 (پیاپی 143، امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/22
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سپیده خویی*، رضا بافکاری صفحات 201-229
    نانوفناوری قابلیت زیادی برای کاربردهای زیست پزشکی و زیست داروها دارد. به ویژه، نانوترکیبات هیبریدی به علت مشخصه های منحصر به فرد، به تازگی به عنوان سامانه های امیدبخش برای کاربردهای عکس برداری و دارو درمانی بررسی شده اند. مطالعه روی ترکیبات مزومتخلخل سیلیسی به عنوان سامانه های دارورسانی به علت تنوع و پایداری عالی به طور چشمگیر در چند سال گذشته رشد کرده است. در این مقاله، پیشرفت های اخیر در سنتز، عامل دارکردن و کاربرد مزومتخلخل های سیلیسی در دارورسانی مرور شده است. در بخش های نخست، چگونگی سنتز به سه روش اصلی پیوندزنی، هم تراکمی و مزومتخلخل سیلیکات آلی تناوبی بررسی شده است. در بخش های بعدی، رویکردهای جدید در عامل دارکردن مزومتخلخل های سیلیکاتی در دارورسانی هوشمند توضیح داده شده است. در ادامه، مزایای استفاده از نانوذرات مزومتخلخل برای کاربردهای دارورسانی متفاوتی به طور خلاصه آورده شده است. مزومتخلخل های سیلیسی می توانند با توجه به نیازهای دارویی و بالینی با روش های شیمیایی متفاوتی طراحی و ساخته شوند. کانال های موجود در مزومتخلخل می تواند به عنوان محفظه ذخیره داروها عمل کرده و با سامانه های مختلف باز و بسته شوند و حامل هایی پاسخ گو به عوامل چندگانه را به وجود آورند. ترکیبات هوشمند، به وسیله عوامل شیمیایی یا زیستی مانند pH، دما، نور، میدان مغناطیسی و آنزیم تحریک می شوند که در این مقاله مروری، تمرکز روی نانومواد برپایه مزومتخلخل های سیلیسی است که پاسخ گو به این نوع عوامل هستند. چنین سامانه هایی باعث بهبود اثر درمانی در مقایسه با سامانه های مرسوم پیوسته می شوند. مزومتخلخل های سیلیسی با توجه به تنوع پذیری خود در دارورسانی خوراکی و موضعی و سایر بخش های درمانی استفاده می شوند.
    کلیدواژگان: مزومتخلخل سیلیسی، پیوندزنی، هم تراکمی، سیلیکات آلی تناوبی، دارورسانی، پاسخ گو به محرک
  • ایمان خلیلی نژاد، علی کارگری*، حمیدرضا سنایی پور صفحات 231-247
    سهم قابل توجهی از پژوهش های انجام شده در زمینه جداسازی گاز کربن دی اکسید (CO2)، به عنوان مهم ترین چالش در کنترل گازهای گلخانه ای، به توسعه غشاهای پلیمری جدید اختصاص یافته است. در این باره، غشاهای ماتریس ترکیبی (MMMs)، یعنی ترکیبی از ذرات جامد پراکنده شده در شبکه پیوسته پلیمر، به عنوان راهکار موثری برای بهبود کارایی غشاهای پلیمری جداسازی گاز مطرح شده است. در این پژوهش، غشاهای ماتریس ترکیبی از کوپلیمر اتیلن وینیل استات (EVA) و زئولیت 4A به روش ریخته گری محلولی-تبخیر حلال ساخته شد و عملکرد آن ها در جداسازی CO2 از نیتروژن (N2)، در فشارهای 8-3 بار و دماهای عملیاتی مختلف 50-25 درجه بررسی شد. شکل شناسی و ساختار این غشاها با آزمون های میکروسکوپی الکترونی پویشی (SEM)، طیف سنجی زیرقرمز تبدیل فوریه (FTIR)، گرماسنجی پویشی تفاضلی (DSC)، گرماوزن سنجی (TGA)، اندازه گیری چگالی و تورم حلالی بررسی شد. نتایج تراوایی گاز با استفاده از روش آزمون حجم ثابت نشان داد، تراوایی هر دو گاز در غشا با وجود ذرات زئولیت در شبکه پلیمر، به طور شایان توجهی افزایش می یابد. محاسبه ضرایب نفوذ گازها در شبکه غشا نشان داد، افزایش ضریب نفوذ با افزایش محتوای زئولیت، سهم عمده را در افزایش تراوایی گازها داشته است. همچنین، گزینش پذیری CO2 /N 2 با افزودن ذرات زئولیت در غشا به دلیل بهبود گزینش پذیری نفوذی ایده آل (DCO2/DN2) افزایش یافته است. در حالت بهینه، تراوایی CO2 از Barrer 81/20 برای غشای خالص به 24/35Barrer برای غشای دارای 10 درصد وزنی زئولیت افزایش یافت و گزینش پذیری ایده آل CO2/N2 مرتبط با آن نیز 20% زیاد شد. افزون بر این، عملکرد غشاها با افزایش فشار بهبود پیدا کرد. همچنین، افزایش دما موجب افت گزینش پذیری آن ها شد.
    کلیدواژگان: غشای ماتریس ترکیبی، اتیلن وینیل استات، زئولیت، 4A، جداسازی گاز، کربن دی اکسید
  • ایوب کریم زاد قویدل، محمدرضا شبگرد*، طاهر ازدست صفحات 249-263
    برای دستیابی به خواص مکانیکی بهتر در نانوکامپوزیت های حاوی نانولوله های کربن لازم است، این اجزا جهت گیری مشخصی در پلیمر پایه داشته باشند. مطالعه تجربی آثار جهت تزریق و جهت گیری نانولوله های کربن بر خواص مکانیکی نانوکامپوزیت ناهمسانگرد نانولوله های چنددیواره کربن-پلی متیل متاکریلات هدف اصلی این مقاله است. بدین منظور، پارامترهای درصد وزنی نانولوله های کربن در چهار سطح 0، 0.5، 1 و %1.5 وزنی برای مطالعه در دو راستای موازی با جهت تزریق و عمود بر آن به عنوان ورودی مطرح شد. ترکیب های مدنظر با فرایند ذوب-اختلاط با استفاده از اکسترودر دو پیچی ناهمسوگرد تولید شد. سپس، نمونه های ورق نانوکامپوزیتی به روش قالب گیری تزریقی تهیه شده و با استفاده از لیزر به شکل نمونه های استاندارد آزمون ها بریده شدند. مدول کشسانی، استحکام تسلیم، ازدیاد طول، استحکام ضربه ای و سختی نیز به عنوان خروجی مطرح و اثر نانولوله های کربن بر شاخص جریان مذاب و خواص نوری مطالعه شد. ساختار نانوکامپوزیت های تهیه شده با میکروسکوپی الکترونی پویشی و عبوری بررسی شد. افزایش %51 مدول کشسانی، %19 استحکام تسلیم و %27 ازدیاد طول با وجود %5/1 نانولوله ها از نتایج به دست آمده است. همچنین بررسی ها نشان داد، نانوکامپوزیت های تولید شده %10 مدول کشسانی و %13 استحکام تسلیم بیشتری در راستای عمود بر جریان تزریق نشان می دهند. اما، ازدیاد طول بیشتر در راستای موازی با تزریق مشاهده شد.کاهش ناچیز مقدار سختی، افزایش جزئی استحکام ضربه ای و نیز کاهش براقیت و شفافیت با افزایش نانولوله ها نیز از سایر نتایج قابل ذکر است. همچنین، نتایج کاهش شاخص جریان مذاب از 11g/10min به 6.3g/10min را نشان دادند.
    کلیدواژگان: نانولوله های کربن، نانوکامپوزیت ناهمسانگرد، خواص مکانیکی جهت یافته، پلی متیل متاکریلات، خواص نوری
  • مهدی گرامی پور، مهران کردتبار*، قاسم رضانژاد بردجی صفحات 265-275
    هیدروژل ها شبکه های پلیمری سه بعدی هستند که قابلیت نفوذ و نگه داری مقادیر بسیار زیادی از محلول های آبی را حتی با اعمال فشار خارجی دارند، بدون اینکه در آن حل شوند. این ترکیبات به شرایط محیطی مانند pH و قدرت یونی محلول حساس هستند. در این پژوهش، مجموعه ای از هیدروژل های نانوکامپوزیتی جدید برپایه کربوکسی متیل سلولوز با استفاده از آکریل آمید و آکریلیک اسید به عنوان هوموپلیمر در مجاورت نانوذرات آهن به عنوان شبکه ساز و آمونیوم پرسولفات (APS) به عنوان آغازگر تهیه شد. تمام عوامل متغیر موثر بر واکنش جذب آب به وسیله هیدروژل نانوکامپوزیت، با افزایش غلظت عوامل شبکه ساز، آغازگر و نسبت مونومرها برای رسیدن به بیشینه جذب، بهینه سازی شد. نتایج تجربی حاکی از این است که هیدروژل های نانوکامپوزیتی بهینه سازی شده در مقایسه با هیدروژل های بدون نانوذرات رفتار تورمی بهتری نشان می دهند. برای مثال هیدروژل نانوکامپوزیتی بهینه سازی شده به خوبی نشان داد، قابلیت جذب آب و خاصیت تورم تعادلی در 10 دقیقه ابتدایی انجام می شود. همچنین، رفتار تورمی هیدروژل نانوکامپوزیتی در محلول های با pH متفاوت ارزیابی شد. ساختار شیمیایی هیدروژل نانوکامپوزیتی تهیه شده با میکروسکوپی الکترونی عبوری (TEM)، میکروسکوپی الکترونی پویشی (SEM)، مغناطیس سنجی نمونه مرتعش (VSM)، گرماوزن سنجی (TGA)، گرماوزن سنجی مقایسه ای (DTG) و طیف سنجی زیرقرمز (FTIR) تایید شد. برای مطالعه خاصیت دارورسانی و رهایش کنترل شده دارو، رهایش سدیم دیکلوفناک به عنوان مدل دارو از هیدروژل نانوکامپوزیتی سنتز شده در دو محیط بافری اسید و قلیا بررسی شد. نتایج نشان داد، هیدروژل های مزبور ممکن است، برای فرایندهای رهایش دارو در بدن انسان مناسب باشند.
    کلیدواژگان: هیدروژل، نانوکامپوزیت، کربوکسی متیل سلولوز، نانوذرات آهن، رهایش دارو
  • سمانه جعفری فرد، سعید باستانی*، آتشه سلیمانی گرگانی، مرتضی گنجایی ساری صفحات 276-285
    چاپ جوهرافشان سریع، با کیفیت بسیار خوب و دقت زیاد است. مقدار هدررفت مرکب در این نوع از چاپ بسیار کم و ناچیز است. همچنین، فرایند چاپ جوهرافشان قابلیت اعمال چاپ بر هر زیرآیندی را ممکن می سازد. مرکب های تابش پز نوع ویژه ای از مرکب های مصرفی در انواع روش های چاپ هستند که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. از این میان مقدار استفاده از این مرکب های تابش پز در چاپ جوهرافشان پیشرفت بیشتری را در مقایسه با سایر روش های چاپ نشان می دهد. مهم ترین مزیت این مرکب ها نبود حلال فرار در فرمول بندی آن هاست. از این نوع مرکب می توان برای چاپ روی انواع زیرآیند استفاده کرد. در این پژوهش، اثر پلیمرهای پرشاخه بر روند پخت آمیخته های تابش پز بررسی شده است. دو نوع پلیمر پرشاخه با عوامل انتهایی هیدروکسیلی و زنجیر های اسید چرب با ترکیب درصدهای مختلف در آمیخته مرکب جوهرافشان تابش پز به کار رفت. اثر این ساختارهای پرشاخه بر روند پخت مرکب تابش پز با استفاده از آزمون RT-FTIR بررسی شد. نتایج نشان داد، پلیمرهای پرشاخه با افزایش سرعت تبدیل پیوندهای دوگانه در مرحله سوم پلیمرشدن، موجب بهبود روند پخت می شوند. همه نمونه ها به غیر از نمونه حاوی %2 از پلیمر پرشاخه با گروه های انتهایی اسید چرب (دارای تبدیل نهایی %50) مقادیر تبدیل نهایی بیشتری نسبت به نمونه بدون پلیمر پرشاخه نشان دادند. بیشترین مقدار تبدیل، %77 مربوط به آمیخته حاوی %5 از پلیمر پرشاخه با گروه های انتهایی هیدروکسیلی بود، در حالی که نمونه بدون پلیمر پرشاخه مقدار تبدیل نهایی %55 را نشان داد.
    کلیدواژگان: مرکب جوهرافشان، آمیخته تابش پز، پلیمر پرشاحه، رفتار پخت، گرانروی
  • محمد مسعود میرحسینی، وحید حدادی اصل*، سید شهروز زرگریان صفحات 286-300
    از پلی کاپرولاکتون به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی مناسب به طور گسترده در کاربردهای پزشکی استفاده می شود. با وجود این، آبگریزی ذاتی این پلیمر مانعی در جهت رسیدن به چسبندگی، رشد و تکثیر سلولی مطلوب در مقایسه با سایر پلیمرهای آبدوست زیست سازگار است. تاکنون روش های متفاوتی برای کاهش آبگریزی پلی کاپرولاکتون پیشنهاد شده است. همچنین، شبیه سازی دینامیک مولکولی روش مناسبی برای پیش بینی و بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی سامانه های پلیمری است. در همین راستا، آمیخته سازی پلی کاپرولاکتون با پلورونیک در این مطالعه، شبیه سازی و بررسی شد. خواص ترمودینامیکی حاصل از شبیه سازی دینامیک مولکولی برای دو سامانه محاسبه و تحلیل شد. تحرک کم و زیادبودن دمای انتقال شیشه ای زنجیر های پلورونیک نسبت به پلی کاپرولاکتون و برهم کنش مناسب قطعه های پلی پروپیلن اکسید با پلی کاپرولاکتون به عنوان دلایل اصلی کاهش چگالی و افزایش حجم آزاد سامانه پلی کاپرولاکتون-پلورونیک نسبت به پلی کاپرولاکتون خالص درنظر گرفته شد. با بررسی نسبت مدول توده به برشی، چقرمه ترشدن آمیخته پلی کاپرولاکتون نسبت به حالت خالص آشکار شد. از طرفی، بیشتربودن انرژی برهم کنش سامانه پلی کاپرولاکتون-پلورونیک نسبت به پلی کاپرولاکتون خالص با آب نشان دهنده آبدوست تربودن آمیخته به علت تما یل زیاد ترمودینامیکی قطعه های آبدوست پلی اتیلن اکسید به مولکول های آب است. در نهایت، جابه جایی مربع میانگین برای مولکول های توده و بین سطحی آب در مجاورت دو سامانه پلیمری محاسبه شد. نتایج گویای تفاوت رفتار مولکولی لایه آب بین سطحی و فاز آب توده است. در راستای اعتبارسنجی نتایج حاصل از شبیه سازی، آزمون زاویه تماس آب انجام شد. کاهش زاویه تماس آب نشان دهنده افزایش آبدوستی فیلم نازک پلی کاپرولاکتون-پلورونیک نسبت به پلی کاپرولاکتون خالص است.
    کلیدواژگان: پلی کاپرولاکتون، پلورونیک، آمیخته، آبدوستی، شبیه سازی دینامیک مولکولی
|
  • Sepideh Khoee*, Reza Bafkar Pages 201-229
    Nanotechnology has a prominent potential in biomedical and biomedicine applications. Especially, owing to their exclusive characteristics, hybrid nanocompounds have been recently considered as promising systems for imaging and therapeutic usages. Study on silica-based mesoporous silica materials as drug delivery systems has been considerably developed over the recent few years due to the excellent versatility and stability of these mesoporous materials. In this review, the advanced developments in synthesis, functionalization and application of mesoporous silica in drug delivery are introduced. The first section consists of three main methods, grafting, co-condensation, and periodic mesoporous organosilicates. In the next part, new approaches for functionalization of mesoporous silica in order to control drug delivery are explained. The superiority of mesoporous nannoparticles for numerous drug delivery applications are also summarized. Different mesoporous silica structures can be designed by various chemical methods to meet the drug delivery requirements. The accessible channels in mesoporous which may act as reservoirs for storing drugs can be opened and closed by different systems and create stimuli-responsive release carriers. This review focuses on intelligent nanomaterials based on mesoporous silica which can be stimulated by chemical or biological signals, such as pH, temperature, light, magnetic field and enzymes.
    Keywords: mesoporos silica, grafting, co, condensation, periodic mesoporous organosilicate, drug delivery, stimuli, responsive
  • Iman Khalilinejad, Ali Kargari*, Hamidreza Sanaeepur Pages 231-247
    A great contribution in research activities on carbon dioxide (CO2) separation, as the most important challenge in greenhouse gases control, has been made to develop new polymeric membranes. In this case, mixed matrix membranes (MMMs), comprised of rigid particles dispersed in a continuous polymeric matrix, was proposed as an effective method to improve the separation properties of polymeric membranes. In this research, ethylene vinyl acetate (EVA) copolymer and zeolite 4A powders were applied to prepare MMMs using solution casting/solvent evaporation method and CO2/N2 separation performance of the membranes was examined under different feed pressures (3-8 bar) and operating temperatures (25-50°C). Morphological and structural characterizations of the membranes were evaluated using scanning electron microscopy (SEM), Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy, differential scanning calorimetry (DSC), thermogravimetric analysis (TGA), density and solvent-induced swelling measurements. The gas permeability measurements through the constant-volume method showed the permeability of two gases increased in the presence of zeolite 4A nanoparticles in the polymer matrix. Calculation of diffusivity coefficients of gases revealed that improvement in the diffusivity of all gases into membrane matrix was the main reason for permeability enhancement. In addition, the increase in the CO2/N2 ideal selectivity with the presence of zeolite 4A nanoparticles in the polymer matrix was attributed to the increment in CO2/N2 diffusion selectivity. Under optimum condition, with the addition of 10 wt% zeolite 4A nanoparticles into the membrane matrix, the CO2 permeability increased from 20.81 to 35.24 Barrer and its related selectivity increased 20% compared to that of neat EVA membrane. Furthermore, the membrane performances increased upon feed pressure rise, while the selectivity decreased with the increase in temperature.
    Keywords: mixed matrix membrane (MMM), ethylene vinyl acetate, zeolite 4A, gas separation, carbon dioxide
  • Ayub Karimzad Ghavidel, Mohammadreza Shabgard*, Taher Azdast Pages 249-263
    In order to achieve better mechanical properties of the nanocomposites containing carbon nanotubes, the carbon nanotubes should be oriented in a specific direction in the polymer matrix. This produces nanocomposites with anisotropic properties. Experimental study on the effect of injection direction and carbon nanotubes orientation on the mechanical properties of a multi-walled carbon nanotube (MWCNT)/polymethyl methacrylate (PMMA) anisotropic nanocomposite is the main aim of this article. Therefore, variable input factors including MWCNT concentration (0, 0.5, 1 and 1.5 wt%) and its in-flow and perpendicular directions were studied. First, nanocomposites were produced by co-rotating twin-screw extrusion. After that the nanocomposite sheets were fabricated by injection molding and test samples were cut into standard dimensions by laser cutting. The parameters including elastic module, yield strength, elongation, impact strength and hardness were studied. In addition, the effect of MWCNT on the melt flow index and optical properties was studied. Morphology of nanocomposites was carried out by scanning electron microscopy (SEM) and transmission electron microscopy (TEM). Increasing the elastic modulus by about 51%, tensile strength by 19% and elongation by 27% with addition of 1.5 %wt MWCNTs were also found. The results also illustrated that the elastic modulus improved by 10% and tensile strength by 13 % in the direction perpendicular to the flow direction. Yet more elongation was observed in in-flow direction. A little drop in hardness, a slight increase in impact strength and a decrease in luster and transparency by increases in MWCNTs loading were other noticeable results. A reduction in melt flow impact from 11 to 6.3 g/10min was another remarkable finding.
    Keywords: carbon nanotube, anisotropic nanocomposite, oriented mechanical properties, polymethyl methacrylate, optical properties
  • Mahdi Geramipour, Mehran Kurdtabar*, Ghasem Rezanejade Bardajee Pages 265-275
    Hydrogels are three-dimensional polymer networks that can absorb and retain a huge amount of aqueous fluids even under certain pressure, but do not dissolve in water. They are responsive to environmental stimulants such as pH and ionic strength of the solution. In this study, a series of novel sodium carboxymethyl cellulose-based hydrogel nanocomposites were synthesized using acrylamide comonomer in the presence of iron magnetic as crosslinker and acrylic acid ammonium persulfate (APS) comonomer as initiator. All reaction variables affecting the water absorbency of the hydrogel nanocomposite including the concentration of crosslinking agent and initiator, and comonomers ratio were optimized in order to achieve the maximum absorption capacity. The experimental data showed that the hydrogel nanocomposite exhibited improved swelling capacity compared to the nanoparticel-free hydrogel. In addition, optimized hydrogel nanocomposite showed a good water uptake ability and the equilibrium swelling capacity was achieved within the initial 10 min. In examining the quality of the synthesized hydrogel nanocomposite, the amount of absorption in saline solutions of different concentrations was measured. Furthermore, the swelling behavior of hydrogel nanocomposite in solutions with different pH values was evaluated. The chemical structure of the hydrogel nanocomposites was characterized by means of transmission electron microscopy (TEM), scanning electron microscopy (SEM), vibrating sample magnetometry (VSM), thermogravimetry analysis (TGA), derivative thermogravimetry (DTG) and Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR). In order to study the drug delivery and drug release behavior, the release of sodium diclofenac as a model drug from synthesized hydrogel nanocomposite was examined in two acidic and basic buffer environments. The results indicated that this hydrogel nanocomposite may be an appropriate alternative for drug release processes in human body.
    Keywords: hydrogel, nanocomposite, carboxymethyl cellulose, iron magnetic, drug release
  • Samane Jafarifard, Saeed Bastani *, Atasheh Soleimani Gorgani, Morteza Ganjaee Sari Pages 276-285
    A high quality and high resolution printing can be rapidly created by inkjet printing technology. Inkjet printing is one of the most economic printing methods and ink waste in this technique is very low. Inkjet process provides printing on any type of substrates. The UV curable inks are special types of printing inks that have been widely used in the last decades. The use of UV curable inks is more attractive in inkjet printing technology in comparison to other methods of printing. The most important advantage of UV curable inks in this method is that they are VOC-free and compatible and have good adhesion on many types of substrates. In this research, the effect of hyperbranched polymers on the curing behavior of UV curable inks was investigated. Two types of hyperbranched polymers with hydroxyl and fatty acid chain terminal groups were used in ink formulations. The effect of hyperbranched polymers on the curing behavior of UV curable ink was investigated by real-time FTIR analysis. The results showed that the hyperbranched polymers could improve curing process by increasing the conversion rate of the third curing stage. All ink formulations containing hyperbranched polymers showed higher conversion than a neat sample. The highest conversion was 77 % for the blend containing a hyperbranched polymer with hydroxyl end groups while the neat sample showed a final conversion of 55%. UV curable inks in inkjet process containing hyperbranched polymers with hydroxyl end groups showed a higher final conversion than neat sample.
    Keywords: inkjet ink, UV curable blend, hyperbrached polymer, curing behavior, viscosity
  • Mohammad Masoud Mirhosseini, Vahid Haddadi, Asl *, Seyed Shahrooz Zargarian Pages 286-300
    Poly()ε-caprolactone) ()PCL) has been widely investigated for medical applications because of its good physicochemical properties; however hydrophobic nature of PCL has been a colossal obstacle toward achieving scaffolds which offer satisfactory cell attachment and proliferation. To date, different methods have been proposed to lower the hydrophobicity of PCL. Moreover, molecular dynamic simulation (MD) is an excellent method to predict and study the chemical and physical properties of polymeric systems. To this end, MD study was assigned to evaluate the PCL/Pluronic blend. Moreover, some experimental data on PCL/Pluronic blend were collected and compared with the simulated results. Thermodynamic properties of neat and blended PCL were also calculated using MD simulation. The blend of PCL/Pluronic possessed lower density and higher free volume in comparison with neat PCL because of high mobility and low glass transition temperature of Pluronic chains and due to good molecular interactions between polypropylene oxide blocks of Pluronic and PCL. The ratio of the bulk to shear modulus revealed a toughened PCL blended substrate in comparison to its pure form. Moreover, a high interaction energy between the PCL/Pluronic blend and water molecules was observed due to the thermodynamically favored interactions of polyethylene oxide blocks of Pluronic and water molecules. Mean square displacement of water molecules at the bulk and in the surface of water layer placed in the vicinity of neat and blended PCL was calculated. The results revealed a difference between the behavior of the bulk and interfacial water molecules. Water contact angle measurements were carried out in order to evaluate the simulation results and demonstrated a considerable improvement in hydrophilicity of the PCL thin layers when blended with Pluronic.
    Keywords: poly(? caprolactone), Pluronic, blend, hydrophilicity, molecular dynamic simulation